wk2018

Keizer: ‘Heerlijk om hem er weer bij te hebben, hij is sterk aan de bal’

Vrijdag, 13 oktober 2017 om 14:05

Daley Sinkgraven ontpopte zich vorig seizoen verrassend tot eerste keus op linksback onder Peter Bosz, maar moest door blessureleed de ontknoping, met onder meer de Europa League-finale, aan zich voorbij laten gaan. De tot verdediger omgeturnde middenvelder maakte onlangs weer zijn rentree bij Jong Ajax en zit voor het duel met Sparta Rotterdam voor het eerst sinds tijden weer bij de selectie van de hoofdmacht.

“Het is heerlijk om hem er weer bij te hebben. Hij is sterk aan de bal en kan prima wenden en keren”, laat Marcel Keizer vrijdagmiddag weten via de officiële kanalen. Sinkgraven zal zaterdag echter nog niet aan de aftrap verschijnen: “Hij is goed op weg en zou een uur kunnen spelen”. De trainer licht met de mededeling dat Klaas-Jan Huntelaar en David Neres wel in de basis zullen verschijnen alvast een tipje van de sluier op voor het duel met de Rotterdammers.

Keizer is daarnaast zeer te spreken over de ontwikkeling van Maximilian Wöber: “Hij is een grote verdediger die nog niet zo heel sterk is in de duels, maar voetballend is hij heel goed. Max heeft tegen sc Heerenveen gespeeld en daarna ook twee interlands. Daarnaast komt Siem de Jong eraan, het ziet er steeds beter uit. We hebben veel goede spelers in de groep. Nu moeten we doorpakken, maar dat is niet zomaar gedaan.” Mitchell Dijks is sowieso niet van de partij in de Johan Cruijff ArenA, aangezien hij buiten de selectie is gelaten, terwijl Benjamin van Leer door een blessure ontbreekt.

Luis Manuel Orejuela zit wel op de bank, maar is volgens Keizer nog niet klaar voor een basisplaats: “Hij moet nog een paar stappen maken.” Ajax ging de interlandperiode in met een ruime overwinning in Friesland en Keizer hoopt daarop voort te kunnen borduren: “Het lek is natuurlijk nog niet helemaal boven, maar het was gewoon een goed resultaat. We moeten snel en creatief spelen tegen Sparta, verdedigend goed staan en hoog druk geven.”


Poll

Denk jij dat Ajax gaat winnen van Sparta Rotterdam?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door goodold11)

1 van de beste keuzes van Keizer in zijn loopbaan!

Dat zat erin. Een speler die al 3x weggestuurd is, niet mee mocht op trainingskamp en zelfs geen rugnummer kreeg.. Die gaan we, als het goed is, weinig meer zien dit seizoen.

Hij is een verademing. Ik blijf het zeggen, maar Ajax heeft deze man zo enorm erg gemist de eerste maanden.

Hij kan een bal goed strak inspelen (beter dan gemiddeld Ajacied), hij heeft overzicht (zeker met geen mensen in zijn rug), heeft een heerlijke aanname, kan een voorzet geven, durft op te komen en weet daarnaast een overtal te veroorzaken doordat hij een mannetje kan uitspelen.

Met hem erin weet ik zeker dat Ajax veel beter gaat draaien. Verdedigend gezien is er nog veel werk aan de winkel, maar in principe is hij goed genoeg voor de eredivisie en de rechtsbuiten die hier spelen. Ook vorig jaar in enkele EL wedstrijden bleef hij gewoon overeind. Ik heb echt zin om hem weer te zien spelen bij het grote Ajax.

Het blijft wel onkunde van Keizer dat Dijks zoveel heeft gespeeld, maar dat terzijde. Sinkgraven kan Keizer zomaar gaan redden.

13 oktober 2017 om 14:56

Het is werkelijk ongelofelijk hoe jullie Ajacieden Sinkgraven nu opeens aan het ophemelen zijn. Het lijkt wel alsof iedereen opeens vergeten is dat ook deze man er niet zo veel van bakt. Hoe vaak die vorige seizoen we niet is neergesabeld na wederom een slechte wedstrijd, wonderbaarlijk dat die nu als de verlosser gezien wordt, of ik moet je sarcasme volledig gemist hebben...

