wk2018

Weggestuurde Ajacied vindt onderdak: ‘AZ wilde de details niet weten’

Vrijdag, 13 oktober 2017 om 13:40

Eind september werd Soulyman Allouch door Ajax weggestuurd. Een incident 'buiten Ajax en school om' deed de club ertoe besluiten om de aanvaller van de Onder-16 na ruim een jaar te laten gaan en AZ was er gauw bij om Allouch binnen te halen. De vijftienjarige buitenspeler vertelt aan Ajax Showtime dat hij niet te veel wil terugblikken op de reden van zijn vertrek.

Wat er precies is voorgevallen, is daarom niet duidelijk. Wel geeft Allouch toe dat hij op een mildere sanctie had gehoopt. "Ik denk er liever niet meer aan. Ik had net als anderen misschien gerekend op een schorsing, maar krijg nu een tweede kans bij AZ. Mijn teamgenoten bij Ajax hebben er wel mee gezeten, vertelde ze mij, ik heb wel een paar mooie berichten gehad."

Zelfs AZ kent niet alle details, vertelt de jongeling. "Dat wilden ze ook helemaal niet weten, ze willen met mij naar de toekomst kijken." Hij noemt AZ een 'goed team' en weet nog dat het als Ajacied altijd lastig was tegen de Alkmaarse club. "Een aantal clubs toonde interesse toen mijn oom ermee aan de slag ging en één daarvan was AZ. Mijn keuze was snel gemaakt."Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Wat er voorgevallen is? Het gerucht gaat dat hij spullen van wat mensen heeft gestolen. Of gerucht, eigenlijk weet iedereen dit wel zo'n beetje. En AZ weet dit ook 100 zeker. Niet heel slim van deze jongen.

De vraag is wel in hoeverre hij er is ingeluisd door zijn vrienden of dat hij dit helemaal op eigen initiatief heeft gedaan. Daar is nog wat onduidelijkheid over.

De jongen is wel weer snel in genade aangenomen, dus hopelijk spreekt dat voor hem. Ik betwijfel overigens of hij het topvoetbal gaat halen.

13 oktober 2017 om 13:56

Verrassend.. dus gewoon terecht als dit het geval is.

13 oktober 2017 om 14:08

Denk dat het en en is in dit geval. Zijn vader had ook al problemen met de trainer las ik een paar dagen geleden. Van der Wiel was tijdelijk weggestuurd wegens stelen

13 oktober 2017 om 14:26

Dat was een andere voetballer, als ik het niet mis heb. Die is inderdaad weggegaan doordat zijn vader buiten het boekje is gegaan, maar dat is niet deze knul.

13 oktober 2017 om 15:00

Ja klopt, je hebt gelijk. Was ff in de war omdat ze allebei net weggestuurd zijn en zelfde leeftijd ongeveer

13 oktober 2017 om 21:11

Vito wormgoor

Zal aan mij liggen maar dan zou ik echt wel willen weten wat die gedaan heeft dat Ajax hem ontslagen heeft, erg naïef van AZ mocht dit waar zijn.

13 oktober 2017 om 13:59

Moraalridders hij heeft z’n straf gehad klaar is kees niet twee keer doen. Lekker voetballen

13 oktober 2017 om 14:54

AZ heeft in het verleden Jerrel Hadselbaink laten vertrekken wegens stelen. Toen had se commercie nog niet de overhand en kon het ze wel wat schelen.

13 oktober 2017 om 16:03

Waar staat in het artikel diefstal? Daarbij is deze jongen 16-+ jerrel Hasselbaink was ouder, Jerrel Hasselbaink heeft daarna ook een tweede kans gekregen die hij trouwens met beide handen heeft gegrepen. Volgens mij was het geen diefstal dat Hasselbaink weg moest maar andere problemen

13 oktober 2017 om 16:32

Hoezo heeft hij straf gehad? Hij heeft geleerd dat hij kan wegkomen met criminele activiteiten en hij heeft geleerd dat Bvo's een oogje dichtknijpen voor een mogelijkheid op het grote geld.

Ik had graag gezien dat de jeugd leert dat er consequenties kleven aan bepaald gedrag, maar Soulyman heeft van AZ geleerd dat dit niet voor hem geldt.

Laat mij dan maar lekker een moraalridder zijn, want ik weiger te accepteren dat ik in een maatschappij leef waarin slecht gedrag wordt beloond.

AZ doet hierbij een stap terug ik mijn achting.

@Ps ik bedoel niet dat hij nooit meer een kans moet krijgen, maar niet direct. Volgens seizoen had een mooie nieuwe frisse start geweest. In dat geval krijgt zon jongen de kans om te voelen wat er precies gebeurt is.

13 oktober 2017 om 17:07

Hij is bij Ajax weggestuurd, dat lijkt me een duidelijke straf. En hij heeft ergens anders een nieuwe kans gekregen. Hopelijk heeft hij ervan geleerd en verkloot hij deze kans niet. Dit heeft niets te maken met het belonen van slecht gedrag, maar het geven van een nieuwe kans om goed gedrag te vertonen. Ik weiger te accepteren dat ik in een maatschappij leef die mensen na één fout afschrijft.

Als ie er maar van geleerd heeft lijkt mij. Je hoeft als club ook niet alle details te weten, als je maar ongeveer de reden weet. Dan kun je daarop letten. Mocht ie toch wederom de fout in gaan gooi je zo'n jeugdspeler er alsnog uit.

Weet niet wat er is gebeurt en of justitie er iets mee te maken heeft gehad. Maar hoe dan ook, hij heeft zijn straf bij Ajax gehad. En daar zal ook wel iets meer hebben meegespeeld als misschien persoonlijke contacten ofzo. Je stuurt een speler niet voor niks weg en wellicht had ie al een tweede kans. Zeker bij een club als Ajax verwacht je eigenlijk niet dat ze zonder goede reden kapitaal vernietigen.
Voor die jongen, zo lang hij er maar van geleerd heeft en met name weet dat ie om hulp kan vragen. En wellicht is dit het laatste wat we ooit van hem horen of zien we hem over een paar jaar in de ED.

Wormgoor heeft dat toch ook ooit gedaan?

13 oktober 2017 om 15:37

Wormgoor had met een potje poker gewonnen maar kreeg zijn geld niet. Toen heeft hij het heft in eigen hand genomen en het geld zelf uit de zak van de verliezende spelers gepakt na de training. Dit werd hem niet in dank afgenomen en omdat hij toch niet een dusdanig talent bezat hebben ze hem om een voorbeeld te stellen de laan uit gestuurd.

13 oktober 2017 om 16:11

Klopt inderdaad. Was het niet bij Edgar Manucharian? Dan meen ik me tenminste te herinneren...

Az weet van Ajax natuurlijk al wat er is voorgevallen maar echte talenten moet je een tweede kans geven. Dat hij zelf al zegt dat hij had gehoopt op een mindere sanctie zegt genoeg. Genoeg spelers in het verleden die zijn wegstuurt bij Ajax maar genoeg talent hadden zie Hasselbank, Elia en promes. Hopen dat hij niet doorslaat maar dit een juiste waarschuwing was.

Het valt de laatste jaren op dat Ajax meestal getinte jongens verkoopt op de bank zet of snel wegstuurd. Ik vind het zeer opvallend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren