Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona laat bij Atlético Madrid eerste punten van seizoen liggen

Barcelona heeft zaterdagavond voor het eerst dit seizoen punten laten liggen in LaLiga. De ploeg van Ernesto Valverde moest genoegen nemen met een punt tegen Atlético Madrid, dat zodoende ook nog altijd ongeslagen is na acht speeldagen: 1-1. De voorsprong van Barcelona op regerend landskampioen Real Madrid slinkt door de halve misstap naar vijf punten. Atlético heeft één punt minder dan de stadsgenoot.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Barcelona, vrijwel vlak na het startsignaal. Na een heerlijke één-twee met Luis Suárez zag Lionel Messi hoe Saúl Ñiguez nog net het schot van richting kon veranderen. Barcelona domineerde, maar vond weinig ruimte in de Madrileense defensie en moest oppassen voor de tegenaanvallen. Zo moest Marc-André ter Stegen tot tweemaal toe in actie komen op pogingen van Antoine Griezmann.

Na twintig minuten nam Atlético de leiding, na een periode van voortdurend balbezit. Ter Stegen had geen antwoord op het geplaatste schot van Ñiguez, die onvoldoende door Gerard Piqué onder druk werd gezet en tijd kreeg om uit te halen. Messi en Andrés Iniesta namen Barcelona daarna op sleeptouw, probeerden de muur van Atlético te slechten, maar zonder resultaat. Het ontbrak de Catalanen aan diepgang en precisie, waardoor Atlético een antwoord had op het ietwat trage spel.

Vlak voor rust kreeg Barcelona ook geen strafschop, na een overtreding van Gabi op Messi. Atlético kwam in de tweede helft veel beter uit de startblokken, al herstelde de ploeg van Valverde zich tijdig. Jan Oblak reageerde goed op een inzet van Suárez en had geluk dat een vrije trap van Messi na nog geen uur spelen op de paal uiteenspatte. Een handsbal van Stefan Savic in het strafschopgebied was in de optiek van de scheidsrechter geen strafschop waard, tot ongeloof van de spelers van Barcelona.

De druk van Barcelona nam zienderogen toe, met zeventig procent balbezit en kansen voor Messi en Suárez. Negen minuten voor tijd moest Atlético toch een tegentreffer toestaan; na een voorzet van Sergi Roberto kopte Suárez achter Oblak. De Uruguayaan had luttele minuten later bijna ook de 1-2 op zijn schoen, maar hij kwam milimeters tekort om een pass van André Gomes te verzilveren.

Een verdiend gelijkspel

1
2

Stadion was lekker stil zeg...heerlijkkkk

Moeilijke wedstrijd maar Barca verdiende wel een overwinning.

Iemand die mij kan vertellen hoe Atleti speelden? Ik keek Feyenoord.

14 oktober 2017 om 22:44

Eerste helft bij vlagen sterk, maar kwam er de tweede helft totaal niet aan te pas en speelde erg slordig. Gelijkspel is eigenlijk te veel voor Atletico vandaag

14 oktober 2017 om 22:45

Atletico in de 2e helft was alleen maar tegenhouden. Barcelona verdiende opzich wel te winnen.

15 oktober 2017 om 01:14

eerlijk van je modricmagic!

Goeie wedstrijd van barcelona op papier niet de sterkste barcelona van de afgelopen jaren maar op het veld toch heel sterk alleen voorin missen ze toch wat creativiteit

Jammer we moesten vandaag winnen daar.umtiti wat Een beest.griezmann speelde lekker.messi dat laatste moest erin!!! Jammer

Terechte uitslag, allebei hele grote kansen. Griezmann 2 wereldkansen en messi 2 wereld kansen. Heb genoten van deze wedstrijd, was genieten. Dat vingertje van suarez, wat een enorme lapzwans. Eerste goal overigens fout van rakitic, loopt tever uit. Nogmaals heb genoten, vond de scheidsrechter slecht maar aan beide kanten. Barca spelers zeuren en stelde zich aan en atletico spelers vice versa. Deze wedstrijd hoorde gewoon een gelijkspel te zijn.

14 oktober 2017 om 22:52

Is gelijkspel niet te overboard? Ik denk dat er één ploeg was dat duidelijk beter was en een overwinning verdiende. Eerste helft ging gelijkop, maar in de 2de was één ploeg dat domineerde. Dus het uitspraak “ deze wedstrijd hoorde gewoon een gelijkspel te zijn” is natuurlijk onzin. Maar voeg je er “ik vind dat” toe, dan heb ik begrip voor je mening.

1ste helft vond ik barca zwak mede door de opstelling.
2de helft veel beter, Barca heeft hier 2 punten verloren, want ze waren gewoon de betere ploeg

Wat doet zo'n mooie speler als griezmann bij zo'n anti voetbal elftal? Die passes van barcaspelers...zo simpel en mooi. Jammer van 1-1. Gomez....mijn hemel. Wat een slechte speler die niet past bij barca.

14 oktober 2017 om 22:47

Gomes speelde anders sterk hoor. Geen idee welke wedstrijd jij gezien hebt.

Beste Martina, elke wedstrijd in het verleden mag jij commentaar geven op Gomes, echter was Gomes vandaag een van de beste aan Barca's zijde.

14 oktober 2017 om 23:02

Dat hoorde ik commentator ook roepen. Maar kijk naar zijn aannames, en hoeveel tijd hij nodig had om iets te bedenken. Ik beoordeel hem op wat ik zie. Hij was echt gruwelijk slecht.

14 oktober 2017 om 23:36

Ja mooie speler die Griezmann... Griezmann is de belangrijkste speler van Atletico. Het is ook beetje afgestemd op Griezmann, zoals Ronaldo bij Real.

Barca was betere ploeg vanavond en had moeten winnen. Uit tegen Atl is een gelijkspel opzich niet verkeerd, maar er zat meer in. Deulofeu goed ingevallen, bracht nodige dynamiek met zich mee. Roberto daarentegen deed het niet beter dan Semedo, wie een prima wedstrijd speelde. Messi had zijn dag niet en dan is het geluk aan de kant van Barca ook weg. Slechtste man bij Barca was ongetwijfeld Piqué, die zich dan wel wat herpakte in de 2de helft. Motm; geen idee om eerlijk te zijn, Godin misschien of Oblak?

Eã©n woord: Umtiti. Wat een ongelooflijk beest. Zowel verdedigend als opbouwend ongekend sterk. Heerlijk!

14 oktober 2017 om 23:06

Ja he, samen met Semedo beste aankopen van Barca afgelopen 2jaar. We gaan nog veel plezier hebben met deze spelers komende 5-10 jaar.

14 oktober 2017 om 23:09

Absoluut. Toch vraag ik me af waarom Semedo zo (relatief) weinig speelt. Ook vandaag was hij weer goed.

14 oktober 2017 om 23:27

Misschien wil Valverde hem rustig brengen ipv gelijk alles te laten spelen.

15 oktober 2017 om 02:32

Dat moest bij Dembele doen. Semedo heeft dat niet meer nodig, tenzij het zelf aangeeft.

Had op voorhand een gelijkspel gezegd. Ben vrij tevreden over de wedstrijd van Barcelona, begrijp alleen niet waarom Andre Gomes aan de wedstrijd begon en ze niet meteen met Deulofeu begonnen. Andre Gomes die voor de wissel van Deulofeu in de plaats Rakitic ingebracht werd speelde meestal als rechtsvoor en daar is hij echt niet de speler voor. De opties waren enkel Deulofeu en Sergio Roberto. Barcelona begon zo ook de wedstrijd en eigenlijk de hele 1ste helft zonder grote dreigingen. In de 2de helft kwam er na het uur dan wel gevaar en kwam Barcelona zelf nog in de laatste 10 minuten dicht bij een overwinning.

Barca verdiende hier zeker de overwinning .. wat een kansen kregen zij de 2de helft! Suarez en Messi hadden er allebei nog wel een paar kunnen scoren ! Atletico was nergens meer na die 1ste helft .. Barca had het af moeten straffen !

Umtiti ! Wat een held is dat.. wat een verademing om hem in de verdediging te hebben..

Verder vond ik toch Messi weer man of the match .. continu dreigend en aanvallend heel sterk..

Nog 5 punten. Niet onoverbruggelijk maar wel heel lastig. Real zal alle zeilen moeten bijzetten en geen onnodig puntverlies meer lijden.

OT: Griezmann was op het laatst toch erg dom bezig zeg! Scheelde niks of Barca was met 3 punten naar huis gegaan.

Umtiti en Messi waren de beste aan barca zijde

15 oktober 2017 om 12:39

Vond Gomes ook bij dat rijtje horen.

Barcelona was 70 minuten niet goed genoeg, Atletico speelde laf maar werkte hard.

Atletico begon sterk en Ter Stegen moest met twee geweldige reddingen zijn ploeg te hulp schieten. Barca toonde de bekende gebreken: Piqué en Rakitic zijn niet in vorm, zwak in de één tegen één en zijn vaak te laat, Gomes is gewoon niet goed genoeg (levert niks speciaals) en Suarez is half uit vorm half geblesseerd. Wederom een onbegrijpelijke opstelling: Denis, Deulofeu en Roberto op de bank ten koste van Gomes die de 90 minuten dan ook nog eens vol mag maken... Suarez komt in deze opstelling niet in vorm (scoort een mooie goal maar leek verder wederom ongelukkig op het veld en in zijn spel). Alles moet wederom van Messi komen en man man man wat was hij weer goed. Jammer van die laatste vrije trap: was Suarez in vorm geweest dan had hij die laatste bal op doel en waarschijnlijk ook erin geschoten.

Deulofeu viel niet goed genoeg in (slechte passing en liep soms zijn hoofd weer voorbij), Roberto viel enorm sterk in (geweldige assist, aanvallend en verdedigend sterk, deze man hoort gewoon in de basis! Ook boven Rakitic) en ook Paulinho bracht met zijn loopvermogen wat extra's. Deulofeu had door de blessure van Dembele juist de kans moeten krijgen, maar zit helaas meer en meer op de bank, hetzelfde geldt voor Denis.

Barcelona moet echt op veel fronten snel verbeteren. Piqué moet weer minder kwetsbaar worden, het middenveld zou door het vervangen van Rakitic door Roberto al een enorme stap vooruit doen en voorin moet gewoon een vaste derde man naast Suarez in de spits en Messi in zijn vrije rol. Nu moet wederom alles van Messi komen (en op links alles van Alba) en dat houdt de ploeg niet een jaar lang vol.

14 oktober 2017 om 22:55

Ik vind dat je een beetje te hard bent voor zowel Gomes als Deulofeu. Gomes speelde echt een sterke wedstrijd naar mijn mening. Weinig balverlies, creëerde ruimte en kansen. Daarnaast zorgde Deulofeu juist voor dreiging. Zijn passing kan beter ja, maar hij zette Suarez toch mooi twee keer oog in oog met Oblak. Als Suarez iets scherper was geweest dan waren dat gewoon twee assists.

Verder over Rakitic. Tsja, wat moet ik daar nog van vinden? Voegt niks toe en is fysiek ook steeds minder volgens mij.

14 oktober 2017 om 22:58

Deulofeu moet altijd spelen, met zijn snelheid kan hij altijd voor gevaar zorgen.
Zonder hem heb je geen diepte.

15 oktober 2017 om 09:40

Ik vond Gomes juist totaal niet opvallen. Heeft toch geen mooie creatieve passes gegeven en was weinig betrokken. Heeft niet voor speciale momenten gezorgd en hij moet nu toch echt eens zijn meerwaarde gaan bewijzen. Had veel liever Roberto daar gehad vanaf minuut 1.

Deulofeu viel zeker niet slecht in maar ook gewoon niet goed genoeg. Hij durft inderdaad wel wat te creëren maar krijgt zo weinig kansen dat hij ze echt moet aangrijpen als hij er wel een krijgt, en dat deed hij naar mijn mening niet genoeg.

14 oktober 2017 om 23:00

Ik vind dat je beetje overstijgt. Ik vond zeker Messi goed spelen, maar Untiti en busi en

14 oktober 2017 om 23:01

En Gomes vond ik sterk spelen vandaag

Haal je niet Deulofeu/roberto door elkaar?😋 Deulofeu bracht met zich veel dreiging en dynamiek in. Idd, hij gaf paar slechte passen, maar creëerde dan wel veel kansen. Roberto daarentegen deed volgens mij niet veel. Hij was natuurlijk verantwoordelijk voor assist, maar daarbuiten stichtte hij geen kansen en was niet echt betrokken.

De een is een rechtsbuiten de ander een rechtsback. Niet gek dat de rechtsbuiten meer kansen creeerd. Deulofeu doet het goed tegen de kleintjes, komt veel te kort tegen de betere ploegen.

14 oktober 2017 om 23:16

Ja, idd ik wou Roberto ook niet oordelen op het creã«eren van kansen. Ik bedoelde eig dat ie min of meer onzichbaar(niet betrokken bij het spel) was.

15 oktober 2017 om 09:43

@perspectief helemaal met je eens
@ Davitdavtyan:
Deulofeu moet meerdere elementen aan zijn spel toevoegen: scherpe passing, goede individuele acties of een vlammend schot/scorings gevaar. Nu is hij gewoon een speler die hard kan rennen maar hij levert niet veel meer.

Hard en veel rennen kan Roberto ook, en die snapt het passing spelletje en het tussen de linies lopen in de ruimte dan tenminste ook. Ik vind het echt jammer hoe weinig minuten hij krijgt want hij is een echte ouderwetse box-to-box middenvelder. Aanvallend heeft hij goede passing en geweldige rushes in huis en zonder de bal heeft hij goede loopacties. Verdedigend staat hij daarnaast ook zijn mannetje.

Heb vandaag positieve dingen gezien. De 442 formatie met Gomes was een twijfel maar hij speelde een goede pot. Heerlijk om te zien hoe stil het stadiom werd. Barceloma verdiende heer zeker 3 punten. Helaas. Ondanks dat met een punt en opgeheven hoofd vertrokken uit Madrid. Vamo Barca.

Barca speelde goed met name de tweede helft, alleen voorin mistten we wat creativiteit. We verdiende wel de overwinning. Helaas bleven we steken op 1-1, waar ik overigens nog wel mee kan leven. Heerlijke assist van Roberto trouwens bij de goal van Suarez. Messi speelde opnieuw sterk, had ook enkele goede momenten met o.a. de vrije trap op de paal. Had misschien ook nog wat last van een jetlag, met dat vele vliegen van de afgelopen dagen. Daarnaast speelde Umtiti weer ijzersterk en vond ik Gomes sterk spelen voor de verandering.

Nog 5 punten voorsprong voor Barcelona. Volgende week moet Barcelona en Real kunnen winnen maar de 2 wedstrijden erna tegen Atletic Bilbao (uit) en Sevilla (thuis) worden ook lastig voor Barcelona. Na die wedstrijden zitten we ook al dichter bij El Classico aan en het zou kunnen dat Barcelona na El Classico hun voorsprong van 5 punten weg is gewerkt. Maar zoals ik al eerder zei vandaag staat Barcelona dan voor de 2de seizoenshelft beggind met een gelijke stand met Real er dan wel beter voor. El classico en atletico spelen ze dan thuis. Real mag zeker bij deze achterstand El Classico niet verliezen want dan wordt het bijna onmogelijk om de 2de seizoenshelft met 8 punten achterstand en naar Barcelona gaan nog kampioen te worden.

15 oktober 2017 om 03:19

Ik snap echt dat je het al over de classico hebt. Volgens mij heeft Real al moeite genoeg om wedstrijden te winnen dit seizoen. Je doet net alsof het vanzelfsprekend is dat die 5 punten verdwenen zullen zijn. Beide ploegen kunnen punten verspelen. De classico is echt nog heel ver weg. Pas over 10 speelronden. Real kan dan zelfs al voor staan.

Vergelijk deze pot eens met die zaadpot van vanmiddag tussen Liverpool en United. Wat een lekker duel. Barça verdiende de 3 punten maar ik kan hier wel mee leven.

Barça heeft verdiend gewonnen. Atleti heeft na de doelpunt van Saúl niets meer geprobeerd. Net zoals we Simeone
kennen, heeft hij de bus voor het doel geparkeerd daarna. Logisch dat ze dan voor het eigen doel omsingeld worden en de druk opgevoerd werd. Verder vond ik André Gomes opvallend goed spelen.

Heerlijke wedstrijd. Toch uitgegaan van een nederlaag vandaag. Ben dus zeker blij met 1 punt uit bij Atletico. In het begin van het seizoen had ik niet zo veel verwacht van mijn club. Maar ik moet zeggen dat ik tot nu toe aangenaam onder de indruk ben buiten paar wedstrijden om. Het is in ieder geval stuk beter dan onder enrique

Barcelona verdiende in mijn ogen de 3 punten. Gomes speelde verrassend sterk vandaag, Suarã©z moet echt snel die operatie ondergaan, dit is niet om aan te zien ondanks zijn goal. Rakitic is erg zwak, Busquets is gewoon Busquets. Deulofeu is een blinde paard die alles rennend probeert op te lossen en te weinig kwaliteit heeft om een simpele pass naar voren te geven. Roberto moet je niet willen op RB, ik wil wel weten wat Valverde heeft tegen Semedo. Umtiti wat een beest. Pique is uit vorm. Mats is echt een underrated keeper. Messi was overduidelijk vermoeid maar deed het wel goed creeerde veel kansen. Iniesta is echt een baas, kan nog steeds van hem genieten. Alba was wel minder vandaag.

Ik snap nog steeds niet dat Denis de kans krijgt om te spelen, die zou wel wat kunnen forceren. Ik kan niet wachten tot Dembele terug is, die kan alleen maar beter zijn dan wat er nu staat. 1-1 is niet zo'n slecht resultaat maar had meer in gezeten. Snel vergeten op naar de volgende!

Als Denis volgende wedstrijd niet start voor Rakitic weet ik het ook niet meer. Geef Denis eens een basisplek op Rcm, hij heeft een geweldige link met Messi en dan nog Semedo erbij op de rechterflank en het kan wel eens een gouden trio zijn. Iniesta op LCM en wisselen voor Roberto. Rakitic niet meer opstellen totdat hij weer zijn normale vorm te pakken heeft.

Dit Barcelona is toch wel moeilijk te verslaan. Laten ze ook niet gek maken na een achterstand.

Het was voor al tegen houden van Atletico na de 1-0. Hielden het lang vol, maar je wist gewoon dat Barcelona echt wel die 1-1 zouden maken. Ook schrikken voor Atletico op het eind waar Griezmann een hele domme vrijetrap weggeeft randje zestien. Maar Atletico heeft natuurlijk een wereldkeeper op goal staan die je niet zomaar passeert.

Gelijkspel denk ik terechte uitslag. Real op deze manier ietsje dichterbij gekomen.

gelijkspel terechte uitslag ben ik totaal niet met je eens . Zal wel door de madrid bril komen.

14 oktober 2017 om 23:43

Niet iedereen moet dezelfde mening als jij hebben he. Atletico had ook gewoon grote kansen net zoals Barça.

15 oktober 2017 om 00:38

Het is jammer dat Madrid niet gelijk had gespeeld want Getafe had ook kansen om gelijk te maken

Barca speelde een goede wedstrijd en had misschien hier wel de overwinning wel verdiend.atletico heeft natuurlijk ook wat grote kansen gehad,dus ik kan wel leven met een gelijkspel.

Ik moet zeggen dat gomes mij vandaag positief heeft verrast.nu moet hij deze lijn doortrekken en hard zich verbeteren en hopelijk verstopt hij zich niet meer.pfff wat ben ik blij dat we umtiti achterin hebben.wat is dat toch een beest van een verdediger.over een paar jaar hoort hij zeker samen met varane bij de top 5 beste verdedigers van de wereld.

Ik was het niet eens met de verandering die valverde doorvoerde.ik dacht waarom nou sergi roberto op rechtsback,maar het heeft wel goed uitgepakt.sergi bracht aanvallend wat meer en dus wat het een goed tactische verandering.ik ben nog steeds van mening dat sergi roberto op het middenveld thuishoort,maar het is niet slecht om hem als tweede keus rechtsback te hebben.

Beste prestatie van Gomes in een Barça tenue ooit. Maar om dan te zeggen dat hij sterk speelde is nog n brug te ver. Je moet hem niet vergelijken met zichzelf maar met spelers die barca waardig zijn zn dan komt hij nog altijd te kort. Maar goed er is beterschap. Voor de rest : wat zegt het kampioenenspoor ook al weer? Thuis alles winnen en op verplaatsing bij de directe concurrenten punten afpakken? Dit barca is op de goede weg dan.