Daarbuiten gelaten ben ik het er wel mee eens dat Sinkgraven een beter alternatief is dan Dijks, dus wat dat betreft ga je er idd op vooruit, maar de redding? Nee, laat me niet lachen :D

13 oktober 2017 om 15:31

@ContraLateraal

Als je Sinkgraven het laatste half jaar voor zijn blessure in zijn wedstrijden zou hebben gevolgd en je minder de slecht gefundeerde, cynische meningen volgde van de vele personen, die hem nauwelijks zagen spelen, maar hem toch op basis van napapegaaien neersabelden, dan zou ook jij misschien met een meer objectieve mening zijn gekomen.

'Wij' Ajacieden in de Arena, zagen Sinkgraven de laatste tiental wedstrijden groeien in zijn rol als felle en snelle linksback, defensief sterk in de tackles, positioneel onstellen en belangrijke onderscheppingen, nuttig in de opbouw van achteruit, fijne dribbel en een prettige aanvallende drang naar voren vaak gevolgd door een prima gegeven inspeelpasses en steekballetjes.

Kijk trouwens zijn statistieken van vorig seizoen er eens op na, dan zal je tot je verbazing zien, hoe hoog het percentage tackles en ondescheppingen van linksback Sinkgraven waren.

Sinkgraven wordt niet gezien als verlosser, hooguit verlost hij ons wel van Dijks, maar ikzelf als Ajacied ben blij met zijn terugkeer als linksback. Daar zit geen greintje sarcasme bij. Deze jongen kan en mag zich eindelijk weer verder ontwikkelen als linksback. Daar was hij voor zijn blessure al heel goed mee bezig. Ik kijk weer uit naar zijn terugkomst in de selectie.

13 oktober 2017 om 16:09

Goede aanvallende backs zijn belangrijk in de opbouw, helemaal bij dominante ploegen als Ajax. Het is wel een verschil of je Dijks aan de bal krijgt of Sinkgraven. Dijks kan niets creëren, die heeft het lijf van een topatleet maar de techniek en inzicht van een hoofdklasser. Met alle respect maar Dijks aanspelen is balletje breed of balverlies, zo word je voorspelbaar en blijf je lastiger in balbezit. Sinkgraven daarentegen is in feite een extra middenvelder. Begrijp me niet verkeerd, Sinkgraven is geen Marcelo maar het is meer dan een verademing t.o.v die blinde TGV.

13 oktober 2017 om 16:38

Drie potjes dan zeiken ze hem weer af. Zo gaat dat in het voetbal en als Ajax supporter moet je het momenteel met dit soort strohalmen doen. Matige speler die Ajax niet op niveau gaat brengen. Wel voetballend beter dan Dijks, maar defensief minder.

13 oktober 2017 om 16:41

Contralateraal , dat ben ik met je eens (als Ajacied). Bijzonder hoe snel men een eigen standpunt vergeet in minder dan een jaar tijd. Sinkgraven bakte er volgens velen geen bal van en zou nu de verlosser zijn. Overigens is dat niet alleen zo binnen de Sinkgraven discussie, ook niet alleen bij Ajax, maar in heel het voetbal.

Bosz was een naã¯eve pipo waarvan iedereen nu ineens zegt dat men altijd al een duidelijke lijn zag in zijn spel. Vanaf dag 1. Onzin natuurlijk. Keizer is een achterlijke aanstelling volgens velen omdat hij weinig ervaring heeft in de top, maar tegelijkertijd liep men weg met het idee van Cruijff om trainers vanuit de onderbouw door te laten stromen. Ook zou het technische hart ruk zijn, terwijl het idee van Cruijff juist was om een trainer als passant niet teveel macht te geven. Verder is Jonk (die geen geld wil uitgeven) ineens de man wiens kant wordt gekozen als tegengeluid jegens het TH, maar tegelijkertijd moet Overmars eens met geld gaan smijten.

Maar in bredere zin in het voetbal werkt het net zo met de massa. Blind jr zou onder Blind sr alleen maar worden opgeroepen omdat het zn zoon is, en bij de eerste pot van Advocaat wordt zijn selectie geroemd om zijn keuzes voor ervaring. Robben, Sneijder, Strootman, Blind jr...ehhh...alsof Blind sr hen niet selecteerde...

Allemaal zo opportunistisch. Overigens wil ik helemaal niet zeggen dat Sinkgraven een slechte optie is voor LB. Voor NL best ok.

13 oktober 2017 om 17:17

@SuperVO

Allereerst wil ik even zeggen, dat ik al fan was van de Sinkgraven van Heerenveen. Toen hij linksback werd was het wennen, maar de voorwaarden bij hem om een goede verdediger te worden, zag ik wel.

Daarnaast vind ik je idee van halsstarrig aan een eerder bedacht standpunt vasthouden moeten vasthouden en niet van die mening af mogen vallen, een beetje onzinnig. Nooit gehoord van voortschrijdend inzicht? Sinkgraven manifesteerde zich in eerste instantie logischerwijs onwennig als verdediger, maar gaandeweg ging steeds beter. Uiteraard heeft hij nog steeds zijn foutjes, maar welke speler is onfeilbaar?

Gelukkig zijn er genoeg Ajacieden, die zijn positieve ontwikkeling wel in op waarde durven in te schatten en van een eerder standpunt durven af te stappen. Daar is niks oppurtunistisch aan.

13 oktober 2017 om 19:38

Ik denk dat je mn laatste zin nog even moet lezen...

13 oktober 2017 om 19:49

Ik heb de laatste zin gelezen. Ik heb toch niet gezegd dat je Sinkgraven een slechte optie vindt als linksback?

13 oktober 2017 om 21:18

Misschien kun je nogmaals de eerste zin van je laatste alinea lezen.. En dan even stilstaan bij het woordje ‘wel’.

13 oktober 2017 om 22:38

Die zin was bedoeld in algemene zin, niet persoonlijk aan jou gericht. Als reactie op de eerste alinea van je eerste post., waar je spreekt over het vergeten van standpunten. Er zijn halsstarrige Ajacieden, die Sinkgraven nog steeds beoordelen alsof hij in zijn eerste weken als linksback acteerde en daaraan vasthouden, maar gelukkig zijn er ook Ajacieden die 'wel' zijn positieve ontwikkeling op waarde inschatten.
Maar goed, blijkbaar voel jij een beetje aangesproken.

13 oktober 2017 om 15:19

Een zwaluw maakt nog geen zomer. Sinkgraven gaat het ongetwijfeld beter doen dan Dijks, waar Dijks overigens niet veel aan kan doen maar het wordt hem wel kwalijk genomen. Het probleem van Ajax is echt niet alleen het invullen van de linksback positie dus of Sinkgraven Keizer gaat redden? Ik denk het niet, helaas zijn de problemen vele malen groter dan alleen de linksback positie. En ik ben bang dat er tegen Sparta en Feyenoord niet gewonnen gaat worden hoe graag ik dat ook zou willen.

13 oktober 2017 om 15:47

Geen onkunde natuurlijk... Er was geen alternatief.

Lekker ranzig dit, ik ben absoluut geen fan van Dijks spel, (het is ronduit slecht) maar dit is best vies, zo van: nou maat, we hadden even niemand anders dus stond je steeds in de basis, nu is er weer iemand terug dus bedankt voor het meedoen

13 oktober 2017 om 14:12

Wat klopt daar niet aan? Het us gewoon normaal rn zoals het hoort als de speler die iemand verving ook nog eens bagger was.

13 oktober 2017 om 14:15

Ja precies, hij stond ook alleen basis omdat Sinkgraven geblesseerd was en Wöber er nog niet klaar voor was. Nu die beide kunnen spelen is Dijks (gelukkig) niet meer nodig. Welkom in topvoetbal, dit is geen liefdadigheidsinstelling, dit is Ajax 1!

13 oktober 2017 om 14:33

Dat is toch logisch? De beste staan in het veld, en Dijks is dat gewoon niet, zo simpel is het.

13 oktober 2017 om 15:22

Niet mee eens. Lijkt me sterk dat dijks zelf niet wist dat dat er betere spelers in de selectie waren op zijn positie. Hij heeft meerdere wedstrijden gewoon een kans gekregen, en die heeft ie naar mijn mening opnieuw niet gegrepen. Als ie nou de sterren vd hemel had gespeelt, had keizer hem waarschijnlijk gewoon laten staan.

13 oktober 2017 om 15:44

Zo werkt het toch? Hadden ze dan niemand op moeten stellen op linksback omdat het anders niet zo lief is

Ik vind Daley altijd wel een goede speler. Hopelijk kan hij ook zo een transitie maken als Blind. Van back naar middenveld maar op LB is hij ook ok.

Ik ben nooit een voorstander geweest van Sinkgraven als linksback, het is en blijft een middenvelder. Die logischerwijs defensief veel te zwak is. Maar slechter dan Dijks kan hij niet doen, in de winterstop is een linksback en buitenspeler broodnodig.

13 oktober 2017 om 14:30

Ik ben het zo erg oneens met je. Mijn hele argument heb ik hierboven al uitgelegd. Maar kan je mij tegenstanders vertellen van vorig jaar waar hij verdedigend echt zo enorm slecht was? Ik vond het namelijk allemaal reuze meevallen...

13 oktober 2017 om 14:53

Eens. Vond Sinkgraven verdedigend enorm veel beter dan Dijks nu is en vaak ook beter dan Veltman en Viergever. Veel feller (wat je niet echt achter m zoekt). Heb m gemist op linksback en ik hoop dat hij terug op niveau kan komen. Ook benieuwd ten koste van wie (Wober, De Ligt of Viergever)

13 oktober 2017 om 17:10

Ik denk dat Wober nog niet veel gaat spelen komende weken. Daarnaast zal keizer ook niet 2 linkspoten centraal achterin zetten gok ik zo. Oftewel de ligt en viergever zullen voorlopig gewoon blijven staan. Met daarnaast nu dan eindelijk een fatsoenlijke back

13 oktober 2017 om 23:36

Tegen de zwakke broeders doet hij het heel goed, maar tegen de sterke tegenstanders die wel wat kunnen. Dus een Feyenoord of Psv, zijn de snelle buitenspelers hem te snel af. Dat vind ik zorgwekkend, die jongen verdrinkt bijna. Omdat het middenvelder is, bij Ajax moeten ze eens leren om spelers op de plek te laten spelen waar ze zich goed voelen en horen.

Dijks was laatst geblesseerd, dus misschien is hij nog niet fit.

13 oktober 2017 om 14:44

Hij was tegen sc Heerenveen ziek, niet geblesseerd. En naar mijn weten is er ondertussen niks meer gebeurd met hem.

Ik heb mij de afgelopen weken echt wel lopen ergeren aan Mitchell Dijks, maar dat hij niet goed genoeg is daar kan hij weinig aan doen. Ik vind echt dat de Ajax directie zich kapot mag schamen om de manier waarop ze met een eigen speler omgaan ondanks dat hij niet goed genoeg is. Het was Dijks die de afgelopen periode de negativiteit over zich heen kreeg terwijl de verantwoordelijken dit hadden kunnen voorkomen. Nu Sinkgraven weer fit is mag Dijks plaatsnemen op de tribune terwijl die nu ook gewoon in de Engelse 2e divisie had kunnen spelen, waar ze dol zijn op dit soort spelers en hij gewaardeerd had kunnen worden ipv bekritiseerd/uitgelachen.

13 oktober 2017 om 14:45

Norwich City heeft zelf de beslissing genomen om de optie niet te lichten. Blijkbaar was hij daar ook niet zo goed.

13 oktober 2017 om 14:48

Daar is Dijks toch zelf bij en minder dan een half miljoen zal hij niet verdienen per seizoen dus weinig redenen tot medelijden.

13 oktober 2017 om 15:27

Voordat je je gal spuwt, Norwich wilde hem dolgraag inlijven. Ze kwamen alleen in de onderhandelingen niet tot een vergelijk, waardoor Dijks terug ging naar Ajax.

Zodoende kreeg Dijks een derde kans bij Ajax. Die kans had hij niet gegrepen en het is over en sluiten voor deze jongen. Ga maar na, de laatste drie tegendoelpunten waren zijn fouten.

De linkerflank functioneert ook veel beter met Sinkgraven/ Younes.

13 oktober 2017 om 17:14

Norwich had toch een optie tot koop in het contract staan? Dan vonden ze hem blijkbaar niet goed genoeg om dat (2 mil?) bedrag weg te leggen

13 oktober 2017 om 21:57

Het liep stuk op de salaris, dacht ik.

Zo'n typische opmerking weer: ''hij is een grote verdediger die nog niet zo heel sterk is in de duels, maar voetballend is hij heel goed''. Je hebt het hier toch over een verdediger en niet een middenvelder of aanvaller? Dan hoort het toch andersom te zijn...

13 oktober 2017 om 15:00

Lees nog eens het artikel en je citaat en leg de klemtoon eens wat meer op 'nog niet'. Het enige wat Keizer hier doet is de ontwikkeling van Wöber omschrijven. Hij zegt hetniet, omdat hij het defensieve aspect voor een verdediger minder belangrijker acht dat zijn voetballende kwaliteiten.

Ongelofelijk hoe hier steeds weer wordt afgegeven op de backs van Ajax. Maakt niet uit wie er speelt, hij bakt er in de ogen van de "fans" weer helemaal niets van.

13 oktober 2017 om 15:47

Het is in de traditie van het afzeiken van backs geworden, ik navolging van Blinden Boilesen zijn Veltman en Sinkgraven weer het lulletje. Blijkbaar moet men helaas af en toe van zich af kunnen zeiken. Derksen-methodes zijn in.

13 oktober 2017 om 16:23

Echt blind en inhoudsloos ook, Veltman is gewoon niet zo populair omdat het beetje gemene speler is, die op en soms over het randje speelt, maar het controversiële is wel dat we dat in NL juist nodig hebben. Hij pakt vaak geel, waarbij ik dan juist blij ben dat iemand zijn man niet laat lopen en geen risico neemt en alles doet om te winnen. Hij loopt ook altijd zijn tegenstander in de weg, gewoon de hele wedstrijd lang, zo moet dat ook, denk dat de Ligt wat dat betreft nog wel wat kan leren van Veltman.

En nu wordt Sinkgraven (nota bene de zwakste schakel vorig seizoen) door iedereen als de verlosser gezien. Ja hij is beter dan Dijks maar om nou te zeggen dat het probleem op de linksbackpositie is opgelost? Nou daar komen we nog wel achter. Mijn voorkeur gaat uit naar Viergever op links en dan Wober of Veltman naast de Ligt, ook dat is voor een club als Ajax gewoon niet goed genoeg helaas maar met meer dan je hebt kun je het helaas niet doen. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat er in 3 maanden tijd geen linksback is aangetrokken en ze zelfs moesten terugvallen op Dijks

13 oktober 2017 om 15:40

Younes, Schone, Traore en Veltman vond ik allemaal zwakkere schakels vorig seizoen.

13 oktober 2017 om 15:47

Er waren in potentie twee Lbs; Viergever en Sinkgraven. Laatstgenoemde raakte langdurig geblesseerd en zijn herstel liet langer op zich wachten. Viergever had normaliter op LB gestaan, maar toen was Sanchez opeens vertrokken en kon Wober niet zo snel als gepland binnen worden gehaald. Tel daarbij op dat Keizer ook nog moest uitvogelen hoe zijn selectie in elkaar zat, en je moet toch concluderen dat dit gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden is.

Daarnaast, Sinkgraven zwakste schakel? Werkelijk? Ik denk dat het voetbal er hard op vooruit gaat op het moment dat Sinkgraven, volledig fit, meespeelt. Hij is meer dan welkom.

Zo langzaamaan begint de selectie van Ajax dan eindelijk op orde te raken. Ze hebben gewoon lang moeten wachten (en nog steeds) alvorens iedereen klaar was om te spelen (in het Ajax systeem). De achterstand is nog niet zo groot - helaas - dus zie ik ze echt nog wel meedoen. In elk geval schat ik hun selectie hoger in dan die van PSV, dus ben benieuwd wat ze zullen gaan tonen de aankomende weken

Als ik het zo analyseer, dan heeft Ajax het afgelopen zomer helemaal niet zo slecht gedaan.

Ze gaan er van uit dat Onana binnenkort vertrekt en Ajax heeft zijn kansen gespreid door zowel Lamprou als Van Leer binnen te halen. Kunnen zich nu ontwikkelen en volgend jaar strijden om de plek van Onana over te nemen.

Wober ben ik zeer positief over, ik denk dat hij binnenkort onomstreden basisspeler is. Daarmee krijgen we wat lucht achterin. Hij speelt naast De Ligt, Viergever kan dan als wissel voor LB én CV functioneren. Met Sinkgraven op links kan er weer een beetje voetballend worden opgebouwd.

Met Eiting, Schone, Donny, Frenkie, Siem, Ziyech is het middenveld geweldig bezet en is er genoeg onderlinge concurrentie. Hopelijk komt Neres nu beter uit de verf en krijgt hij niet teveel taken mee van Keizer, zodat hij lekker kan vlammen op de rechterkant. Wissel Younes steeds meer af met Kluivert, zodat laatstgenoemde zich kan bewijzen als basisspeler.

En als laatste; Hoewel Dolberg nu terug lijkt te vallen, is het tegenovergestelde waar. Ik denk dat Dolberg hier 2x zo goed uitkomt. Hij heeft eindelijk een geduchte concurrent om tegen op te boksen en tegelijkertijd een geweldige mentor: Huntelaar.

Kortom, ik geloof er in dat Ajax halverwege dit seizoen weer geweldig voetbal kan laten zien. Beetje vertrouwen aub.

13 oktober 2017 om 16:07

Helemaal mee eens, wat vooral ook positief is, is dat er voor de toekomst weer goed ingekocht is. Johnsen, hoe snel gaat hij debuteren? En dan heb je Pasquali, Ylatupa, Danilo, Jensen er voor de toekomst bij. Casseirra begint ook te draaien dus een vertrek van Dolberg op termijn is helemaal niet zo slecht.

Cerny zie ik ook gewoon opbloeien en alsnog zijn potentie waarmaken.

Dit gaat een wereld van verschil maken en geeft zoveel meer opties en dynamiek. Met Sinkgraven gaat Ajax denk ik een stuk beter voetballen, ik zou hem als LB gebruiken maar wel een zeer aanvallende, dus eigenlijk een halve linker aanvaller. Ik zou Ziyech op papier dan ook op LA zetten, maar als Sinkgraven opkomt, hem laten inzakken naar AM. Als je dan Siem de Jong, Frenkie de Jong en van de Beek op het middenveld hebt, kan Siem bij Huntelaar aan schuiven.

Dan schakel je zo over naar 3-3-4 of 3-4-3 als Siem de Jong op het middenveld blijft. Mijn inziens speel je op die manier met je sterkste spelers, die je ook in hun kracht gebruikt, Sinkgraven kan namelijk een prima voorzet leveren en met Wober/viergever heb je ook prima spelers die de rechtsbuiten van de tegenstander kan oppakken.

Ziyech kan dan nog steeds op het middenveld spelen als Frenkie de Jong naar de vleugels gaat.

De verlossing schijnt in de winterstop te komen. Ben benieuwd..

Sinkgraven lekker laten concurreren met Younes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren