PSV moet zich nog buigen over transfersom en salaris voor Rezabala

Vrijdag, 13 oktober 2017 om

PSV wikt en weegt de komst van het Ecuadoraanse talent Jordan Rezabala, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De zeventienjarige middenvelder, aanvoerder van Ecuador Onder-17, wil naar verluidt zelf graag in Eindhoven aan de slag. Rezabal maakte afgelopen week nader kennis met de jeugdopleiding van PSV.

Afgelopen week speelde Rezabala mee in een oefenduel met PSV Onder-19, tegen de leeftijdsgenoten van KV Mechelen uit België. PSV verloor die wedstrijd met 2-3. PSV is er volgens het dagblad nog niet uit of men de interesse in de middenvelder concretiseert en bovendien moet men ook tot een akkoord met Independiente del Valle komen.

Independiente del Valle kan een opleidingsvergoeding vragen voor Rezabala, die nog geen contract heeft ondertekend en in februari 2018 zijn achttiende verjaardag viert. Dat is ook het moment dat hij officieel door PSV, of een andere club, kan worden vastgelegd. Als niet EU-speler moet de middenvelder echter wel een stevig salaris krijgen en zodoende zal PSV zich moeten buigen over het totaalplaatje qua kosten.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Ben benieuwd of dit iets kan worden. Volgens mij moet een niet eu speler een jaar salaris hebben van 5 ton. Geldt dit trouwens ook voor jeugdspelers?

13 oktober 2017 om 00:48

Ik betwijfel of dat in dezelfde hoedanigheid geldt voor jeugdspelers. Volgens mij is de regel overigens 1,5 x gemiddelde ED salaris. Rond de 4 ton. Maar kan verouderd zijn..

13 oktober 2017 om 06:03

Een speler van buiten de EU moet inderdaad 1,5× het gemiddelde eredivisiesalaris verdienen. Voor jeugdspelers van buiten de EU is het de helft van dat bedrag.

13 oktober 2017 om 01:06

Volgens mij klopt het wat Schwarz zegt. Maar ik gok dat die dan op zijn 18e pas overkomt en dus dat salaris inderdaad zou moeten verdienen!

13 oktober 2017 om 06:05

Volgrns mij geldt een speler hierbij tot en met zijn 20ste als jeugdspeler.

Zonder hier psv te veroordelen ofzo, maar eigenlijk bijzonder vreemd dat de reaguurders hierboven 'gewoon' allemaal nieuwsgierig zijn en het normaal beginnen te vinden dat een jong Zuid Amerikaans talent naar Nederland komt (als het feest doorgaat). Zodra er echter een talent op zn 16e van Nederland naar Engeland gaat spreken we bijna allemaal schande. 🙄

13 oktober 2017 om 06:52

Is dat een fenomeen dat alleen bij psv voorkomt? Neen. Dus vreemd dat jij alleen psv erbij haalt. En ja, spelers die vanuit zuid amerika overkomen kirjgen eerlijke kans om zich te ontwikkelen, talenten die als vee naar uk gaan zijn een vd zovelen daar....appels met peren dus.

13 oktober 2017 om 08:03

noem mij nog eens 2 nederlandse clubs op die structureel elk jaar 2 of 3 kinderen uit den verre haalt! en maar klagen dat er geen Nederlands talent meer doorbreekt in nederland.

13 oktober 2017 om 08:31

Er worden elk jaar 10tallen spelers uit scandinavië gehaald.

13 oktober 2017 om 08:49

@rugnummer:

Momenteel loopt bij Ajax o.a. rond (achter de naam het land van herkomst + leeftijd waarop hij naar Ajax kwam):

Thethani (Zuid-Afrika, 18)
Cerny (tsjechie, 16)
Solomons (Zuid-Afrika, 18)
Dolberg (denemarken, 17)
Gorski (polen, 17)
Pasquali (australie, 17)
Jensen (denemarken, 17)
Horvath (hongarije, 15)
Schon (hongarije, 16)
Ylatupa (finland, 16)
Danilo (brazilie, 18)

13 oktober 2017 om 09:55

As Roma, Noem er eens twintig die het laatste jaar gehaald zijn?
Of kan het zijn dat je weer schromelijk overdrijft..

13 oktober 2017 om 10:19

ja.ik zeg niet dat psv de enige club is. dit lijstje onderstreept juist ook mijn punt. psv én ajax kopen. kopen en kopen enorm veel jeugdspelers uit het buitenland. dit remt de ontwikkeling van nederlands talent. de overige teams doen dit niet of vele malen minder. het is een keuze en naar mijn idee een hele foute.

13 oktober 2017 om 10:46

@rugnummer:

Ik denk dat het wel meevalt. PSV heeft nu 12 spelers in de A-selectie die doorgestroomd zijn vanuit de eigen jeugd, 9 daarvan zijn Nederlanders.

13 oktober 2017 om 14:47

@martinarody; niet zo selectief joh, ik haal niet 'alleen' psv erbij. In dezelfde zin trek ik het namelijk landelijk breed. 'dit topic gaat specifiek over psv, dus is het gek dat ik hier letterlijk zeg: zonder psv te veroordelen?'
Over de ontwikkelkansen zijn de meningen verdeeld. Krijgen ze hier sneller speeltijd? ja.
Ontwikkelen ze zich hier beter? Dat is nog maar zeer de vraag.

Kan iemand me uitleggen waarom een niet EU speler zo veel moet verdienen?

13 oktober 2017 om 09:26

Ik gok dat dit een soort bescherming is voor de werknemers binnen de EU. In principe worden op deze manier alleen mensen buiten de EU gehaald als ze echt iets toevoegen, terwijl voor de andere posities gewoon werknemers uit de EU worden aangetrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren