‘Ik heb Hiddink bestudeerd en ontdekte dat ik nooit trainer zal worden’

Donderdag, 26 oktober 2017 om 14:32Chris Meijer

Ji-Sung Park hing in 2014 zijn voetbalschoenen aan de wilgen, nadat hij in zijn laatste seizoen bij PSV geteisterd werd door blessureleed. De Zuid-Koreaan, die gedurende zijn carrière ook uitkwam voor Manchester United, Queens Park Rangers en Kyoto Purple Sanga, ambieert geen loopbaan als trainer, omdat hij daar naar eigen zeggen kwaliteiten voor mist.

“Ik heb Guus Hiddink en Sir Alex Ferguson van dichtbij bestudeerd en kwam tot de ontdekking dat ik geen trainer ben en nooit zal worden”, vertelt Park in gesprek met de Japanse editie Yahoo Sports. “Tactiek en strategie zijn belangrijk en daar heb ik denk ik wel goede ideeën over, maar je moet een sterke leider zijn en kunnen omgaan met spelers op een psychologisch level.”

“Dat konden Hiddink en Ferguson als de beste, maar ik niet. De beste trainers hebben veel charisma, kunnen een team motiveren en hebben een goede relatie met de pers”, vervolgt de Zuid-Koreaan, die ook geen interesse heeft in een baan als analyticus. “Toen ik Europa speelde, kreeg ik veel steun. Ik wil helpen bij de ontwikkeling van voetbal in Azië. Ik moet nog bedenken of dit op clubniveau, bij de Zuid-Koreaanse bond of de Aziatische voetbalbond zal zijn. Er zijn heel veel mogelijkheden.”


Poll

Snap jij dat Ji-Sung Park geen trainer wil worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door denn01)

Held. Zelfkennis en zelfreflectie, weinig voetballers hebben het helaas.
Wat genoot ik van deze man zeg. Ook toen hij bij PSV speelde, nog meer bij United. Moet ik erbij zeggen dat ik Ajacied ben?

Zou hij een goede assistent zijn? Of daarvoor ook te introvert, waarschijnlijk?

Hoe dan ook Park, mooie woorden en zeer verhelderend in deze soms zo verpestte voetbalwereld. Succes ermee, zie je graag af en toe ergens verschijnen.

26 oktober 2017 om 15:31

Eigenlijk zouden meer voetballers meer zelfreflectie moeren krijgen, eigenlijk iedereen, ook op men werk denkt men zomaar dingen te doen waar hij de kwalificaties niet voor heeft..

Alle begrip voor. Park bezit namelijk typische Aziatische karaktertrekjes zoals nederigheid en onderworpenheid. Zijn zelfkennis siert hem.

Voor sommige mensen is het ook niets om trainer te worden omdat ze daar geen persoonlijkheid voor hebben. Maar ik vond Park qua voetballer altijd echt een baas, had ook wel een zwak voor Park omdat er in principe weinig Koreaanse voetballers in de top spelen.
Maar mooi dat hij nu het voetbal in Azië verder wil helpen, kunnen ze daar wel gebruiken denk ik. Toch raar dat zulke landen qua voetbal geen grote spelers kunnen voortbrengen terwijl ze ik weet niet hoeveel inwoners hebben.

26 oktober 2017 om 18:49

Ik heb japan 017 gezien laatst maar dat was echt gruwelijk goed ze troefden de Engelsen compleet af. Techniek is er wel maar ik denk dat het hem schort aan fysiek en tactisch

De 4-0 van PSV tegen Ajax vergeet ik nooit meer! Wat een wedstrijd van Park met 1 goal en 2 assist, daarnaast heeft hij in de CL pirlo overal laten lopen waar hij wilde, wat een wedstrijd en speler was dat zeg! Veel zelfreflectie en kennis om toe te geven waarom hij geen trainer wil worden! Zie hen toch graag een rol bij PSV hebben maar als hij Azie wil helpen snap ik dat volkomen! Volgend jaar Icon op FIFA?

26 oktober 2017 om 15:55

Vraag me af of hij dáár groot genoeg voor was... Anderzijds lijken Jan en alleman de icon kaartjes te krijgen, dus zo ver gezocht is het niet eens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zuid-Korea

FIFA ranking: 38
8 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Iran64
4.Syrië1-1
5.Libanon1-1
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - AFC

108 fans
Coach, 74 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren