wk2018

Depay: ‘Ik denk dat ik naar Real Madrid ga, dat is een serieus doel’

Vrijdag, 13 oktober 2017 om 18:46

Memphis Depay speelt sinds afgelopen winter in het shirt van Olympique Lyon, nadat de Franse club zestien miljoen euro op tafel legde om de 23-jarige aanvaller los te weken bij Manchester United. Hoewel de Oranje-international nog geen jaar heeft gespeeld bij de Ligue 1-club, denkt Depay alvast over zijn toekomst na. Hij heeft de ambitie om ooit in het shirt van Real Madrid te acteren.

"Ik denk dat ik naar Real Madrid ga. Ja, dat is een serieus doel. Wanneer het zo ver is? Dat weet alleen God. Hij helpt me en brengt me daar", zegt Depay in gesprek met De PSV Supporter. De buitenspeler, die in Franse dienst tot 27 wedstrijden is gekomen, 8 keer heeft gescoord en 11 assists heeft afgeleverd, zegt dat PSV, de club die hij in 2015 verliet voor United, nog steeds in zijn hart zit.

"Ik heb bij PSV heel mooie dingen meegemaakt, maar ik wilde verder in mijn carrière, hogere doelen bereiken. Bij Lyon ben ik nu heel tevreden. De club is in zekere zin te vergelijken met PSV. De familiewarmte bijvoorbeeld. Bij PSV heb je natuurlijk de familie Van Kemenade en ook bij Lyon zijn de mensen erg betrokken", concludeert de 32-voudig international.


Poll

Denk jij dat Memphis Depay ooit voor Real Madrid zal spelen?


Gerelateerd

108 reacties (laatste reactie door ntl-30)

Ik vind dat deze jongen echt onnodig veel kritiek krijgt, met name over zijn mentaliteit. Ik heb echt het idee dat hij zijn uiterste best doet maar dat er gewoon niet meer in zit en hij toch niet het supertalent is dat iedereen dacht en dat het niet alleen een mentaliteitskwestie is

13 oktober 2017 om 19:16

Er zit wel degelijk meer in. Zijn mentaliteit is zeker wel een probleem want mentaliteit is meer dan alleen je best doen en elke dag keihard trainen. Maar jij gaat mij niet vertellen dat Depay niet het talent heeft om het bij een grotere club dan Lyon te maken. Wat hij bij PSV en op het wk liet zien is gewoon beter dan wat hij nu laat zien alhoewel als je in 27 wedstrijden 8x scoort en 11 assists geeft kan je ook niet helemaal ontevreden zijn.

13 oktober 2017 om 19:30

Tussen een betere club dan Lyon en Real zit toch wel een verschil.

13 oktober 2017 om 19:30

@memphisdepay, jij overschat je idool net zoals hij dat zelf doet. Hij mist alles wat een topspeler nodig heeft, op kracht en snelheid na. Hij blinkt werkelijk nergens in uit en hij heeft niet de rust en de voetbalintelligentie om bij de absolute top te spelen. Hij ziet het gewoon niet en dat kunnen wij weer zien omdat hij uit elke hoek en (af)stand probeert te schieten; dat zie je b.v. Messi nooit doen, want die schiet niet voordat de poging kansrijk is. In de absolute top moet je in staat zijn op het allerlaatste moment een alternatief te zien en iets anders te doen. Dat kan Depay niet.

Begrijp me niet verkeerd, je kunt een heel eind komen met snelheid en kracht en dat laat Depay zien. Lyon is gewoon een hele mooie club voor hem. Het rest Depay nu een vaste kracht proberen te worden.

@michaeljarem, ik denk niet dat hij zijn best doet, want als je dat doet ga je niet naar feestjes vlak voor een grote wedstrijd.

13 oktober 2017 om 19:39

Nee echt! Daar ben ik mezelf volledig van bewust maar ik zie niet in waarom hij geen stap onhoog kan maken.

13 oktober 2017 om 19:44

Depay vergelijken met Messi? Dat valt niet echt te vergelijken en daarnaast zit messi in zijn laatste jaren met weet ik hoeveel ervaring en is Depay nog jong. Hij kan nog veel leren en wie weet doet hij over 5 jaar wel de dingen die jij zegt dat hij niet kan.

13 oktober 2017 om 19:46

Hij mist inderdaad wat dingen maar dat je kracht en snelheid als zijn enigste kwaliteiten ziet is niet terecht. Hij is vrij doelgericht en weet wel hoe hij goals kan maken ook heeft hij een goede trap. Daarnaast overschat ik hem helemaal niet, ik ben er gewoon van overtuigd dat hij een hogere potentie heeft/had dan om bij Lyon uit te komen.

13 oktober 2017 om 20:02

Die jongen is pas hartstikke jong, daar zit echt nog wel rek in. Statistieken zijn ook helemaal niet verkeerd. Mensen doen net alsof we het over een 29 jarige speler hebben, kom op zeg...

13 oktober 2017 om 20:09

Gaat niet om dat hij nog jong is maar dat hij zich niet ontwikkeld. Op zijn leeftijd moet he elke keer stappen maken maar bij hem.linkt het alleen maar minder te worden. Ik ga niet zeggen waar het aan ligt want dat weet hier niemand maar had hem graag zien uitgroeien tot een vaste waarde in Oranje en weer een topper van de nieuwe generatie. Als ik hem nu zie spelen dan maak ik me grote zorgen over zijn ontwikkeling.

13 oktober 2017 om 19:42

Als ik hem over het veld zie lopen, dan heb ik niet het idee dat hij zijn uiterste best doet. Soms lijkt hij geen teamgenoten te hebben en dan weer lijkt hij de term 'meeverdedigen' niet te snappen. Dat ie hard traint, dat kan. Maar prestaties op het veld worden ook gemaakt door deze dingen.

13 oktober 2017 om 20:00

Dat doen zijn houding en maniertjes. Die jongen is volledig afgetraind en doet er volgens mij ook erg veel voor. Alleen omdat hij zo nonchalant oogt krijgt hij kritiek omdat zijn mentaliteit automatisch minder lijkt. Hij kan fantastisch voetballen, dat staat buiten kijf. Statistieken zijn ook helemaal niet slecht met 8 goals en 11 assists in 27 wedstrijden. Hij is volgens mij pas 23 he...

13 oktober 2017 om 20:36

Ben het wel met je eens, maar als hij weet dat hij zo'n negatief en slecht beeld in Nederland heeft dan moet je niet dit soort uitspraken doen

13 oktober 2017 om 21:10

Het is ook een beetje gebrek aan inizcht in zichzelf.

16 oktober 2017 om 09:29

Hoi Michael, ik snap ergens wel wat je zegt, maar zo'n stukje als vandaag weer...dat helpt niet. Ik zelf geloof dat hij veel had kunnen bereiken, maar hij halt er niet uit wat er in zit..vo veel is duidelijk. Nu moet hij hard werken en minder praten....het helpt dan niet als je deze rare ambities uit spreekt. Beetje ongepast voor iemand in zijn schoenen.

Ik hoop het voor hem, maar gezien zijn carriere verloop kan ik het mij niet voorstellen. Bij Man Utd totaal geflopt en bij Lyon lopen ze ondanks redelijke statistieken ook niet met hem weg. Als ie ooit naar Real wil moeten die statistieken overigens nog wel flink verbeteren en dan blijf je dat vlekje van Man Utd houden.

13 oktober 2017 om 18:56

Als hij nu de sterren van de hemel speelt en Real haalt hem dan praat niemand ooit meer over United en krijgt hij alle credits, Echter is het wel zo dat Real inderdaad twee keer zou denken gezien zijn tijd bij United haha. Echter gaan we er maar vanuit dat hij dat niveau echt niet aan kan.

Ach jeetje wat sneu....breng deze jongen snel naar de dokter vanwege ernstig gebrek aan zelfbeeld. laat hij zich nou eerst eens bewijzen op enig niveau en dan dingen laten roepen die nu belachelijk klinken

13 oktober 2017 om 19:20

O nee, iemand met ambitie in Nederland. Levenslang TBS. Als je maar niet jezelf bent, hoor

13 oktober 2017 om 19:24

Ga dat maar roepen in de discussie die over Kluivert gaat verderop hier op VZ.

13 oktober 2017 om 19:20

Omdat hij een doel voor ogen heeft? Is iemand ambitieus, is hij de realiteit kwijt. Vindt iemand alles prima zoals het gaat, is het weer een gebrek aan ambitie en mentaliteitsprobleem. Het is ook echt nooit goed he? En als je bij 18 doelpunten in 27 wedstrijden betrokken bent doe je het op basis van rendement gewoon goed.

13 oktober 2017 om 19:39

Er zit een verschil tussen een droom en een doel, een doel straalt ambitie uit maar blijft aan enige mate van realisme vasthouden terwijl een droom dat realisme lostlaat. Voor Real Madrid spelen lijkt me dan ook meer een droom dan een doel.

13 oktober 2017 om 20:14

Shoot for the moon, end with the stars. Als je bereid bent te werken voor een doel, dat misschien onrealistisch is, kun je ondanks waar je terecht komt trots zijn.

13 oktober 2017 om 21:53

The stars zijn een stuk verder dan de moon hoor. Maar goed, ik heb geen problemen met het feit dat hij groot durft te dromen. Ik kan me wel voorstellen dat Olympique Lyon fans liever horen dat hij zich focust op zijn huidige club aangezien ze daar ook nog niet helemaal tevreden over hem zijn. Bovendien kan het juist zomaar zijn dat hij beter gaat spelen als hij zich in zijn rol schikt.

14 oktober 2017 om 11:55

Als je je doel (de maan) mist, eindig je bij de sterren. Is ook maar een metafoor.

Als ie goed genoeg is why not? Mooi streven
Alleen is ie dat op dit moment natuurlijk niet en dat snapt hij zelf ook wel, maar je mag altijd dromen toch.

Ik zou het eigenlijk verontrustender vinden als ie zei dat ie het wel prima vond zo en niet meer verder wilde gaan, al laat hij het soms wel zo lijken.

Wordt een beetje moe van al die critici. Zeg niet dat Depay alles goed gedaan heeft en zich nooit uit de hoogte gedragen heeft. Maar als nou eens iedereen in NL zichzelf een doel steld en er alles aan wil gaan doen dit doel te bereiken. Dan zou het een stuk beter gaan met NL.

13 oktober 2017 om 22:04

Dominic je hebt helemaal gelijk en een goede profielfoto. Dit soort spelers durven te dromen waardoor ze altijd meer bereiken dan de VZ-hooligans die alleen maar negatief zijn en geen dromen hebben. Depay komt er denk ik wel.

Dromen zijn bedrog. Memphis moet eerst elke wedstrijd gaan uitblinken zowel op nationaal als internationaal en dan kan hij misschien naar een club van top niveau. Dus ff iets minder spieren, tatoeages en bling. Gewoon de voetjes laten spreken en presteren

13 oktober 2017 om 19:22

Dus je mag pas fysiek trainen en tattoo's nemen op het moment dat je die hele meneer bent? Heh? Of wacht, dit is gewoon weet spugen op een ambitieus persoon. Was even vergeten dat dit Nederland is.

13 oktober 2017 om 22:00

Het draait hier om focus en balans om deze juiste of optimale prestatie neer te zetten. Daarnaast een stuk begeleiding. Het eerste geval is Memphis zijn eigen verantwoordelijk het tweede gedeelte dat van zijn entourage en begeleiding. Een ding heeft hij wel. Gruwelijk veel talent. PS: je reactie is echt Nederlands.

Ik denk dat Real eerder voor zijn ploeggenoot Mariano zal gaan. Man wat is die gast ontploft daar. Speelt op zijn 24ste pas voor het eerst serieus basis en dan zo'n statistieken. Zo zie je maar dat je ook laatbloeiers hebt. En ja voor onze Memphis heb ik helaas mijn hoop al verloren. In tegenstelling tot sommigen vind ik dat hij echt wel beter kan maar daar simpelweg de mentaliteit voor mist.

13 oktober 2017 om 19:24

Definieer anders wat hij qua mentaliteit verkeerd doet in jouw ogen? Dit is zo'n irritante standaard drogreden die bij Depay wordt gebruikt omdat hij weinig gunfactor heeft. Maar als je bedoelt dat 'ie een mentaliteitsprobleem heeft omdat hij elke dag keihard traint, in zijn vakantie aan zijn fitheid blijft werken en het hoogste nastreeft, ja dan heeft hij inderdaad een serieus mentaliteitsprobleem.

13 oktober 2017 om 19:42

Ambitie is prachtig, een beetje realiteitszin zou ook mooi zijn. Reken maar niet dat onze lieve heer hem de komende jaren zo goed gaat maken dat Real hem gaat halen!

13 oktober 2017 om 19:57

Het feit dat hij teveel met randzaken bezig is. Bovendien je kan zoveel trainen wat je wil maar als je wisselvallig speelt dan heb je een mentaliteitsprobleem. Want we weten dat Depay ook fantastische wedstrijden heeft gespeeld. Echter zijn die maar op een hand te tellen.

13 oktober 2017 om 21:19

Maar noem dan welke randzaken? Want er wordt altijd een hele hoop geroepen wat gezogen wordt uit de rechterduim. Wisselvallig spelen heeft dus echt geen ene hond te maken met mentaliteitsproblemen. Er zijn zo ongelofelijk veel inconsistente spelers in de wereld, al helemaal van jonge leeftijd. Depay is nog altijd pas 23, dan is nog steeds een guppie. Of hebben Walcott, Chamberlain en weet ik veel wie nog meer ook allemaal mentaliteitsproblemen? Omdat zij niet contant presteren elke wedstrijd? Tuurlijk niet.

Hij gaat alleen naar Real als toeschouwer. Als hij als speler zo door gaat is hij straks een speler in verwegistan om te eindigen in de eerste divisie.

Laat Depay met rust waarom omdat ie speelt als een natte krant, ze verdienen miljoenen en als je dan slecht spel op de mat legt ja dan ben je de klos net zoals je held bent als je de pannen van het dat aan het spelen bent.
Kan die man er niet tegen als je kritiek hebt dan is profvoetbal niks voor hem en dan kan ie net ons allemaal in stilte leven met een normaal baantje.
on top Real whahaha weekend net begonnen en de leuste grap is al gemaakt.

Ik denk dat ik ook naar Real Madrid ga, beste Depay. Dat is een serieus doel van me. Alleen werd ik wakker geduwd door de term 'realiteit'.

Hahaha, hij is helemaal van het padje.... Is er dan niemand om hem heen die hem zegt dat hij mentaal niet gefocused genoeg is en technisch ook het een en ander mankeert? Als je op zijn leeftijd randzaken al belangrijker vindt als je carrière dan kom je niet bij Real terecht....

Geflopt bij United, speelt niks klaar bij Oranje, maar 8 doelpunten bij Lyon en dan denken dat je naar Real gaat, de beste club van de wereld over de laatste paar seizoenen. Leuk, ambities hebben, maar je kan ook doordraaien. Compleet onrealistisch.

13 oktober 2017 om 19:23

8 doelpunten als buitenspeler terwijl het seizoen nog niet eens half gespeeld is is best prima toch

Ik mag deze man ook niet zo maar statistiek-wise doet ie het niet eens heel slecht.

13 oktober 2017 om 19:31

Heeft helemaal geen 8 doelpunten dit seizoen. 2 in de Ligue 1 en 1 in de Europa League.

13 oktober 2017 om 19:44

Aha, dat is wel een ander verhaal... ik volg de Ligue 1 niet echt maar het klonk toch best prima

13 oktober 2017 om 20:05

Depay heeft 8 doelpunten in totaal voor Lyon. 5 vorig seizoen en 2 in de huidige jaargang. Ook nog 1 doelpunt in de Europa League. Is wat vollediger. De assists zijn ook verdeeld over vorig en dit seizoen en ook de Europa League.

13 oktober 2017 om 19:42

Paulinho was ook geflopt bij the Spurs. Als je ergens flopt is het niet per se einde oefening.

Mbappe en Martial zijn 3 keer zo goed als Depay, die zullen waarschijnlijk wel eerder naar Real gaan voor 500 miljoen per stuk. Depay is nu ongeveer net zo goed als Youness, maar er zit idd nog wel wat meer in voor Depay denk ik als hij wat minder gespierd wordt en dus wat wendbaarder, dan kan het allemaal nog een stuk beter.

13 oktober 2017 om 20:14

Toch vooral Mbappe. De combinatie van kracht, snelheid en techniek is gewoon uitzonderlijk bij hem. Fenomenaal. Zakt ook niet weg in het seizoen van de bevestiging. Wereldtop.

13 oktober 2017 om 21:32

Dan zou ik toch eens goed op mbappe gaan letten. Kracht zijn ze ongeveer gelijkwaardig, maar martial heeft meer snelheid en techniek, mbappe is dan weer uitzonderlijk doelgericht en presteert heel constant vooral voor zijn leeftijd.

13 oktober 2017 om 20:30

Mbappe kan niet meer naar real, kost nu al 200 milj. Ousmane dembele speelt al bij Barca. Zo heel veel vervangers voor Ronaldo zijn er niet. Mocht Memphis het nog ooit waarmaken ( ook in NL elftal) kan hij op z’n 26 zeker bij real spelen. Echter moet het vele malen beter als nu, maar het zit erin. Snelheid, kracht en een schot heeft ie, nu nog een aantal jaar constant presteren.

Wat een nare reacties allemaal. Deze gozer heeft ambitie en is gedreven. Alles zat tegen bij united destijds en bij Oranje waar hij ineens ff de ploeg moest dragen. Beide teams draaide voor geen moer. Nu moet hij zich prettig voelen bij Lyon en ik haal uit het verhaal dat hij dat voelt. Dus de weg om is al ingeslagen. Het talent heeft hij nu nog de stap zetten. Waar een wil is is een weg.

13 oktober 2017 om 21:00

Bij Oranje de ploeg dragen ? Hij is niet eens een vaste waarde, mag af en toe eens de laatste 20 minuten invallen... Ook het talent heeft hij niet; hij werkt misschien dan wel hard aan zijn lichaam, maar met alleen een afgetraind lijf redt hij het niet. Hij kan beter de focus leggen op zijn mentale training en zich bezig houden met voetballen ipv diamanten oorbelletjes kopen net voor een interland...

13 oktober 2017 om 21:56

Dat randzaken die je benoemd en dat hij nu geen basisplaats heeft is het heden. na het Wk en zijn transfer waren de verwachtingen hoog en dacht iedereen dat hij het ff ging doen maargoed we weten hoe oranje zich heeft gemanifesteerd en dat kan je zeker niet aan hem hangen.

Misschien is het eens handig om zulke uitspraken even links te laten liggen. Je staat bij zowel land als club onder een vergrootglas, mede door niet- voetbal gerelateerde zaken. De beste manier is nog altijd je voeten te laten spreken en dat gebeurt momenteel veelste weinig. Hij kan alleen op 1 kampioenschap met PSV teren en dat is voor Real ook te weinig.

13 oktober 2017 om 21:59

Dat hij zulke uitspraken doet daar kan je wat van vinden echter laat hij hiermee zien dat hij ambitie heeft en niet bij de pakken neer gaat zitten. Iedereen kan wel een mening hebben en zijn talent niet willen zien dat wilt niet zeggen dat hij dat niet heeft. Hij heeft niet voor niks een transfer na het Wk naar utd afgedwongen en had Lyon heb niet aangetrokken. Ach ja die clubs zullen er geen verstand van hebben toch ?

Veel personen die denken dat dit onmogelijk is lezen teveel en zien hem nauwelijks voetballen. 27 wedstrijden,8 goals en 11 assists! Dat zijn gewoon goede statistieken, daarnaast is hij nog steeds jong! Ook mag hij een doel stellen toch, is beter dan geen ambitie hebben. Ik hoop voor hem dat hij weer gaat shinen en wat mondjes snoert!

13 oktober 2017 om 19:47

Hahaha gewoon blijven hopen de komende 10 jaar!

13 oktober 2017 om 20:49

Wat tekenend is, is dat iemand die zijn ambities, doelen en dromen uitspreekt, meteen bij de enkels wordt afgezaagd.

Mijn eerste reactie hier zou zo zijn “whaha” alleen duizend keer langer geschreven. Ik weet het niet met hem hoor. Wat is dit nou weer? Iedereen heeft ambities en mag het “op een zekere hoogte ook uitspreken”. Maar waarom komt hij plotseling op deze mooie donderdag zoiets uitkramen? Was ‘t een vraag van ‘n journalist? Was ‘t uit zichzelf dat hij hiermee kwam? Als een 17-jarige uit de basis laat hoe dan! Ik gun je zeker het allerbeste samen met God denk ik. Alleen bewijs me nog meer dan dat je het allerhoogste wil halen. Laat ons dat zien en ik hou me mond!

Ja hij kan het niveau van Real halen. Wat een kritiek krijgt die jongen. Ja niet geslaagd bij een zeer slecht United. Kan je een jonge jongen niet kwalijk nemen. Hij heeft talent en wilskracht genoeg om het veel verder te schoopen dan waar hij nu zit. Moet wel een beetje meezitten. Van de Sar moest ook eerst een flinke stap terug zetten voordat hij de grote man bij United werd. Bergkamp was ook niet succesvol bij Inter , maar werd bij Arsenal een legende. Het gaat niet om het vergelijken van Depay met Bergkamp of van der Sar , maar het geeft aan dat het niet meteen kunnen redden bij een (op dat moment zeer slechte) topclub, niet meteen hoeft te betekenen dat hij nooit meer de top haalt. Hij heeft al eens een contract afgedwongen bij een topclub em dat kan hem weer lukken. En al die onzin over kleding en maniertjes slaan nergens op.

Zorg eerst maar dat je je goede vorm krijgt en robben kan opvullen in het nederlands elftal we hebben je nodig!

13 oktober 2017 om 21:30

Robben is gelukkig getrouwd en heeft daar niet zo'n behoefte aan.

Als balletjesman zeker!

Als je bij Man U mislukt bent en je blij mag zijn dat je Lyon terecht bent gekomen dan is het waarschijnlijk handiger om je eerst stil te houden en gewoon stinkend je best doen. Ambitie mag je zeker hebben, maar om het nu uit te spreken is niet handig.

Prima om een doel te hebben en ik houd wel van sporters die gewoon iets uitspreken maar moet je wel in een positie zitten waar het enigsinds ergens op slaat.

Pakt die weer niet zo handig aan maargoed dat is niks nieuws bij deze jongen.

Pff mooie combi met Marcelo. Dat wil ik zeker zien. Marcelo kan Depay beter laten functioneren. Vaak geven ze de bal aan Depay zo van doe er wat mee. Maar nu samen met Marcelo... Daaamn.

Ik als Barca fan gun ik hem van harte.

Kan die gozer niet eens in de spiegel kijken? Voorlopig is ie een flop geworden bij United en houdt ie vanavond tegen Monaco de bank warm. Bij PSV een grote belofte en ook ik dacht dat hij de nieuwe Nederlandse topper zou worden, maar hij schitterend vooralsnog alleen op social media.

Ik misgun hem niks, maar hij is al niet de meest geliefde speler en dit soort Zlatan uitspraken helpen niet bepaald mee.

Zeker een groot talent alleen hij moet die ghetto mind van hem eens aan de kant zetten. Anders speelt hij alleen bij real madrid bij fifa18

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AS Monaco8040
5.Rennes586
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
MarceloVerdediger20
Jérémy MorelVerdediger20
Rafael da SilvaVerdediger20
Lucas TousartMiddenvelder20
Sergi Darder MollMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

789 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren