Van Ginkel raakte betrokken bij rode kaart: ‘Ik ben geen vieze speler’

Donderdag, 26 oktober 2017 om

PSV rekende donderdagavond met moeite af met FC Volendam in de strijd om de KNVB Beker (0-2). Als invaller brak Marco van Ginkel in de tweede helft van de verlening de ban met een halve omhaal. De middenvelder zag vanaf de bank dat PSV moeite had om de verdediging van de ploeg uit de Jupiler League te breken.

“We zeiden tegen elkaar dat we meer de bal erin moesten gooien, omdat dat kansen gaf”, vertelt Van Ginkel in gesprek met FOX Sports. "Ze stonden heel compact en het was moeilijk om erdoorheen te komen. Uiteindelijk kwam-ie op Luuks hoofd en ik anticipeerde op de tweede bal. Het was een soort halve omhaal. Ik moet hem nog even terugkijken, maar hij zat er lekker in.”

De huurling van Chelsea was betrokken bij de rode kaart van Dylan Mertens, die op het been van Van Ginkel ging staan en hij reageerde vervolgens fel. “Het was een reactie. Ik ben geen vieze speler of zo. Hij ging uit het niets gewoon op mijn kuit staan, ik zag dat hij dat wilde. Dan is mijn reactie dat ik hem wegduw normaal.”

Luuk de Jong slaagde er wederom niet in om te scoren, maar hij was er wel dichtbij. De spits zag Hobie Verhulst met een katachtige reflex een kopbal uitstekend keren. “Het was een aardige redding moet ik zeggen. Ik denk dat ik alles goed doe. Het was een goede voorzet van Hirving Lozano en ik kopte de bal diagonaal terug. Hij maakte een geweldige redding.”

De Jong vond dat PSV het veel eerder had moeten afmaken. “We hebben zoveel kansen gecreëerd. Vooral tegen een team dat de bus parkeert moet je zorgen dat je snel van kant wisselt, zodat je de ruimtes kan vinden en een voorzet kan geven. Nu was het toch vaak iets te druk om door het midden te komen", zo zag ook de spits in. "Maar we hebben wel gewoon onze kansen gecreëerd en uiteindelijk moet je nog steeds 0-4 voorstaan na negentig minuten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door teckelaar)

Echt wtf is er gebeurd met de jong hij schiet of kopt werkelijk niks erin toch raar dat ie na 2 hele sterke seizoenen zo slecht geworden is.

26 oktober 2017 om 23:20

Toch twee assists vandaag. Echter wordt een spits (terecht) afgerekend op zijn doelpunten en daar faalt De Jong nu al ruim een jaar.

26 oktober 2017 om 23:23

Hij geeft toch wel weer een tweetal assists, ook niet geheel onbelangrijk. Desondanks brengt hij nog steeds te weinig in vergelijking met voorgaande jaren. Ik snap ook echt niet waar het aan ligt..

26 oktober 2017 om 23:30

Heb jij de wedstrijd wel gezien ? De Jong speelde helemaal niet slecht. Heeft 1 grote kans gehad die hij goed in kopte maar waar de keeper een geweldige redding op had. Daarnaast stond hij aan de basis van beide doelpunten met een assist.

26 oktober 2017 om 23:56

Joo kom op man. Hij praat sws al niet over deze wedstrijd. En probeer je nou te zeggen dat Luuk tde Jong top is?

27 oktober 2017 om 08:53

Joo kom op man. Iemand zegt dat De Jong heel slecht is en hij zegt dat hij vandaag belangrijk is geweest. Dat betekent niet dat ie zegt dat ie top is. De Jong moet inderdaad op een gegeven moment weer gaan scoren. Groot verschil met vorig jaar is wel dat ie dit jaar wel beter speelt en belangrijk is.

27 oktober 2017 om 11:46

Voor die twee goede seizoenen heeft ie ook al een hele slechte tijd gehad. Luuk heeft kennelijk langdurige periodes van goed en slecht voetbal. Shit happens.

Gelukkig is Mertens niet ontsnapt aan een rode kaart met dank aan de Var. Hier moet je een speler ook gewoon lekker 5 wedstrijden voor schorsen. Schildkamp wilde wel heel graag een kaart zien voor Van Ginkel, die weinig doet (zeker geen natrappen).

26 oktober 2017 om 23:15

Ik dacht dat in eerste instantie ook hoor. Dat leek eerst op niet normaal reageren, uit de andere hoek zie je dat het wel een legitieme reactie is. Dat kan je de verslaggever niet kwalijk nemen.

26 oktober 2017 om 23:20

Ik dacht in eerste instantie ook dat het rood was voor Van Ginkel voor natrappen. In de herhaling was de smerige actie van Mertens goed te zien. Schildkamp heeft die herhalingen ook en vroeg zichzelf daarna nog 2 keer hardop af waarom Van Ginkel geen kaart had gekregen.

26 oktober 2017 om 23:31

Hij zei toch zelf daarna dat je wel heel goed in het leven wil staan, als je daar niet zo op reageert? Gaf gewoon aan dat de reactie opzich terecht was.

27 oktober 2017 om 01:14

Inderdaad Arsen(e)al op mij kwam het totaal niet zo over.

Het is dus maar wat je wilt horen als Est zijnde.

Ik vond het al totaal geen normale reactie voor Van Ginkel. Ik zag het in eerste instantie niet en dacht dat de rode kaart voor hem was. Zo zie je maar weer wat een goede toevoeging de video ref is.

Begrijpelijke reactie van Van Ginkel. Op zo'n moment moet je jezelf beschermen en van je af bijten (figuurlijk, niet de Suarez manier). Van Ginkel reageerde nog best wel beheerst.
Schandalige actie van Mertens en ik hoop dat hij lekker lang geschorst wordt. De videoref blijkt van grote toegevoegde waarde, zo laat deze bekerronde weer zien. Graag zo vlug mogelijk overal invoeren. Dan zijn we ook mooi van de competitievervalsing af dat achteraf schorsen op basis van tv-beelden heet.

27 oktober 2017 om 11:48

ja en het lijkt wel alsof Van Ginkel zichzelf hier nog een beetje wil verdedigen, door te zeggen dat hij geen vieze speler is. Is wat mij betreft totaal onnodig. Die gast van Volendam doet idioot, dan heb je als Van Ginkel wat mij betreft alle ruimte om zo te reageren.

Weet iemand Hoelaat de loting begint?

26 oktober 2017 om 23:24

Rond 23:25.

Ik vind van Ginkel wel degelijk een vieze speler met nare maniertjes. Zie hem vaak smerige tackles doen en van die schijnheilige dingen in het veld. Past ook wel een beetje bij Psv, daar zijn van Bommel en Toivonen ook groot geworden natuurlijk. Eén tackle was echt schandalig, in zijn eerste PSV wedstrijd, zo'n Afrikaanse.

27 oktober 2017 om 01:38

Toivonen is natuurlijk nooit groot geworden bij psv. Eigenlijk werd hij steeds kleiner. Snap ook niet zo waarom je dit linkt aan psv. Koeman, vHanegem, Bosvelt, wouters, rijkaard, nigel de jong, bergkamp... zo even een greepje uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Allen bikkelhard of zelfs smerig op zn tijd, maar alles behalve overwegend psv

27 oktober 2017 om 08:01

Bergkamp???

Hoe was Dennis een smerige speler?

27 oktober 2017 om 08:11

Heb je die goals gezien? Die verdedigers en doelmannen hadden families....

27 oktober 2017 om 08:45

Vraag maar aan Bowyer en Johansson (2 spelers ontvingen een elleboog van DB, waarvoor DB ook geschorst werd. Of Mihajlovic in 1998 van Joegoslavie toen DB ‘per ongeluk’ bovenop hem ging staan. Van DB zijn er vrij veel voorvallen verloren gegaan maar ook zijn teamgenoten (Campbell) gaven regelmatig aan dat DB ‘van zich af kon bijten’

27 oktober 2017 om 08:48

@993410

Zijn bijnaam Dirty Dennis, heeft hij niet voor niets gekregen in zijn Arsenal tijd. Geweldige acties wisselde hij af met geniepige overtredingen.

Tackelaar lijkt mij een beetje anti Psv. Het lijkt me sterk dat hij nog een grove tackle van Van Ginkel op kan noemen.
Zo makkelijk. Zo kan je ook zeggen dat EL Ahmadi smerig, schijnheilig en typisch Feyenoord is met spelers als De Wolf en Van Hanegem in het verleden.
Of Veltman bij Ajax smerig, schijnheilig en typisch Ajax met spelers als Nigel De Jong en Davids in het verleden.

27 oktober 2017 om 13:22

Ik moet bekennen ik ben geen fan van Psv, maar dat maakt toch niet uit. Ik oordeel gewoon op basis van wat ik zie bij van Ginkel.

27 oktober 2017 om 02:36

Wat ben jij triest zeg! Zelden zo een waardeloze reactie gezien

Vindt die VAR toch jammer. Dit soort acties zijn natuurlijk niet netjes, maar vindt het wel wat hebben. Vroeger kon het ook gwn, nu kan niks meer. Wordt je niet tijdens de match bestraft dan wel erna

27 oktober 2017 om 08:52

Beter dat de scheidsrechter tijdens de wedstrijd meteen kan oordelen, dan dat de media en onbekende heren in Zeist achteraf bepalen wie er wel en niet bestraft wordt. Die competitievervalsing duurt al veel te lang. Blij dat dat ten einde komt dankzij de videoref.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

192 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren