Lof voor Van Ginkel: ‘Hij is completer dan Hakim Ziyech’

Vrijdag, 27 oktober 2017 om 13:19Gijs Freriks

PSV neemt het zondag op tegen Vitesse en dat is een bijzondere wedstrijd voor Marco van Ginkel, want de middenvelder komt uit de jeugdopleiding van de Arnhemmers en speelde er 111 wedstrijden in het eerste elftal. Frank van der Struijk is blij dat Van Ginkel zich zo goed ontwikkeld heeft.

De 32-jarige rechtsback speelde van 2010 tot 2013 met de huidige aanvoerder van PSV samen. “Hij is veel volwassener, veel sterker geworden. Toen hij bij het eerste elftal van Vitesse werd gehaald, was hij al sterk voor zijn leeftijd”, aldus de clubloze Van de Struijk in een interview met Omroep Brabant.

Van Ginkel is in de ogen van Van der Struijk een van de beste spelers van de Eredivisie: “Hakim Ziyech is een ander type. Die oogt mooier, technischer. Maar Van Ginkel is completer, sterker en heeft meer loopvermogen. Hij zal altijd honderd procent geven. Hij werkt keihard en scoort zijn goaltjes. Dat heeft PSV nodig.”

De 24-jarige Van Ginkel, zevenvoudig international van het Nederlands elftal, maakte in de zomer van 2013 de overstap van Vitesse naar Chelsea en werd vier keer verhuurd. De spelmaker werd uitgeleend aan achtereenvolgens AC Milan, Stoke City en tweemaal PSV. In dienst van de Eindhovenaren staat hij na 43 wedstrijden op 22 doelpunten en 8 assists.


Poll

Ben jij het met Frank van der Struijk eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

162 reacties (laatste reactie door rolo1984)

Completer klopt, maar niet beter

27 oktober 2017 om 13:42

Want? Dat v.Ginkel completer is maakt hem juist beter. Is fysiek veel verder, is verdedigend beter en daarnaast heeft hij 2 keer een half jaar bij psv 7 en 8 keer gescoord. Nu vanaf begin seizoen bij psv en gaat ie er 15 - 18 scoren als middenvelder, Ziyech maakt er niet eens zoveel. Daarnaast is het ook meer een leider. Dus zeg het maar, ok weet het wel hoor.

27 oktober 2017 om 14:57

Dat is natuurlijk ook de reden dat Van Ginkel bij geen enkele club die een niveau hoger ligt dan onze Eredivisie aan de bak. Begrijp me niet verkeerd, van Ginkel is een prima middenvelder voor de Eredivisie maar hij red het erbuiten gewoon niet. En Ziyech en van Ginkel zijn gewoon niet te vergelijken. De Ziyech van Twente is al niet te vergelijken met de Ziyech van Ajax puur vanwege het feit dat hij compleet anders speelt. Als bij Ajax het complete spel wordt afgestemd op Ziyech en hem een vrije rol geven zal Ziyech er zo maar eens 15-20 kunnen maken.

Ziyech heeft natuurlijk nog alles waar te maken in een grotere competitie, maar Marco van Ginkel heeft al bewezen dat het te hoog voor hem is en dat komt echt niet (alleen) vanwege een blessure.

27 oktober 2017 om 15:22

Ziyech wordt die kans op een hoger podium nog niet eens geboden. Waarschijnlijk omdat ze hem nog slechter vinden.

27 oktober 2017 om 15:26

Wat een.onzin ziyech heeft meer talent in zijn linkerbeen dan van ginkel in zijn geheel...

27 oktober 2017 om 15:58

Typisch toch dat vele hier reageren in relatie met hun clubvoorkeur en zelden objectief.

27 oktober 2017 om 16:18

Volgens mij speelde van Ginkel zelfs onder Mourinho als vaste basisspeler bij Chelsea. Maar door die blessureleed is het hem uiteindelijk niet gelukt om door te breken helaas

27 oktober 2017 om 16:24

Van ginkel zou zeker bij een grote ploeg kunnen spelen alleen heeft hij pech gehad met blessures en ziyech ik denk dat juist ziyech niet verder kan dan een topploeg in de eredivisie fysiek is hij niks hij breekt zo ze benen in engeland

27 oktober 2017 om 16:58

Gast, Ziyech is de Sneijder van de passes die Ginkel kan alleen maar tegen Heracles aardig spelen.

27 oktober 2017 om 17:40

Van Ginkel heeft door blessures nog niet veel kunnen laten zien in een grotere competitie. Bij AC Milan was hij basisspeler en een van de betere. Bij Chelsea zat hij er dicht tegen aan, maar blessures verhinderde daar zijn doorbraak.

Ziyech zal in mijn ogen gewoon te kort komen voor de absolute top. Hij mist de drive om in de absolute top te spelen.

27 oktober 2017 om 17:42

Dat is niet waar hij heeft nooit een basisplaats bij Chelsea gehad. Hij mog ooit in de voorbereiding regelmatig starten. Maar alles wees erop dat hij die comcurrentiestrijd leek te verliezen van Raimirez.

27 oktober 2017 om 17:58

@dalpay: Ztyech veroverd de meeste ballen van iedereen in de eredivisie. Hoe past dat in je verhaal dat van ginkel verdedigend sterker is?

27 oktober 2017 om 17:59

Ziyech gaat het ook niet reddenbuiten Nederland. Ruiz vond ik veel beter, die redde het ook niet.

27 oktober 2017 om 18:12

@mrgarrisson. Kom aan, geen onzin gaan verkopen als de waarheid. V. Ginkel is nooit vaste basisspeler geweest bij Chelsea, misschien wat wedstrijdjes in de voorbereiding, maar nooit om het 'echie'. Ook niet bij Mourinho. Verder zie ik hier echt een portie belabberde argumentatie, waarvan ik de mooiste nog wel vind: 'ik vond Ruiz beter en die heeft het ook niet gered'. Kom op jongens, jullie kunnen beter dan dit.

27 oktober 2017 om 19:18

Hmm ja zou kunnen dat dat ik de voorbereiding was. Maar alsnog is dat natuurlijk een goed teken als je veel in de voorbereiding speelt, wss maak je dan goede kans op een basisplek. Bij AC Milan speelde hij sws basis weet ik wel en deed het ook goed daar

27 oktober 2017 om 21:41

Gast je doet alsof v.ginkel 30 jaar is en Ziyech 19. Ze zijn even oud, de van Ginkel van nu ( 3 jaar uitstekend bij psv, is anders dan de van ginkel vanaf Vitesse naar Chelsea ). Ja Ziyech heeft een natuurlijkere loopbaan tot nu toe, maar dat zegt niks over of v.Ginkel het nu wel haalt bij een topclub of Ziyech het haalt.

28 oktober 2017 om 03:39

@rolo1984
Vermeld je ook even dat ie het meeste balverlies heeft?
Of mag dat niet vermeld worden zijn zwakke kanten.

30 oktober 2017 om 14:46

Dat was toch het punt helemaal niet? Het ging erom dat hij verdedigend niets zou doen en dit feit haalt die mening onderuit.

27 oktober 2017 om 13:49

Die 20/25 assists en nog eens 10 voorassists die Ziyech geeft, doen er niet toe? Ziyech maakt ook gewoon 10 goals als middenvelder. En hij is een creatieve middenvelder, terwijl Van Ginkel veel vaker in de 16 komt als scorende middenvelder. Bazoer of Gudelj is ook completer dan Ziyech, omdat zij op verdedigend en fysiek vlak meer werk kunnen verrichten. Maar Ziyech is toch echt een veel betere voetballer dan die twee. Volgens jouw redenatie zou Van Ginkel zo ook beter zijn dan Ozil.

27 oktober 2017 om 14:30

En dat is het verschil. Een goede wedstrijd voor Ziyech pakt hij zo 3 assists en/of een goal of hij zit zichzelf dwars en er gebeurd niks. v Ginkel wisselt zichzelf af met minimaal een 6 en af en toe een 8. En daarom is dus v Ginkel completer en op dat gebied dus beter en verder.

27 oktober 2017 om 21:35

Het gaat er niet altijd om wie de betere voetballer is, je loopt achter. Het hedendaagse voetbal is veranderd vriend. Kijk naar teams als IJsland.

27 oktober 2017 om 14:42

Ziyech is completer, waarom ik dat zeg Ziyech veroverd meer ballen volgens de statistieken en is bij meerdere doelpunten betrokken dus in mijn ogen in alles beter ook kwa talent.

27 oktober 2017 om 14:42

Sorry...niet echt mee eens. Ziyech heeft meer aanvalsdrift, al heeft van Ginkel meer scorend vermogen. Ziyech heeft de paasjes, maar een mindere kopbal. Ziyech vindt ik verdedigend wel sterker. Wie je beter vindt, dat moet een objectief persoon zeggen (ik niet, ik ben voor Ajax) maar om van Ginkel completer te noemen....dan zou ik vragen: op basis waarvan?

27 oktober 2017 om 16:15

Ik vind van Ginkel zeker beter dan Ziyech. Van Ginkel beheerst eigenlijk alle facetten en is ook duidelijk te goed voor de Eredivisie. Ziyech vind ook een goede speler hoor en ik zou hem wel eens in het buitenland willen zien.

27 oktober 2017 om 18:08

Van Ginkel te goed voor de Eredivisie ? Da's toch raar, aangezien hij het in Engeland niet heeft gered en nu Alweer in de Eredivisie speelt...

27 oktober 2017 om 18:16

Mrgarrisson vindt alle spelers van Psv en eigenlijk alles aan Psv beter dan de tegenhanger van de concurrent, valt me al een tijdje op. Verder niet erg, maar ook niet erg objectief. Overigens ben ik dat ook niet, dus zou mijn mening hier ook als subjectief uitgelegd worden. Er zijn alleen wel een aantal statistieken die in het voordeel van Ziyech spreken.

27 oktober 2017 om 19:20

Absoluut niet inkemontana. Mensen die mij kennen weten dat ik ook zeer kritisch kan kijken naar PSV. Kon ik maar zeggen dat heel PSV goed was, maar helaas is dat niet zo. Ik geef gewoon mijn objectieve mening en volgens mij kan je niet ontkennen dat van Ginkel de Eredivisie ontstegen is?

27 oktober 2017 om 21:33

InkeMontana. Van Ginkel is wel echt te goed voor de Eredivise, scoort er 15 A 18 in de eredivisie al 3 jaar lang. Dan ben je gerust toe aan een hoger stap

27 oktober 2017 om 16:28

Grappig dat als er een bericht word geplaatst, die schrijft dat een bepaalde speler beter is dan een Ajax speler, er altijd een hoeveelheid Ajax gerelateerde mensen gaan reageren dat het niet zo is. Zit dat in de gene, of wat? Waarom voelen jullie altijd superieur aan anderen? Lekker belangrijk wie beter is, Van Ginkel komt tenminste nog uit voor het Nederlandse elftal, kunnen we alleen maar profijt van hebben de komende jaren. Ajax is al een aantal jaar niet meer superieur, deal with it!

27 oktober 2017 om 18:19

Preditor. Lekker snugger bericht flippie. Tuurlijk gaan de supporters van Ziyech & de club waar Ziyech speelt reageren bij een vergelijking. Dit heeft ook echt totaal niks met superieus voelen te maken. Bij een vergelijking heb je voor en tegenstanders, het is vrij logisch dat die reageren. Het is ook vrij simpel om weer een standpunt als 'ajacieden zijn arrogant en voelen zich superieur' uit te spuwen.

28 oktober 2017 om 08:32

InkeMontana. Heeft niks met snugger te maken, gogemert, is slechts een constatering. Wat maakt het uit als er over een Ajax speler word gezegd dat die minder goed is dan een speler van een andere Nederlandse club. Is helemaal niks logisch aan om daarop te reageren. Dat zal je mij echt niet zien doen, als het over een speler van mijn club gaat. Tenzij de vergelijking echt kant nog wal raakt. Lekker belangrijk wie beter is. De realiteit is dat voornamelijk Ajax supporters op dit soort berichten reageren, dat heeft alles met superieur voelen te maken ten opzichte van andere Nederlandse clubs. Als het een andere club, betreft die iets goed of beter doet dan Ajax in Nederland of Europa, dan moet er altijd op gereageerd worden door Ajax geralateerde personen die het toch weer anders zien, want Ajax kan, heeft en doet dat veel beter, om misselijk van te worden. Je mag best trots zijn op je club, maar moet niet de realiteit uit het oog verliezen. Ajax is niet de enige club in Nederland die iets kan presteren of gepresteerd heeft. Het is niet dat zij het voetbal hebben uitgevonden.

28 oktober 2017 om 03:05

Completer klopt inderdaad.
En misschien niet beter dan Ziyech, maar ook zeker niet slechter.

Completer en op dit moment ook beslissender, maar Ziyech is technisch stukken beter. Zie hem uiteindelijk toch het verst komen van de twee.

27 oktober 2017 om 14:43

Precies dit, van Ginkel heeft al een kans in een sterkere competitie gehad. Deze heeft hij niet gepakt. Denk wel dat het plafond van Ziyech hoger ligt. De toekomst zal het uitwijzen.

27 oktober 2017 om 14:54

Van Ginkel heeft het bij AC Milan gewoon goed gedaan en bij Chelsea was hij steeds geblesseerd.

27 oktober 2017 om 16:56

Ook een fitte Van Ginkel was bij Chelsea nooit in de basis gekomen.. als De Bruyne destijds al niet eens in de plannen voorkwam.. bij Milan was het niet denderend en bij Stoke? Was daar het gras te lang? Nee Van Ginkel is gewoon mislukt bij 3 buitenlandse clubs, het zegt genoeg dat hij telkens maar weer voor de Eredivisie kiest

27 oktober 2017 om 17:54

Ziyech is creatiever en een aantal jaar jonger. Hij zal waarschijnlijk binnen anderhalf jaar naar het buitenland vertrekken. Van Ginkel zal het niet redden in het buitenland, kon het zelfs niet redden in het buitenland, want dat kon hij fysiek niet aan.

27 oktober 2017 om 18:02

Ziyech zal het niveau chelsea ook nooit halen. Leuk spelertje voor een dominante plieg in de Eredivisie. Niet goed genoeg voor de top en fysiek te zwak voor een niveau lager. Zelfde verhaal als Ruiz

27 oktober 2017 om 18:10

Asroma8
Als van Ginkel het zo goed gedaan zou hebben, waarom is hij dan niet gekocht door een grotere club uit een grotere competitie?
Ik had liever dat hij zo had overtuigd dat hij bij een club a la AC Milaan had gespeeld. Dat zou alleen maar beter zijn voor het Nederlandse voetbal. Maar blijkbaar kon hij niet genoeg overtuigen dat hij een contract kon tekenen bij een mooie buitenlandse club. En ik vindt van Ginkel een leuke speler die jammergenoeg pech heeft gehad met wat flinke blessures.

Ziyech is in ieder geval slimmer bezig met carriere planning. Die kon ook wel naar het buitenland. Niet naar een echte grote club inderdaad. Maar hij bewandelt wel de route die vaker garantie belooft op succes. Eerst zorgen dat je een echte man bent in de eredivisie alvorens naar het buitenland te gaan. Dan kom je ten eerste niet als een broekie binnen bij zo'n club. Ten tweede heb je dan meer ervaring met een bepaald niveau en druk van een topclub,

Ik hoop dat Marco bij PSV het talent dat hij toendertijd bij Vitesse en toch ook tijdens zijn periodes bij PSV etaleerde nu echt een solide basis kan geven waardoor hij alsnog een succesvolle cariere in het buitenland zal hebben.

27 oktober 2017 om 18:21

Migi heeft zijn Ruiz voorbeeldje gevonden hoor. Wake up call, v. Ginkel heeft het ook nooit bij Chelsea gered, dus dat hoeven we sowieso niet al graadmeter te gebruiken of Ziyech of v. Ginkel beter is / gaat worden.

27 oktober 2017 om 19:09

Ziyech en van Ginkel zijn even oud. Ik denk juist dat Ziyech fysiek te kort komt, om in het buitenland te slagen.

27 oktober 2017 om 19:11

Waarom heeft Chelsea zijn contract dan dit jaar nog verlengd, terwijl hij ook verkocht kon worden. Is dat omdat Chelsea geen toekomst ziet?

27 oktober 2017 om 18:00

Wat bedoel je met beslissender? Alax de medespelers van Zyech de helft van de kanen erin schoten dan was dit niet eens een punt van discussie. Daarnaast veroverd Zyech op dit moment ook de meeste ballen van iedereen. Dat stigma dat hij geen verdedigend werk doet , is echt onzin.

27 oktober 2017 om 18:13

Dit is inderdaad een van Ziyech's grootste verbeteringen gebleken. Dat hij ook verdedigend een middenveld kan ondersteunen als het moet. Ideaal zou zijn dat hij een vrijere rol kan hebben en de aanvalslijnen uitstippelt. Maar als het dan een keer niet meezit en je onder druk komt te voetballen dan hoef je niet bang te zijn dat Hakim je in de steek zal laten.

Helemaal mee eens. Van Ginkel is iemand die ook normaal met de pers kan praten en er representatief uitziet. Bij Ziyech heb ik toch altijd het idee dat hij zich te goed voelt voor iedereen. En het lijkt me ook gewoon een heel lastig ventje als die zijn zin niet krijgt of het niet loopt zoals het moet.

27 oktober 2017 om 13:47

Ziyech gedraagt zich altijd voorbeeldig in de pers. Het enige is dat hij zijn mening durft te geven, in plaats van alleen een standaard perspraatje houdt. Maar Ziyech en bijvoorbeeld ook El Ahmadi of Ayoub zijn echt voorbeelden van hoe Marokkaans-Nederlandse spelers zich moeten opstellen binnen het profvoetbal en de media.

27 oktober 2017 om 15:57

Noem of geef even een link van een interview waarin ziyech zich volgens jouw misdraagt

27 oktober 2017 om 17:48

https://youtu.be/TQkOXoKO51c
In dit interview vindt ik Ziyech nou niet echt overkomen als het goede voorbeeld

27 oktober 2017 om 18:07

Zoveel inhoud. Waarom dan?

27 oktober 2017 om 19:44

Eerlijk gezegd vind ik toch dat die interviewster daar een beetje om vraagt

27 oktober 2017 om 14:11

Je uitstraling in de media heeft toch niet zoveel te maken met je kwaliteiten als voetballer? De stelling is dat van Ginkel completer zou zijn dan Ziyech, niet wie de leukste persoonlijkheid heeft.
Wat dat betreft denk ik dat van Ginkel inderdaad completer is, alleen zegt dat niet dat van Ginkel ook een betere voetballer is. Van Ginkel scoort op alles een dikke voldoende, waar Ziyech op sommige vlakken een 8-9 scoort en op sommige vlakken weer een 5. Ziyech moet je dus op zijn kwaliteiten gebruiken en van Ginkel kun je op meerde posities gebruiken.

27 oktober 2017 om 14:44

Ik vind dat Ziyech zich altijd heel netjes uit in de media. Lijkt me juist een zachte jongen. Hij mag alleen wel iets minder boos kijken.

Over loopvermogen gesproken, volgens mij maakt Ziyech meer kilometers dan van Ginkel.

27 oktober 2017 om 13:43

Moet zeggen dat ik niet heel veel Ajax kijk dus je zou wel eens compleet gelijk kunnen hebben maar van Ginkel loopt altijd wel echt abnormaal veel hoor!

27 oktober 2017 om 16:27

Ik weet het zelfs zeker dat Ziyech meer loopt, ook meer rendement heeft. Tenminste als ik de statistieken moet geloven.

Tja, van Ginkel heeft niet een kwaliteit waarin hij echt uitblinkt en Ziyech wel. Van Ginkel kan nooit zo goed dribbelen, schieten en een lange bal geven als Ziyech. Denk dat van Ginkel wel zou willen ruilen qua kwaliteiten. Het Nederlands elftal denk ik ook.

27 oktober 2017 om 13:32

Dat meen je toch niet heh, moet je eens kijken hoe vaak Ziyech over en naast schiet. Van Ginkel schiet veel beter.

27 oktober 2017 om 14:06

Met de types zyiech win je de oorlog niet. Te vaak niet aanwezig. Zal nooit voorop in de strijd gaan. Wat betekent dat je als hij een mindere wedstrijd heeft je ook echt niets aan hem hebt in tegenstelling tot van ginkel die dan altijd nog zijn werklust heeft..

27 oktober 2017 om 14:10

Met alleen maar types van Ginkel kom je er ook niet. De Nederlandse allrounders zijn niet goed genoeg voor de top, komen met name fysiek tekort. Spelers vanuit Nederland met een specifieke kwaliteit komen nog wel eens door, kijk naar Suarez, Eriksen etc. Van Ginkel is al geflopt, Ziyech moet de stap nog wagen. Beide een beetje van hetzelfde niveau als je het mij vraagt, maar gewoon andere types.

27 oktober 2017 om 18:20

Arnino
Je beeld van Ziyech lijkt een beetje op het beeld dat men van Ziyech had uit zijn Twente periode. Toen zou je er inderdaad geen oorlog mee winnen. Maar de huidige Hakim is gewoon een aanjager geworden, die gewoon heel goed hoog verdedigd waardoor Ajax gewoon vaak de bal weer snel kan terugveroveren.
Ik kan je mening dat hij nooit voorop gaat in de strijd niet (meer) delen.

27 oktober 2017 om 14:13

37 wedstrijden voor PSV in de Eredivisie en 21 doelpunten.

Maar niet echt een kwaliteit hebben waarin hij echt uitblinkt...

Doelpunten maken is geen kwaliteit of wat?

27 oktober 2017 om 14:20

En toch huilt iedereen om Ziyech in oranje. Waarom, aangezien we van Ginkel hebben die beter is... Klassen scoorde ook veel in de eredivisie. Daar gaat het ook heel goed mee...

27 oktober 2017 om 14:44

Ik hoef Ziyech helemaal niet in Oranje hoor.

Daarnaast zou van Ginkel een Ziyech in Oranje niet uitsluiten.

28 oktober 2017 om 03:11

Nou Van Ginkel is echt vele malen doeltreffender en ook slimmer in positiespel.
Tevens vind ik Van Ginkel ook minder wisselvallig.
Ziyech wisselt te vaak goede wedstrijden af met slechte.

Is meer vergelijkbaar met siem de jong. Goed in nederland flop in andere competitie. Hakim kan ik nog niet beoordelen is nog niet meerderemalen geflopt.

27 oktober 2017 om 13:51

Van Ginkel heeft het goed gedaan bij AC Milan, maar is inderdaad niet goed genoeg voor Chelsea maar dat is Ziyech ook niet. Daarnaast zat hij er 2 jaar terug wel dichtbij, maar toen gooide blessures roet in het eten.

27 oktober 2017 om 17:44

V Ginkel goed gedaan bij Milan? 'slechts' 16 wedstrijden, met 1 goal en 1 assist. Goed noem ik anders.
Ook bij Chelsea heb ik nooit het gevoel gehad dat hij dichtbij zat.

28 oktober 2017 om 03:15

En wat heeft Ziyech goed gedaan in het buitenland?
Oh ja helemaal niks, want zit nog steeds in Nederland.
Terwijl ze al allebei even oud zijn.

Van Ginkel betere atleet, Ziyech betere voetballer.

43 Wedstrijden bij PSV en dan direct betrokken bij 30 goals! Toch wel erg knap vind ik zelf. Ben ook erg blij dat hij dit jaar bij PSV weer speelt al vind ik het geen geschikte aanvoerder.

27 oktober 2017 om 14:04

Hij is ook gehuurd en ik zou persoonlijk nooit een gehuurde speler aanvoerder maken van mijn team. Aan de ene kant kan ik het wel een beetje begrijpen gezien het aantal wedstrijden wat hij heeft gespeeld voor PSV, maar alsnog zou ik het nooit doen.

Allereerst wil ik aangeven dat het lijkt alsof Zoet erg verliefd kijkt naar Van Ginkel op de foto. De chemie spat er ook van af. Een andere foto had denk ik ook gekund.

Ook vind ik dat er best veel topics zijn over topspelers die Ajax binnen had kunnen hengelen, waaronder Van Ginkel. Erg zonde want dit was dus weer zo een speler waar we jaren van hadden kunnen genieten en voor veel geld door hadden kunnen verkopen. Weer een gemiste kans dus.

Het klopt dat Van Ginkel completer is maar toch kan ik aanvallend meer genieten van Ziyech. Uiteindelijk denk ik wel dat Van Ginkel je kampioen maakt.

27 oktober 2017 om 13:53

Zoet kijkt niet naar Van Ginkel

27 oktober 2017 om 13:53

Ajax wilde van Ginkel wel, van Ginkel wilde dacht ik ook wel naar Ajax maar Vitesse wilde van Ginkel niet aan een directe concurrent verkopen. Dan houdt het natuurlijk op.

27 oktober 2017 om 13:53

In hoeverre kun je spreken van een gemiste kans als vitesse weigerde mee te werken, doordat zij meende dat ze concurrenten van elkaar waren.

27 oktober 2017 om 14:02

Iets meer bieden en dan was het vast wel gelukt. Je zou er hoe dan ook plezier aan hebben beleefd.

27 oktober 2017 om 14:18

Nu hebben we plezier beleefd aan anderen.. Klaassen bijvoorbeeld..

27 oktober 2017 om 14:48

Wazebey jij klets altijd zo populistisch. Vitesse liet Ginkel niet gaan. Chelsea wilde hem. In die tijd heeft Ginkel zelfs nog gezegd dat hij naar Ajax had gewild maar dat Vitesse (Chelsea) andere plannen had.

En ja...als Ajax 100 miljoen had geboden hadden ze hem gehad, maar dan denk ik dat we allemaal wel weten hoe een populist had gereageerd als zo’n speler niet topscorer van Europa wordt met 42 omhalen in de kruising...

27 oktober 2017 om 14:14

Waar het Hart van vol is......Wazebey?

Mooiste is dat van Ginkel word gehuurd en dat Ziyech speler van Ajax is😏

27 oktober 2017 om 15:04

Dit is al het 3de opeenvolgende jaar dat PSV van Ginkel huurt. Het salaris en transfersom die ze daarmee besparen is daardoor niet mis. Ik vind het slim.

27 oktober 2017 om 15:38

En aan ziyech wordt zo minimaal een miljoentje of 30 verdient, "iets" meer dan salaris en de 11 miljoen waar voor hij gekocht is.

27 oktober 2017 om 15:53

Ik ken zijn contract niet, maar het lijkt me sterk dat PSV zijn salaris niet overneemt? Of ze betalen in ieder geval een groot gedeelte.

28 oktober 2017 om 03:17

Zozo en waar gaat ie dan heen voor 30 miljoen aangezien je al weet wat ie opbrengt,

Wel een erg treurige constatering eigenlijk, dat van Ginkel de compleetste eredivisie speler is. Van Ginkel komt werkelijk op alle vlakken te kort voor Chelsea wat op zich geen schande is want Chelsea is de absolute top. Van Ginkel kwam echter ook te kort voor Stoke City waar hij voornamelijk op de bank zat. Dat betekent dus dat de compleetste eredivisie voetballer niet goed genoeg is voor de middenmoot van de PL. Iets wat misschien ook wel duidelijk is geworden met het vertrek van Klaassen naar Everton.
Ziyech doet er verstandig aan om nog een aantal jaartjes bij Ajax te spelen en te hopen dat hij dan met een karrenvracht aan ervaring goed genoeg is voor de subtop in een grote competitie.

27 oktober 2017 om 15:03

Hmwah beetje makkelijk, bij Stoke moest hij als verdedigende middenvelder eigenlijk alleen maar gaten dichtlopen. Kan me nog een wedstrijd herinneren van Stoke waar ik Van Ginkel niks anders heb zien doen als achter Ozil aan zien hollen.

Zowieso beetje onzinnige vergelijking dit touwens, totaal andere spelers.

Ronaldo is ook completer dan Messi, maar Messi is de beste ooit

27 oktober 2017 om 14:09

eh eh... daarom is Ronaldo weer wereldvoetballer van het jaar? Sorry hoor Messie is echt goed maar niet zo goed als Pele, Maradonna of Cruijff

27 oktober 2017 om 15:08

Messi is 10 x beter dan hun, sowieso was die tijd heel anders

27 oktober 2017 om 14:46

Nou ik denk dat je dat mis hebt Messi completer en heeft meer talent, maar ronaldo is een machine dat is niet te ontkennen, Messi scoort en laat andere score dus dan kan ik concluderen dat hij completer is.

27 oktober 2017 om 15:02

Messi is vele malen completer dan Ronaldo vriend. Het enige wat Ronaldo over Messi heeft is fysiek. Messi zou op het middenveld ook uitblinken terwijl Ronaldo het vooral van zijn goals moet hebben.

27 oktober 2017 om 16:41

Ligt eraan wat completer is. Beiden zeer technisch maar Ronaldo kan ook goed scoren met zijn hoofd. Daar is Messi weer minder in. Ik vind ze allebei fantastische spelers. Jammer dat ze nooit in 1 team zullen spelen.

Complete(r) onzin,

Van Ginkel is een aardige speler maar ontbeert creativiteit. Hakim is buitencategorie zeker voor de eredivisie. Van Ginkel, Klaassen leuke speler maar geen echte vreatieve 10en met wapens om Bert te quoten.

27 oktober 2017 om 14:29

Vond de goal van gister aardig creatief bedacht

27 oktober 2017 om 14:40

Ziyech is een technisch uitstekende voetballer maar die komt fysiek te kort. Ziyech is geen Messi die het alleen op techniek en inzicht af kan.

27 oktober 2017 om 14:44

Hakim een speler van de buitencategorie noemen dat is pas complete onzin. Als je 24 bent en je speelt bij Ajax, sorry maar dan ben je zeker niet van de buitencategorie. Daarnaast is scoren volgens mij is een aardig wapen of niet? of bedoel je daar alleen maar een passje geven mee?

27 oktober 2017 om 17:51

Vorig jaar heeft Hakim in de uefa-cup 2 aardig wat ballen veroverd. Knap voor iemand die fysiek niet top is. Ik vind van Ginkel een leuke speler maar hij is niet de speler die je spitsen 1op1 voor de keeper zet met steekpaasjes. Ik zou hem een linie naar achteren plaatsen Maher ervoor. Hendrix erbij. Ramselaar banken.

28 oktober 2017 om 03:22

Ziyech buitencategorie?
Haha.
Ziyech mag de schoenen kussen van buitencategorie.spelers.
Hij zal zich echt nog moeten bewijzen. En zo overtuigend is ie nog niet bij Ajax om als ''buitencategorie'' bestempeld te worden.

Maar Ziyech heeft meer specifieke kwaliteiten Frankie ;-)

Totaal verschillende types.. Ziyech is technisch, geniale speelballen en passes.. van ginkel meer scorend vermogen en stabiliteit.. zouden elkaar perfect aanvullen..

Hahaha stelletje napraters. Ziyech heeft Ajax naar een europese finale geloodst en zet regelmatig spelers met prachtige passes alleen voor de goal. Ik vind daarnaast ziyech wel een echte leider nu hij bij Ajax speelt. Hij knokt en strijd voor iedere meter.

Mensen die hier zeggen dat van ginkel completer is omdat hij zo leuk voor de camera is, ga lekker met hem op date en maak een leuke avond. Dat heeft totaal niks met voetbalkwaliteiten te maken.

27 oktober 2017 om 14:48

Dus omdat iemand een mening deelt is het een naprater? Eigenlijk moeten we volgens jou dus altijd het tegenovergestelde zeggen dan dat er door die persoon wordt gezegd? beetje rare opmerking. Mooi voor hem dat die regelmatig spelers voor de goal zet. Van Ginkel doet dan ook en scoort meer dus beetje vreemde opmerking. Hij knokt en strijd voor iedere meter valt ook wel mee. Alleen als het hem uitkomt. Ik vind van Ginkel iemand die meer strijd levert dan Hakim.

27 oktober 2017 om 15:09

Dat was echt niet alleen door Ziyech hoor,Sanchez was de belangrijkste

28 oktober 2017 om 03:25

Vergeet Klaassen ook niet.
Heeft Ajax ook vaak gered met zijn scorend vermogen.

Van Ginkel laat dit seizoen pas zien hoe goed hij is, nu hij met een nr 10 voor zich speelt. De afgelopen 2 (halve) seizoenen speelde hij als een "spits". Voegde niks toe aan het spel, behalve doelpunten. Dit seizoen heeft hij én de doelpunten én de invloed op het spel. Vind dan ook dat PSV momenteel, in deze opstelling en met deze spelers het sterkste, meest complete en kwalitatief beste middenveld van Nederland heeft.

27 oktober 2017 om 14:39

Arbitrair. De hele top3 speelt niet best. Vind PSV alles behalve het sterkst ogen.

Het verfijnde heeft ie niet, maar hij is wel meer middenvelder dan Ziyech. Van Ginkel is dan ook geen 10 natuurlijk. Wel een heel bruikbare speler en een neusje voor de goal. Kan na PSV zeker nog een stap zetten.

Het is lastig om een vergelijking te maken zonder 1 van de 2 tekort te doen. Beide spelers hebben voor een middenvelder waanzinnige statistieken. Van Ginkel scoort vaker maar geeft minder assists dan Ziyech en vice versa. Ik vind Van Ginkel iets allrounder, maar Ziyech technischer.

Ik kan hier wel hard om lachen, Ziyech heeft maarliefst 38 kansen gecreeërt , Van Ginkel slechts 14 .
Daarnaast is Ziyech een veel betere voetballer, dat ziet een blinde nog.
Daarnaast spreken de feiten voor zich, Ziyech loopt de meeste meters van de 2 , en werkt ook het hardst , dus dat soort onzin kan ook de prullenbak in.
Enige wat Van Ginkel voor zich spreekt is dat hij meer goals maakt, maar dat deed Klaassen ook, vinden jullie dat soort spelers beter?? Lachwekkend man...

De Van Ginkels/klaassens/vd beek/ Siem De Jongs, Waterdragers, die ook veel scoren , maar meer in dienst voor het elftal moeten spelen..

De Pereiros/ziyechs etc... dat zijn je spelmakers, je beste spelers , die je elftal creativiteit bezorgen, en wedstrijden beslissen..

Maargoed... Werkpaarden houden mensen in NL van, terwijl de Creative Breinen hier worden uitgekotst, alleen bij Ajax word Ziyech op handen gedragen, maar als je Psvers hoort over Pereiro terwijl dat hun creative Brein is , lachwekkend, geen woorden voor...

Ik hoop oprecht dat PSV volgend jaar alleen bestaat uit 3 werkpaarden op het middenveld, zonder een Pereiro of andere type speler die creativiteit hebben..

Lekker Betonvoetbal van De Boer spelen.. Heerlijk! Kassa!

27 oktober 2017 om 14:58

Waarom ga je dan die twee spelers vergelijken door te kijken naar gecreëerde kansen? Je zegt zelf dat het zulke verschillende spelers zijn. De rest van je betoog snap ik ook niet echt.

Van Ginkel beter?

Minder techniek, en duidelijk minder voetballende kwaliteiten. Ik zie Van Ginkel namelijk nooit een beslissende steekpass of boogballetje geven net zoals Ziyech dat kan. Ik moest wel een beetje lachen dat hij over meer loopvermogen zou beschikken, het is maar net door welke bril je kijkt.

Nee, doe mij maar Ziyech, op 8/10 vlakken de betere voetballer.

27 oktober 2017 om 15:32

Totaal andere voetballer. Waar Van Ginkel het moet hebben van scorend vermogen en duelkracht moet Ziyech het hebben van zijn voetballende kwaliteiten. Waar Ziyech soms een 9 en soms een 3 haalt, haalt Van Ginkel altijd een 7. Ziyech is misschien iets beter dan Van Ginkel, maar als je naar ons team kijkt heb ik liever Van Ginkel dan Ziyech.

27 oktober 2017 om 16:39

Ajax is dan ook een aanvallende ploeg, PSV wil nog wel is graag inzakken en puur op de counter spelen, dan heb je inderdaad meer aan van Ginkel omdat die beter kan koppen en zorgt voor zekerheid. Hij doet geen gekke dingen en neemt weinig risico in zijn spel, daarom haalt hij ook vaak die 7. Het is maar waar je liever naar kijkt.

Neemt niet weg dat het beide prima middenvelders zijn.

27 oktober 2017 om 16:50

Ja het is niet altijd de kwaliteit van een speler wat hem laat presteren, maar de speelstijl van de ploeg. Wij hebben bijvoorbeeld Pereiro voor de creativiteit. Het is dus beter van de balans om Van Ginkel er bij te hebben met de nog sobere Hendrix.

28 oktober 2017 om 03:29

Ziyech beter?
Van Ginkel is velen malen doeltreffender en ook het positiespel van Van Ginkel is velen malen beter.
Boven is Van Ginkel ook minder wisselvallig.

Ziyech vindt ik echt een geweldige voetballer, jammer dat hij zo slecht met kritiek om kan gaan. Maar fysiek sterker dan Van Ginkel, dat betwijfel ik. Maar ja, dit is als de discussie Messi - Ronaldo, welliswaar op een iietsie pietsje lager niveau, maar toch.

Tja, van Ginkel mag dan completer zijn, maar hij excelleert nergens in. Het is de zoveelste speler, net als Klaassen, Propper en de rest. Ziyech heeft specifieke kwaliteiten en excelleert daar in. Ik zie Ziyech ver komen, terwijl ik Van Ginkel hooguit nog bij een club als Everton zie slagen.

27 oktober 2017 om 15:46

Dus jij ziet Ziyech verder komen dan Everton? Hij is 24 en speelt alsnog sommige wedstrijden drama in de Eredivisie. Gaat dus nooit de top van de premier league halen bijvoorbeeld. Die hebben geld zat om toptalenten te kopen.

27 oktober 2017 om 16:21

Ik zie een Hakim Ziyech wel blij clubs als Dortmund spelen op den duur, terwijl ik spelers als Van Ginkel hooguit zie spelen in de middenmoot van de Premier League.

Bovendien vergeet je dat Ziyech bewust voor de Eredivisie heeft gekozen tot nu toe. Ik zeg verder ook niet dat het een feit is en ik heb qua gedrag altijd liever Van Ginkel dan Ziyech, maar dat is nou eenmaal mijn mening.

27 oktober 2017 om 16:41

nou sirius die specifieke kwaliteiten weet ie dan wel goed verborgen te houden tijdens top wedstrijden in de eredivisie want daar is ie nog nooit beslissend in geweest , maar verder wel een goede voetballer maar niet genoeg voor de europese top net als van ginkel

27 oktober 2017 om 16:51

Ziyech is een goede speler hoor, maar ik zou als Dortmund altijd kiezen voor een jongere speler die zijn minuten maakt in een top competitie. Voor een tussenstap wordt hij ook al een beetje te oud als hij nog een jaar of twee bij Ajax blijft.

28 oktober 2017 om 03:31

Ziyech wordt straks al 25.
Ja Ziyech heeft al heel veel bereikt zeg.
Oh wacht hij voetbalt nog steeds in Nederland.

28 oktober 2017 om 12:15

Voor Van Ginkel geldt hetzelfde. Die wordt ook al 25 jaar en speelt ook nog steeds bij Psv. Leuk dat hij clubs als Chelsea en een verhuur naar Milan achter zijn naam heeft, maar was altijd geblesseerd, speelde niet en in die tijd was spelen bij Milan niet eens zo bijzonder.

Ahahah wat ik lees nou hier completer?? Nu weten we waarom we Van der Struijk niet meer serieus zullen nemen. Met alle respect maar Van Ginkel moet gewoon in de Eredivisie blijven. Ziyech kan de subtop halen . Wat een techniek heeft die gozer

28 oktober 2017 om 03:33

Techniek heeft ie wel ja.
De rest is niet goed genoeg voor Europese subtop.

28 oktober 2017 om 12:16

En Van Ginkel wel? Van Ginkel is het type speler dat we tegenwoordig opleiden qua middenvelders. Loopvermogen, maar verder geen kwaliteiten om iets te bereiken buiten de Nederlandse grenzen.

Ziyech speelt het moeilijkste voetbal dan van Ginkel. Ziyech is zeer dominant in het spel en van Ginkel niet.

Speelt gewoon goed, al vind ik Hakim uiteindelijk dominanter en wat meer pure klasse hebben. Het zijn verschillende voetballers. Maar Van Ginkel is zeer functioneel, effectief en degelijk. Mooie ontwikkeling voor het Nederlands elftal. Met Klaassen en hem hebben we daar twee goede opties met veel loop- en scorend vermogen.

Hhahaahah Echte Grappenmakers.
Ben PSV fan, maar Ziyech is echt een klasse hoger dan Van Ginkel en een Ziyech in vorm misschien wel 2/3 klassen hoger.
Ziyech heeft het laten zien bij Heerenveen, Twente, Ajax, Europa League en bij Marokko.
Denk dat sommige nu Ziyech gwn lager inschatten, omdat die voor Marokko heeft gekozen.
Maar Ziyech is met Lozano de beste speler van de eredivisie.

Wie gaat r 30 miljoen voor Ziyech betalen?!! In Engeland komt ie te kort, voor Spaanse komt ie technisch te kort, Duitsland gaat zeker gaan 30 mil betalen dus ben ik benieuwd welke club dat zal zijn

Gelukkig is completer zijn iets heel anders dan beter zijn. Ik vind van Ginkel inderdaad vrij compleet, maar dat is dan ook meteen zijn grootste kwaliteit. Dat hij van alles wat heeft. In de top is dit bijna onmogelijk te realiseren tenzij je bv Paul Pogba heet. Verder kan je beter een specialist zijn ala Ziyech om een kans te maken in de top. Begrijp me niet verkeerd, want Ziyech heeft uiteraard ook nog niks bewezen op een hoger niveau.

Van Ginkel is een draver net als Klaassen en Wijnaldum. Wordt nooit een bepalende speler

27 oktober 2017 om 18:15

Ook Siem de Jong. Ziyech kan nooit vergelijken met van Ginkel.

Je kan deze 2 moeilijk met elkaar vergelijken. Zyech is echte nummer 10, een stylist. Aan de bal kan hij de mooiste dingen doen. Maar van Ginkel duikt graag op in de zestien. Is wat sterker en strijdt voorop mee. Wie beter is kan ik niet vertellen, alleen dat we blij mogen zijn dat beide te bewonderen zijn in de eredivisie

Ziyech heeft werkelijk waar nog niets bereikt in zijn voetballeven. Evenals van Ginkel. Waarom zullen wij ons druk maken met een vergelijking tussen 2 spelers die totaal andere kwaliteiten hebben en naast hun club nergens echt van waarde zijn. Reactie uitlokken is prima maar vergelijk dan bergkamp en van Basten.

V. Ginkel en Ziyech beide geweldige spelers, daarin tegen heeft marco het in het buiteland ook al laten zien. Mourinho zag het talent en haalde hem al jong naar Chelsea. Helaas pech en veel blessures hebben ervoor gezorgd dat V. Ginkel ze ontwikkeling in de slop raakte. Hij deed het trouwens gewoon goed bij AC Milan maar wederom blessure heeft dat avontuur snel afgekapt. Persoonlijk ben ik altijd al fan geweest van V. Ginkel en ben er ook van overtuigt dat hadden die blessures weg gebleven dan had hij niet bij PSV gespeelt, en was waarschijnlijk ook volwaardig international met ze 24 jaar.
Deze man heb voetbal ervaring opgedaan in de Serie A en de PL terwijl ziyech alleen de ED leuk rond heeft getikt. Hoe kan je zeggen dat iemand beter is, als hij die stap hogerop nog niet eens gemaakt heb.
Meningen zijn uiteraard verdeeld, maar persoonlijk schat ik V. Ginkel gewoon hoger in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller00
W. BenítezKeeper20
J. DrommelKeeper00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
O. BoscagliVerdediger00
J. BranthwaiteVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

191 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 PSV 0 0 0 0
2021/2022 PSV 23 1 3 0
2020/2021 PSV 11 1 0 0
2017/2018 PSV 28 14 4 0
2016/2017 Chelsea U23 3 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Vink: ‘Vorige week maakten ze PSV minder, nu hielpen ze het team over horde’

Marciano Vink vindt dat Érick Gutiérrez en Marco van Ginkel als invallers een cruciale rol hebben gespeeld in de meeslepende overwinning van PSV tegen AS Monaco. De Eindhovenaren sleepten voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren