Akinfenwa: ‘Ze stond stil, keek me aan en riep: ‘White Power!’’

Zaterdag, 28 oktober 2017 om

Adebayo Akinfenwa speelt sinds de zomer van 2016 voor Wycombe Wanderers en dat is alweer de veertiende profclub uit zijn carrière. De 35-jarige aanvaller zegt in een interview met de Daily Mail trots te zijn op zijn loopbaan: hij heeft lang niet overal geweldig verdiend, maar pikte wel regelmatig zijn doelpuntjes mee en bouwde een goede band op met menig werkgever. Een smet op zijn loopbaan noemt Akinfenwa zijn tijd in Litouwen, want daar had hij vaak te maken met racisme.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Los van het feit dat je zoiets helemaal Nooit moet roepen. Zou ik zeker bij deze beer van een vent 2x nadenken voordat ik zoiets zou schreeuwen

28 oktober 2017 om 13:18

Toen was hij 18 ik denk dat ie toen niet zo afgetrained was als nu

Pas nog filmpjes van hem gekeken en het viel me op dat hij zijn lichaam erg effectief gebruikte naar mijn mening!

Toch triest dat een huidskleur bij veel mensen nog altijd domme agressie en haat uitlokt. En dat ze zich achteraf realiseren dat zo'n persoon 'best wel okay' is wanneer ze verder kijken dan het kleurtje. Ik heb best wel medelijden met zulke wereldvreemde mensen

28 oktober 2017 om 13:00

Zie je vaak bij oost europese. Er zijn daar bijna geen donkere mensen dus alles wat ze zien komt van het nieuws en films. Dan krijg je als snel een megatief beeld.

28 oktober 2017 om 13:13

Is niet helemaal waar, in veel Oost-Europese landen studeerden veel afrikanen, cubanen en andere donkere medemensen uit socialistische dan wel communistische landen. Ik verbaasde mij daar in de jaren 80 over toen ik in bulgarije op vakantie was. Wel is het volgens mij nu minder en zijn veel landen, mede door het uitblijven van de westerse rijkdom, wel een stuk racistischee geworden

28 oktober 2017 om 13:47

In west europa heb je genoeg donkere mensen, en gebeurt hetzelfde

28 oktober 2017 om 14:23

Klopt naar in het west westen willen ze vaak doen alsof het er niet is of bestaat

28 oktober 2017 om 14:25

Klopt maar dat was ook in rusland. Je hebt de afro russen, maar nogsteeds hebben mensen daar een afro amerikaanse beeld van donkere mensen. In servie heb je dan wel weer veel migranten.

28 oktober 2017 om 14:27

In het Westen doen ook veel mensen graag alsof racisme in Azie, Afrika en het Midden-Oosten niet bestaat.

28 oktober 2017 om 15:08

Of in het westen......

28 oktober 2017 om 19:40

Mensen die andere mensen beoordelen op huidkleur of afkomst zijn niet alleen niet intelligent maar ook zeer onzeker over zich zelf en hun omgeving.

28 oktober 2017 om 14:24

Daryl Davis is een fantastisch voorbeeld daarvan. Een zwarte muziekant die bevriend raakte met talloze KKK leden en ongeveer 200 van hen overtuigd heeft om eruit te stappen. Wel grappig om een keer wat filmpjes over te kijken op youtube.

28 oktober 2017 om 14:32

Ja heb ik ook gezien. Die daryl davis loop zo erg voor op ons. Wat hij doet is geweldig mensen hun gedachten veranderen door vrienden met ze te worsen.

" Als hij Nando’s had gezegd, dan had ik misschien nog wel achter hem gestaan, want ik houd van kip, maar ik ben nooit fan geweest van de Kfc"

Ehh....

Ik begrijp hem. KFC is commerciële onzin.

28 oktober 2017 om 13:08

Helaas hebben ze hier in Nederland geen Popeyes

28 oktober 2017 om 13:27

En dat ze onbekende dingen in die kip steken, terwijl de kip van bijvootbeeld je moeder toch wat gezonder is

28 oktober 2017 om 13:48

Dat hangt dan weer af van de kookkunsten van je moeder, zie veel zelfgemaakte salmonella kipjes op facebook voorbijkomen

Triest zoveel extreem rechtse aanhang in Oost Europa. Je ziet dat het binnen West Europa ook altijd eerst begint in Oostenrijk dat heel dicht tegen die landen zit en waar grote groepen Oost-Europeanen wonen.

Triest om dit te horen. Dit gun je geen enkel mens om zo (zwaar) gediscrimineerd te worden. Tjonge, jonge wat een nare mensen leven er toch ook op deze wereld. Exact wat @mr.eko zegt, het is gewoon zeer triest dat bij veel mensen nog steeds een donkerdere huidskleur verkeerde dingen oproept. Het zou niet zo mogen zijn, maar ik ben bang dat dit altijd zo zou blijven..

Als ik om te beginnen 1 positieve noot uit het verhaal mag halen is het dat hij me een ontzettende toffe peer lijkt. Oprecht respect voor zijn denkwijze en mentale kracht, iets wat lang niet iedereen is gegeven. Verder heb ik altijd vooral medelijden met mensen die zich schuldig maken aan discriminatie en rassenonderscheid, iets wat vanuit mijn optiek vaak voortkomt uit onwetenheid en angst. Geen enkele volwassene zou zich het recht mogen toe-eigenen om de geest van een kind in dit soort kwesties negatief te beã¯nvloeden, maar helaas leven we niet in een ideale wereld en gaat het juist daar al vaak fout..

Ik snap niet zo goed dat donkere spelers naar van die rare landen als Litouwen gaan. Je weet gewoon dat de mensen daar nogsteeds iets achterlopen qua acceptatie van donkere mensen. Als je kijkt naar de cijfers dan zie je gewoon dat bijna iedereen van achter "het ijzeren gordijn" nog een beetje moeite heeft met gelijkheid.

28 oktober 2017 om 14:43

Ja...in een beschaafd land als nederland gebeuren zulke dingen niet he. Vvv is daar een mooi voorveeld van.

28 oktober 2017 om 14:56

Natuurlijk gebeurt het hier ook wel regelmatig, maar veel minder. Hier heb je een paar dronken zwakbegaafde die een paar keer per seizoen iets stoms doen en daar was het dus elke week uit en thuis (voordat hij presteerde en opeens een held was...)

28 oktober 2017 om 15:09

Het zijn niet altijd dronkenlappen. We zoeken altijd naar verzachtende omstandigheden als het in onze eigen tuin gebeurt. Dat maakt het eigenlijk nog erger.

28 oktober 2017 om 16:10

Als je niet daarheen gaat veranderd er niks. Uiteindelijk die zelfde mensen die racist tegen hem waar zijn nu van gedachten veranderd na zijn goals en denken zoals hij het al zegt oh misschien is hij toch niet zo erg. Anders blijven ze hetzelfde denken.

Tja, vooroordelen zijn zo oud als de mensheid. De uitdaging is de argumenten van deze racisten te leren kennen en het tegendeel te bewijzen, zoals die donkere artiest die veel KKK-leden wist te overtuigen en ze voor zich wist te winnen.

Kinderen zijn niet altijd product van hun ouders..niet in de zin van wat ze doen of roepen.. Ik heb zelf kinderen..1 deelde op een gegeven moment anti-Israëlische posts op sociale media.. Ik word door mijn omgeving juist bekritiseerd als pro-Israël. . Mijn andere kind wilde niet naar paarse vrijdag op school ..huhh. .Ik schrok . . Ik heb haar persoonlijk gebracht... Ik heb zelf vrienden die homo zijn... Het is eerder de vriendenkring die een kind vormt...

28 oktober 2017 om 18:52

Ja kinderen kunnen zich natuurlijk ook afzetten tegen hun ouders. Maar denk dat ouders toch wel veel invloed hebben desondanks, zeker op jongere leeftijd en als ze juist weer de puberteit zijn ontgroeid, dan blijven kinderen vaak toch wel achter met een wereldbeeld dat op dat van hun ouders lijkt. Maar interessante voorbeelden noem je!

Haha die video dat hij zijn tweelingbroertje opeet. Mooie reactie van Akinfenwa. Sportieve gozer die wel wat kan hebben, niet alleen fysiek, zo blijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wycombe Wanderers

Actuele wedstrijden

35 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren