Update: Everton identificeert handtastelijke fan en deelt stadionverbod uit

Vrijdag, 20 oktober 2017 om

De tuchtcommissie van de UEFA zal zeer waarschijnlijk het incident in de Europa League-wedstrijd tussen Everton en Olympique Lyon (1-2) onderzoeken, zo schrijven diverse Britse media vrijdag. Na een duw van Ashley Williams jegens doelman Anthony Lopes ontstond er een opstootje tussen tal van spelers, voor de neus van de fans.

Lopes en Bertrand Traoré confronteerden Williams met zijn gedrag, waarna het enigszins uit de hand liep. Eén supporter maakte het wel erg bont; mét een kind op zijn arm duwde hij met zijn arm tegen het hoofd van Lopes. De spelers van Olympique Lyon wezen de stewards op het gedrag van de fan. Een andere supporter klom zelfs over de boarding, maar de stewards konden tijdig ingrijpen.

De UEFA zal hoogstwaarschijnlijk een onderzoek instellen, zo klinkt het in Engeland. Een geldstraf is de meest voor de hand liggende optie, al kan de Europese voetbalbond ervoor kiezen om fysiek contact tussen supporters en spelers zwaarder te straffen. Lopes wilde na afloop niet te lang stilstaan bij het incident. "Het was niets. Het gebeurde, maar meer ook niet. De fans genoten van het opstootje. Ik denk niet dat het slaan van een speler van de tegenpartij deel uitmaakt van de Engelse sfeer, maar meer niet."

Williams en Traoré waren de enige spelers die een gele kaart kregen. "Dat is voetbal", zo reageerde de verdediger van Everton. "De emoties in deze sport kunnen hoog oplopen en dan gebeuren dit soort dingen. We willen de wedstrijd winnen, zij willen de wedstrijd winnen en dan gebeurt er het een en ander."

Update 20 oktober 12.06 uur - Everton identificeert handtastelijke fan en deelt stadionverbod uit
Everton heeft één fan die betrokken was bij het opstootje tussen spelers van the Toffees en Olympique Lyon geïdentificeerd. De man heeft direct een stadionverbod gekregen, zo laat de club via officiële kanalen weten. De UEFA wacht voorlopig nog alle rapporten af voordat het actie onderneemt tegen de club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door bebo)

Het beste komt in de mens naar boven dat blijkt wel. Het was meer een duw dan een klap. Maar als je een beetje verstand hebt die je dit niet.....

20 oktober 2017 om 07:58

Leek op Ajax AZ toen met die rare supporter die karate trap op Esteban deed. Heel bijzonder dat mensen zo doen.

20 oktober 2017 om 08:00

Wat moet een kind op een arm van zijn pa zo laat bij een voetbalmatch ?

20 oktober 2017 om 08:03

Geen oppas kunnen regelen blijkbaar.

20 oktober 2017 om 08:35

Die kan gewoon om 22.00 uur in z'n mandje liggen.. en het is vakantie in Engeland.

20 oktober 2017 om 10:38

@blackpool:

Dat kind lijkt mij hooguit een jaar of 3 oud. Kinderen van die leeftijd gaan normaal gesproken rond 19.00 uur naar bed.

20 oktober 2017 om 11:14

Als.je bij een wedstrijd kijkt moet je maar eens opletten hoeveel vaders daar het goede voorbeeld geven aan hun kind . Wat papa allemaal roept naar bv de scheids als het niet goed gaat met zijn team .....tja en zich dan afvragen waarom hij naar school moet omdat zijn zoontje of dochter zulke vulgaire taal roept of iemand anders een dodelijke ziekte toewenst

20 oktober 2017 om 13:04

In NL ja. In grote delen van Europa gaan kinderen van die leeftijd op zn allervroegst om 21 uur naar bed, al ben ik er niet zeker van hoe dit in Engeland zit.

20 oktober 2017 om 13:10

Oh jee, mijn dochter van 3 gaat om 20.00 uur naar bed. Ben ik nu een aso?

20 oktober 2017 om 13:49

@cabinssence dat kinderen normaal rond 19uur op bed liggen is in de Nederlanse cultuur. Mijn familie komt uit Polen, mijn neefjes en nichtjes daar, dartelen na 21.30u ook nog steeds gezellig rond hoor.
Hier verderop woont een gezin uit Eritrea, die kinderen doen 's middags een dutje en gaan ook laat op bed.

Everton plaatst zich toch niet zo vaak voor de el en met het dramatische spel onder Koeman volgend jaar ook niet. Duurt niet lang meer of Koeman is trainer af... heeft bijna het meest uitgegeven in de premier league

20 oktober 2017 om 08:48

Aan dat spel kan Koeman niet zo veel doen, enkel aan zijn dramatische aankoopbeleid. Ik zie Everton niet wekelijks live (gelukkig) maar in match of the day ziet het er echt niet uit. Deze ploeg heeft 0 creativiteit, veel loopwerk maar als je geen aanval op kan zetten schiet het niet op natuurlijk... Sneu voor Koeman maar hij heeft vrijwel al die spelers zelf ingekocht

20 oktober 2017 om 09:43

Koeman is verantwoordelijk voor aankoop beleid dus gewoon keihard gefaalt

20 oktober 2017 om 17:13

Vandaar dat ik ook zeg dat hij dramatisch aankoopbeleid heeft gehanteerd

In eerste instantie zou je denken hij staat dichtbij met dat kind... En houdt de zwaaiende armen van spelers van zich af. Maar hij maakt echt een beweging om mee te doen. Wat een eikel. Moet dat kind dat leren van z'n ouwe.. om daarna boze gezichten,gebaren en wie weet woorden naar je toe te krijgen. Van de zotte

Die gast duwt hem eerder terug dan dat hij de keeper echt wat aan doet. De kleuterschool van Everton en Lyon komt met wat duw en trekwerk in het supportersvak terecht. De supporters sturen ze weer terug om te voetballen. Daar komen ze immers voor. Ik wil het niet goed praten, maar soms moet je zaken niet groter maken dan ze zijn. Nijhuis deed het toch ook af met een paar gele kaartjes?

20 oktober 2017 om 10:46

Als je er zo over denkt dan ben jij weinig beter dan deze " papa" . Hij loopt 4 meter om er bij te komen en gaat dan staan zwaaien met zijn handen, slaan of duwen...wat maakt het uit? Wat heeft er mee te maken? Dat hij dat doet gebeurt wel eens, mij gat het meer om dat je vader bent en je kleine in je hand.....dan ben je echt niet goed wijs.

Die Williams was trouwens sowieso een drama, die deed alles wat niet mag en kwam uiteindelijk weg met 1 keer geel.

20 oktober 2017 om 11:32

Het was dan ook een schandalig optreden van onze tv-scheidsrechter en boekenschrijver Nijhuis. Als gezegd, er is, met name door Johan Derksen, niet geheel toevallig als uitgever betrokken bij het boek van Nijhuis, een groot misverstand de wereld in geholpen, als dat Nijhuis zo'n geweldige scheidsrechter zou zijn en dat hij veruit de beste van Nederland is. Maar daar valt nog enorm over te discussiëren hoor.

Dat Nijhuis daar geen rood geeft is echt beschamend. Ashley Williams had er 2 a 3 kunnen krijgen hier. Misschien even beetje dimmen met die lekker doorspelen mentaliteit bassie.

Voor de kijker hilarisch, maar kan natuurlijk niet.

20 oktober 2017 om 11:28

Probleem is, met dat zo langzamerhand belachelijke gehyp door met name Derksen maar ook andere analytici, over dat hij zo een geweldige scheidsrechter is, met lak aan de instructies vanuit Zeist en dat hij zo lekker de wedstrijd de wedstrijd laat, dat Bas Nijhuis, die ook nu echt de camera's en de media gevonden heeft, om de woorden van Kieft te spreken, er nu zélf ook echt in gelooft. Idd., tot 2x toe moet hij die Williams donkerrood geven, bij dat opstootje en anders wel na z'n goal. Want waarom die Koeman bij Nijhuis stonden te zaniken is wat dat betreft ook een raadsel. Als hij nou iets niet tegen had gister avond, dan was het de arbitrage wel.

20 oktober 2017 om 11:34

Ja na die goal geeft hij die jongen van Lyon ook weer totaal onnodig een gooi. Was ik alweer vergeten.

20 oktober 2017 om 12:51

Williams had er inderdaad meteen af gemogen, en anders wel na de tweede keer.

Grappige is nu wel dat die fan een stadionverbod krijgt voor die duw die hij gaf, maar dat Williams eigenlijk precies hetzelfde, of zelfs erger, doet, maar enkel omdat hij op het veld staat hij geen stadionverbod krijgt. Je kan het eigenlijk niet maken om die fan te weigeren als je spelers op het veld precies hetzelfde doen, want die hebben een voorbeeldfunctie.

20 oktober 2017 om 13:56

Adequaat gehandeld van Everton. Ik moet zeggen dat ik de wedstrijd zat te kijken en het te voorspellen was dat de gemoederen in en op het veld steeds hoger zouden oplopen. Nijhuis wordt door de media meer en meer gevoed in zijn narcisme en het hanteren van zijn eigen regels in plaats van die vanuit Zeist. Een speler die een bodycheck geeft aan een keeper, vervolgens in een opstootje een vuistslag probeert uit te delen, als een dolle stier weggesleept moet worden van het opstootje, en enkele minuten later nog iemand in een duel in zijn gezicht vastgrijpt, kan vervolgens gewoon doodleuk de 1-1 binnenkoppen. Nijhuis is het spoor totaal bijster, maar door alle aandacht en lof waant de beste man zich een revelutionair. Vanavond weer lekker op het podium bij VI een pauw in zijn kont laten steken en de komende wedstrijd weer op dezelfde voet verder gaan. Afgelopen weekend zou ik zweren dat Kevin Blom in de wedstrijd van Ajax een soort imitatie probeerde uit te voeren. Die man was ook niet te volgen. Nijhuis denkt dat een scheids die na afloop het middelpunt van gesprek is het goed gedaan heeft. Wanneer een scheids echt goed gefloten heeft kunnen beide supportersgroepen dezelfde dag niet meer herinneren wie ook alweer floot. Ik kan tot jaren geleden momenten uit wedstrijden terughalen onder leiding van Nijhuis...

20 oktober 2017 om 14:41

Ff serieus een vuistslag? Misschien moet je net nog een paar keer bekijken er gebeurt niks anders dan geduw en getrek?

20 oktober 2017 om 15:46

Hij zegt toch probeert. Die Williams was zowat aan het schuimbekken. Daarna geef hij na zijn goal ook weer een gooi aan dat spitsje van Lyon. Gewoon een debiel die rood verdiende. Karma dat Everyton heeft verloren als je het mij vraagt.

11 dorpsidioten in het veld bij Everton in de 2e helft en een paar duizend op de tribune. En Koeman die zich ook heel erg liet kennen, ook tegenover de overigens wel beroerd fluitende Nijhuis. De club Everton zichzelf idd behoorlijk in diskrediet gebracht.

Erg jammer weer dit,
Toch viel me 1 ding op weer.. Tete Motm, die jongen die gratis verkast is bij Ajax..

20 oktober 2017 om 14:01

Ik vind het nog steeds ontzettend zonde dat tete zo via de achterdeur Ajax heeft verlaten. Mooi dat hij nu hier zijn kansen pakt. Nu moet ik zeggen dat ik hem gisteren niet zo geweldig vond spelen hoor. Opbouwend een paar keer matig en een rare frats met die bal op zijn eigen doelman waarna hij hem nog bijna blesseerde met de sliding om de fout te herstellen...

20 oktober 2017 om 14:43

Waar, maar laten we eerlijk zijn voor een jongen die bijna een heel seizoen bij ajax op de bank heeft gezeten. En nu z'n eerste buitenlandse avontuur heeft doet ie het niet verkeerd.

Gaat denk ik echt tussen Hem & Fosu-mensah worden in het Nederlands elftal.. en misschien Karsdorp?
Maar Tete heeft wel de hoogste sliding percentage van Europa (weet niet of dit nog steeds zo is overigens)

20 oktober 2017 om 16:46

Hij doet het zeker niet verkeerd! Ik gun hem ook een succesvol avontuur daar

klaasen heeft 3 ballen graakt waarvan 2 verkeerd,krijgt toch een beter punt als lookman,zijn vervanger,en beter als de Ijslander,wie geeft die punten...

en die inzin van Gijp,dat Depay een goeie voetballer is,haha,voor de diepte,hij heeft 0,0 voetbal verstand en het was gewoon zeer matig wat ie liet zien in een redelijk goed elftal menphis,tjonge jonge toch,die Gijp kon aardig voetballen maar het is maar goed dat hij geen trainer geworden is....jesus crist...een paar weken geleden toen everton tegen die Italianen moesten riep ie het hardts van de 2 dat de enige Klaasen was die nog lijn in het spel kon brengen tegen atalanta...haha en een week later zei mr gijp dat koeman stont in zn ogen had toen ze hem kochten....niks die klaasen,ja als je bij ajax op 10 speelt dan mopt iedereen er wel 14 of 15 erin....

20 oktober 2017 om 14:46

Zei die dat allemaal gisteren? 😂 ik keek op fox dus weet het niet. Ik vind hem overigens 1 van de beste in Nederland, niet zo slecht als die Derksen bijv.

20 oktober 2017 om 15:47

wtf did I just read..

Mooi dat iedereen hier zoveel kritiek heeft op Nijhuis, Williams en Depay. Ik vind dat Nijhuis prima floot en zo’n opstootje goed af doet met geel. Williams scoort gewoon een prima goal, en dat ie dan daar zo ingaat is onnodig en dom. Maar om daar nu rood voor te geven? En Depay speelde naar mijn inzien best oké, ze moeten m een tijd laten staan, zodat ie ook zn kansen weer gaat benutten. De enige die kritiek verdient is Koeman. Spel lijkt nergens op, en de kritiek op de scheids is belachelijk.

20 oktober 2017 om 14:03

Serieus man? Heb je wel gekeken? Hij had direct rood kunnen krijgen, maar in ieder geval 3 keer geel MOETEN krijgen.
Zou jij deze situatie serieus zo mild beoordelen als het tegen PSV was?

20 oktober 2017 om 14:48

Depay is oké, maar waarom moeten ze hem erin laten om zijn kansen te benutten? Waarop niet een van zijn concurrenten? Laat hem lekker met ze rouleren tot er 1 definitief nummer 1 is.

Beetje bakkeleien met fans langs het veld .maar goed dat de uitfans van Ajax niet zo dicht op het veld zitten tijdens de Klassieker😇

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Everton163
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DoucouréMiddenvelder91
G. SigurðssonMiddenvelder90
D. Calvert-LewinAanvaller910
A. IwobiMiddenvelder80
J. PickfordKeeper80
AllanMiddenvelder80
L. DigneVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

11 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren