wk2018

Emanuelson: ‘Dat type spelers heb je nu bijna niet meer in Nederland’

Vrijdag, 13 oktober 2017 om 06:54

Urby Emanuelson is naar eigen zeggen heel blij met zijn terugkeer in Nederland. De loopbaan van de veelzijdige linkspoot leek in het slop te zitten, na buitelandse verblijven bij AS Roma, Atalanta, Hellas Verona en Sheffield Wednesday met sporadische speeltijd. Bij FC Utrecht heeft de 31-jarige Emanuelson zijn carrière echter nieuw leven ingeblazen.

"Omdat ik na zeven jaar in het buitenland mijn familie en vrienden weer dicht bij me heb. Dat is voor mij heel belangrijk", legt Emanuelson in gesprek met Voetbal International zijn blijdschap uit. Bovendien vervult de ex-speler van Ajax bij FC Utrecht een belangrijke rol, binnen en buiten de lijnen. "Ik merk wel dat ik er heel enthousiast van word om met gasten als Yassin Ayoub bezig te zijn."

"Ze vinden het leuk om van jou te leren, verhalen van jou te horen." Emanuelson wijst erop dat de spelers van FC Utrecht een ongelooflijke drive hebben. "Het kriebelt niet om straks trainer te worden, maar die mentorrol vertolken voor die jonge jongens bevalt me uitstekend. Ik voel me dan opeens weer die jonge Ajax-speler die kort na zijn debuut naar Jaap Stam luisterde. Of naar Tomás Galásek. Dat type spelers heb je nu bijna niet meer in Nederland."Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door blieke)

En dat is juist het probleem van de Eredivise. Qua talent zijn we nog steeds een van de beste competities, echter ontbreekt er in elke team 2/3 ervaren spelers. Dat is voornamelijk de oude NL spelers kwalijk te nemen. Spelers als van Persie, Nigel de jong, van der vaart, Sneijder, Babel, etc. Als deze jongens op tijd terugkwamen naar hun oude club, zou dat de eredivisie zeker qua niveau omhoog schieten. Hierdoor zouden we zeker niet onderdoen voor landen als België, Oekraïne, etc.

13 oktober 2017 om 07:14

Is dat de schuld van de spelers of is dat de schuld van het veilige financiële beleid van de Nederlandse clubs?

Overigens vind ik niet dat we onder doen voor België en Oekraïne. Onze subtop is groter en de top van Nederland is zeker groter dan dat van België. Historisch zeker, maar ook qua begroting, spelers en grootte. Dan heb ik het niet over de landenteams, natuurlijk.

13 oktober 2017 om 07:19

Beide, alsof deze spelers niet genoeg verdient hebben. Zo’n Sneijder is genaaid in Turkije qua boetes, gaat ook beetje om zelfrespect. Plus bij Ajax kunnen deze spelers genoeg erbij verdienen door reclames

13 oktober 2017 om 07:46

@delpay
Denk je werkelijk dat Ajax het salaris of wat voor bijverdienste van die spelers kunnen garanderen?
Je praat niet dat ze nu terug moeten komen maar toen de spelers nog vollop in hun carriërre zaten.
Je zegt immers dat ze op tijd, dus nog een stuk jonger en beter, terug moeten keren.
Dat doe jij ook hè. Als je een loopbaan hebt uitgestippeld ga je op je 50ste ook maar terug naar je eerste baantje met een "hongerloontje".
Of is dat weer appels met peren vergelijken?

13 oktober 2017 om 12:59

Haha niemand zegt dat ze in hun bloei terug moeten komen, maar eerder dan velen tot nu toe komen of wilden komen. Genoeg voorbeelden. Van der Vaart ging degradatie voetbal spelen bij HSV, Ajax wilde hem toen. Van der vaart wilde pas na real betis terugkeren 😂. Hij kon toen niet eens meer lopen. Nigel de jong niet eens paar weds gespeeld voor Galatasaray, van persie en Sneijder worden niet eens serieus genomen door hun clubs. Genoeg voorbeelden.

13 oktober 2017 om 08:19

Qua talent is Nederland allang niet meer "een van de beste competities". De definitie van "talent" is in de laatste jaren heel erg veranderd. De echte talenten van tegenwoordig (Mbappe, Dembele, Asensio, Rashford) zijn zo ontzettend veel stappen verder. In de grootste wedstrijden ter wereld staan ze gewoon te voetballen alsof het niks is. Wie op de Nederlandse velden zie jij nu al in laten we zeggen het eerste van Barca, United staan.

13 oktober 2017 om 08:47

Inderdaad, hoe hij zoiets durft zeggen nu de PL afziet met al die Nederlanders te kopen voor 20 maal hun werkelijke waarde, terwijl ze allemaal het niveau van die competitie in geen lichtjaren aankunnen. Depay, Janssen en Klaassen als aanvoerders van die lichting.

Of leg dat maar eens uit aan bijvoorbeeld de fans van Wolfsburg, die Bruma en Bazoer voor grote bedragen zagen komen maar vervolgens naar de degradatie geleid worden.

En zo kan je nog een tijdje doorgaan. Clubs die nog geloven in het talent van Eredivisiespelers gaan gewoon rechtstreeks voor een faillissement.

13 oktober 2017 om 09:49

Mbappe, Dembele, Asensio en Rashford (die laatste is overigens veel minder naar mijn mening) zijn niet echt een goede maatstaf, dat zijn megatalenten. Er zit nog wel wat tussen hun niveau en gasten die beter bij de plaatselijke amateurs kunnen gaan spelen.

Echt grote talenten spelen overigens allang niet meer in Nederland. Als je op je 14e een beetje tegen een bal kan trappen, komt er ergens wel een club voorbij die je papa een zakgeld en een baan onder z'n neus schuift om je weg te halen.

13 oktober 2017 om 09:50

Nou nou Fiodor, hoe jij het stelt is het ook weer niet.
Je laatste zin gaat helemaal nergens over. Alsof talenten uit Nederland de directe(!) oorzaak zijn van degradatie of zelfs een faillissement. Wat een onzin.

Overigens is een van de redenen dat talenten niet meer 'tot bloei' komen in Nederland dat koopzieke, zielloze clubs zoals dat Manchester City dat jij support talenten veel te vroeg wegkopen in de hoop dat er maar 1 goeie tussen zit. Dat vernielt de markt en het uiteindelijke niveau in de ED compleet.

13 oktober 2017 om 09:54

Het probleem is niet het ontbreken van talent maar het bombarderen van bepaalde spelers door media, fans, liefhebbers etc tot toptalent. Dat betekent dat er in de jeugd geinvesteerd wordt in middelmaat terwijl de echte talenten vroegtijdig stoppen. Er is echt wat mis met het voetbalinzicht van alles wat met het NLse voetbal te maken heeft.

13 oktober 2017 om 13:01

Dat niet alleen. Het bombarderen tot megatalent/topspeler schept buitensporige verwachtingen die dan uiteraard niet voldaan worden. En dan krijg je zaken dat jongens als Strootman, Wijnaldum en Depay worden uitgekotst. Dat zijn prima voetballers maar de buitenwacht is blijkbaar niet meer tevreden met prima.

Nederlanders komen mij dan op voetbalvlak meer en meer over als een stel verwende kinderen die denken dat menig Nederlands talent wel moet uitgroeien tot een wereldvoetballer. Beetje vergelijkbaar met de hypezieke Engelsen. Alleen rekenen de immer kritiekvolle Nlers dan wel graag nog eens af met hun eigen gecreeerde hypes.

13 oktober 2017 om 13:04

Welke competities zijn er beter dan, qua talent??? België? Oekraïne? Turkije ? Denenmarken ? Dat zijn wel de landen die boven ons op clubcoefficentenlijst gaan staan na dit seizoen. Je hebt niet door hoe ver ons competitie is afgezakt volgens mij.

Die lichting komt er vanzelf weer aan. Zitten nu eindelijk slimme mensen bij de KNVB en er komt een sterke lichting aan. Off topic... vergeten jullie AC Milan niet?

Urby heeft gelijk.
Hij is een van de weinige oude voetballers die terugkeren in de Eredivisie die een behoorlijk niveau heeft gehaald.
Maar hij had hierbij eigenbelang, want hij was niet gewild in de markt.. Als zijn carrière beter was, had hij heus wel ergens met een betere salaris in het buitenland gevoetbald.

Ik vind dat Emanuelson nog niet belangrijk genoeg is. Als er wedstrijden zijn waarbij 4-0 en 7-0 worden verloren, dan zou hij, Janssen en Braafheid met hun ervaring meer sturing moeten geven aan het team.

bij Ajax vond ik dit al een hele bruikbare en multifunctionele speler die echt ondergewaardeerd werd. Urby werkt hard wordt elk seizoen op een andere positie gezet maar zeurt niet. Ben heel blij met deze kerel bij ons in UU

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

85 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Barcelona moet kiezen tussen Frenkie de Jong en Adrien Rabiot. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren