Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Stuivenberg jaagt spelers in het harnas: ‘Ze weten wanneer ik seks heb’

Laatste update:

Albert Stuivenberg heeft zich niet populair gemaakt bij de selectie van Racing Genk. Met goedkeuring van de trainer is onlangs de 'Whoop' geïntroduceerd: een polsbandje dat allerlei data over de spelers registreert. Wanneer de spelers eten, slapen of seksueel actief zijn wordt allemaal bijgehouden en daar is onvrede over.

Het verplichte gebruik en het monitoren van de slaappatronen ligt volgens Het Laatste Nieuws zeer gevoelig. Thomas Buffel zou pertinent weigeren om de Whoop te dragen en hij staat niet alleen. "Criminelen dragen een enkelband, bij Genk is het een polsband. Ik voel me net een gevangene", zegt een speler die liever anoniem blijft. Een ander: "Op de club weten ze zelfs wanneer we seks hebben." Toch is niet iedereen negatief. "Het stelt mij in staat om sneller te recupereren", citeert de krant een speler.

De Privacycommissie, een Belgische overheidsinstelling, geeft de klagende spelers gelijk. "Je kan nooit verplicht worden om zo'n bandje te dragen. Wie weigert, mag dan ook niet gesanctioneerd worden", betoogt een woordvoerder. De club is zich echter van geen kwaad bewust. "Voor ons is dit een middel om bij te dragen tot het professioneel begeleiden van onze mensen, die daar overigens positief op reageren", aldus fysiektrainer Ruben Peeters.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De zinnen 'zegt een speler die liever anoniem blijft' 'citeert de krant een speler' en daarna nog 'betoogt een woordvoerder' maakt dit een lekker persoonlijk artikel. De whoop registreert allerlei data van de spelers behalve de namen?

Dat meen je niet, omdat Stuivenberg het niet meer geregeld krijgt gaat hij zoiets als de whoop verplicht maken. Ik kan mij voorstellen dat veel spelers dit niet grappig en leuk vinden.

19 oktober 2017 om 10:58

Ik denk niet dat dit een initiatief van Stuivenberg is. Als hoofdcoach bepaal je lang niet alles. Veel maakt het ook niet meer uit want binnen een week ligt hij toch buiten, lijkt me. Tenzij hij minstens 4 op 6 pakt maar tegen Anderlecht en Brugge wordt dat lastig.

Onzin zeg. Lijkt me duidelijk dat mensen zich daar niet prettig bij voelen. Sommigen dan weer wel. Einde van de rit is dit inbreuk op je privacy en moet je accepteren dat dit niet okay is voor een hele groep.

19 oktober 2017 om 14:00

Precies. Als je het op de club gebruikt zal geen enkele speler er moeite mee hebben. Privé moet dat toch echt een eigen keuze zijn.

Ik geef die spelers groot gelijk. Werkgever hoeft niet alles te weten. Ik zou zo'n bandje ook niet dragen de hele dag. Op de club vind ik het prima. Maar in de vrije tijd van de speler is het ook zijn keuze om het te dragen.

19 oktober 2017 om 13:20

Het gaat er oa. juist om, om het slaappatroon van spelers vast te stellen om te kunnen meten of ze voldoende rust hebben gehad, goed hebben geslapen etc. Het gaat heel ver tegenwoordig. Maar clubs (niet alleen voetbalclubs) willen tegenwoordig alles kunnen meten en registreren. Op het gebied van voeding, arbeid/rust verhouding is nog veel te winnen. Dat spelers een riant salaris opstrijken vinden ze geen van allen erg. Dat ze daar bepaalde zaken voor over moeten hebben kunnen ze waarschijnlijk niet handelen. Wanneer er vertrouwelijk met de gegevens wordt omgegaan lijkt het me geen enkel probleem. Vind wel dat deze gegevens eigenlijk alleen bij de clubarts bekend mogen zijn.

19 oktober 2017 om 14:04

Het argument dat veel verdienen betekent dat je er veel voor over moet hebben is natuurlijk een drogreden, tenzij deze maatregel contractueel is vastgelegd. En zelfs dan zou een rechtbank kunnen oordelen dat die bepaling uit het contract in strijd is met rechten van de ondertekenaar & geschrapt moet worden.

19 oktober 2017 om 14:48

Wat ik ermee wil zeggen dat ze aan de voordelen van het topsporter zijn (het salaris, de vrije tijd, doen wat ze leuk vinden) geen problemen ondervinden, maar bij de nadelen (het testen en meten van tegenwoordig, alles wordt geregistreerd,en je bent een publiek persoon) gaan ze gelijk klagen. Het voetbal loopt wat dit betreft nog behoorlijk achter. In andere sporten en andere landen wordt dit al als heel normaal beschouwd in de topsportwereld. Topsport houdt onder andere in dat je er alles aan doet om de beste te zijn. Daar hoort ook een bepaald slaappatroon bij (wat voor iedereen anders is,maar wel vastgesteld moet worden etc. etc.

Als je dat doet ben je je spelers kwijt. Die nemen je nooit meer serieus. Gekker mag het niet worden.

Het gaat erom hoe je dit Whoop bandje als club implementeert. De modeboys van nu willen natuurlijk wel een mooi bandje, maak het 24k goud en je hoort niemand er meer over dat het gegevens registreert. Waarschijnlijk willen de spelersvrouwen er dan ook nog eentje hebben voor de kerst.
On: Ik ben voor de professionalisering in het voetbal zelfs als dit betekent dat je in je vrije tijd gemeten wordt. Als je als voetballer single bent begrijp ik dat het iets gevoeliger ligt vooral het ‘sex’ / slaap gedeelte. Maarja als je leeft als een prof is er niks aan de hand.

19 oktober 2017 om 11:04

Misschien is het ook geen goed idee om een bandje aan zowel de spelers als aan de spelersvrouw te geven. Als er dan eentje wel seks heeft op een bepaald moment en de partner niet, dan geeft dat weer spanningen, heeft de speler weer zorgen en presteert hij minder

19 oktober 2017 om 17:18

Laten we met zijn allen blij zijn dat jij misschien wel een van de weinige bent dit een goed idee vindt.

Eens. Dat de club het eet/slaappatroon wil meten kan ik begrijpen, want zo kunnen ze een plan maken om de selectie optimaal te laten presteren. Maar om nou te meten wanneer en hoe vaak de spelers seksueel actief zijn gaat te ver. Dat is toch wel inbreuk op de privacy, al weet ik niet of dit ook in het contract is opgenomen dat ze mee moeten doen aan onderzoeken.

Dit is toch schandalig, je gaat mensen toch geen polsband omgeven om te kijken wat je doet?
Je bent Gent, ik zie Real Madrid dit ook niet doen, of andere topclubs.

Moet je voorstellen dat je op je werk opeens een band aan moet zodat je baas kan zien wat je doet in je privé leven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren