Koeman ontslagen bij Everton na aanhoudende slechte resultaten

Maandag, 23 oktober 2017 om

Ronald Koeman is ontslagen als manager van Everton. Dat heeft de club uit de Premier League maandag laten weten via de officiële kanalen. Het ontslag van de Nederlandse trainer komt een dag na de ruime nederlaag op eigen veld tegen Arsenal. Koeman stond al geruime tijd onder druk bij Everton, nadat hij het seizoen met the Toffees slecht was gestart.

Everton haalde afgelopen zomer voor 160 miljoen euro aan nieuwe spelers. Daartegenover stond het vertrek van Romelu Lukaku naar Manchester United. Met een vernieuwde selectie zijn de prestaties van Everton niet om over naar huis te schrijven. De club is terug te vinden op de achttiende plaats in de Premier League, met acht punten uit de eerste negen wedstrijden.

BREKEND! Ronald Koeman is ontslagen bij Everton. #koeman #everton #toffees #premierleague

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Koeman leverde vorig seizoen nog uitstekend werk in Liverpool en werd alom geprezen voor het goede spel wat zijn ploeg speelde, met daarbij de uitstekende resultaten. Everton eindigde op de zevende plaats, waardoor er dit seizoen Europees voetbal gespeeld wordt. In de Europa League vallen de prestaties tegen. Tegen Apollon Limassol werd gelijkgespeeld, tegen Atalanta en Olympique Lyon werd verloren.Gerelateerd

188 reacties (laatste reactie door samcro)
23 oktober 2017 om 14:46

Wat zijn onze Nederlands trainers toch lekker bezig daar in de Premier League.

23 oktober 2017 om 14:48

Wat is het voetbal toch heerlijk opportunistisch. Vorige seizoenen was het nog een held en nu kan die er ineens geen pepernoot meer van.

23 oktober 2017 om 14:57

Tsja dan moest hij ook maar niet zo slecht inkopen.. Uiteindelijk stond hij erop dat de gedane aankopen zouden komen. Als hij daarnaast een degelijke spits had gehaald dan was hij zeer waarschijnlijk nu nog steeds trainer.
Het zal nu ook wel klaar zijn met Davy Klaassen bij Everton. Werd overgeslagen door het team tegen Lyon, Liep overal waar hij niet moest lopen en leek erg onzeker. Terwijl hij echt wel de kwaliteit heeft om te slagen daar maar zodra het slecht gaat, niemandd vertrouwen in je heeft en je je zelfvertrouwen verliest dan bereik je het punt van Murphy's law.

@mr.rob Ik vraag me af of Koeman naar Oranje komt. Heeft waarschijnlijk een leuk zakcentje meegekregen en zal die weer moeten inleveren als hij te snel bij een nieuwe werkgever begint!

23 oktober 2017 om 15:18

Ben benieuwd. Hij zal toch wel graag het bondscoachschap aan zijn CV willen toevoegen. Ik gok dat hij wel wordt aangesteld. Al had ik persoonlijk liever een buitenlandse coach gezien, vanwege het feit dat het selectieproces dan wel zou veranderen. Met Koemand zie ik dat niet gebeuren, helaas.

23 oktober 2017 om 15:21

Sinds wanneer moet je je 'oprotpremie' inleveren als je bij een nieuwe werkgever gaat beginnen?

23 oktober 2017 om 15:37

Clubs betalen vaak je salaris door als je op "non actief" gezet wordt. Zodra je een nieuwe werkgever hebt gevonden hoeft de desbetreffende club geen salaris meer te betalen. Soms krijgt een trainer een vast bedrag mee om het contract af te kopen en dan is dat niet het geval.

23 oktober 2017 om 15:41

OM ervoor te zorgen dat je niet binnen 2 dagen aan de slag gaat bij de concurrentie. Daarom mocht/kon Mourinho bijvoorbeeld na zijn ontslag bij Chelsea niet direct elders aan de slag.

23 oktober 2017 om 16:07

Das vrij gebruikelijk, je salaris wordt doorbetaalt, maar niet als je ergens anders aan de slag gaat. Dit is ook de reden dat bv Seedorf zo lang op non actief heeft gestaan, die had een 2-jaars contract bij Milan en werd al na een half jaar uitgezwaaid. Idem met Van Gaal en zijn 3-jaars United contract.

23 oktober 2017 om 16:46

Tja Mr.Rob, vaak krijgt de bondscoach een bepaalde 'bril' aangemeten en wil daarom veel mensen een buitenlandse coach. Blind had een Ajax-bril. Koeman heeft bij de traditionele top 3 gespeeld en gecoacht. Daarnaast ook nog coach geweest bij AZ en Vitesse, plus in het buitenland. En assistent bij Oranje, om dat niet te vergeten. Ik denk zo dat een neutralere bondscoach niet te vinden is in Nederland.

23 oktober 2017 om 16:58

Als ik Koeman was zou ik nooit bondscoach van Nederland worden. Gezien de voorgeschiedenis.

23 oktober 2017 om 17:01

En voetbal niet op dw Cruyff manier, want dan gaat het nog slechter

23 oktober 2017 om 15:11

op basis van wat dan ? hij heeft het een tijdje leuk gedaan bij southampton. Het lijkt wel alsof we het normaal beginnen te vinden: trainers die niets klaarspelen in het buitenland doodleuk bondscoachkandidaat maken.

23 oktober 2017 om 15:25

Hij heeft best een staat van dienst als coach. Bij Feyenoord, Vitesse, Ajax en AZ deed hij 't ook goed natuurlijk.

Bij Benfica was 't nog redelijk, Valencia en Everton waren de enige flops.

Het is vooral op basis van de beelden van Koeman de laatste weken dat ik denk, hm, dat is geen top coach zoals die zich gedraagt. Maar goed, die druk is natuurlijk enorm en niemand is altijd 100.

Ik vind ook wel dat je een NL bondscoach moet hebben. Daar is niet iedereen 't mee eens. Maar als dat je uitgangspunt is, dan zijn er weinig betere kandidaten momenteel.

23 oktober 2017 om 15:25

Heeft het volgens mij een tijdlang goed gedaan in het buiten en binneland.
Heeft nu een behoorlijk inschattingsfout gemaakt door geen spits te halen.
Maar verder gewoon de perfecte coach voor Ned.

Iemand die zich ook niet blindstaart op 1 bepaalde tactiek.

23 oktober 2017 om 15:35

Valencia was een echte flop, bij Evertob heeft hij simpelweg zijn eigen graf gegraven met een falend inkoopbeleid. Het eerste jaar heeft hij redelijk alles eruit gehaald daar.

23 oktober 2017 om 16:04

Bij Ajax nam hij het systeem van Co Adriaanse... niet echt succes.

23 oktober 2017 om 16:22

Geslaagd bij AZ? Daar is hij juist ook keihard gefaald. Dat was ook één van de redenen dat de Feyenoord supporters zo teleurgesteld waren toen hij werd aangesteld als trainer. Dat en dat hij natuurlijk een Ajacied was.

23 oktober 2017 om 16:58

Ronald Koeman is natuurlijk nooit een ajacied geweest, heeft even lang bij Ajax gespeeld dan dat hij bij Feyenoord en PSV heeft gedaan. Als hij al een clubman is, dan wel van Groningen en/of Barcelona.

23 oktober 2017 om 18:11

Everton is toch geen flop! Hij deed het vorig jaar erg goed met die club!

23 oktober 2017 om 19:17

@sprokkie

Je hebt natuurlijk gelijk, maar ik kan mij nog een groep mensen herinneren die er niet blij mee waren dat hij er coach en trainer was.

23 oktober 2017 om 15:24

Waarom is hij in jou ogen geschikt voor Oranje?

23 oktober 2017 om 16:03

Hoeft ie niets in te kopen, maar moet ie het doen met wat er is.

23 oktober 2017 om 15:37

Aub niet, koeman is nu net niet de coach die je wil zien als bondscoach. Of je moet nog verder willen zakken.

23 oktober 2017 om 15:51

Wie wil er nu nog bondscoach zijn van Nederland pas over 2,5 jaar weer een eindronde. Misschien over 1,5 jaar. De Boer is momenteel de beste optie.

23 oktober 2017 om 16:10

Nu kan je mooi bouwen. Een jaar met oefenwedstrijden rustig selecteren, en dan anderhalf jaar met die groep gaan kwalificeren. Geen geklooi dat je halverwege een kwalificatie de boel nog moet redden, of net na een toernooi een uitgebluste groep krijgt waar je direct mee moet gaan kwalificeren, nee een langzame start en volop de tijd.

23 oktober 2017 om 18:40

Die is wel heel snel de laan uitgezet. Welkom weer op aarde Koeman.

23 oktober 2017 om 18:41

Gaat hij niet doen zolang Van Oostveen bij de KNVB rondloopt en ook niet zolang onduidelijk is wie de TD gaat worden in Zeist. Maar sowieso gaat Koeman het niet doen denk ik.

Dat zat er wel aan te komen natuurlijk. Nieuwe bondscoach dan maar?

Kan direct door naar de KNVB om bondscoach te worden.

Direct als bondscoach aanstellen dan maar! Wel jammer om op zn manier bij Everton te moeten verrekken

23 oktober 2017 om 18:42

En einde voor Davy Klaassen en Riedewald uiteraard. Die kunnen het wel shaken nu.

Logisch na de behaalde resultaten, maar ben wel benieuwd wie ze aanstellen en het beter gaat doen ?

23 oktober 2017 om 14:44

Ja niemand. Hij had geen spits, hij had geen buitenspelers, hij had houten klazen centraal achterin. Everton heeft het minste creativiteit van alle ploegen in de EPL.

23 oktober 2017 om 14:54

En daar was maar 1 man verantwoordelijk voor en dat is Koeman zelf!

23 oktober 2017 om 15:14

Ja dan moet je maar geen onnodige aankopen als Klaassen doen, maar een fatsoenlijke spits en verdediger. Het is zijn eigen fout

23 oktober 2017 om 15:33

Das overdreven vind ik, hij heeft geen kampioensteam maar het is een selectie waar je zeker top 10 mee moet kunnen halen, en dan vlieg je er met een 18e plaats gewoon uit, zo werkt de voetballerij.

23 oktober 2017 om 15:35

Dit gaat lekker worden voor Klaassen. Hopen dat hij een goede coach krijgt en niet een typische Engelse coach want dan gaat hij banken.

23 oktober 2017 om 15:49

En wie was daar verantwoordelijk voor? Juist, de heer Ronald Koeman. De ex-topverdediger van Barcelona en de tegenwoordige floptrainer.

Klaasen, top aankoop. Over the hill Rooney, top aankoop. Heel makkelijk om die aankopen nu belachelijk te maken, dat zul je vast zeggen. Maar ik zei het al voordat zij aangekocht werden. Klaasen was maar een middenveldertje uit de Eredivisie met een kut handelingssnelheid en Rooney is al een tijdje over the hill en leeft altijd al niet als een prof. Vond het beide regelrechte kut aankopen terwijl een Lukaku werd weggedaan.

23 oktober 2017 om 16:34

en 1 Klaas op het middenveld...

23 oktober 2017 om 18:01

@El Fenomeno

Tsja, dan moet je geen Rooney binnen halen die achter de spits speelt. Om vervolgens Klaassen binnen te halen die achter de spits speelt. Om vervolgens Sigurdsson binnen te halen die achter de spits speelt.

Verder heb je ook Mirallas voor de vleugels, maar daar heeft Koeman ruzie mee en Deulofeu, die nu notabene bij Barcelona zit te ballen, mocht ook weg.

Als je dan zulke beslissingen maakt, dan moet je presteren. Anders gaat het heel snel heel hard tegen je werken. Zoals we hier nu weer zien.

23 oktober 2017 om 18:43

Vergeet Riedewald niet

23 oktober 2017 om 18:55

Die zit bij Crystal Palace. In een vergelijkbare situatie, dat wel.

Potverdikkeme, mijn favoriete Nederlandstalige coach die mislukt ook weer...

Sneu voor hem, maar dat zat er dik in.. Niet alleen slecht in gekocht, maar ook de complete organisatie in het elftal was zoek. Ik zie het somber in voor Klaassen

23 oktober 2017 om 14:38

Klaassen maar terug naar Ajax op huurbasis Hahaha.

23 oktober 2017 om 14:38

Zal Klaassen dezelfde weg bewandelen als Clasie toendertijd/nu nog steeds?

23 oktober 2017 om 14:45

Ja dat lijkt me wel. Klaassen kan het niveau daar verre van aan en is fysiek ook nog eens niets vergeleken met de spelers daar.

23 oktober 2017 om 14:46

Dat hoop ik niet voor Davy aangezien Clasie nu niet eens aan de bak komt bij Brugge.

23 oktober 2017 om 14:54

Dat blijft eeuwig zonde, want hem vond ik echt goed bij Feyenoord.
Daarnaast was Clasie ook nog basisspeler bij Southampton onder Koeman, maar is Klaassen dat nu ook niet eens bij Everton. Everton is dan wel een stapje hoger dan Southhampton, maar alsnog

Dit is toch absurd?! We zijn nog geen 10 wedstrijden onderweg? Die man heeft de afgelopen jaren heel goed werk geleverd! Ongelooflijk. Nouja, wel fijn voor de KNVB! Koeman in oranje!

23 oktober 2017 om 15:50

Hoezo absurd? Dit is de top. In de premier league ga je geen 10 kansen krijgen. We zijn best wel al wat wedstrijden onderweg. Daarnaast is de heer Koeman zelf verantwoordelijk voor zijn selectie als manager. Hij heeft dubieuze aankopen als Klaasen gedaan en geen echte vervanger gehaald voor Lukaku.

Lachwekkend! De beste man presteerde vorig jaar uitstekend en dit jaar gaat het wat minder doordat het bestuur er belanerrende aankopen doorheen slingerden! Daarnaast is het gat met de nummer 8 volgens mij 8 punten. Voor Everton geldt het zelfde als voor de Chelsea, Uniteds en city van deze wereld: belachelijk beleid!

23 oktober 2017 om 14:42

Je gaat er nu vanuit dat Koeman niks te zeggen had over de aankopen, wat mij sterk lijkt. Koeman vroeg om investeringen in het team vorig seizoen. Dat is gebeurt en vervolgens gaan de resultaten achteruit, in plaats van vooruit.

Daarnaast is er geen lijn in het spel, geen duidelijke tactiek. En daar komt dan nog eens bovenop dat ze nog maar één punt hebben gewonnen in de EL, en dat was tegen een team uit Cyprus.

Kan het wel begrijpen dat het bestuur van Everton ervoor kiest om Koeman de laan uit te sturen, het zag er niet uit alsof het op korte termijn beter zou gaan.

23 oktober 2017 om 16:26

Nou, volgens mij hebben ze bakken met nieuwe spelers die willen spelen net als degene in het vorige team. Een nieuwe balans vinden zonder echte diepe spits die hij graag wilde is erg lastig.

Dan zijn PL programma:

Man City uit: geljk
Chelsea uit: verlies
Tottenham thuis: verlies
United uit: verlies
Bournemouth thuis: winst
Burnley thuis: verlies
Brighton uit: gelijk
Arsenal thuis: verlies

Van de acht PL wedstrijden spelen ze er vijf tegen de waarschijnljke top 5 van de Pl.
Teams die veel meer geld hebben of al meer opgebouwd zijn. De andere drie moet je opzich wel kunnen winnen, maar twee van de drie werd er niet gewonnen.

Vind de conclusie van de directie ook zwaar overtrokken, ookal zijn de EL wedstrijden niet goed geweest. Met zoveel nieuwe spelers moet je wel wat tijd geven om wat op te bouwen, al was het alleen maar omdat Koeman wel bewezen heeft wat hij kan en om je eigen investereingen de tijd te geven. Vind het belacheljik.

23 oktober 2017 om 14:44

Wat minder? Extreem veel minder. En alleen het bestuur de schuld geven van de aankopen slaat ook nergens op. Koeman heeft daar een groot aandeel in, misschien wel stukken groter dan het bestuur. Bovendien zou Koeman er wellicht mee weggekomen zijn als ze goed voetbal lieten zien, maar zelfs CP onder De Boer was nog leuker om naar te kijken

23 oktober 2017 om 14:46

Nee CP onder De Boer was net zo slecht of nog slechter. CP in haar 532 was het slechtste wat ik ooit hè gezien. En hoe weet je dat Koeman daar zo'n groot aandeel in heeft gehad?

23 oktober 2017 om 14:54

Omdat hij zelf aangaf bepaalde spelers te willen? Zoals Rooney. Zoals Sigurdsson. Bovendien ken ik geen clubs (behalve moneyball clubs wellicht), waarbij de coach daar geen zeggenschap over heeft. En ik vond 2 van de 4 wedstrijden onder De Boer leuker om naar te kijken dan de meeste van Koeman dit seizoen.

23 oktober 2017 om 15:06

Hoe weet je dat Koeman daar zo'n groot aandeel in heeft gehad? Denk je nou serieus dat Klaassen en Martina bij Everton zouden spelen als Koeman er geen aandeel in had?

23 oktober 2017 om 15:57

Ja maar die keeper, Keane en die Spaanse spits komen denk ik van de td en niet van hem.

23 oktober 2017 om 16:23

Dan heeft hij er toch alsnog een aanzienlijk aandeel in? Bovendien zijn de keeper (Pickford) en Keane ironisch genoeg juist de enige lichtpuntjes.

Nou dat is rol Klaasen hierbij definitief uitgespeeld bij everton. Kom maar weer terug Dayy!

23 oktober 2017 om 15:32

Dat denk ik eigenlijk niet. Het is natuurlijk nog maar zien wat een nieuwe trainer in hem ziet, maar over het algemeen vind ik Klaassen wel een speler die in Engeland past. Een echte box-to-box speler die zijn doelpunten meepikt. Ja, op het moment is het niet fantastisch, maar wie speelt er nu wel goed bij Everton? En is dit de schuld van Klaassen? Ik denk dat hij het nog wel gaat halen, maar hij zal wel vanaf de bank weer beginnen.

Zat er helaas aan te komen. Wellicht Nederlands elftal nu?

Wil men hem nog wel als bondscoach? Hij Kwam nogal kinderachtig over de laatste weken... alsof de druk hem teveel werd door slechte prestaties. Bij NL zal die druk niet anders zijn.

Dat had ook niemand anders meer verwacht.. Het huwelijk is over. Hij heeft een goed seizoen gedraaid. Zijn transferbeleid heeft hem uiteindelijk de das om gedaan. Ik denk dat hij nu wel in aanmerking zal komen voor het Nederlands elftal.
Achteraf gezien had hij misschien beter bij Southampton kunnen blijven.

Als die geen bondscoach wordt weet ik t ook niet meer

Hup terecht zwaar gefaald met het elftal en ze aankopen . Nooit aan beginnen als bondscoach middelmatige trainer . Hahah nog zo grote mond boontje komt om ze loontje

Jammer, maar het is terecht. Het elftal heeft totaal geen balans en er zijn wel 5 aanvallende middenvelder waarvan er maar 2 goed genoeg zijn. Hier was Koeman ook verantwoordelijk voor. En er is totaal geen scherpte meer vooral achterin. Hoop dat Moyes terugkomt en eindelijk dit team aan het strijden krijgt. Hopen op een goed vervolg van dit jaar!

23 oktober 2017 om 15:35

Moyes? De lat kan wel wat hoger lijkt me.

23 oktober 2017 om 16:59

Heeft jarenlang goed gepresteerd, ligt goed bij de fans en is Brits. Is geen topmanager, maar is gewoon zeer degelijk.

We hebben dus een nieuwe bondscoach!

Eeuwig zonde, blijft een triest verhaal dit.
Het is lachwekkend dat ze met volle verstand een avontuur aangaan met hem en als het effe tegenzit, meteen word ontslagen. Maar anderszijds zag je wel duidelijk dat de spelers totaal geen zin hadden een paar stappen harder te lopen voor Koeman. Het is dan snel klaar met de selectie die tevens door hem is aangekocht voor 160 miljoen.

Zijn interview na de wedstrijd gaf mij het idee dat hij nog wel het vertrouwen had van boven. Vind het ook heel jammer dat hij zo snel wordt ontslagen, maar het liep simpelweg niet meer.

Zal het nu meteen beter gaan? Ik denk het niet, Leicester en Chelsea zijn volgende tegenstanders en die zie ik ze ook niet winnen.

Nou kijken als ze bij de KNVB geleerd hebben vast niet

David Moyes staat al in de startblokken!!

Had hij jörgensen voor 20m moeten halen. Had hij dit probleem niet gehad.

23 oktober 2017 om 14:42

Of Jorgensen de bepalende redder zou zijn voor dit Everton weet ik nou ook weer niet. Waar baseer je dit precies op? Lijkt me beter als hij nog lekker ervaring opbouwt bij Feyenoord mits hij weer helemaal hersteld is natuurlijk.

23 oktober 2017 om 15:36

Jorgensen is geen tiener meer die nog volop ervaring moet opbouwen, die zit nu in zijn topjaren.

23 oktober 2017 om 16:18

De grootste clubs waar hij echt veel gespeeld heeft zijn tot nu toe FC Kopenhagen en Feyenoord (leverkusen tel ik niet daarbij mee sinds dat al jaren terug is en hij daar nauwelijks aan de bak kwam). Dan vind ik Everton toch net een stapje te hoog na pas een jaartje bij Feyenoord goed gespeeld te hebben. En nee ik oogde ook niet op zijn leeftijd, eerder het niveau van de clubs waar hij veel gespeeld heeft tot nu toe.

Nou kijken als ze bij de KNVB geleerd hebben vast niet

Wauw alsof het zo moest gaan. Nu lekker bondscoach worden. Wat een soap zeg. Het is niet leuk maar dit pakt toch stiekem perfect uit voor de KNVB. Daarnaast Everton mag van mij degraderen zoals Crystal. Walgelijke clubs waar trainers zo snel ontslagen worden. Slaat gewoon nergens op.

23 oktober 2017 om 18:20

Terecht dat ze ontslagen worden moet je dan als clubs zijn wachten tot dat er niks meer te redden valt? Beiden heren hebben er niks van gebakken dat gaat oranje dan redden die nog minderen spelers heeft?

Logische beslissing, nou in rap tempo bondscoach worden! Maarja denk dat nu de rol van onze held Davy ook wel zo goed als uitgespeeld is........

Tja dit was te verwachten. En ik vraag me af of Koeman wel geschikt is om de nieuwe bondscoach van Nederland te worden. Want dit was wel een absolute wanprestatie die Koeman geleverd heeft. Met Everton moet je makkelijk in het linker rijtje kunnen staan. Terwijl ze nu gewoon op de degradatie plekken staan. Als je ook nog eens ziet hoeveel Everton heeft uitgegeven. Dan zou dat absoluut niet mogen.

23 oktober 2017 om 14:49

Kerel er zit een groot verschil tussen linker rijtje staan en eindigen, soms kost zo iets tijd. Jammer genoeg leven clubs met de dag en is een plan voor de lange baan ondenkbaar.

26 oktober 2017 om 19:21

18de staan met in de afgelopen weken geen enkele progressie boeken. Die zouden echt niet ineens goed spelen en alsnog top 7 halen.

Waren de resultaten slecht? Ja. Maar om deze man nou te ontslaan....

Had gedacht dat Koeman wel meer krediet had opgebouwd de laatste jaren. Daarnaast heeft hij het Nederlands elftal duidelijk afgewezen om bij Everton te kunnen blijven en had met tot een paar weken geleden alle vertrouwen in hem om de club voor de lange termijn te leiden...

Wie ga je nu aanstellen die beter is? En dat nadat Koeman afgelopen maanden zoveel geld mocht uitgeven. Mag hij dan op zijn minst genoeg tijd krijgen om met zijn nieuwe aankopen te werken? Niet goed voor het Nederlands voetbal (na De Boer).

Even screenprintje maken van alle namen die hem nu als de verlosser van Oranje zien en hem over een jaar waarschijnlijk weer uitkotsen.

23 oktober 2017 om 14:44

Verlosser zeker niet, maar wel iemand waar ik meer vertrouwen in heb dan de laatste 3 bondscoaches. Screen maar raak!

23 oktober 2017 om 15:14

Ik heb liever vertrouwen in de spelers. Want die worden met een nieuwe bondscoach echt niet beter.

23 oktober 2017 om 15:21

Ik zie hem als verlosser! Krijg ik dan ook een berichtje als ie het dadelijk wél goed doet?

Nu moet de Knvb toe happen en Koeman zo snel mogelijk bondscoach maken van Oranje!! Ruud Guilit en Erwin Koeman lijken me dan de ideale assistenten voor Oranje. Het is jammer voor Koeman dat hij nu eruit ligt bij Everton, maar voor het Nederlands elftal is dit goed nieuws. Fred Rutten of Louis van gaal als technisch directeur bij Knvb, Ronald Koeman samen met zijn broer en Ruud Guilit aan de technische staf, zou een droomscenario zijn voor Oranje en de Knvb.

23 oktober 2017 om 16:28

Wat een onzin, Koeman gaat Gullit echt niet naast hem dulden, die wil zelf te belangrijk zijn. Beide zijn tactisch goed, verwoorden dingen redelijk maar zijn niet vernieuwend, en dat ook nooit geweest. Beide blonken uit in het pragmatisch verwoorden van Jc's leerschool naar het enige wat voor hun telde: Resultaat.

Ben ik de enige die vind dat Koeman geen bondscoach moet worden. Ik vind Koeman en zijn team een typische clubtrainer. Hij heeft vaak tijd nodig om iets op te bouwen. Daarom ben ik bang dat hij die tijd bij Oranje niet gaat krijgen. Die aankoop van Sigurdsson heeft hem genakt. Hij had gewoon Bony, Giroud of Benteke moeten kopen. Want iedereen zag in dat Rooney in de spits echt niet kon, en die calvert Lewin kun je niet voor de leeuwen gooien.

Jammer voor Koeman, na een prima seizoen bij Everton wil het mede door mislukte aankopen helaas niet lukken dit seizoen. Het is waarschijnlijk beter zo. Hoe graag ik hem ook bij het NL elftal zie, twijfel ik of hij na die afwijzing in 2014 er nog zin heeft. Als iemand heeft gehoord of gelezen dat ie toch nog interesse blijkt te hebben hoor ik het graag.

23 oktober 2017 om 17:07

Van Oostveen was bij de KNVB degene die hem niet aanstelde, en die zit er niet meer.

Heb ik aan het begin van het seizoen al gezegd dat Koeman moet presteren met al zijn aankopen anders haalt hij de kerst niet. Als je 150 miljoen uitgeeft moet je presteren anders vlieg je eruit.

Zijn aankoopbeleid heeft hem de kop gekost, niet eens zozeer de resultaten. Hoe kan je in godsnaam Sigurdsun voor 50 miljoen halen, werkelijk belachelijk. Niet eens perse omdat hij al aanvallende middenvelders heeft, simpelweg omdat Sigurdsun dat bedrag ver van waard is. Maar goed, het aankoop beleid van Koeman wordt al vaker bekritiseerd en nu lijkt het meer dan terecht te zijn. Hij heeft niet alleen slechte aankopen gedaan bij ze clubs hoor, maar het is vaker niets dan iets.

23 oktober 2017 om 15:38

Sigurdsson is de beste speler van Everton. Rooney en Klaassen zijn meer door de mand gevallen, maar vooral ook staat het tactisch niet. Daar is maar 1 man voor verantwoordelijk.

23 oktober 2017 om 16:11

Alsnog is 50 miljoen te veel, echt veel te veel. Wat is nou echt zijn positie waar hij volledig kan uitblinken? Het is geen vleugel, maar ook niet echt een 10 of controleur. Leuke speler als je hem een redelijk vrije rol geeft, maar echt niet iemand waar je 50 miljoen voor neerlegt. Prachtige trap heeft hij, maar voor 50 miljoen wil je iets speciaals zien en zo een mooie trap is dan extra. Sigurdsun heeft extra op niets.

23 oktober 2017 om 16:19

In principe zou hij naast een Barkley prima moeten renderen. 50m is veel ja, maar Everton was nou ook niet veel sterker geweest met 50m op de bankrekening en geen Sigurdsson. Ze hadden zich beter het salarisbudget voor Rooney kunnen besparen.

Onbegrijpelijk bealuit van Everton! Belachelijke paniekpolitiek. Vorig jaar deed Everton het goef en nu opeens minder; wat is er veranderd? Topscorer is vertrokken en vervangen door een paar aanvallende middenvelders. Dit slaat nergens op. Rooney is een prima voetballer, maar is niet de spits meer voor een topclub. Everton is geen topclub. Ik hoop dat Everton segradeert onder hun nieuwe manager.

Helaas veel geld erin mogen pompen, maar verkeerde spelers gehaald. Nu weer tijd om revanche te nemen, en het Nederlands Elftal bij de hand te nemen! Met Koemand aan het roer heb ik er weer vertrouwen in.

Triest hoor, alsof een Moyes hier wel pap van zou maken.
Had Koeman gewoon de tijd gegeven en je was gewoon op een nette 8ste/9de plaats geeindigd. Niet de ambitie van Everton maar zon jaar zit er ook wel eens tussen, het is geen Manchester United of Arsenal he.

Ennnnn de volgende rasverliezer van nederlandse bodem. Deze man leek een goede trainer, maar lijkt toch niet veel waard te zijn. Weet nog dat Wazebey dit voorspeld had, samen met mij natuurlijk. Vreemd dat de mensen waar het meest op gehaat wordt op VZ, het telkens weer juist hebben. Is er na Bosz nog een internationaal gerespecteerde trainer? Er zijn in totaal nog maar een stuk of 6 nederlanders op topniveau in de voetballerij. Klasse jongens! Vooral niet luisteren naar mijn adviesen en vooral niet de Beneliga invoeren!!

23 oktober 2017 om 14:46

Zwartkijkers worden meestal wel gehaat door de negatieve ondertoon.

23 oktober 2017 om 14:53

De waarheid doet blijkbaar pijn bij veel mensen FrankVerlaat3. Koeman is een overduidelijke verliezer en ik denk niet dat hij Oranje naar een hoger niveau kan tillen gezien zijn slechte prestaties. Ik vraag me ook meteen af wat er met Klaassen gaat gebeuren. Nu is er niemand om die jongen te beschermen.

23 oktober 2017 om 14:58

Ik zou, als ik Klaassen was, gewoon bij Everton blijven. Je verdient daar 5 miljoen euro per jaar, dus ik zou dan gewoon blijven, tenzij Everton een deel van het salaris mee betaald en Klaassen daardoor geen salaris hoeft te verliezen als hij bij Everton vertrekt.

23 oktober 2017 om 15:39

Ik zou ook gewoon blijven ja. Barkley gaat weg en Rooney kan in dit tempo gaan bankzitten volgend seizoen, dan ziet het voor Klaassen al een stuk leuker uit.

Habemus Papam: We hebben een nieuwe Paus (bij het nl elftal)

Na van Gaal was hij de ideale man. Nu opnieuw een situatie waarbij je hem kan aanstellen. Ben benieuwd.

23 oktober 2017 om 14:47

duo baan voor het nederlands elftal samen met frank de boer

23 oktober 2017 om 15:39

Trio baan met Gullit en Seedorf.

Wat krijgt ie voor premie mee?

23 oktober 2017 om 15:38

Hij verdiende 6 miljoen pond per jaar en had voor 3 jaar getekend. 1 jaar was al voorbij dus waarschijnlijk krijgt hij sowieso al deze 6 mee, mogelijk rond de 8-9 miljoen pond. Niet slecht gedaan dan.

Ontzettende kortzichtigheid weer. Ga even dat programma van hem na. Eerste 8 wedstrijden tegen 5 toppers. Dan kom je echt niet lekker in je ritme. Heeft misschien wat eenzijdig ingekocht maar zat absoluut potentie in de combinatie Koeman en Everton. Jammer dit. Op naar Oranje!

Moet Erwin Koeman ook weg?

23 oktober 2017 om 14:50

Lijkt me wel ja, niet echt positief voor de sfeer onderling als Erwin wel kan blijven.

Waarom doet iedereen alsof Koeman de ideale bondscoach is voor NL, waar is dit precies op gebaseerd?

Koeman heeft het goed gedaan bij Southampton, maar bij Everton heeft hij ook weer fouten gemaakt, zowel tactisch als buiten het veld op het gebied van transfers. Hij heeft inderdaad ook goede resultaten gehaald in het verleden, maar bondcoach is totaal iets anders.

Wat gaat hij precies veranderen aan Oranje? Goede spelers hebben we op dit moment niet en de Knvb ligt nog altijd in puin.

23 oktober 2017 om 15:40

Wat heeft de puinhoop bij de KNVB te maken met Oranje? De bondscoach selecteert, bepaalt de tactiek en is verantwoordelijk voor de resultaten.

Pijnlijk voor Koeman. Ben benieuwd of ie in beeld is voor Oranje en of hij dat zelf wil. Ook vervelend voor Klaassen dat Koeman ontslagen wordt. Wordt voor Davy niet makkelijker zo..

Tsjaa.. en weer een Nederlandse coach die sneuvelt in het buitenland. Laatste jaren geen blijvend succes. Jammer, verdient hij niet na afgelopen seizoen. Maar Koeman presteert het 1e seizoen altijd redelijk. Daarna matig. Valencia liep onder hem ook dramatisch

Toegegeven, de start van het seizoen was niet de makkelijkste, met onder meer Arsenal en Tottenham thuis en Man City, Man United en Chelsea uit. Maar met het materiaal dat hij ter beschikking had is een achttiende plaats wel dramatisch. Daarnaast ben ik dit seizoen qua spel nog geen enkele keer overtuigd door Everton, iets wat vorig jaar wel anders was. Moyes wordt nu genoemd als opvolger, ik zou daar vrede mee hebben maar nog liever zien dat David ‘Rhino’ Unsworth en Big Duncan Ferguson het seizoen afmaken. In ieder geval geen succestrainer aanstellen met de ambitie om bij de eerste zeven te eindigen, maar iemand aan het roer laten staan die weet wat knokken is en daarmee ervoor kan zorgen dat het volgend jaar geen Championship wordt.

kom aub even terug naar Feyenoord. precies het type waar we behoefte aan hebben maar zal niet gaan gebeuren helaas.

Davy Klaassen zal balen, een buitenlandse coach zal hem niet de kansen blijven geven...

Dan is het ook gelijk einde verhaal van Klaassen.

Hij is niet ontslagen maar is zelf vertrokken. Geruchten gaan dat hij naar West Ham gaat.

23 oktober 2017 om 15:38

Waar haal je dat vandaan? Als de BBC al zegt dat hij is ontslagen..

Waarom zou Ronald Koeman de ideale bondscoach zijn voor het Nederlandse elftal?

23 oktober 2017 om 16:58

Ervaring en is bij alle 3 de clubs (ajax/psv/feyenoord) succesvol geweest.

Jammer maar helaas. Oke, hij heeft veel geld mogen investeren en de resultaten zijn slecht, maar toch... Ik had persoonlijk nog wel vertrouwen gehouden in Koeman, hij heeft toch prima gepresteerd in Engeland en heeft al vaker een slechte reeks gehad en kwam daar vervolgens altijd wel weer goed uit (in ieder geval 1x met Southampton). Behaalde resultaten in het verleden tellen niet mee, zeker niet in het professionele voetbal, maar toch had ik hem nog niet ontslagen. Degraderen zou hij toch niet voor elkaar krijgen, dus had gewoon gekeken hoe hij het seizoen zou afmaken of op zijn minst tot December. Als ik me niet vergis is dit dus de 2e coach in de Premier League die wordt ontslagen dit seizoen... Allebij Nederlanders, dat geeft ook weer een fijn beeld richting de buitenwereld wat betreft voetballend Nederland... Maarja het is wat het is, enigszins snap ik Everton ook wel, maar ik vind het wel jammer.

Erg jammer Koeman. Deze klap zal je alleen maar beter maken. Er komt vast en snel een mooie ploeg voor je waar je aan de slag kan!

Niet zo heel gek, is ook niet de geweldige trainer waar iedereen het over heeft. Mislukt bij Benfica, Valencia en AZ. Bij Ajax geluk gehad met de selectie en bij PSV een mazzel titel gewonnen. Bij Southampton kwam die in een gespreid bedje terecht met een geweldige selectie voor Southampton begrippen. Daarna bij Everton gered door Lukaku en nu die zelf alles mocht inkopen hopelijk gefaald.

Alleen bij Feyenoord heel goed werk verricht.

Wedden dat hij zich nu niet te groot voelt voor het bondscoachschap nu hij geen club meer heeft. Ik hoop dat de Knvb hem nu ook links laat liggen in hun zoektocht, want persoonlijk ben ik absoluut geen fan van hem. Ook jammer voor zijn broer natuurlijk, want die gaat natuurlijk never nooit meer bij zo'n club terecht komen, want ik ga er blind van uit dat hij samen met zijn Lodewijks ook mag/moet vertrekken.

Everton kan nu snel Frank de Boer aanstellen. Die kan je er makkelijk uit pleuren na een paar potjes, dat issie immers wel gewend ondertussen.

Nieuwe trainer voor onze FC missien😂😂

Koeman lijkt mij gewoon een goede coach. Wel fout deze zomer is een alternatief vinden voor Lukaku. Lijkt een beetje op de situatie van Klopp bij Liverpool. Als je favoriet (giroud, / Van Dijk) niet te halen is dan maar niets Maar goed, daartegen gaat een ontslag nu ook niet helpen. Verder zie je dat als de klad erin komt dat heel moeilijk te corrigeren is. Koeman zelf leek ook niet top om te gaan met deze seizoenstart. Hij kwam geïrriteerd en soms gelaten over.

Jammer, maar het zat er eigenlijk wel aan te komen. Er is onwijs veel geld in het team gepompt en Everton speelt nog steeds geen normale wedstrijden. Europees was het ook echt een drama. Tja, dat gaat op een gegeven moment je de nek kosten. Nu ben ik zeer benieuwd naar wie de nieuwe coach gaat worden en in hoeverre Klaassen van dit ontslag wat gaat merken. Ik denk niet dat hij zomaar bij het oud vuil wordt gezet omdat hij ten eerste een flinke duit aan geld heeft gekost en ik vind dat hij de potentie heeft om bij Everton te slagen.

Daarnaast ben ik natuurlijk ook benieuwd of dit betekend dat Koeman de nieuwe bondscoach gaat worden. Ik ben er niet op tegen, maar in mijn ogen is Koeman niet de frisse wind waar zoveel mensen om vragen. Maar zoals ik al zei: ik ben er niet op tegen. Nederland zal dan wel overgaan naar een 5-3-2 systeem of iets in die trend met Dost als kapstok.

Waarom heeft nu iedereen het meteen er over dat hij bondscoach moet worden. Hij wordt niet voor niets ontslagen bij Everton. Vind hem persoonlijk gewoonweg niet geschikt om coach te worden bij Oranje.

Zoals verwacht eigenlijk. Gaf alles en iedereen de schuld

Voorspelbaar na zulke verschrikkelijk slechte resultaten en voetbal na het doen van zoveel investeringen. Ik vond het al raar toen over the hill Rooney werd aangetrokken.

Paar prijzen gewonnen in Nederland, maar verder is het ook niet zo'n bijzondere trainer. Mag toegevoegd worden aan het lijstje van overschatte Nederlandse trainers. In Nederland wanen we onze trainers als zogenaamde top trainers. Op basis van wat? Geen idee.

De enige die echt top was is Louis van Gaal. Verder zijn types als Co Adriaanse, Dick Advocaat, Frank de Boer, Ronald Koeman etc. allemaal pure middelmaat. Heel veel praatjes altijd maar niet zoveel prijzen gewonnen in de top met topploegen.

De enige die misschien een stap kan maken richting de top is Peter Bosz. Als hij een kampioenschap weet te winnen met Dortmund en ver weet te komen in de CL tijdens zijn verblijf daar en na Dortmund na een absolute topclub weet te gaan zoals een Bayern, City, Chelsea of Barca etc. dan pas mag je hem echt een top trainer noemen. Tot dan staat hij ook op het lijstje van overschatte managers.

23 oktober 2017 om 17:15

Laat Bosz eens beginnen met een prijs te pakken, zie ze nog niet snel kampioen worden.

Het duurde even maar eindelijk heeft Oranje zijn nieuwe bondscoach.

Premier league is niet de plek voor Nederlandse trainers. Koeman heeft het nog paar jaar overleefd.

Jammer voor hem, buiten het zeer moeilijke programma dat hij had voor het begin van het seizoen met volgens mij 5 toppers in 10 wedstrijden, stelde zijn team helaas ook teleur tegen Burnley en Brighton.

Het missen van een echte spits heeft hem volgens mij het meeste opgebroken. De Pelle bij Feyenoord en Southampton, de Lukaku bij Everton heeft geen gevolg gekregen. Verder natuurlijk weinig tijd om een nieuw team in elkaar te steken met teveel wedstrijden in EL, PL en Cups.

Koeman die vind wel weer een baantje, maar het is wel weer een smetje zo. Voor Klaassen betekent dit echt een nekslag want die komt bij Everton niet meer aan de slag. Met de salarissen die ze daar verdienen, zal het moeilijk zijn weg te komen maar een Bundesliga team of naar Frankrijk lijkt me ideaal voor hem.

Koeman in Oranje? Ik weet het ook niet. Vind hem niet echt de vernieuwer waar we nou zo naar op zoek zijn. Koeman is een tacticus en zijn broer weer meer de onderwijzer. Maar nu we zo ver zijn afgegleden en andere landen zo ver op ons voor lopen lijkt het me geen slecht idee iemand uit het buitendland te halen die nieuwgeschoold is en ons wat kan bijbrengen. Wat dat betreft zijn we net zo terug bij af als in de jaren 50 en 60 nu.

23 oktober 2017 om 19:18

Koeman had een spits moeten kopen met het geld dat hij voor Keane betaalde. Rooney is oud en niet meer op niveau en Sandro is van nature ook een buiten speler en geen spits. Het is jammer voor Koeman maar hij kan nu misschien bondscoach worden.

broeders koeman als nieuwe bondscoach Oranje

23 oktober 2017 om 16:56

Alleen Ronald Koeman + een paar nog niet bij naam genoemde sterke assistenten.

Ik gok dat Koeman geen bondscoach wil worden. Ten eerste denk ik dat het nog steeds diep zit bij hem dat hij de vorige keer gepasseerd werd. Ten tweede speelt Nederland pas op z'n vroegst over een kleine drie jaar een eindtoernooi. Ik denk dat Koeman sowieso te ambitieus is om nu een jaar lang alleen maar oefenpotjes te gaan coachen.

Mensen vergeten hier volgens mij dat de trainer over het algemeen geen aankopen doet, heeft het al die tijd prima gedaan! Koeman wat mij betreft welkom bij het Nederlands elftal!

Wie gaat hem opvolgen? Vaak is dat zijn assistent. Erwin Koeman als nieuwe trainer van Everton!

Enige voordeel van Koeman is dat hij bij Ajax, Feyenoord en PSV heeft gevoetbald, waardoor je clubkleuren blindheid uitsluit, zowel negatief en positief.

23 oktober 2017 om 20:16

Hij heeft niet alleen bij alle drie gespeeld, hij is ook trainer geweest van alle drie.

Goede trainer..alleen hij had niet in één keer 8-10 spelers moeten kopen dit seizoen.. Die pas je nooit in 1 keer in..want je hebt geen makkelijke wedstrijden in de premier league.. Elk slecht resultaat zorgde voor een neerwaartsere moraal bij spelers en fans.. Beter was geweest 2- 3 spelers in augustus kopen en inpassen en komend seizoen weer 2-3 spelers...

Dat was wel te verwachten. Hij heeft veel geld mogen investeren en komt dan met zulke flutaankopen en teveel middenvelders!

Wat kon ik me ergeren aan die man bij Vitesse. Na 1 nederlaag had hij weer 2/3 andere spelers in het veld staan en anderen vaak ook op andere posities.maar ook bij winst of gelijkspel stonden er vaak weer 1 of 2 anders in het veld. Het was net een jojo
Kies voor een duidelijk basisteam en geef dat ff de tijd zeker als ze nieuw zijn. Maar ook bij dit nieuwe Everton kiest hij steeds voor een paar andere spelers in de basis en de ene week sta je linksbuiten en de volgende week op het middenveld.
Ook bij veel andere clubs waren zijn prestaties te danken aan zijn voorganger die er al iets had staan, zelden zelf iets opgebouwd.
Nee Koeman moeten we niet hebben bij het Nederlands elftal nu het niet loopt en er iets opgebouwd moet worden.

Nu Bosz nog ontslagen en de gehele gifbeker van Hollands voetbal is leeg. Wat gaat het toch vreselijk. Ik word er depressief van.

Lkkr man, paar miljoen meekrijgen van everton en lekker bondscoach worden van Nederland.

Begrijp eigenlijk niet waarom hij laatst als een GGZ psychopaat zat te stressen aan de zijlijn.

mooi er zijn nog wat vacatures open in de Nederlandse competitie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Everton6-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Michael KeaneVerdediger10
Cuco MartinaVerdediger10
Ashley WilliamsVerdediger10
Leighton BainesVerdediger10
Philip JagielkaVerdediger10
Idrissa Gana GueyeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

86 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Drenthe: ‘Hij wordt parel van Oranje, hij voelt zich vrij onder Koeman’

Royston Drenthe liet nog niet zo lang geleden weten te stoppen met voetballen, maar inmiddels is de linkspoot uitgegroeid tot een smaakmaker en dragende kracht bij Sparta Rotterdam. De inmiddels 31-jarige...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren