Groenendijk haalt uit: ‘Alsof ze bij NAC Champions League zijn gewend’

Donderdag, 12 oktober 2017 om

Alfons Groenendijk is absoluut niet gediend van de uitspraken van zijn collega-trainer Stijn Vreven. De trainer van NAC Breda liet zich eerder deze week negatief uit over het voetbal van ADO Den Haag, dat onder meer te verdedigend zou zijn. Groenendijk is vooral verbaasd dat de oud-verdediger zich op een dergelijke manier uitlaat: "Laat hem lekker naar zijn eigen elftal kijken."

Vreven liet zich deze week in gesprek met BN/De Stem laatdunkend uit over de ploeg waarvan hij onlangs met 0-1 verloor. "Kijk, zoals ADO Den Haag speelt, kunnen wij het ook wel negentig minuten volhouden." Het spel van de tegenstander sprak de Belg totaal niet aan, maar de opmerkingen van Vreven zijn Groenendijk volledig in het verkeerde keelgat geschoten.

"Ik ben laatst voor niks naar Feyenoord - NAC geweest (0-2, red.), want daar stonden ze 86 minuten bijna achter de goal te verdedigen", foetert Groenendijk in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij kan zich beter afvragen waarom zijn ploeg elke wedstrijd na een uur als een kaartenhuis in elkaar stort." Vreven zei ook dat de fans van NAC 'iets anders verlangen' dan de supporters in Den Haag. "Waar haalt-ie het vandaan? Alsof ze bij NAC Champions League zijn gewend. Ze hebben de afgelopen jaren nota bene in de Jupiler League gespeeld."


Poll

Ben jij het eens met Alfons Groenendijk?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door schop1989)

Stijn Vreven moet zich lekker bezig houden met zijn eigen elftal. Hij kan praten wat hij wilt, maar zijn team gaat gewoon onderuit tegen Ado. Uiteindelijk zijn het de punten die tellen, en zo goed voetbalt NAC nou ook weer niet. Ze komen na zoveel jaar terug uit de Jupiler League en dan een beetje anderen gaan vertellen hoe voetbal wel of niet zou moeten...

12 oktober 2017 om 19:20

Stijn Vreven 'houdt zich ook lekker bezig met zijn eigen elftal"....maar dat wil nog niet zeggen dat hij zijn mening niet mag geven over dat afschuwelijke voetbal wat ADO speelt dit seizoen!!!

En als Groenendijk zonodig NAC dan even kleiner moet maken met zijn uitspraken...waarom speelde hij dan juist WEL zo met ADO alsof NAC een of andere CL ploeg was????

12 oktober 2017 om 19:42

Ten eerste was het een uitwedstrijd voor ADO. Ten tweede, in strijd om degradatie is dit een zes punten wedstrijd. Dus lelijk of niet, deze punten tellen goed mee. Ik zie geen enkele reden waarom ADO de boel zou moeten opengooien voor een gezellig avondje NAC.. realistisch voetbal overheerst

12 oktober 2017 om 19:52

2ricardo77. Ik heb NAC 1x live gezien. Tegen Feyenoord in de Kuip. Nou dan speelt ADO (in de Kuip voor de beker gezien) veel aanvallender.
Zogenaamd kramp hebben en als de scheids er na tig keer niet meer intrapt, snel opspringen en doorspelen. (had ik nog nooit eerder gezien) Een keeper die echt vanaf de eerste bal loopt tijd te rekken. Een bus van hier tot Tokio.
Nee Vreeven heeft recht van spreken

13 oktober 2017 om 11:20

Degradatie wedstrijd dat was totaal niet zo ado is het hele seizoen niet in een naam genoemd met Roda Sparta Willem II

14 oktober 2017 om 12:07

Ok prima jij maakt conclusies op basis van 1 uitwedstrijd v NAC in de Kuip..wat had je Dan verwacht: dat NAC daar vol op aanval zou spelen?????! Ze speelde overigens helemaal niet verdedigend tot 0-1, hadden beste kansen en kwamen terecht op voorsprong..maar dat heb jij waarschijnlijk niet "gezien"

12 oktober 2017 om 22:43

Groenendijk moet zich niet zo aangevallen voelen. Vreven zegt niks verkeerd en het is zeker zo dat ze bij NAC vooral plezier en een leuke avond verwachten. Hiermee plaats Vreven zich helemaal niet boven de tegenstander en doet al zeker niet alsof ze CL verwachten. Hij zegt uitsluitend iets over de spelopvatting.

12 oktober 2017 om 22:58

Volgens mij was zijn betoog vrij gechargeerd naar ADO. Lekker met zijn eigen ploeg bezig houden. Matige voetballer nu ook een matige trainer die zijn eigen falen probeert te maskeren. Beetje jammer.

12 oktober 2017 om 23:58

Afo had toch ook een dramatische instelling tegen NAC? Dat ze gewonnen hebben is een groot wonder

13 oktober 2017 om 00:54

Stijn Vreven is een provocateur. Zo was hij als speler ook al.

Inderdaad vreemd als de trainers van ADO en NAC elkaar gaan bekritiseren op de speelwijze. Waar mogelijk zullen deze ploegen meer risico in het spel leggen, maar omdat ze ook regelmatig tegen betere tegenstanders spelen gaat ook regelmatig de bus voor het doel. Is niet erg, maar spreek elkaar niet aan op iets wat jezelf ook doet.

12 oktober 2017 om 19:22

Nouja als 2 min of meer gelijkwaardige ploegen tijdens speelronde 8 tegen elkaar spelen en 1 vd 2 ploegen speelt dan alsof het de beslissende wedstrijd vh seizoen is met 10 man achter de bal en werkelijk waar geen ENE positieve voetbalopvatting, dan mag de trainer vd tegenstander daar best wat van zeggen.

12 oktober 2017 om 19:31

Ja, hoe durft een ploeg in speelronde 8 een wedstrijd te benaderen alsof het de beslissende wedstrijd van het seizoen is. Je wordt als trainer afgerekend op resultaten, niet op spel. Dat ADO op het avondje NAC die laatste ploeg lekker laat uitrazen en de bus voor het doel parkeert is echt niet vreemd. Het is de weg naar resultaat.

Bij NAC willen ze geen CL, want dan kan er minder bier gedronken worden

Club met grootste omzet uit bier haha

12 oktober 2017 om 19:58

Er zijn dan toch meer wedstrijden? Kun je ook meer bier drinken lijkt me.. On: kinderachtig gedoe van Vreven. Hou het bij je eigen team en zoek een oplossing voor een dergelijke speelwijze.

13 oktober 2017 om 16:41

Cl wedstrijden mag geen bier gedronken worden meen ik

Vreven voelt zich heel wat terwijl hij nog weinig heeft laten zien als trainer. Dat hij zich lekker druk maakt over zijn huurlingenleger.

Los van de inhoud van de uitspraak is het juist lekker dat er een vuurtje aangewakkerd wordt. Dat kan zo'n wedstrijd wel gebruiken en wie weet gaan de spelers dan juist met extra pit het veld op. Al die nette uitspraken mogen wat mij betreft ook wel een keer ophouden. Ik voorspel een titanenstrijd en kijk er nu al naar uit.

12 oktober 2017 om 22:56

Ze hebben kort geleden al tegen elkaar gespeeld, of kijk je nu al uit naar de return?

Geef Alfons helemaal gelijk. Tegen Feyenoord hebben ze een hele grote bus geparkeerd. De keeper heeft vanaf de eerste bal tijd lopen rekken. Er werd kramp geïnsinueerd, toen de scheids er na meerdere gevallen er niet meer intrapte en door liet voetballen sprongen de spelers direct op en voetbalde gewoon verder.
Alle trucen werden uit de kast gehaald. Dan denk je logisch, als NAC gaat aanvallen is het zo over, en gaf NAC groot gelijk. Maar nu lees ik wat Vreeven er uit kraamt, ja dan zie ik het nu wel anders en geef Alfons groot gelijk.

Wat Stijn zegt mag ik wel hoor, je hoeft niet altijd vrienden te maken. Ik denk dat ADO (lees beugelsdijk) blij mag zijn met onze aanvoerder Pablo mari die hem vrij uit praat. Kom op hagenezen, een beetje bluf is jullie niet vreemd toch? Ik hoop dat beide teams erin blijven.

Waarom wordt ado zo beschermd? Omdat het den haag is, van boven de rivieren? Het was echt heel erg slecht en negatief wat ado liet zien. Ik snap niet waarom je dan nog pretendeert een voetbalclub te zijn. Zo negatief voetbal en dan gaat die bal er gewoon niet in en loopt ado er zwaar onverdiend mee weg. En dan mag Stijn daar niets over zeggen? Ga toch weg man.

12 oktober 2017 om 22:38

Kom op, dit meen je niet .... "van boven de rivieren".
Dan plaats je jezelf wel in een heel onderdanige rol.

12 oktober 2017 om 23:21

Goed voor de ontwikkeling van het Nederlands voetbal dat een paar ploegen de bus parkeren. Leren de tegenstanders veel van.

Lekker uit verband gerukt allemaal. Wat Vreven gezegd heeft is dat NAC 90 minuten lang net zo kan spelen als ADO in Breda en dat ze dat in Rotterdam bewezen hebben (maw verdedigend gespeeld). Maar dat de supporters bij thuiswedstrijden iets anders verwachten, meer aanvallen, dat is toch te begrijpen? Nergens zegt hij dat NAC supporters meer verwachten dan ADO aanhangers..

Groenendijk heeft gewoon gelijk die vreven moet naar zijn eigen elftal gaan kijken NAC loopt in alle opzichten achter dan alle andere ploegen in Nederland

Groenendijk heeft ook totaal gelijk. Chelsea wint de CL door nota bene verdedigend voetbal. Als je achterin de boel dicht kan houden dan hoeft er maar een kans aan de andere erin te vliegen en je pakt de 3 punten. Overigens spelen we echt zeker geen afschuwelijk voetbal. Thuis gaan we er vol voor en uit ietsjes meer bus parkeren. Want wij hebben het vaak lastig in uitwedstrijden. Btw tegen NAC uit weet je dat ze al hun energie stoppen in die vroege goal, wanneer dat niet lukt zijn ze kapot en krijgen ze de rekening gepresteneerd. Ik was gewoon blij met de 3 punten. We hebben afgelopen seizoenen vaak gehad dat we goed speelden en niks wonnen. Nu is het even andersom, lekker genieten

NAC is jarenlang verweten dat ze afbraak voetbal speelde. Op dit moment is het weer genieten bij NAC. Alfons met 10 jaar meer ervaring moet je beter weten

Ach seizoen is lang, je moet er gewoon voor voetballen. Voor Ado en NAC zijn het in het algemeen geen leuke maanden al en gaan de trainers modderen, is mooi natuurlijk om te happen maar moeten gewoon hun best doen, misschien zegt Vreven later tegen Groenendijk in goede haven weer andere dingen als ze in het voorjaar weer tegen elkaar spelen.

Ik hoop dat nac degradeerd

Vreven heeft gelijk en heeft een realistische kijk op het voetbal. Gaat goedkomen dit seizoen met Nac.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2017- ADO Den Haag
2015-2016 Excelsior
2013-2014 Jong Ajax
2012-2013 Ajax U19
2010-2012 FC Den Bosch

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren