‘We zijn teleurgesteld achtergebleven en het is groot feest bij de aanklager’

Vrijdag, 20 oktober 2017 om 16:10

ADO Den Haag moet het komend weekeinde in het uitduel met VVV-Venlo stellen zonder Tom Beugelsdijk. De verdediger werd donderdag voor vier wedstrijden geschorst vanwege zijn elleboogstoot aan Pablo Mori, in het uitduel met NAC Breda van eind september. Beugelsdijk leek in eerste instantie nog vrijuit te gaan, maar nadat de aanklager betaald voetbal in beroep was gegaan tegen diens vrijspraak, volgde tot grote teleurstelling van Alfons Groenendijk alsnog een schorsing.

De ADO-trainer baalt van de gang van zaken. "Het is een lang lopende zaak geworden waarbij wij uiteindelijk teleurgesteld zijn achtergebleven en het groot feest is bij de aanklager", wordt hij geciteerd in het Algemeen Dagblad. "Voor ons heel vervelend, maar we zullen daar mee om moeten gaan. Ik ga ook niet naar buiten brengen wat ik daarvan vind, want daar schiet niemand iets mee op."

Groenendijk heeft zaterdag in Venlo ook niet de beschikking over Édouard Duplan, die vorige week met een rode kaart van het veld werd gestuurd tegen Excelsior. De Franse aanvaller ontving zijn eerste gele kaart na een luchtduel. "Ik heb het gevoel dat we toch een beetje onder een vergrootglas liggen", baalt Groenendijk. "Als je de lucht ingaat voor een duel, hou dan je ellenbogen bij je lichaam zoals het hoort. Het risico is er altijd dat je iemand raakt als je omhoog gaat. Dan kan de scheidsrechter ook besluiten om een kaart te geven. Of erop te trainen is? Je kan er elk geval over praten. Ik vind dat we daar slimmer in moeten zijn zodat we niet zo snel aan de beurt zijn bij de arbitrage."


Poll

Geloof jij dat de spelers van ADO Den Haag onder een vergrootglas liggen?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door edo)

"ik ga ook niet naar buiten brengen wat ik daarvan vind, want daar schiet niemand iets mee op."

Dat heb je de vorige keer al uitgebreid gedaan, Alfons. Toen sloeg je uitleg ook al nergens op, dus verstandig om het deze keer achterwegen te laten.

20 oktober 2017 om 16:27

En hij doet het nu ook, met zo'n zin als "groot feest bij de aanklager". Alsof die mensen er zitten omdat ze het leuk vinden om schorsingen uit te delen. Met zo'n uitspraak creeert hij alleen maar weer meer kunstmatige afstand tussen club en de buitenwereld. Dat is helemaal niet nodig. Zelfs als hij echt vindt dat het onterecht is, dan kun je je als professional opstellen en de ander in zijn waarde laten. Als zijn spits een kans mist, zegt Groenendijk tenslotte ook niet dat hij dat expres doet. Fouten worden gemaakt en meningsverachillen zullen er zijn.

20 oktober 2017 om 16:31

Als ik mag toevoegen...de fout werd door Beugelsdijk gemaakt...maar dat wil er niet in bij Groenendijk.

20 oktober 2017 om 17:35

Ja ok, dat vind ik ook. Maar wat ik belangrijker vind, is dat de voetbalwereld gaat leren elkaar te respecteren, ook als je het oneens bent over een beslissing.

Je kan best zeggen als trainer dat je het er niet mee eens bent. Maar je ziet in de voetballerij dat ze dan direct de integriteit van de ander in twijfel trekken. Dat is schadelijk, en onterecht.

Het is gewoon terecht dat Beugelsdijk geschorst is, het was gewoon een 100% elleboogstoot. Maar dat het daarna zo lang duurt en al dat gekloot tot eindelijk bekend is of hij nu een straf krijgt is gewoon waardeloos. Dat ADO onder een vergrootglas ligt dat slaat nergens op vind ik. Maar bij degradatieploegen zijn over het algemeen meer overtredingen en kaarten, omdat ze minder goed kunnen voetballen

20 oktober 2017 om 16:34

Toevallig heeft hun tegenstander van dit weekend tot nu toe de minste overtredingen gemaakt van alle eredivisieclubs.

Leuk dat het een sympatieke kerel is buiten het veld, maar dat wil niet zeggen dat je een ander maar een elleboogstoot kan geven. Gelukkig dat hij kreeg wat iedereen zou moeten krijgen na een volle elleboogstoot, een dike straf.

Tuurlijk Alfons de taart en drank zal rijkelijk hebben gevloeit bij de aanklager omdat ze een speler geschorst hebben weten te krijgen. Het is gewoon terecht dat voor deze elleboog er een schorsing is gekomen. Of dat 4 wedstrijden hadden moeten zijn is een andere discussie.

Jeetje, wat een huilebalk. Puur feitelijk gezien terechte uitspraak. Kun je niet omheen. Om nu de in de zure appel te bijten moet ie ff doorheen. Maar het blijft een beperkte trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

5 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Martin Ödegaard is in beeld bij Vitesse, maar ook enkele Championship-clubs loeren op de aanvallende middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren