Neymar: ‘Ze gooiden stokbroden, sinaasappelsap… Ik kon gewoon lunchen’

Maandag, 23 oktober 2017 om

Paris Saint-Germain speelde zondagavond met 2-2 gelijk tegen Olympique Marseille in een zeer enerverend duel. Bij een corner gooide het publiek allerlei objecten naar Neymar en vlak voor het einde van de wedstrijd werd de recordaankoop van PSG met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Na afloop van de wedstrijd is Neymar niet te spreken over zowel de scheidsrechter als de toeschouwers.

"De supporters gooiden allerlei soorten objecten naar me, ik kon gewoon lunchen. Stokbroden, sinaasappelsap, Coca Cola… Het was overdreven. Dit is geen voetbal", aldus de Braziliaan na afloop, geciteerd door onder meer Esporte Interativo. "Dit is niet de manier om voetbal te beleven. Het is hetzelfde als naar een restaurant gaan en de chef slaan met mes en vork."

"Ik werd niet pissig, ik was kalm. Als ik nog woest zou zijn, zat ik hier niet met jou, dan zat ik al in de bus. Ik heb ergere dingen op het voetbalveld gezien en anderen zijn daarvoor dan niet van het veld gestuurd. Ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn fout, maar ik heb mijn geduld niet verloren. We moeten voortaan voorbereid zijn op dit soort dingen, dat de tegenpartij alles uit de kast trekt."

"Het was ook een overdreven en onterechte beslissing van de scheidsrechter", vervolgt Neymar. "Ik moest continu aanslagen verwerken, heb nog veel blauwe plekken op mijn lichaam. Ik zei tegen de scheidsrechter dat hij die andere gast een kaart moest geven. Hij keek me aan en deed uiteindelijk wat hij zelf wilde: mij eruit sturen. Hij wilde in de belangstelling staan ten koste van de spelers."Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door hangover96)

Stokbroden gooien... Ik ben blij dat sommige clichés over Fransen gewoon waar zijn.

23 oktober 2017 om 14:14

Geloof je het zelf 😂 kan me niet voorstellen dat ze daar met stokbroden waren. Waarschijnlijk noemde Neymar gewoon een paar dingen die in hem op kwamen.

23 oktober 2017 om 16:24

Ze gooiden vast hun stokbroodje met warme worst op t veld.

Je was kalm, maar toch wisten ze wel precies hoe ze je uit de tent moesten lokken....en met succes. Verder vind ik zijn reactie wel oke behalve die woorden over de scheids, dat is weer jammer.

23 oktober 2017 om 14:21

Wat is daar jammer aan? Hebben zij een soort van bepaald recht dat je geen kritiek mag uiten op deze mensen? Ik vind persoonlijk dat dit soort scheidsrechters nooit meer mogen fluiten. Hoe haal je het in je hoofd om Neymar een kaart te geven voor zo’n kleine duw terwijl hij echt 5 meter voor zijn neus tot 2 keer toe van achter word neergetrapt, en de tweede keer zelfs ver na zijn fluitsignaal. Dan ben je gewoon niet capabel om een wedstrijd in goede banen te fluiten. Schoppen en aanstellen word beloond, en een actie maken of voetballen word bestraft. Heel krom dit allemaal.

23 oktober 2017 om 15:48

Het is jammer dat hij niet alleen maar kritiek uit, maar de man ook persoonlijk aanvalt.

Dat hij Neymar een kaart geeft is overigens terecht, ook al is het zijn tweede gele. Dat hij die andere geen kaart geeft -althans dat denk ik- is dan weer niet juist.

23 oktober 2017 om 17:16

Persoonlijk aanvalt? Hoe bedoel je? Hij zegt alleen dat de scheids in de spotlights wilt staan over de rug van de spelers. Is dat al een persoonlijke aanval of gewoon een vaststaand feit?Maar wat zijn voetballers toch een enorme watjes. Waarschijnlijk de grootste watjes die er zijn vergeleken met andere sporters. Neymar geeft die gast een licht duwtje, hij valt en houdt z'n gezicht vast om Neymar een kaart aan te naaien. Triester kan gewoon niet. Hoe kun je als man jezelf zo gedragen? Dan kom je thuis, hoe kun je dan je vriendin, vrouw of kinderen onder ogen komen?

''ja papa heeft vandaag gelijk gespeeld tegen Neymar. Ja papa heeft vandaag als een kleine bitch over de grond liggen rollen om een tegenstander rood aan te naaien. Goed he van papa? Oh papa, je bent mijn held! Ik had altijd een papa gewild die als een bitch over de grond rolde!''

Sorry voor deze rant, maar ben dit soort gedrag van voetballers echt zat. Van Rivaldo die over de grond rolt na een bal aangeschoten te krijgen tegen zijn schenen tot Ronaldo die zwemt in het gras na een licht duwtje tot Neymar die 6 x door blijft rollen na een tikje.

In de tussentijd spelen ijshockeyers door na een tand verloren te hebben en Rugbyers huilen niet wanneer er een snee in hun hoofd zit.

23 oktober 2017 om 13:57

Rugbyers en ijshockeyers hebben er dan ook totaal geen voordeel bij om dat te doen. Ondertussen heeft papa er wel voor gezorgd dat hun beste speler niet meer mee doet, wat de rest van de wedstrijd een stuk makkelijker maakt.

23 oktober 2017 om 15:58

Ja dat zou een topsporter moeten willen. Alle uitdaging uit een wedstrijd halen. Je zou denken dat echte toppers tegen de beste willen spelen om zich zelf uit te dagen en om aan de wereld te laten zien dat zij van de beste kunnen winnen. Maar goed, dit is blijkbaar een te romantische gedachte omdat dit soort jongetjes de mindset van een bitch hebben. Er zijn maar weinig tegenwoordig die een legendarische instelling hebben van kom maar, het maakt niet uit wie je bent, ik vreet je levend op. Nee ze rollen liever als een bitch omdat ze bang voor je zijn. ''ik ga maar huilen als een aangerande walrus, dan wordt de wedstrijd makkelijker want ik kan geen uitdaging aan omdat ik een kleine bitch ben.''

Misschien moet iedereen zulke spelers maar bitches noemen en ze dat blijven tweeten, ook hun fans. Wie weet zullen ze niet meer durven om bitch gedrag te vertonen. Maar ja, dit is vast ook onrealistisch, bitch fanboys zullen dit gedrag altijd verdedigen als het hun clubbie goed doet.

23 oktober 2017 om 19:12

Ik vind deze reacties anders ook wel wat aanstellerig...

23 oktober 2017 om 13:59

Precies, beter kan je het niet zeggen! Ben het voor 100% met je eens! Dat is hetgene waar ik mij zo aan stoor. Geen respect voor een scheidsrechter zoals bij rugby. Ze doen zich overkomen als een stel mietjes, 1 duwtje en dan 20 x door rollen. Zag Diks gisteren bah, wat een mietjes.

23 oktober 2017 om 14:00

Volledig mee eens! Is helaas een soort van cultuurtje geworden.. kleine jongens kijken naar hun idolen op tv en imiteren hun gedrag op het veld, ook de negatieve trekjes. Misschien moet de scheids maar gewoon structureel meer toestaan. Geen letsel is gewoon doorspelen.. duwtje? Opstaan en doorgaan! Ik ben voor

23 oktober 2017 om 14:04

Hier kan ik mij dus zeker op aansluiten. Ook erger ik mij er constant aan, waardoor ik ook echt een hekel begin te krijgen aan spelers als Neymar of Suarez, hoe goed ze ook mogen zijn. Nou ben ik niet zo oud, maar ik wil het voetbal terug waarin nog echte mannen op het veld staan. Een Over-mijn-lijk mentaliteit waarin je knokt voor elke meter en voor de bal gaat, niet voor het aannaaien van een kaart. Natuurlijk scheer ik hier natuurlijk een beetje over een kam, maar 15 jaar geleden was dit sowieso al veel minder het geval.

Hoe extreem dit ook misschien klinkt, zou ik het niet erg vinden als zulke matennaaiers met zo'n schwalbe gewoon er met rood afgaan, zo leren ze dat watjesgedrag misschien eindeleijk een keer af.

On: Wedstrijd niet gezien, dus verder daar weinig over te zeggen.

23 oktober 2017 om 14:06

Ik heb precies hetzelfde, en het staat ook mij steeds meer tegen. Hier is niets mannelijks meer aan. Sterker nog: de vrouwen spelen mannelijker voetbal tegenwoordig, zonder al dat theater en matennaaierij. Vooral Zuid-Europeanen en Zuid-Amerikanen hebben hier een handje van. (uitzonderingen daargelaten)

Ik ben oprecht blij dat ik fan ben van een club met een ploeg die allesbehalve goed speelt, maar tenminste wel als kerels voetballen en niet rollen over het veld. Moet zeggen dat het in Nederland uberhaupt wel meevalt tegewnroodig wat betreft theater.

23 oktober 2017 om 14:16

Dat over vrouwenvoetbal viel me al op tijdens het WK van 2015. Wat voor een verademing was dat om gewoon een lekker potje voetbal te zien zonder enige aanstellerij. Dan maar liever een kwalitatief minder potje knokvoetbal van de vrouwen dan al die Zuid-Amerikanen aanzien die solliciteren voor de lokale theaterschool.

23 oktober 2017 om 17:20

In Nederland valt het idd mee. Wat je al zegt, vooral Zuid Amerikanen en Zuid Europeanen hebben er last van. Een vd redenen dat ik liever PL kijk dan La Liga. Scheids laat meer doorgaan (al heb je in de PL ook jankers, zijn dan vaak wel weer de Zuiderlingen). Daarom hou ik van spelers als Zlatan.. nog nooit zien miepen, anders dan iemand als Suarez of Neymar.

23 oktober 2017 om 14:16

In een sport als bijvoorbeeld basketbal gebeurt dit net zo erg. Google voor de grap maar eens op Lebron flops. Neymar kan daar nog wat van leren.

23 oktober 2017 om 15:20

In het basketball gebeurt dit af en toe, maar echt niet zo erg als in het voetbal

23 oktober 2017 om 15:54

Dan is Lebron ook een bitch. Maakt dit soort gedrag van voetballers niet goed.

23 oktober 2017 om 16:06

Het ging me om je 2e zin, alsof voetballers de enige zijn. Lebron was maar een voorbeeld, de halve nba doet het. In iedere sport waar het zin heeft om schwalbes te maken en er zoveel geld en belangen in omgaat gebeurt het.

Dat vrouwenvoetbal gaat nu nog om weinig geld maar als er evenveel geld om zou gaan als in pakweg vrouwentennis dan krijg je dat gedrag ook nog wel te zien

23 oktober 2017 om 18:35

Primtime

Neen zeker niet zo vaak, en spelers die dit wel doen in de NBA bv die worden echt voor eeuwig verguisd, Lebron kan er van meepraten.

Wat een ongelooflijke matennaaier is die gast die zwaargewond op de grond ligt te rollebollen. Driewerf bah! Natuurlijk moet Neymar zich niet zo laten gaan, maar dit is toch nooit rood? De scheidsrechter had die andere gast ook rood kunnen geven voor natrappen toen Neymar met de bal aan de voet door liep..

23 oktober 2017 om 14:34

".....maar dit is toch nooit rood?"
Klopt, het was ook 2 keer geel. 85e en 87e minuut.

23 oktober 2017 om 14:40

Dan nog is het met twee maten meten als die andere knakkert geen kaart krijgt..

[edit: ik lees net dat die ander ook geel heeft gekregen. Dan neem ik woorden terug]

Het was ook geen rood, de scheids gaf alle2 spelers geel maar omdat Neymar al geel had moest hij vertrekken, wat dat betreft deed die scheids het goed.

Gelukkig waren het geen bananen, zouden we die debiele discussie weer krijgen. Voedsel is voedsel. Oppakken en opeten of gewoon helemaal negeren. Snap echt niet waarom dit nieuwswaardig is.

Dat aannaaien van kaarten door tegenwoordig zowat de helft van alle spelers, is een jammere maar zeer begrijpelijke zaak. Om maar een voorbeeld te noemen: Als je aangetrapt wordt in het strafschopgebied, maar je blijft op de been, krijg je nooit een strafschop. Ga je liggen, ook al zou je nog overeind kunnen blijven, krijg je voor diezelfde fout wel een strafschop. Misschien eerst daar wat aan veranderen, waardoor men spelers op dat vlak al niet moet 'verplichten' om te vallen. ;-)

Stokbroden? Geen idee hoe je die een stadion in krijgt (of heel diep wegstoppen). Dus dat is een onzinverhaal van Neymar, al zal er best met dingen zijn gegooid.

Ik vind die cijfers hier nergens op slaan. Een of andere fanboy zit de cijfers van spelers van OM omlaag te duwen. Voor mij waren Thauvin en Amavi samen man of the match. Vooral Amavi speelde erg goed. Hij had Mbappe volledig in zijn broekzak.

23 oktober 2017 om 20:58

Toen ik een paar jaar terug in het stadion van Lyon was kon je daar hot dogs kopen in een stokbrood.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Toulouse10-1
5.Dijon93
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarquinhosVerdediger20
Thiago SilvaVerdediger20
Layvin KurzawaVerdediger20
Dani AlvesVerdediger20
Ángel Di MaríaMiddenvelder20
Marco VerrattiMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1271 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 4 4 1 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

Roberto Firmino brengt Anfield in blessuretijd in extase tegen PSG

Liverpool is het nieuwe Champions League-seizoen met een zwaarbevochten overwinning van start gegaan. De verliezend finalist van de afgelopen jaargang gaf voor eigen publiek een 2-0 voorsprong uit handen tegen Paris...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren