Assaidi neemt FC Twente bij de hand; fans bedanken René Hake

Zaterdag, 21 oktober 2017 om

Drie dagen na het vertrek van René Hake als hoofdtrainer heeft FC Twente drie punten mogen bijschrijven in de Eredivisie. Het team uit Enschede stuurde de nieuwe hekkensluiter Roda JC Kerkrade zaterdagavond met een 3-0 nederlaag huiswaarts en de doelpunten werden gemaakt door Oussama Assaidi (tweemaal) en Peet Bijen.

Hake pakte in zijn 72 Eredivisiewedstrijden als trainer van FC Twente gemiddeld 1,29 punten per duel, het laagste aantal tijdens een dienstverband als Twente-trainer sinds John van 't Schip in het seizoen 2001/02 (1,24, 34 duels). Directeur Jan van Halst besloot daarom om met hem te breken en hij onderhandelt momenteel met Gertjan Verbeek, maar tegen Roda zat interim-trainer Marino Pusic nog in de dug-out. Hij zag Twente in het eerste kwart het beste van het spel hebben, maar tot grote kansen leidde dat niet. Na 23 minuten had echter zomaar de 1-0 kunnen vallen.

Fredrik Jensen mocht alleen op het doel van Roda JC af, maar stuitte van dichtbij op de benen van de in een uitstekende vorm stekende Hidde Jurjus. Twee minuten later was het wel raak: Assaidi ging over het been heen van Christian Kum en scheidsrechter Serdar Gözübüÿuk legde de bal op de stip. Assaidi ging zelf achter de bal staan en schoot overtuigend binnen: 1-0. In het vervolg deden Assaidi en Jensen nog pogingen om te scoren en aan de andere kant was Dani Schahin de gevaarlijkste speler. De spits kreeg twee mogelijkheden, maar Jorn Brondeel liet zich niet verschalken.

Het Roda van Robert Molenaar hoopte na de pauze wat terug te kunnen doen, maar had weinig geluk met de arbitrage. Assaidi scoorde na 56 minuten na voorbereidend werk van Tom Boere en Luciano Slagveer, maar Slagveer had daarbij buitenspel gestaan. Dat werd echter niet opgemerkt door Gözübüyük en consorten. De bezoekers uit Limburg wisten dat zij een verloren wedstrijd speelden en na 73 minuten werd het zelfs 3-0: Bijen benutte een rebound nadat Boere tegen de lat had gekopt en dat betekende direct het slotakkoord in De Grolsch Veste. Assaidi werd nog getrakteerd op een publiekswissel.


Poll

Denk jij dat FC Twente in het linkerrijtje eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door ottofant)

Prachtig, wanner zie je nog dat een afgezette trainer zo bejubeld word? Meer dan terecht dit, Hake bedankt. Van Halst trok weg bij het spandoek, en terecht! Het is en blijft een schande dat Hake het slachtoffer is geworden.

21 oktober 2017 om 23:02

We moeten het natuurlijk ook niet gaan overdrijven. Hake verdient natuurlijk meer, maar op basis van resultaten van dit seizoen en de laatste wedstrijden van vorig seizoen is een ontslag niet eens heel vreemd.

21 oktober 2017 om 23:18

Goed dat is natuurlijk waar, maar ik persoonlijk had bij de laatste wedstrijden van vorig seizoen meer van ze doen er toch niet echt toe. Twente stond toen prima in de middenmoot en europees voetbal deed er toch niet toe. Dus ik was allang blij met een 7e plaats. En zijn die laatste wedstrijden van dat seizoen echt aan Hake te wijten? In die zin dat de spelers de laatste wedstrijden werkelijk nergens meer voor speelde.

21 oktober 2017 om 23:34

Nee, maar niet elk ontslag heeft te maken met situaties of pech en geluk. Soms word je in de voetballerij simpelweg ontslagen door een gebrek aan resultaten over een lagere periode.

Het gene dat mij vooral frustreert, is dat de TD de positie van de trainer ter discussie kan stellen zonder z'n eigen functioneren onder de loep te nemen. Je kunt niet zomaar een complete disbalans aan een trainer opzadelen en verwachten dat hij er resultaten mee gaat halen.

Als commercieel/algemeen directeur is Van Halst een prima boegbeeld, maar ik mag toch hopen dat ze flink aan het speuren zijn naar een TD die wel een netwerk en verstand van die zaken heeft. We mogen wel stellen dat Van Halst als TD zeer ongeschikt is.

21 oktober 2017 om 23:35

Wat ik gehoord en gelezen heb is het medio vorig seizoen al niet echt goed qua veldspel bij Twente.
Ik snap dat de scherpte er wel af is als je als doelstelling hebt om niet te degraderen en je staat halverwege veilig. Maar je bent wel professioneel en je zou toch elke wedstrijd moeten willen winnen, al was het alleen al maar voor de fans. En uiteindelijk is de eindstand toch zeker belangrijk als je kijkt naar de verdeling van het tv-geld.

Ik heb Hake hoog zitten maar ik kan mij ook heel goed voorstellen dat Van Halst (en anderen binnen de clubleiding) deze vervelende keuze heeft moeten maken.
Met deze ratio aan punten (nog voor het ontslag van Hake) zou je aan het eind van de competitie op degradatieniveau staan.
Daarbij heeft Twente een toch redelijk makkelijk programma gehad.

22 oktober 2017 om 00:10

Siruis, helemaal mee eens. Ook ik ben benieuwd wie nou reflecteert op het functioneren van de TD. Echter heb ik sterk het idee dat van Halst zijn eigen falen als TD probeert te verdoezelen door Hake te ontslaan. En daar mis ik de boot Hake had gewoon te werken met een onfitte selectie waar hij mee was opgezadeld door de TD.

22 oktober 2017 om 00:18

Ik hoor heel vaak dat Van Halst verkeerde spelers heeft aangetrokken. Maar wie had hij dan moeten halen met de portemonnee die Twente heeft?

En een onfitte selectie is toch juist iets waar Hake verantwoordelijk voor is? Volgens mij was alleen van Liendl bekend dat hij conditioneel achterliep? Verbeter mij maar als ik het verkeerd heb.

22 oktober 2017 om 00:32

Tighadouini kan nog lang geen volledige wedstrijden spelen, Assaidi was pas na 8 maanden fit, Liendl was niet wedstrijdfit en dat zijn toch echt zaken voor een Td.

Verder moeten we ook niet doen alsof we een geweldige selectie hebben. De aankopen zijn gewoon erg pover. Spelers aantrekken die niet fit zijn, is wellicht nog gevaarlijker dan pure middelmaat halen. Bovendien komen jongens als Liendl, Djordjev, Kvasina echt tekort.

Verder halen ze Tom Boere voor 400.000,-. Dat was dan ook gelijk het budget dat FC Twente beschikbaar had. We zijn nu 9 wedstrijden onderweg en hij heeft nog maar twee goals en een assist. Ook is het een pure afmaker, terwijl we geen spelers hebben met een goede voorzet.

22 oktober 2017 om 00:34

@fctinsider

Daar heb je inderdaad gelijk in. Het is overduidelijk dat het ontslag van Hake nodig was om de druk bij zichzelf weg te halen. Dat is leuk voor de buitenwereld, maar de achterban is daar logischerwijs niet van gediend.

22 oktober 2017 om 00:38

Als Tighadouini in vorm was geweest had ie vast zin gehad om lekker in de kelder van de Eredivisie te komen spelen. En ik weet niet hoeveel spelers je voor vier ton wilt halen die beter zijn dan Liendl, Gjorgjev en Kvasina?

22 oktober 2017 om 01:02

Er is een heel groot verschil tussen fit en in vorm zijn. Vorm kan wegvallen als je weinig speelt, maar een profvoetballer behoort op elk moment in zijn carriere fit te zijn en vooral als je ergens onder contract staat.

Verder:

Reuven Niemeijer komt uit de regio en werd tegen een opleidingsvergoeding binnengehaald door Heracles. Verder was Ben Rienstra te huur, Namli was transfervrij, Tissoudali was te huur, Kali kostte 200.000,-, Burnet was transfervrij, Ajax heeft voldoende spelers te huur die de Eredivisie aankunnen om nog maar te zwijgen over de vijver buiten Nederland.

Gjorgjev heeft het zelfs lastig in de derde divisie. Zo'n jongen hoor je ten alle tijden gewoon in de jeugdopleiding te hebben. Overigens is Dylan George ook gewoon beter dan deze Gjorgjev.

22 oktober 2017 om 01:51

Vind de namen die je aanhaalt goede opties voor onze club, echter hadden we nu dan nog geen spits gehad. Ik vind het persoonlijk niet raar om de topscoorder van de Jupiler League met 33 goals op te pikken voor vier ton. Ook zonde om je laatste geld aan huurspelers uit te geven, dan weet je zeker dat je het geld nooit meer terugziet. Ik heb redelijk vertrouwen in Boere, en als hij er 15 inlegt, kan je hem ook voor een aardig bedrag verkopen. We hebben spelers met potentie nodig die geld op kunnen brengen in de toekomst, anders komen we nooit van die schuld af.

22 oktober 2017 om 07:46

@sirius

Denk je dat Van Halst en zijn team hebben stilgezeten tijdens de transferperiode? Ik denk dat het verlanglijstje met transfervrije en/of goedkope spelers lang was van Twente. Maar niet iedereen wil of kan komen.
Verder noem je veel namen die het nodige niveau nauwelijks halen maar niet elke speler kan een voltreffer zijn. Zeker niet in de categorie waarin Twente moet winkelen.

Ik denk dat Van halst ook wel wist dat Assaidi niet wedstrijdfit was maar Assaidi was toch een aardige buitenkans voor Twente. Maar als hij dan vervolgens 8 maanden de tijd heeft om fit te worden dan is dat toch meer Hake aan te rekenen dan Van Halst.
Overigens ben ik het met je eens dat elke profspeler wedstrijdfit moet zijn. Alleen kan je in de ene competitie wedstrijdfit zijn, maar in de andere niet. Gewoon een kwestie van niveauverschil en dat is naar mijn mening de taak van een trainer om dat onmiddellijk aan te pakken.


Dit is voorlopig de nieuwe realiteit (transfervrije en goedkope kww-spelers) voor Twente en ik denk dat dit nog wel een paar jaar duurt.
Maar zolang Twente in de eredivisie blijft en wij de club blijven steunen zie ik Twente langzaam maar zeker weer terugkomen in de subtop van Nederland.

22 oktober 2017 om 11:23

@protukker

Laat dat nou net het probleem zijn. FC Twente heeft met Van Halst en Schupmann nauwelijks een netwerk. Als je dus alleen bekend bent met Nederland en Duitsland, zorg dan in ieder geval voor een breder scala aan spelers.

Er zijn uiteraard spelers die voor andere clubs kiezen, maar FC Twente heeft geen interesse getoond voor Kali, Tissoudali, terwijl ook namen als Veldwijk, Niemeijer en Namli werden genegeerd. Stuk voor stuk betere opties dan wat wij hebben lopen.

En hoe kan het ook anders? Van Halst heeft nog nooit gefungeerd als TD of als scout, dus zijn netwerk is zeer beperkt. Bovendien moet Schupmann helemaal opnieuw beginnen, aangezien Bleuming zijn lijstjes mee heeft genomen naar FC Utrecht. Je kunt dus gerust stellen dat de scouting van FC Twente nog lang niet op 100% draait.

Jezelf verschuilen achter het feit dat er geen geld is, gaat dus bij mij niet op. Het hele rechte rijtje moet het zo'n beetje doen met een budget van hooguit 500.000,- dus daarin zit geen verschil. Dan is het schrijnend dat Van Halst juist dat excuus continu aanhaalt.

21 oktober 2017 om 23:06

Diep respect voor de Twente fans. Hake lijkt me geen bijzonder goede coach, maar is ook niet bepaald in een gespreid bedje terechtgekomen. Mooi dat de fans dat inzien en hem dit welverdiende afscheid geven.

22 oktober 2017 om 00:35

Hake heeft dit sws niet verdient, maar resultaten waren duidelijk onder de maat. Deze wedstrijd is geen goede meting. Roda had je met Hake ook gewonnen. Zelfde geldt voor de wedstrijd tegen Eindhoven (KNVB). Had Hake nog even de tijd gegeven. Ik geloof niet dat het tij gaat keren door een andere trainer aan te stellen

Zwakke wedstrijd, verdiend gewonnen. Scheidsrechter in- en intriest, en vooral FC Twente zat het mee. Zo had de 2-0 nooit mogen tellen. Maar het mag Twente ook wel eens meezitten. Bovendien mooie steunbetuiging voor Hake, die de dupe is geworden van van Halst's wanbeleid

21 oktober 2017 om 22:48

Verdiend gewonnen? Sorry hoor maar als je alle fouten van de scheids bij elkaar had opgeteld had Roda minimaal een punt.

21 oktober 2017 om 22:53

Dan heb je waarschijnlijk de fouten in het voordeel van Roda niet meegerekend... dik verdiende overwinning voor Twente dus.

21 oktober 2017 om 22:59

Er is natuurlijk ook wel een verschil in hoeveel invloed een bepaalde fout op de wedstrijd heeft. De 1-0 was geen penalty, de 2-0 was buitenspel, voor de 3-0 was er een duidelijke duw in de rug.

Natuurlijk was Roda slecht, maar jezus...

21 oktober 2017 om 23:03

Als je gewoon de twee ploegen beoordeelt, had alleen FC Twente aanspraak op een overwinning. Vooral in de tweede helft heb ik Roda nauwelijks gezien. De eerste helft was van beide kanten overigens abominabel.

21 oktober 2017 om 23:10

Ben ik niet met je eens. Twente had heel veel geluk met de scheids. Het meest verdiende was een gelijkspel geweest als je je gekleurde bril afzet. Kom op Twente was misschien wel wat beter, maar het verdiende geen overwinning.

22 oktober 2017 om 00:36

@youngjasperrr

Dan heb je de wedstrijd niet gezien of je staat zelf met een gekleurde bril te oordelen. De penalty was volkomen terecht, maar Roda had nog een penalty meer tegen kunnen hebben, het is zelf niet 1x gevaarlijk geweest en met iets meer scherpte had FC Twente er in de tweede helft nog een paar meer kunnen maken.

22 oktober 2017 om 00:43

Kom op zeg als je vindt dat Roda een punt heeft verdient heb je de wedstrijd in mijn ogen niet gezien. 3-0 is misschien geflatteerd, maar de overwinning is verdient.

22 oktober 2017 om 03:43

@sirius De penalty volkomen terecht? Volgens mij raakt Kum eerst de bal voordat hij Assaidi raakte. Het klopt dat Roda niet veel kansen had, maar twente heeft nu niet vandaag echt hele grote kansen gehad op 1/2 na (buiten de onterechte doelpunten).

22 oktober 2017 om 04:25

Neem er nog 1...🙈 😂 😂

22 oktober 2017 om 10:15

De 1-0 was duidelijk geen strafschop. Dit valt heel makkelijk te zien. Kijk waar de bal naar toe gaat. De verdediger raakt duidelijk de bal, hij gaat precies de richting in waardoor je kunt zien dat de verdediger de bal raakt. Onbegrijpelijk zwak moment van de scheids. De 2-0 is een fout van de grensrechter.

22 oktober 2017 om 13:52

Over die penalty kun je discuseren.en die 2e goal was buitenspel Nu dan had Twente met 1-0 gewonnen. Trouwens vlgns mij had Jensen ook nog een pingel kunnen krijgen in de 1e helft. Hij werdt na dat hij had naastgeschoten nog hard geraakt door een roda verdediger die gewoon veel te laat was. Vond de overwinning wel terecht.

Over het spel ga ik het niet hebben. Voor mij tellen enkel de 3 punten vanavond. En die ga ik toch wel een beetje vieren! Assaidi bedankt, supporters bedankt, Pusic bedankt, Haké bedankt.

21 oktober 2017 om 22:55

Je vergeet de scheidsrechter te bedanken 😁

21 oktober 2017 om 23:19

Bij dezen: Serdar bedankt

21 oktober 2017 om 23:12

Ik denk dat je best kritisch mag zijn op het spel. Deze knaapjes worden wel gewoon royaal beloond. Als je de prestaties van de spelers naast de prestaties bij een normale baan zet, zouden veel spelers ontslagen worden.

Verder waren Assaidi en Jensen prima vandaag. Ter Avest, Bijen, Lam en Holla waren niet meer dan redelijk, terwijl Liendl en Cuevas echt heel slecht waren. Brondeel had wat rare momenten weg van de goal, maar maakt wel een kalme indruk. Slagveer heeft het tot nog toe niet en is beter in het veroorzaken van corners dan in voetballen.

21 oktober 2017 om 23:50

Hmm meningen verschillen. Ik vond Cuevas prima en Holla bijzonder slecht. Al met al schijt, 3punten tellen

22 oktober 2017 om 00:05

Cuevas prima? Zat telkens mis bij Rosheuvel en werd op de makkelijkst mogelijke manieren voorbij gespeeld. Die jongen hapt telkens en was z'n man daardoor constant kwijt. Juist daardoor werd Roda een aantal keren "gevaarlijk".

Holla was aan de bal overigens slecht en dan vooral zijn voorzetten. In verdedigend opzicht deed Holla het best redelijk. Het is natuurlijk ook geen jongen met het talent en vernuft van Assaidi.

22 oktober 2017 om 13:18

Cuevas hapte een paar keer inderdaad. Maar Rosheuvel kreeg ook lekker aanvoer vanuit het middenveld v Roda omdat o.a. Holla liep te schutteren en ongeveer de hele wedstrijd lucht zat te dekken. In verdedigend opzicht vond ik juist Holla ronduit kut. Cuevas vond ik goed spelen, goeie tandem met assaidi, maar toegegeven Rosheuvel kwam 3 hele keren over hem heen. Ik kan het niet meer oneens met je zijn. Maar we hebben 3 punten.

Twente was zwak, Roda was zwakker, de arbitrage het zwakst.
Begrijp niet hoe de commentator in staat was om het spel van Twente te prijzen, omdat ze af en toe in staat waren een aantal goede passes achter elkaar te spelen? Dat lukt zelfs Roda nog...

Roda had hier best een punt (of meer) uit kunnen halen maar uiteindelijk gaan ze redelijk simpel met 3-0 de boot in. Tuurlijk kun je daarbij naar de arbitrage wijzen maar Kum moet bij dat penalty-moment gewoon geen sliding inzetten. De tegenstander is niet in directe schietpositie en hij moet gewoon het doel blijven afdekken en Assaidi naar de zijkant dwingen. Aan de 2-0 gingen ook een aantal domme fouten vooraf, eerst Gã¶tz die een idiote bal speelt en dan Ndenge die zoals vaker veel te nonchalant ermee omspringt en de bal verliest terwijl Roda net vooruit ging. Bij de 3-0 was wellicht nog sprake van een duwfout van Boere, dat heb ik niet goed kunnen zien, maar ze staan ook wel echt slecht te verdedigen bij die corner met Bijen helemaal vrij achterin.

Voorin is het nog altijd veel te slordig met passes over een paar meter die niet aankomen of verkeerde beslissingen met als meest schrijnende voorbeeld die bal van Rosheuvel op Engels bij een counter in de eerste helft. Het is daar 3 tegen 2 en hij moet die bal gewoon bij Gustafson in de loop geven maar hij geeft hem te kort op Engels waardoor de aanval afgelopen is.

Het word toch eens tijd voor prestatiecontracten. Vooral in de eerste helft was het niveau zo slecht dat ik bij mezelf dacht dat er genoeg betere spelers ergens rondlopen op de amateurvelden. Die jongen verdienen in vergelijking tot een 'gewone' Nederlander heel royaal en dan kun je het toch niet verkopen om dan zo'n wedstrijd te laten zien? Als we dit tegenwoordig acceptabel vinden op de Nederlandse velden, kun je het woordje professioneel wel weglaten in de term 'professioneel voetbal'.


Je kunt analyseren wat je wil,op het einde van de rit staan ze nog steeds waar ze nu staan...laatste!
Dat je nu een keertje scheids tegen hebt gehad is op een hele competitie wel ergens weer in voordeel gecompenseerd geweest.

21 oktober 2017 om 23:19

Roda gaat niet laatste eindigen. Als je kijkt naar het programma dan had je alleen tegen Willem 2 minimaal 1 punt meer moeten halen. 6 van de 9 wedstrijden zijn uitwedstrijden geweest. Aan het einde van de rit ziet het er anders uit.

22 oktober 2017 om 00:07

Ik snap sowieso niet waarom we nu al speculeren over wie er gaat degraderen. Dit jaar is het niveau echt ver richting ondergrens gezakt en van wat ik tot nu toe heb gezien, zijn er echt 7 ploegen die aanspraak maken op degradatie.

Wat een sympathieke gozer is Pusic, straalt ook echt iets uit voor de camera. Natuurlijk een beetje opportunistisch, maar misschien is hij over twee jaar (?) wel een goede opvolger voor Verbeek.

3 op een rij winnen was ook beetje veel van het goede. Kan me ook nog wel voorstellen dat het nieuws rondom Nol Hendriks ervoor zorgt dat een aantal niet 100% bij de wedstrijd waren.
Arbitrage was vandaag zwak, maar ja soms zit het mee, soms zit het tegen. Jammer is alleen dat mensen alleen de momenten onthouden die hen uitkomen,niet alle andere.
FCT ondanks de terechte winnaar.

22 oktober 2017 om 07:50

Precies,twente heeft de scheids nu mee en zal ergens dit seizoen de scheids ook wel een keer tegen hebben. Net zoals een speler niet altijd en elke wedstrijd alles goed kan doen, kan een scheids dat ook niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller121
K. NakamuraAanvaller114
Q. MenigAanvaller50
J. DrommelKeeper140
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

114 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren