Feyenoord wil prestaties van Roda JC en AZ tegen Shakhtar nabootsen

Dinsdag, 17 oktober 2017 om 19:35

Feyenoord hoopt dinsdagavond van de hatelijke nul in de groepsfase van de Champions League af te komen, na nederlagen tegen Manchester City (0-4) en Napoli (3-1). Shakhtar Donetsk startte met een 2-1 overwinning op Napoli, maar moest daarna ook het onderspit delven tegen Manchester City (2-0). Opta blikt vooruit op de onderlinge ontmoeting in De Kuip, dinsdagavond vanaf 20.45 uur.

O Feyenoord en Shakhtar Donetsk zijn voor het eerst in de geschiedenis elkaars tegenstander in een officiële wedstrijd.

O Feyenoord verloor niet één van de laatst vier officiële duels met een Oekraïense club; de vier ontmoetingen met Zorja Loehansk (2014/15 en 2016/17) eindigden in een 1-1 gelijkspel, een 4-3 zege, een 1-0 zege en een 1-1 gelijkspel.

O De voorafgaande drie ontmoetingen van Feyenoord met een club uit Oekraine gingen echter verloren. De duels, met Dynamo Kiev telkens als opponent, eindigden in een 2-0 nederlaag (2002/03), een 2-1 nederlaag (2012/13) en een 0-1 nederlaag (2012/13).

O Shakhtar Donetsk verloor elk van de vier officiële wedstrijden tegen een Nederlandse club en kreeg in elk duel minimaal twee doelpunten tegen. Roda JC Kerkrade won in 1999/00 tweemaal (2-0 en 1-3) en ook AZ was in 2004/05 tweemaal te sterk (1-3 en 2-1).

O Feyenoord won slechts twee van de laatste zeventien duels in de groepsfase van de Champions League: naast overwinningen op Spartak Moskou (2-1, 2001/02) en Newcastle United (0-1, 2002/03) werd zesmaal geremiseerd en negen keer verloren. Elk van de laatste vijf ontmoetingen ging verloren.

O Dit is de eerste keer dat Feyenoord niet minimaal één punt heeft overgehouden aan de eerste twee groepsduels van een Champions League-seizoen.

O Geen enkele Champions League-deelnemer schoot dit seizoen minder op doel dan Feyenoord: vijftienmaal in twee duels, evenveel als Celtic. Het minste aantal balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied staat ook op naam van Feyenoord: twaalf.

O Feyenoord bereikte in de voorgaande vier deelnames nooit de knock out-fase van het toernooi om de Champions League.

O Shakhtar Donetsk bereikte in drie van de laatste zes deelnames aan de Champions League de knock out-fase, met het seizoen 2010/11 als hoogtepunt. Toentertijd schaarde men zich bij de laatste acht.

O Shakhtar Donetsk verloor elk van de laatste vijf uitwedstrijden in de Champions League. De Oekraïense club kreeg bovendien zestien (!) tegendoelpunten om de oren en scoorde zelf niet één keer.

O Niet één van de laatste negen wedstrijden van Shakhtar Donetsk in de Champions League eindigde in een gelijkspel: twee zeges, zeven nederlagen.

O Alle tegendoelpunten van Shakhtar Donetsk in dit Champions League-seizoen, drie stuks, vielen na rust.

O Shakhtar Donetsk-keeper Andriy Pyatov verrichtte de meeste reddingen op de eerste twee speeldagen van de Champions League: elf, evenveel als Igor Akinfeev van CSKA Moskou.


Poll

Feyenoord - Shakhtar Donetsk eindigt in een ...


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door hdev)

Hopen op een goede uitslag voor Feyenoord. Al acht ik de kans niet groot, Feyenoord zou thuis moeten doen in de Kuip. Succes Feyenoord!

15 oktober 2017 om 23:45

Heb er ook een hard hoofd in. Thuis tegen Pec Zwolle verrassend niet gewonnen. Tegen shaktar en Ajax denk ik ook geen winst. Verlies en gelijkspel.

Feyenoord moet deze wedstrijd echt winnen om niet het lachertje van de Champions League te worden. Ook zeer noodzakelijk om enigszins de goede Europese prestatie van Ajax van waarde te kunnen voorzien, we zijn dit seizoen dramatisch op de coefficientenlijst.

15 oktober 2017 om 23:51

Ik mag hopen dat de jongens de schroom van zich af hebben gespeeld inmiddels. Tegen een Napoli en City in vorm zullen Nederlandse clubs maar weinig inbrengen. Shaktar is goed, maar speelt wel echt een ander spelletje. Het is te hopen dat het Feyenoord beter ligt. Ik hoop dat Jorgensen mee kan doen. Iemand die (kan proberen) een bal vast te houden voorin. Dat is niets voor Berghuis, Larsson en Boetius. Achterin blijft puzzelen met 3 geblesseerde beoogde basisspelers

16 oktober 2017 om 07:10

Acterin mis je juist maar 1 basisspeler en dat is Nieuwkoop. Ben blij dat van beek terug is. Veel beter dan bottegin. En st juste is ook beter dan vd Heijden. Nu toornstra nog wisselen voor Larsson en je speelt met het sterkste Feyenoord elftal wat er kan staan

16 oktober 2017 om 10:48

van Beek veel beter dan Botteghin? Dat zullen maar weinig Feyenoorders met je eens zijn. Is trouwens ook alweer erg lang geleden dat van Beek goed heeft gevoetbald en dan heb ik het niet alleen over zijn blessures. St Juste doet het gelukkig ook prima, maar zou nog niet durven zeggen dat hij over een heel seizoen gemeten beter is dan van der Heijden, die vorig jaar echt een prima jaar draaide.

16 oktober 2017 om 16:26

Ik ben wel.blij dat van beek weer terug is hoor. Is samen met st juste wat mij betreft echt het centrum van de toekomst voor Feyenoord. Van beek is misschien op dit moment nog jiet beter dan botthegin, maar heeft zeker meer potentie imo. Jan Scharie ben ik nooit fan van geweest. Leuk als hij het weer eens op zn heupen heeft maar vind hem verdedigend echt niet goed. Blij dat we st juste hebben gekocht.

16 oktober 2017 om 00:15

Waar Ajax dit jaar net zo hard aan mee heeft gedaan door zich te blameren tegen Kopenhagen. De echte lachertjes Europees zijn dit seizoen toch wel Ajax en psv.

16 oktober 2017 om 01:29

Aan de andere kant heeft Ajax voldoende punten binnengehaald de afgelopen jaren. Het zou fijn zijn als Feyenoord op zijn minst 1 punt zou overhouden aan de CL.

16 oktober 2017 om 01:29

Hoeveel punten heeft Feyenoord trouwens de laatste jaren binnengehaald? Meer of minder dan PSV en Ajax?

16 oktober 2017 om 02:17

Ajax heeft helemaal niet tegen Kopenhagen gespeeld? Ze speelden CL voorrondes tegen Nice en EL voorrondes tegen Rosenborg. Maar ja inderdaad, Ajax had pech tegen Nice en verprutste het daarna in de herkansing tegen die Noren gigantisch, PSV was al helemaal belachelijk tegen de nummer 4 van Kroatië 2 hele kansen gecreëerd in 2 wedstrijden. Wat dat betreft helaas wel een lachtertje te noemen inderdaad, echter zijn het wel deze 2 ploegen (en AZ in enkele goede jaargangen) die het leeuwendeel van de UEFA punten hebben verdiend..

16 oktober 2017 om 13:29

Ik vind persoonlijk niet dat je individuele clubs aan kunt wijzen als lachertjes. We presteren allemaal prut.
Een Ajax heeft wat mij betreft nog wel wat krediet als je ziet wat ze een paar maanden terug nog voor mekaar kregen. Het gaf Nederland toch wel weer wat aanzien. Dat ze het vervolgens vooral tegen Rosenborg verkwanselde is eeuwig zonde en ligt bij slechte bestuurlijke keuzes plus een turbulente (zeer zachtjes uitgedrukt) voorbereiding.
Denk echter dat er weinig buitenlandse clubs zijn die Ajax op basis van recente prestaties, historie en spelers op de internationale velden een lachertje zullen noemen. Ook wij moeten dat niet doen.

Daarnaast zijn zij samen met psv en az verantwoordelijk voor het feit dat we nog wat punten hebben.

De mentaliteit van psv tegen die kroaten was schrijnend te noemen en zonde, want je had hun goed kunnen gebruiken ook. Utrecht had ook pech met de loting. Dat wij en Vitesse uiteindelijk ook een flater slaan is voor heel Nederland ook gewoon kut. (sorry voor mijn platvloerse uitdrukking).

Maar ik vind persoonlijk dat je noch Ajax noch psv zo af moet vallen. We doen dit met zijn alle, niet een individuele club. en zoals gezegd Psv en zeker Ajax hebben juist gezorgd dat we nog wat punten en aanzien hebben met recente prestaties als1/8 finale Champions League en een finale van een Europa Cup.

16 oktober 2017 om 15:31

Is natuurlijk een beetje een zuigreactie van myvision die zulke opmerkingen uitlokt. Laten we het gewoon lekker over Feyenoord hebben en niet over andere clubs in voorgaande seizoenen. Vooraf was Feyenoord natuurlijk al vrij kansloos in deze poule. Je moet het gewoon heel goed doen om 3e te worden. Met de instelling van vorig seizoen was dat misschien ook wel gelukt. Maar dit Feyenoord heeft niet de juiste instelling om zware wedstrijden over de streep te trekken. Ik vrees dan ook dat we ook tegen shaktar weer tekort zullen komen en op een schandalige manier europa uitgeknikkerd worden. Jammer...ik had gehoopt dat we zouden strijden tot de laatste snik, maar dat heb ik nog te weinig gezien dit seizoen.

17 oktober 2017 om 21:33

"ja maar Ajax". Het vaste excuus van de gemiddelde Feyenoorder.

Deze wedstrijd moet gewonnen worden wil Feyenoord niet nu al klaar zijn in Europa. Hoop echt dat het een mooie avond word in de kuip tegen een toch erg sterke tegenstander die het City verschrikkelijk lastig maakte.

Feyenoord kan niet eens winnen van Nac en Zwolle en dromen dan over de winst op Shakthar? Die Napoli gewoon winnen en meedoen tegen Man C. Wprd 1-3 voor Shakthar en Feyenoord zal helaas het lachertje worden in de CL. Zoals Oranje het lachertje is geworden met c spitsen en het kromme selectie beleid. Weet al wie ik voor mijn toto kies

16 oktober 2017 om 10:14

@manrranr1:
Feyenoord dat wel met 2 vingers in de neus AZ weg speelt en met 10 man PSV weg speelde en met pechvoor.

Het is maar welke wedstrijden je er bij pakt. Lekke rmakkelijk alleen PEC en NAC er bij te pakken vind je niet? Die hebben ook niks met deze wedstrijdte maken.

Ik zie ze ook niet winnen van Shaktar omdat dat gewoon een stabiele ploeg is. Maar het lachertje van de CL? Hoezo zou dat zijn dan? Er staan zat teams in makkelijkere pouls er net zo slecht voor of nog slechter....

16 oktober 2017 om 16:13

Hoe kun je er nog slechter voorstaan dan? Feyenoord heeft 0 punten en staat laatste in de poule, is er ook een ploeg met -6 die al uitgeschakeld zijn of hoe moet ik mij dit voorstellen. Dit gezegd hebbende denk ik dat Feyenoord hier wel 1 of zelfs 3 punten kan pakken. Shaktar is niet meer wat het geweest is en Feyenoord heeft toch een ploeg die de linies kort kunnen houden en met een snelle counter de Oekraïners kunnen verrassen. Mijn voorspelling 1-0

17 oktober 2017 om 09:13

@wandering:
Hoe kan Feyenorod dan HET lachertje zijn als er andere net zo slecht voor staan? Hoe moet ik me dit dan voorstellen?

Zoals ik aangeef er staan teams in makkelijkere groepen dan deze ook op 0 punten. Dus hoe is Feyenorod dan het lachertje dat is dus onzin? Feyenoord zit met de nummer 1 van Italië en nummer 1 van Engeland plus Shaktar staat ooka l 7 punten los van de nummer 2.

Dit Shaktar is juist weer in vreselijk goede doen en spelen beter dan vorig jaar.

17 oktober 2017 om 18:22

Je kan ook op 0 punten staan terwijl je tegen kwalitatief mindere tegenstanders dan City en Napoli hebt gespeeld. Dan sta je net zo goed op 0 punten maar imponeer je nog minder dan Feyenoord en staat je team er in die zin dus slechter voor

Shakhtar zou met twee vingers in de neus kampioen worden in de Eredivisie. Zou mij verbazen als Feyenoord in deze vorm meer dan 1 punt aan het tweeluik overhoudt.

Shakhtar heeft veel zeer ervaren spelers die je niet even weg speelt
De enigste manier is dat je ze kapot speelt want het zijn de jongsten niet meer en dan 1 of 2 goals in het laatste kwartier zien te maken

Shakhtar wordt heel lastig morgen voor Feyenoord. Ze hebben een hele goeie ploeg met spelers als: Taison, Facundo Fereira, Fred. Maar Feyenoord moet vooral uitkijken voor Marlos Bonfim, hele goeie vleugelspeler met een goede linkerbeen en zeer technisch. Ik vrees dat Feyenoord met 1-2 verliest.

Het is te hopen dat Feijenoord alles geeft en er een overwinning uit weet te slepen. Zou mooi zijn als ze derde kunnen worden in de poule.
Niet alleen voor Feijenoord mooi maar ook voor de rest van Nederland, alle puntjes zijn welkom. Vooral nu Psv en Ajax het hebben laten afweten dit jaar. Wat toch jammer is, had echt gehoopt/verwacht dat we dit jaar 3 Nederlandse clubs zouden zien in Europa na de winter.

aangezien dat ze in rotterdam niet aan tijdrekken doen,zal het wel weer een dikke nederlaag worden,en het lachertje zijn ze toch al van de champions leaugue

16 oktober 2017 om 19:01

Zijn ze de enige ploeg met 0 punten na 2 wedstrijden dan?

17 oktober 2017 om 06:57

Nope, Borussia Dortmund, APOEL Nicosia, Benfica, Anderlecht, Qarabag FK en Olympiakos hebben nul punten

17 oktober 2017 om 09:40

Ze treffen Man City en Napoli in bloedvorm... Soms had Man City dat ze van een kleintje verliezen, maar zelfs dit staan ze te boven.

Je bent gewoon jaloers. :-)

Iedereen zeikt dat Feyenoord nou eens punten moet halen en dat ze de laatste kans hebben om wat punten te verzamelen, maar volgens mij hebben Ajax en PSV het de afgelopen jaren ook aardig laten afweten op een enkel incidenteel succes, waardoor we nu op de bodem staan. Dit komt niet alleen door Feyenoord hoor!!

@stefant lam. Als je geen verstand van voetbal hebt kan je beter ook niet reageren, met zo’n uitspraak zet je jezelf alleen maar voor schut

Hopen dat Feyenoord kan verrassen en minstens gelijk spelen. Anders is een derde plek al verloren.

Feyenoord mist op dit moment gewoon vertrouwen en vooral missen ze Dirk Kuyt. Die gaf vorig jaar gewoon keihard de mentaliteit door. Als ze vanavond en zondag weten te winnen zul je zien dat het vertrouwen weer terug is. Hoop dat jorgensen (mag) en kan laten zien waarom ze hem gemist hebben

De goals die Feyenoord tot nu toe tegen kreeg waren vooral of ongelukkige goals (bijv. van vilhena bij de corner tegen City) of persoonlijke domme fouten (bijv tegen Napoli van Diks). Zolang dit wat gelukkiger mee zit en je eigen spelletje gaat voetballen wat Feyenoord zo goed kan, zie ik ze zeker wel een punt pakken tegen Shaktar. Moet de wil er wel zijn.

Feyenoord gaat hierzo hard verliezen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

12 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 CSKA Moskou 28 0 1 0
2016/2017 CSKA Moskou 29 0 1 0
2015/2016 CSKA Moskou 30 0 1 0
2014/2015 CSKA Moskou 30 0 2 0
2013/2014 CSKA Moskou 29 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Sar geeft advies: ‘Hij had al veel eerder weg moeten gaan’

Igor Akinfeev speelde nooit voor een andere profclub dan CSKA Moskou. De 32-jarige doelman speelde reeds 543 wedstrijden voor de Russische topclub en heeft tevens 111 interlands achter zijn naam staan....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Paris Saint-Germain mengt zich in de strijd om Frenkie de Jong. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren