Bolivia blundert: ‘Ik denk dat het met Football Manager te maken heeft’

Vrijdag, 13 oktober 2017 om 20:25Yanick Vos

Elk land probeert iedere interlandperiode de beste spelers op te roepen in de hoop goede resultaten te boeken, maar Bolivia sloeg de plank onlangs volledig mis. Het Zuid-Amerikaanse land benaderde Ruben Aguilar, spelend bij Montpellier, maar de 24-jarige rechtervleugelverdediger beschikt niet eens over de Boliviaanse nationaliteit.

"Bolivia nam contact met me op, maar dat vond ik erg vreemd", zegt een verbaasde Aguilar in gesprek met Goal. "In Football Manager (computerspel, red.) heb ik de Boliviaanse nationaliteit gekregen, naast mijn Franse nationaliteit, dus ik denk dat het daarmee te maken heeft." De verdediger, die zijn hele carrière in Frankrijk heeft gespeeld, heeft een Franse moeder en een Spaanse vader.

Aguilar zelf is geboren in Grenoble en zijn vader is geboren in Santa Cruz, maar niet de Santa Cruz de la Sierra in Bolivia, maar in Santa Cruz de Tenerife in Spanje. "Jammer genoeg wordt er naast zijn naam soms zowel de Franse als de Boliviaanse vlag genoteerd", legt bondscoach Mauricio Soria uit. "We zijn nu tot de conclusie gekomen dat er geen link is met Bolivia."Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door joaquinbetis)

Voor een land als Bolivia is het de moeite waard, toch? Grappig verhaal, maar het zegt dan ook wel iets over Football Manager, waar halen ze deze conclusie over zijn nationaliteit vandaan? Vurnon Anita had bijvoorbeeld, Antillen, Holland en USA. Maar hoe weten ze dat van je dan?

13 oktober 2017 om 21:31

Zo ken ik er ook nog 1. Bij de nieuwste update van championship manager 01/02 zou Guram Kashia vloeiend Nederlands kunnen praten maar dat klopt na 7 jaar nog steeds niet

13 oktober 2017 om 21:33

Football Manager heeft hier inderdaad geen punten mee gescoord maar ik kan me voorstellen dat er in een spel met zo ontzettend veel data wel eens een foutje voorkomt.

Ik denk dat het meer zegt over de Boliviaanse bond. Welke mafketel heeft er zo'n belachelijke blunder gemaakt door af te gaan op een computerspelletje? Als je daar mee je selectie wil samenstellen dan kan je je afvragen hoe het met de professionaliteit van die bond gesteld is.

13 oktober 2017 om 22:00

Ik kan mij goed voorstellen als bondscoach van een land die niet veel voorstelt. Graag spelers selecteert uit betere voetbalcompetities. Hiervoor kan hij data gebruiken op websites, maar waarom niet uit een voetbalspel. Zo zal de Antillen jongen spelers kunnen selecteren, die anders nooit kans zouden maken voor het Nederlands elftal. Jammer voor jongens als Anita die beter voor Curacao had kunnen uitkomen,

13 oktober 2017 om 22:03

Is niet zo gek dat ze gebruik maken van de data van 'een computerspelletje', want de data die ze bij Football Manager gebruiken is gewoon erg goed. Er zijn namelijk meerdere clubs van onder andere in de Premier League die de data van het spel gebruiken voor hun scouting. Zo heeft Football Manager een aantal connecties met clubs zodat ze gebruik mogen/kunnen maken van hun data.

Football Manager en daarvoor Championship Manager hebben zo'n goede database dat professionele clubs hier al langer gebruik van maken. Dat de Boliviaanse bond nu een blunder waar Football Manager wellicht een rol in speelt is aan de ene kant komisch, maar aan de andere kant ook wel begrijpelijk, om de volgende redenen:

1. Zoals gezegd is de database van deze reeks al decennia uitzonderlijk goed en wordt dus gebruikt door sommige clubs/bonden.
2. De database van Football Manager wordt of werd door vrijwilligers samengesteld/geupdate, het was/is daadwerkelijk zo dat er mensen zijn die op vrijwillige basis data aanleveren wat betreft spelers enz. Doordat dit gepassioneerde vrijwilligers zijn krijg je een database die goed is (meerdere mensen die zich er uit interesse echt in verdiepen en blijkbaar nog verstand van zaken hebben ook), maar ook dat er zo nu en dan fouten in sluipen. Mede hierdoor bestonden er vroeger ook databases waarbij bepaalde spelers of hele landen zwaar overrated waren. Ik kan me nog een update van Championship Manager 01/02 herinneren waarbij Griekenland een van de beste nationale elftallen op aarde had omdat een iets te enthousiaste Griekse updater alle talenten uit Griekenland gigantisch overrated had.

Toch mooi hoe zoiets werkt vind ik. Overigens weet ik niet of het nu nog steeds op deze manier werkt.

14 oktober 2017 om 00:31

Heerlijk spel Championship manager 01/02, speel het nog steeds met de huidige updates haha.

Klopt wat je zegt deze databases kun je erg goed gebruiken als profclub/nationaal team. Maarja zoals met alles wat door mensen word gemaakt, zit er ook wel eens een foutje tussen. Leuk verhaal voor op een verjaardag, maar niet echt nieuwswaardig. Tenzij FM het bericht sponsort natuurlijk

14 oktober 2017 om 00:41

Die updates zijn geweldig, want FM is voor mij te tijdrovend en dus geen zin in. Met 2-3-1-3-1 tactiek wordt je geheid kampioen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bolivia

FIFA ranking: 79
1 fan
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
7.Chili19-7
8.Paraguay16-14
9.Bolivia15-19
10.Venezuela10-20
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
M. MartinsAanvaller10
R. CordanoKeeper10
S. AlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Bolivia.

0 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren