Dost kopt Sporting Portugal vijf minuten voor tijd naar koppositie

Vrijdag, 27 oktober 2017 om

Sporting Portugal is er vrijdagavond ternauwernood in geslaagd om Benfica voorbij te steken in de Portugese Liga NOS. De club uit Lissabon had het lang lastig tegen subtopper Rio Ave en leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Bas Dost bezorgde zijn ploeg vlak voor tijd echter met het hoofd de volle buit.

Rio Ave begon voortvarend aan het duel met de titelkandidaat, maar kon niet voorkomen dat Daniel Podence als vroeg in de wedstrijd een aardige kans kreeg voor os Leões, dat overigens ook al snel een domper te verwerken kreeg. Jérémy Mathieu raakte na een klein halfuur spelen geblesseerd en moest zich laten vervangen.

De wedstrijd kabbelde daarna voort zonder dat Sporting erin slaagde om zijn wil op te leggen aan de tegenstander. Jorge Jesus trachtte in de slotfase hier nog verandering in te brengen met het inbrengen van Seydou Doumbia, maar het was de in de basis gestarte Dost die toch nog het vonnis velde. De Oranje-international stond bij een voorzet van Rodrigo Battaglia precies op de goede plek en kopte via de binnenkant van de paal raak.

0-0 vlak voor tijd en een doelpunt nodig? Bel Bas Dost! 🔥🔥

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 27 oktober 2017


Poll

Denk jij dat Sporting Portugal dit seizoen kampioen gaat worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door timba69)

Deze kalende gretige lange spits is goud waard. Iedereen ziet het behalve de bondscoach. Wat moet hij nog meer doen om te bewijzen dat hij de nummer 1 spits van Nederland hoort te zijn ipv de houthakker?

28 oktober 2017 om 01:40

De houthakker? Dan denk ik aan Dost.

28 oktober 2017 om 01:48

De houthakker is de bijnaam van Janssen, omdat hij zo mogelijk nog lomper is dan Dost. Het grote verschil is natuurlijk dat Dost ze er in legt, en Janssen een ontzettend slechte voetballer is zonder rendement. Ik zie Dost ook veel en veel liever in Oranje. Een paar vrienden uit Spanje vroegen me laatst waarom Dost niet speelt en die 'ene andere' wel. Ze lachten me uit en zeiden dat Nederland niet meer serieus te nemen is. Pijnlijk.

28 oktober 2017 om 10:23

Dat is raar.. Dost 1 goal in Oranje, Janssen 7.

Waar is dat rendement dan?

28 oktober 2017 om 12:21

Leuke statistieken. Maar misschien relevanter als je er ook andere statistieken bij legt. Zoals het aantal keer van de bank komen, het aantal minuten per spits en vooral het aantal penalty's.
Anders zou ik ook mezelf kunnen vergelijken met een Suarez of Lewandowski qua doelpunten in een jaar tijd, alleen spelen zij wereldtop en ik gewoon op straat. Gaat niet alleen maar om goals

28 oktober 2017 om 14:14

Dat klopt. Noem dan graag even de acties van Dost die noemenswaardig waren in de interlands die hij speelde. Ook degene waar hij basisspeler was in deze kwalificatie.

En als je naar andere statistieken kijkt, kijk dan ook even naar goals waar Janssen direct en indirect bij betrokken was. (ook de versierde penalties bv).

Ik kan geen statistiek bedenken waar Dost beter in scoort in Oranje.

Maar bewijs graag het tegendeel dan.

28 oktober 2017 om 09:55

Misschien een goal scoren in Oranje?....want hij heeft daar al zat kansen voor gehad.

Leuk hoor die bijnaam die je verzonnen hebt. Maar zoals Arsen(e)al hier ook al zei. Dost is natuurlijk nog een grotere houthakker en dat heeft hij ook laten zien in de wedstrijden die hij meedeed in het Nederlands elftal. Statisch, lomp.

Waar was je geliefkoosde Dost dan in de wedstrijden van de kwalificatie? Waar was hij tegen Luxemburg en Bulgarije toen het erom ging? Nergens. Dost liep er zoals zo vaak verloren bij en behoorde bij de slechtste spelers op het veld. Mistte zelfs voor open doel.

28 oktober 2017 om 10:18

Misschien moet Dost dan minstens zoveel tijd krijgen als de houthakker. Deze man is bijna elke week weer in het nieuws vanwege zijn prestaties in Portugal, ongekend eigenlijk. Wie had dat gedacht dat hij het daar zo goed zou doen? @Timba69, kan jij 1 wedstrijd voor de geest halen van Oranje, waar de hele ploeg goed/prima speelde en Dost niet?

28 oktober 2017 om 10:21

Tijd dwing je af door prestaties te leveren. Dat heeft Dost nog nooit gedaan in Oranje en Janssen bijvoorbeeld wel.

Het klopt dat Janssen de laatste interlands slecht speelde. Alleen heeft hij daarvoor wel degelijk bewezen dat hij goed kon presteren.

En op je vraag luidt het antwoord: Nee dat kan ik niet. Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor Janssen. Met het verschil dat Janssen nog wel bij een aantal interlands bij de beste spelers behoorde.

28 oktober 2017 om 10:27

@Timbo69 Verzonnen bijnaam? Zelfs in Turkije noemen ze hem oduncu. Dost heeft niet het vertrouwen gekregen die hij verdient. Als hij net zoveel kansen kreeg had hij er zeker meer gescoord. Als voorzitter van de Houthakkersfanclub zal je dat natuurlijk nooit toegeven.

28 oktober 2017 om 11:09

Precies, timba speurt letterlijk heel voetbalzone af om de houthakker te verdedigen. Misschien is het zijn broer of pa ofzo? De naam timba staat ook voor timber (hout) dus ik snap het allemaal wel. Als je ook maar iets slechts over Janssen zegt, dan komt hij hem verdedigen. Had ik maar zo een fan, heerlijk.

28 oktober 2017 om 11:24

In de tijd die Dost heeft gehad had Janssen in diezelfde tijd toen al meerdere malen gescoord.

Dus wat bedoel je met net zoveel kansen?

Nogmaals kansen dien je te verdienen. Waarschijnlijk presteert Janssen ook beter op de trainingen. Trainers zijn ook niet gek.

28 oktober 2017 om 23:45

Geweldig hoor die Janssen. Twee goals in de kwalificatie. De rest vriendschappelijk. En dat in vele minuten meer dan Dost. Dat is echt een garantie dat we het volgende toernooi wel gaan halen.

Doe gast heeft geen glansrijke carrière achter de rug, maar wekelijks de held zijn bij je club in een redelijk goede competitie en Europees voetbal spelen is toch ook wel wat waard. Dit soort spelers gun je het toch 10x meer dan die spelers waarbij alles van een leie dakje gaat.

28 oktober 2017 om 00:17

Dit soort gasten hebben we nodig voor het nl elftal. De proppers, dosts en de roons moeten doen wat onze elites niet kunnen. Hard werken, aanpassen en verbeteren

28 oktober 2017 om 00:46


On: Idd,we hebben de komende jaren vooral harde werkers nodig. Mooi voetbal komt daarna wel weer.

Hij lijkt eigenlijk wel een beetje op Arjan Robben als je dat filmpje ziet

Wat zou het toch mooi zijn als hij zijn draai begint te vinden in het Nederlands elftal, want scoren kan hij wel!

28 oktober 2017 om 01:22

Dan moet er een tactiek gekozen worden waarbij er veel toevoer is naar Dost toe anders wordt het niks. Bij Sporting heeft hij snelle spelers om zich heen die hem ook best gretig proberen op te zoeken. De toevoer naar hem is hoog en het spel is meer direct, niet dat zogenaamde tikkie breed spelletje waar je moe van wordt waar je uiteindelijk niets uit creã«ert. Met snelle aanvallende backs en een Promes kan je voor genoeg toevoer zorgen waarbij het midden ook sterk genoeg blijft met Wijnaldum, Strootman en Propper of Sneijder als hij zich fysiek en conditioneel terug knokt. En met 3 verdedigers sta je ook gewoon sterker waarbij de backs steeds omschakelen.

Jasper C.
de Vrij
van Dijk
Blind
Tete/Karsdor
Wijnaldum
Strootman
Haps/Aanholt
Propper
Promes
Dost

En dan zul je zien dat hij straks tegen Schotland en Roemenië, voor de kat z'n viool, wel mag starten. Komt u er maar in meneer Koeman.

28 oktober 2017 om 09:57

Dost heeft toch al wedstrijden gespeeld waar het om ging? Of ben je Luxemburg en Bulgarije uit alweer vergeten? Speelde ook tegen Zweden thuis 45 minuten mee.

In al die wedstrijden heeft hij niets beslissends gedaan. 0,0 ..

Komt u er maar in meneer Fcu...

28 oktober 2017 om 11:29

Win naars zijn deel van de oplossing. Binnen Oranje is dat overduidelijk Bas Dost. Winnaars hebben een plan. Zoals Dost die heeft in Portugal. Verliezers hebben een excuus..Dhr Houthakker heeft deze natuutlijk ook. Roepen dat ie het mentaal op orde heeft en geen mental coach nodig heeft in de pers. Klopt natuurlijk heen hout van, maar goed. Winnaars doen dingen gebeuren, zoals Dost die aan de lopende band scoort. Verliezers daarentegen wachten tot er iets gebeurd, ja als je dat doet wordt je uiteindelijk eerst verhuurd en vervolgens verbannen. In feite zit in iedereen een winnaar, dat is slechts een kwestie van tijd, tijd die de houthakker niet meer heeft.

28 oktober 2017 om 11:31

Hij scoorde toen nog een onterecht afgekeurde winnende goal, leuk selectief geheugen heb jij meneer

28 oktober 2017 om 14:50

Een afgekeurde goal. Dat is alles waar je mee komt????

Die tellen naar mijn weten toch niet?

En wat vond je van zijn prestaties tegen Bulgarije en Luxemburg dan?
Toen hij de kans kreeg?

28 oktober 2017 om 23:47

Hetzelfde als het falen van Janssen op andere momenten in de kwalificatie. Met het enige verschil dat Janssen veel meer kansen heeft gehad. En het daarom echt niet beter heeft gedaan naar verhouding.

Dost is zeker een bruikbare speler voor het Nederlands elftal (misschien wel de beste). Probleem zit hem echter dat hij totaal geen aanvoer zou krijgen, de vleugel spelers die er zijn gaan allemaal naar binnen voor eigen succes. Bij sporting is dit juist niet zo, hier zieken ze dost als aanspeelpunt en krijgt hij genoeg aanvoer.

2/3 reageert op dit moment dat ze debken dat Sporting kampioen wordt. Maar Porto en Benfica zijn toch zeker wel een maatje groter...

28 oktober 2017 om 12:17

Dan volg je de competitie niet. Benfica en Porto zijn zeker geen maatje groter. Benfica is dit jaar zwak maar die komen er wel boven op. Porto is dit jaar de sterkste van de 3 maar het is aan elkaar gewaagd. Op papier doen de selecties niks voor elkaar onder

Het begint toch wel echt een fenomeen te worden

Volgende 2 interlands Bassie in de punt, 2 switchende vleugels en 2 backs/mv die er overheen komen. En dan ouderwets die bal van beide kanten voor de goal! Klaassen in zn rug en scoren maar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Actuele wedstrijden

71 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dani Ceballos heeft in het geheim een gesprek gevoerd met Florentino Pérez, de voorzitter van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren