Update: Tegenstander in ‘laatste wedstrijd’ Dick Advocaat is bekend

Woensdag, 18 oktober 2017 om 14:12

Het Nederlands elftal heeft de eerste oefentegenstander voor na de WK-kwalificatiereeks gestrikt. Op donderdag 9 november wacht in het Pittodrie Stadium in Aberdeen een krachtmeting met Schotland, dat eveneens ontbreekt op het WK. Om 20.45 uur is de aftrap. Schotland liep op de valreep het WK mis en donderdag stapte Gordon Strachan op als bondscoach.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Oranje wint in Schotland?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door holala)

Erg mooi voor mij! Ik woon in Schotland en Aberdeen is maar een uurtje voor mij. Daar ga ik zeker naartoe!!!

13 oktober 2017 om 16:03

Ja want het Nederlands elftal word je vrolijk van! Helemaal zonde robben gaat het moeilijk worden voor Nederland

13 oktober 2017 om 16:05

Ik ga gewoon voor een leuk dagje uit. En met die Schotse supporters moet dat wel lukken!

Voetbal wordt waarschijnlijk een hinderlijke onderbreking van een leuk tripje.

18 oktober 2017 om 15:52

@kralinger
Ik wens je veel plezier en doe die Schotten de groeten van me.
Ben twee maal in Ayr/preswick? geweest op fam bezoek.
Leuke mensen daar.

On Topic:
Met of zonder Robben. Nu kun je aan een nieuw elftal bouwen die de EK kwalificatie moet doen.
Dus al dat negatieve hoeft voor mij niet.
Zie het positief en probeer juist de goede dingen eruit te halen om daar op voort te borduren.

13 oktober 2017 om 16:03

Helemaal zonde robben gaat het moeilijk worden voor Nederland

13 oktober 2017 om 16:42

Op papier zijn we nog altijd vele malen beter dan Schotland.

13 oktober 2017 om 17:05

@ Asroma8,

gelukkig wordt voetbal niet op papier gespeeld, maar op een veld.

13 oktober 2017 om 18:40

Vind dit wel heel negatief. Nederland is vele malen beter dan Schotland en beide spelen nergens om. Oranje won de laatste 4 wedstrijden op die tegen Frankrijk na. Puur omdat het daarvoor al was verprutst zijn we er niet bij op het wk. Dus vind dit allemaal een beetje overdreven

Pfff, weer die interlands. Ga weg daarmee joh.

13 oktober 2017 om 17:40

Natuurlijk wel die interlands. Waar ken jij Pele van? En Maradonna? Welke beelden zie je als het over Cruijff of Van Basten gaat? Interlandvoetbal is dat waar je geschiedenis mee schrijft. En het gaat nu wel even wat minder met Oranje, dus moeten ze gaan bouwen aan een team dat er de komende kwalificatie wel staat. Desnoods op wilskracht, zoals Ijsland. En daarvoor moet je een 'wij-gevoel' maken, daar zijn oefenwedstrijden prima voor. Zeker zonder Robben, nu de spelers allemaal het besef zullen hebben dat ze het zelf zullen moeten doen.

13 oktober 2017 om 20:12

Nee, interlandvoetbal boeit me echt helemaal niks. Wat boeit mij die Pele of Maradonna nou. Van Basten boeit me ook niks.
Clubvoetbal boven interlandvoetbal.

18 oktober 2017 om 14:37

Nou, ik ben ook effe klaar met het interland voetbal. Denk heel Nederland wel, op jou na (hakkie2)

Ongelofelijk weer zo’n miskleun van de KNVB. Weer twee wedstrijden verloren want waarom geen andere coach zodat de groep kan wennen aan zijn aanwezigheid, tactiek en plan van aanpak ? Tuurlijk het contract van Dick loopt nog twee wedstrijden door alleen had de KNVB moeten doorpakken en zijn contract moeten afkopen als er van beide kanten niet de intentie is om te verlengen.

13 oktober 2017 om 16:12

Waarom zo'n haast? Waarom nu in een week een nieuwe bondscoach zoeken terwijl we de komende 12 maanden geen belangrijke wedstrijd spelen. Ik ben blij dat de KNVB gewoon de tijd neemt en hopelijk een goede trainer vind. Die twee oefenwedstrijden meer of minder in november zullen volgend jaar weinig effect hebben hoor.

13 oktober 2017 om 18:02

Als ze nu nog een profielschets moeten maken en niet kunnen doorschakelen naar plan B is dat nog een sterk staaltje amateurisme van de KNVB. Ze wisten toch hoe de situatie zou zijn als Nederland geen kwalificatie zou afdwingen. Juist deze twee wedstrijden zouden een voorsprongtje kunnen zijn voor de nieuwe coach. En waarom zo’n haast...? Nou misschien omdat we nu al het tweede eindtoernooi op rij mislopen en dat je mag verwachten dat er een vanuit een visie gewerkt wordt ? Maar nee ze wakkeren gewoon verder. Mensen die denken dat ze de tijd hebben passen goed bij de KNVB anno 2017.

18 oktober 2017 om 15:46

En dan verliest de nieuwe bondscoach 1 van de 2 wedstrijden en is hij alweer afgeschreven. De nieuwe coach moet ook even de tijd krijgen.

18 oktober 2017 om 14:24

Wat een geloel, zou Happel hebben gezegd. De Knvb zou het contract van Advocaat zelfs met twee jaar moeten verlengen, want voor deze groep brandhout moet je geen jonge talentvolle coach zetten, want daarmee breek je alleen de reputatie van die coach mee af. Er valt namelijk niets te winnen met deze generatie.

Gezien de poll vind ik dat mensen nu wel echt overdrijven. 57% denkt momenteel dat Nederland niet gaat winnen van Schotland. Dan wil ik wel eens weten waar dat op is gebaseerd, want Schotland heeft nou ook niet bepaald spelers van wereldklasse. Op een enkeling als Griffiths na hebben ze geen bijzondere spelers en tactisch is het bij Schotland ook niet bepaald goed.

Verder hoop ik dat de Knvb nu eindelijk met een technische staf komt die ook voor de lange termijn werkt. Na de (gedeeltelijke) reorganisatie in de top heb ik er wel redelijk vertrouwen in dat ze met een geschikte bondscoach op de proppen komen.

13 oktober 2017 om 15:59

Schotland heeft geen spelers van wereldklasse, klopt, maar dat heeft Nederland ook niet. En thuis zijn ze gewoon lastig te verslaan. De laatste paar thuiswedstrijden speelden ze behoorlijk goed, Engeland wist daar ook pas in blessuretijd een punt te pakken. Een Nederland zonder Robben zal niet zomaar even makkelijk winnen.

13 oktober 2017 om 16:05

Engeland presteert al jaren ondermaats gezien het spelersmateriaal dat ze tot hun beschikking hebben. Verder zijn veel landen thuis lastiger te verslaan, maar men moet nu niet gaan overdrijven over de kwaliteiten van Oranje.

De afgelopen maanden doet men net alsof we ineens het slechtste nationale elftal van Europa hebben en dat is natuurlijk niet het geval. Ik denk persoonlijk dat een groot gedeelte van die 57% meer nee stemt op basis van cynisme dan een logische uitleg.

Mooi moment om de bezem erdoor te halen en de nieuwe weg in te slaan. Nieuwe enigszins gevestigde kern (blind(c), De Vrij, Cilissen,van Dijk(vc), Wijnaldum) aanwijzen en nieuwe jongens (bergwijn, De Ligt, Locadia, van Beek, De Jong, Vilhena, Haps meenemen en op naar de toekomst!

13 oktober 2017 om 16:12

Dan zou ik toch Virgil van Dijk captain maken en De Vrij als tweede captain. Blind mag dan al aardig wat ervaring hebben, maar het is nou niet bepaald een leider en dat zie ik in Van Dijk veel meer. Ook in De Vrij zie ik een betere leider.

Verder komen jongens als Bergwijn, De Ligt, Locadia, Van de Beek, De Jong allemaal tekort en kunnen beter nog rijpen in Jong Oranje. Vilhena zit er inmiddels al bij en Haps moet het allemaal nog laten zien. Er zijn betere kandidaten voor de linksback positie. Blind is eerste keuze, terwijl ik Pieters en Van Aanholt momenteel ook nog beter vind dan Haps. Overigens denk ik wel dat Haps beter kan worden als hij zich blijft ontwikkelen bij Feyenoord.

13 oktober 2017 om 17:16

Virgil is nog te veel bezig met zichzelf. Voorbeeldje laatste wedstrijd: niet uitcoachen Janmaat. Dat is wat een echte kapitein had gedaan. Momenteel zitten er geen natuurlijke leiders bij, enkel gespeelde. Als ik dan toch iemand zou moeten kiezen dan koos ik waarschijnlijk voor Wijnaldum met daarachter Strootman of Klaassen, hoe waardeloos ze momenteel ook spelen. Eigenlijk te gek dat dit soort Europese subtop tegenwoordig onze topspelers zijn.

13 oktober 2017 om 18:20

Wijnaldum is ook geen leider en ik vraag me af hoelang hij nog speelt als het niet snel beter wordt. In mijn ogen toch wel de speler die samen met Strootman het minst brengt. Tot nog toe hebben ze geluk gehad met hun status, maar ik denk dat de volgende bondscoach meer verwacht.

13 oktober 2017 om 19:22

Ze spelen beiden echt dramatisch. Bij Strootman weten we dat zijn blessures hem geen goed hebben gedaan maar bij Wijnaldum weet ik echt niet waar het vandaan komt. Speelt verstoppertje heb ik het idee.. Ik noemde Wijnaldum omdat hij in zijn laatste jaren bij PSV indruk op me maakte, ook bijv in Oranje in die gewonnen troostfinale tegen Brazilië. Hij was toen wel nadrukkelijk aanwezig, hij voelde zich toen mss wel meer gewaardeerd maar dat is speculatie. Hoe dan liet hij hij toen i.m.o. zien dat hij leidinggevende kwaliteiten heeft. Met zijn ervaring en drive zit het ook wel goed. Maar dat jij je daar aan twijfelt kan ik goed begrijpen, hij was de laatste periode ronduit waardeloos voor Oranje.

14 oktober 2017 om 01:35

@stevie_g

Wijnaldum is geen topspeler, maar kan prima in dienst van het team spelen. In clubverband kom je daar mee weg, maar men beoordeelt Wijnaldum op de club waarbij hij speelt in plaats van zijn kwaliteiten. Wijnaldum is Europees gezien niet meer dan een leuke speler en als je dan een paar keer ongelukkig de pers ter woord staat, wordt je daar op afgerekend.

Ik heb sowieso het idee dat Wijnaldum beter denkt te zijn dan dat hij daadwerkelijk is. Best een aardige speler, maar op alle fronten niet meer dan dat.

Is het slim om al zo vroeg oefenwedstrijden te regelen voordat je een trainer hebt aangesteld? Als kandidaat heb je dan wel een mooi onderhandelingspositie. Als je als Knvb die trainer voor die tijd niet binnen hebt gehengeld sta je namelijk mooi voor paal.

Als ik dick was zou ik nu blijven hij heeft het elftal net een beetje goedlopen maar het was nu te laat. Maar hoe ze tegen zweden speelden zou je misschien wel en gelijkspel tegen frankrijk halen. Dus ik denk dat als hij blijft hij wel kan zorgen dat nederland zich kwalificeert voor het EK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Een belangenbehartiger van Ante Rebic heeft zijn vakantie in Italië opgeschort om te kunnen onderhandelen met Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren