‘Barça stelt tekenbonus van 95 miljoen euro in het vooruitzicht’

Donderdag, 12 oktober 2017 om

Eerder op de donderdag doken er al geruchten op dat Barcelona bezig is te onderzoeken hoe het de meeste inkomsten kan genereren door de naam van Camp Nou te verkopen voor sponsordoeleinden en nu is ook duidelijk geworden waar een groot deel van die opbrengsten naar toe moeten gaan. De Catalaanse club is namelijk nog altijd bezig met de contractverlenging van Lionel Messi en stelt de Argentijn een megabonus in het vooruitzicht.

L’Ara meldt dat Barça Messi een tekenbonus die ergens ligt tussen de 88 miljoen en 95 miljoen euro in het vooruitzicht heeft gesteld als de sterspeler besluit zijn tot volgend jaar zomer doorlopende verbintenis te verlengen. Messi’s vader en broer hebben naar verluidt al hun goedkeuring gegeven aan een nieuw contract met een looptijd van 3,5 jaar, maar de aanvaller zelf heeft, met onder meer Manchester City als mogelijke kaper op de kust, nog altijd niet zijn handtekening gezet.

Aangezien het salarishuis van de club op dit moment al 84 procent, Messi’s nieuwe contract niet meegerekend, van de totale inkomsten opslurpt, is Barcelona dringend op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Naast een nieuwe deal met kledingsponsor Nike moet de verkoop van de stadionnaam een van die bronnen worden. Barça hoopt naar verluidt circa 200 miljoen euro op te halen voor een deal die 25 jaar gaat lopen.


Poll

Denk jij dat Lionel Messi zijn contract bij Barcelona gaat verlengen?


Gerelateerd

125 reacties (laatste reactie door perspectief)

Wauw... als dit waar is, wauw. 88-95 miljoen, gewoon, om te tekenen.

12 oktober 2017 om 19:40

Ze moeten iets doen om hem niet naar City te laten gaan. Belachelijk bedrag dit en het zou nog belachelijker zijn als Messi het opeist. Eerst betalen ze 180 miljoen voor een tiener en nu dit.. soms denk ik : we kunnen barcelona maar beter uit Laliga laten vertrekken want ze draaien compleet door

12 oktober 2017 om 22:24

Gelukkig waren Bale en Ronaldo spotgoedkoop en kopen zij niet alles leeg... er lopen zoveel eigen opgeleide spelers rond bij real...

13 oktober 2017 om 00:29

Och, och, jochie toch.. Je bent ook wel een gekkie he, Bobje Hij heeft gewoon een punt tot op bepaalde hoogte natuurlijk. Als Messi dit accepteert, heeft hij geen greintje respect voor de club. Daarnaast is het te zielig voor woorden dat Barcelona dit aanbied aan hem, mocht het waar zijn overigens. Ze lopen overal om te klagen daar in Catalonie - weeeeh, Neymar wordt weggekocht.. weeeeh, die club betaald te veel aan spelers.. - maar als ze zelf geld uitgeven is alles toegestaan. Het is toch te zot voor woorden dat je een speler die al bij je club zit en jaarlijks 40 miljoen incasseert, ook nog eens bijna 100 miljoen cadeau geeft voor een krabbel. Sorry hoor, maar als mensen dit nog goedpraten.. Misschien kan je die 100 miljoen in je jeugd steken; daar waren jullie toch altijd zo van overtuigd dankzij een gouden generatie.

13 oktober 2017 om 12:20

Als dit nieuws klopt is het inderdaad belachelijk zoveel teken geld maar goed daar ging het niet om. En wanneer heb ik dan precies gezegd dat ik het goedkeur?

12 oktober 2017 om 19:42

als messi een eenvoudige handtekening heeft verdiend ie in 1 seconde zo'n 90 miljoen. Dat is zelfs voor zo'n geweldenaar ietwat veel...

12 oktober 2017 om 22:24

Als barca dat er voor overheeft...

13 oktober 2017 om 00:31

Maar over een jaar weer klagen zeker als er een club aanklopt met 200 miljoen voor een van hun spelers.. PSG had het er ook voor over om het via een omweg te doen, maar dat was schandalig.

12 oktober 2017 om 19:45

Geloof best dat dit waar is. Barcelona en Manchester City geven spelers echt teveel geld. Messi is wel de beste ooit maar de rest..

Doe nou eens normaal...

12 oktober 2017 om 19:30

Gaat echt nergens over, volgens mij is het een eer om zolang mogelijk voor Barca te spelen. Of moet Barca Messi overhalen met 90 milj tekengeld? Want zijn salaris is al zo laag....

Voordat geld kan je bijna elke speler halen haha. Jeetje

Ik vond Barcelona nu nog erger dan PSG en man city mocht dit waar zijn. Jarenlang een grote mond over real Madrid, en nu doen ze precies hetzelfde

12 oktober 2017 om 19:43

Hetzelfde? Barcelona betaalt echt meest absurde bedragen aan spelers. Messi verdiend wel zo’n contract hij is tenslotte de beste ooit. Maar de rest verdiend echt te veel. Bij Real Madrid betalen ze niet zoveel aan salarissen.

13 oktober 2017 om 00:45

Niemand verdient een contract met een tekenpremie van bijna 100 miljoen voor een simpele handtekening.. Messi is toch zo verliefd op Barcelona? Waarom zet je die handtekening dan pas als je zoveel geld aangeboden krijgt? Door de jaren heen heb je Messi qua persoonlijkheid al zien veranderen (lees: niets mis mee, want het braafste jongetje van de voetbalwereld zijn vond ik maar niets), maar als dit nodig is om bij te tekenen, mag geen enkele Barcelona fan ooit nog wat zeggen over de persoonlijkheid van Ronaldo.

Slechts voor 3,5 jaar, dus dit ganse circus kan binnen 2 a 3 jaar weer opnieuw beginnen,.

12 oktober 2017 om 19:48

Messi is dan 34.5 jaar oud, dat lijkt me niet.

12 oktober 2017 om 20:00

Als dit gerucht blijkt te kloppen en hij binnenkort voor 3,5 jaar bijtekent, zal dat nieuwe contract aflopen wanneer hij net 34 is geworden. Geen 34,5.

Wat ik verwacht is dat ze ook dat contract niet zullen laten aflopen, maar dat ze een 12-tal maanden daarvoor weer de onderhandelingen over een laatste contract openen, en dat hij een 6-tal maanden voordat het afloopt, zoals nu, bijtekent. Dat zou dus op zijn 33,5 zijn. Dezelfde leeftijd als Iniesta die vorige week bijtekende. Niet voor 5 of 6 jaar, maar voor een jaar of 2-3, of 'voor het leven' zoals Iniesta.

Ik zie hem niet terugkeren naar Argentiniã« waar hij voor een appel en een ei zal moeten voetballen, ik denk dat hij zijn carriere gewoon bij Barcelona afsluit, rond zijn 36ste of zo.

12 oktober 2017 om 20:36

Hij wordt in Juni 31 jaar, als zijn contract afloopt. Een 3.5 jaar verlenging brengt dat op 34.5 jaar.

Maar ik vind het een raar verhaal vinden. Lijkt me ook een gigantisch risico trouwens, met die hele soap rond de Catalaanse onafhankelijkheid. Voor je het weet zit je met Espanyol en nog acht andere clubs in een klein landje te voetballen voor een CL voorronde ticket. Diverse Europese topclubs (celtic, Steaua, Ajax, Benfica) weten hoe dat voelt.

12 oktober 2017 om 20:52

Ja maar nu is hij 30 en een paar maanden dus als hij binnenkort dat contract tekent voor 3,5 jaar, ligt hij vast tot zijn 34ste. Het is wachten op verdere berichtgeving maar het is waarschijnlijk geen optelsom van huidige plus nieuw contract.

13 oktober 2017 om 00:47

Maar de contractverlenging is 3,5 jaar omdat hij NU tekent, niet in juni. Hij is nu 30, dus kom je uiteindelijk uit op 34. Dat je nog stellig beweerd dat het 34,5 is, zegt alweer genoeg..

En daar gaat de mooie miljoenen omzet? Denk niet dat dit waar is, beetje absurd. Daar kan je een goeie speler van kopen, wat ik ook dus verwacht wat ze gaan doen. Messi blijft toch.

Als zo'n speler dan echt clubliefde heeft, dan incasseert ie niet zo'n tekenbonus. Hij is niet voor niets zijn hele leven al speler van Barca. Dan hoef je bij je zoveelste topcontract er toch niet ook nog ruim 90 miljoen tekenpremie bij te hebben.

Het ergste was ook nog dat er geen salarisruimte meer vrij was met Neymar. Nu die vertrokken was dacht ik wel dat zijn salaris over de rest van het team verdeeld werd. Maar dit kan ik bijna niet geloven. Wat is het bestuur toch bezig.

Voor de supporters die zeggen dat er steeds gekkere bedragen wordt gegeven. Hou ook rekening met dat clubs veel meer verdienen dat vroeger. Waar vroeger een club 100 miljoen per jaar verdiende is dat nu bij 900 miljoen. En ja iedereen wil er van profiteren.

Ik heb liever dat geld blijft rollen dan dat alles op de bank staat en door inflatie steeds minder waard wordt. Kijk Arsenal ze gingen heel lang wachten met het uitgeven van 40-50 miljoen voor echte topspelers en nu kunnen ze met dat bedrag geen topper binnen halen.

12 oktober 2017 om 19:41

Die 84% blijft 84% en daar komt het salaris van Messi nog bij. Dat is absurd hoog en vraag me af of het nog verantwoord is.

Is L'ara een comedy groep want dit lijkt me sterk.

Wacht, hun inkomsten waren afgelopen jaar 900 miljoen, 85 procent daarvan gaat naar het salaris? Dat lijkt me heel erg onwaarschijnlijk.

13 oktober 2017 om 00:53

Uh, je weet dat Barcelona van alle voetbalclubs wereldwijd het meest betaald, toch? Het zou me in ieder geval niets verbazen als ze jaarlijks 500+ miljoen aan salarissen betalen, aangezien alle bedragen waar altijd over gesproken wordt netto zijn. Messi verdient nu al 40-45(?) miljoen per jaar, wat inhoudt dat hij dus 80-90 miljoen kost voor Barcelona.

13 oktober 2017 om 08:15

Je hoeft daar niet over te speculeren, de totale salarisuitgaven staan gewoon in het jaarverslag. Over het seizoen 15-16 was dit 340m, het lijkt me toch sterk dat dit in 1 jaar naar 756m (84 procent van 900m) is gestegen.

Dit is bijna wanhopig. Zou dit betekenen (als het klopt) dat een nieuwe handtekening van Messi toch niet zo zeker is als men bij Barcelona beweerd? In welke zin moet dit hem ook overhalen? Die kerel is al multimiljonair en het geld zal blijven binnenstromen.

Mocht dit dus inderdaad kloppen lijkt het me eerder een zet van een kat in het nauw. Barcelona mag zich ook echt voorlopig niet meer presteren alsof men niet meedoet met de hele kapitalistische markt en op de eigen jeugd vestigt. Met het huidige bestuur is dit helaas alles behalve waar. Ook al is het Messi, 95 miljoen voor een contractverlening is compleet belachelijk.

waarom gelooft iedereen dit direct?

88-95 miljoen euro om je werknemer te willen houden. Waar is de tijd gebleven dat collega's, werk en vrienden belangrijker waren dan het geld.

Barcelona wordt steeds maar weer gegijzeld door z'n werknemers. Zeker bedoeld om de 'clubliefde' van Messi te belonen.

Hypocrieten alsof jullie een salarisverhoging zouden weigeren als je werkgever je dat wilt betalen omdat je al jaren topwerk levert bij het bedrijf en het bedrijf groot aanzien krijgt mede door jouw inspaningen en naam

13 oktober 2017 om 01:00

Een realistische salarisverhoging accepteert iedereen, maar waar gaat dit heen? Barcelona loopt al jaren te janken dat er te veel betaald wordt in de voetballerij, zeker nu na de transfer van Neymar, maar als je dan het artikel leest - met in het achterhoofd de recordomzet van dit jaar - en ziet dat 84% (lees: zal ongetwijfeld lager liggen, maar 70% zeker) daarvan aan salarissen opgaat.. Hoe hypocriet is dat dan? Vervolgens doen ze er nog even een schepje - althans, maak daar maar iets anders van, want 90 miljoen is geen schepje meer - bovenop door een huidige werknemer 90 miljoen te bieden om zijn contract te verlengen en daarnaast ook nog eens - pak hem beet - 5 miljoen netto per jaar extra gaat betalen. Clubliefde pur sang natuurlijk die Messi 😅

Het is de vraag of dit natuurlijk waar is. Mocht dit waar zijn, denk ik dat het huidig bestuur echt veel te ver gaat! Ze weten dat als Messi vertrekt, belanden ze ook op straat. Dus, ze doen er alles aan zodat Messi met gesloten ogen tekent. Echt schandalig!
Maar, dit wil absoluut niet zeggen dat Messi hier schuldig aan is. Messi tekent niet bij, omdat hij niet tevreden is met huidig bestuur en gang van zaken. Het betekent absoluut niet, dat hij geen clubliefde meer heeft. Hij is toch niet degene die perse 95mil vraagt om te tekenen? Het is het huidig bestuur dat alles doet om te blijven.

13 oktober 2017 om 01:05

Maar als hij dan echt zo van die club houdt, accepteert hij het niet. Begrijp me niet verkeerd, die jongen verdient echt wel een dikke tekenpremie, maar als je ook maar een beetje respect hebt voor je club, dan doe je dit niet. Als hij echt een statement wil maken, dan verlengt hij pas als Bartomeu opgerot is. Dan is de keuze erg simpel voor Barcelona lijkt me, want zonder Messi is Barcelona - zeker nu zonder Neymar en een uitermate zwakke Suarez - helemaal niets en dan vliegen Bartomeu en co er sowieso uit.

13 oktober 2017 om 10:41

@SMK88: Je hebt gelijk als Messi respect heeft dan is het tekenpremie niet die hem bij Barca moet houden! Messi is niet degene responsible voor dit artikel nogmaals. Hij maakt dan ook met niet tekenen zijn statement duidelijk toch? Hij is gewoon niet tevreden met huidig bestuur en hoe de club kapot wordt gemaakt. Probleem is dat Bartomeu veel maar dan ook veel banden en aanhangers heeft binnen de club. Ook al schreeuwen Barca fans een jaar lang “Bartomeu uit”, onder wie ik, zie ik het echt niet een-twee gebeuren.hiermee probeert Messi gewoonervoor te zorgen dat het bestuur eruit vliegt. Hij blijft ook gewoon proffesioneel en zegt niet in het openbaar dat hij zijn werkgever eruit wilt. Had hij zo’n statement openbaar gezegd, kreeg hij alle kritiek van de wereld. Ik denk dat Messi normaal gesproken met plezier een levenslange contract zou tekenen, zoals Iniesta. Alleen beste voetballer(imo) wil niet zijn laatste jaren slijten. Dat verdient hij ook niet. Als er clubliefde bestaat, is hij een van de weinigen die het 100% heeft. Ik denk trouwens dat hij zeker blijft. I am sure of it.

13 oktober 2017 om 10:43

Edit: Bartomeu is natuurlijk niet de werkgever, dat is de club zelf, maar ik denk dat je snapt wat ik bedoel.

Wat heb je eraan om wereldtoppers zelf op te leiden als je ze alsnog jarenlang honderden miljoenen aan tekengeld moet betalen?

Afgelopen zomer tekende Messi al voor de 8e keer (!) bij, toen met een tekenbonus van 50m, en nu weer 95 miljoen daar bovenop? Pff...

12 oktober 2017 om 21:18

Hou je aub bij de feiten. Hij heeft afgelopen zomer geen contract verlengt en dus ook die 50mik niet ontvangen. Er werd toentijd geclaimd dat hij heeft getekend en zelfs Barca melddde officieel contractverlenging van Messi, maar achteraf bleek dat hij helemaal niet heeft getekend. Vandaar nu al dit gedoe natuurlijk.

12 oktober 2017 om 23:12

Ah kijk dat heb ik idd gemist dan. Alsnog lijkt het me nogal frustrerend om je zelfopgeleide speler via tekenbonussen telkens opnieuw te moeten ‘kopen’.

13 oktober 2017 om 10:24

Idd, alleen denk ik dat dit meer aan huidig bestuur en situatie ligt. Messi zou anders gewoon voor zoveelste keer op een fatsoenlijke manier verlengen. Achja dit artikel kan ook totale onzin zijn.

12 oktober 2017 om 21:55

Messi heeft al 3 jaar geen contract ondertekend bij Barcelona.

13 oktober 2017 om 01:10

Heeft hij niet verlengd of daadwerkelijk niet getekend? Messi krijgt bijna ieder jaar een verhoging, dus tekent hij bijna ieder jaar een contract.

13 oktober 2017 om 10:28

@SMK88 Als antwoord op je vraag: nee, hij heeft al 3jaar niet verlengt en niet getekend. Je argumentatie (2de zin) is mij niet echt duidelijk. Hij krijgt niet ieder jaar een verhoging, omdat zijn contract simpelweg hetzelfde blijft. Wat hij wel krijgt, is ieder jaar een bonus.

13 oktober 2017 om 15:09

Zoals ik zei heeft Messi al 3 jaar geen contract ondertekend. Je moet niet alles geloven wat je leest op VZ.

Ik wil geen ouwe zeikerd zijn, maar waar slaat dit nog op eigenlijk. De voetbalwereld is totaal verziekt en allang niet meer voor de gewone man. Blijkbaar kan Barcelona het allemaal betalen, maar de verhoudingen zijn toch helemaal zoek en Messi verdient in z'n eentje nog meer dan alle spelers in de eredivisie bij elkaar. Hoe lang kan dit nog standhouden?

13 oktober 2017 om 00:21

Ik ga er even vanuit dat jij 'de gewone man' bent. In hoeverre heeft dit invloed op jouw leven? Volgens mij laat Messi nog steeds mooie dingen zien ondanks deze bedragen. Als voetbalfan gaat het toch voornamelijk om dat je geniet van het spelletje? Ik vind het zo grappig om te zien hoe mensen reageren alsof het uit hun eigen zak komt.

13 oktober 2017 om 01:13

Het gaat er niet om of het uit mijn zak komt, de jouwe of die van Vazieman, maar om het feit dat Barcelona als het ware Messi bijna ieder jaar weer moet 'kopen' om hem bij de club te houden. Die jongen is 'verliefd' op Barcelona, maar zodra er weer een jaar voorbij is, troggelt hij ze weer geld af. Aan de ene kant begrijpelijk en ook nog eens terecht, maar je kan ook volledig doorslaan met 90 miljoen. Dan hadden ze nog beter die 90 miljoen bij het al geboden bedrag van Coutinho kunnen doen; dan had Messi nu ook tevreden geweest.

Als messi een beetje gevoel heb .Dan tekend hij meteen en schenkt die 90 miljoen waar die 4seconden voor moest werken aan een goed doel. Van die 300/400 miljoen die hij nog op zn rekening heb staan kan hij nog wel leven de komende tijd.

13 oktober 2017 om 01:15

Messi heeft ten eerste geen 300/400 miljoen op de bank en ten tweede; zo vaak zie je geen berichten over Messi en een goed doel (lees: betekent uiteraard niet dat hij ze niet financieel steunt).

Barcalona verkopen hun eigen club nog aan Messi.
De salaris huishouding van Barcalona is al jaren rot, maar nog steeds kan het allemaal...

Na Ajax kon Barcelona altijd wel, ook wegens de Nederlanders uit het verleden, op mijn sympathie rekenen. Ook vond ik het mooi dat ze zonder shirtreclame speelden. Helaas het heden is anders,niet de beste speler van de wereld houden met een goed verhaal, maar met meer geld dan hij ooit op zou kunnen maken overhalen? Triest en megalomaan dit.

Met Neymar heeft Barca de waarde van dit soort bonusregelingen vrijwel naar nul gedevalueerd.

Wat een gelul hoor ik hier...alsof er ook maar 1 iemand hier zou zeggen tegen zijn baas die je 80 miljoen aanbiedt om te blijven...nee dankje jullie hebben me al zoveel gegeven en gaat dan over tot de orde van de dag....teknt wel je vernieuwde contract...

12 oktober 2017 om 23:16

Helemaal geen geluk. Als ik al honderd miljoen oid heb dan hoef ik dr niet nog es honderd mljn bij. Wat moet je dr mee. Deze mensen hebben 0.0 realiteitsbesef. Zijn gewoon sneue mensen die geen benul hebben van wat er in de wereld speelt. Mssch kan die nog wat belasting ontduiken. Houdt ie nog wat meer over....zucht

13 oktober 2017 om 00:30

Ik vermoed dat zij meer verstand hebben van de wereld dan jij. Jij praat alsof je ze allemaal persoonlijk kent. Het beste is om op jezelf te focussen in plaats van succesvolle mensen te gaan bashen. Jouw comment hieronder bevestigt maar weer eens de moraalridder gedrag van sommige mensen.

Wist je dat je met de smartphone die jij gebruikt om hier succesvolle mensen te bashen, je met dat geld ook een gezin in Afrika mee had kunnen voeden?

Het zou Messi sieren als hij zegt ik teken bij onder 2 voorwaarden en de voorwaarden zijn dat Alle entree kaarten voor het seizoen 2018/2019 niet verhoogd worden en tevens 50% goedkoper zijn voor het gehele seizoen. Zo nader je denk ik wel die 95 miljoen voor zijn handtekening.

Als iemand zo van zijn club houdt dan zou die een krabbel onder een monster salaris en tekengeld van bijna 100 miljoen nooit accepteren. Als hij het voor geld doet dan zou ik als ik hem desondanks adviseren te wachten tot januari om te luisteren hoeveel geld de andere clubs voor hem over hebben. Het verbaast me dan niet als de clubs hem in de zomer willen aantrekken (transfervrij) en hem 150 miljoen aan tekengeld bieden.

Waarom geen contract tekenen tot 30 juni 2023 ??? In juni 2023 wordt Messi net 36 dus dan zou hij met pensioen kunnen gaan.. Als ze hem nu maar laten bijtekenen tot 30 juni 2021 dan is hij net 34 geworden als zijn contract afloopt en zal je opnieuw rond de tafel moeten zitten voor nog 1 of 2 extra jaren.
Ik vermoed dat 2022-2023 het laaste seizoen wordt van Messi bij Barcelona en met Argentinie voor het WK in Qatar eind 2022.
Misschien gaat Messi nog 1 jaar daarna naar de VS of Argentinie voor de LOL en dan op zijn 37ste pas definitief op pensioen.

Alsof je je eigen speler weer opnieuw koop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1211
5.Getafe72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3589 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 4 4 0 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Bergwijn: ‘Voor jullie is dat misschien mooi, maar voor ons is het klote’

PSV hoopte voorafgaand aan het Champions League-duel met Barcelona nog voor een stunt te kunnen zorgen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een 4-0 nederlaag in het Spanje. Steven Bergwijn, die...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren