Bekritiseerde Cahill wacht mogelijk straf na ‘gesponsorde’ viering goals

Donderdag, 12 oktober 2017 om 18:12

Tim Cahill was in de wedstrijd van Australië tegen Syrië de gevierde man met twee belangrijke kopgoals (2-1). De routinier zorgde ervoor dat the Socceroos zich volgende maand nog kunnen plaatsen voor het WK ten koste van Honduras, maar de wijze waarop de aanvaller van Melbourne City zijn doelpunten vierde, gaat mogelijk nog een staartje krijgen.

In de 13e minuut kopte hij de gelijkmaker binnen en in de 110e minuut maakte de voormalig speler van Everton de winnende 2-1. Waar hij doorgaans zijn doelpunten bij de cornervlag viert, deed hij nu met gespreide armen een vliegtuig na. Bij het teruglopen naar zijn eigen helft na de 2-1 maakte hij met zijn handen ook nog de letter T. Dit zou volgens Australische media een verwijzing zijn naar TripADeal, dat hem in ruil hiervoor zou betalen. Veel fans van Australië laten via sociale media hun afkeuring blijken over de acties van Cahill.

Het bedrijf plaatste na de wedstrijd een bericht op Instagram met de tekst: "Hebben jullie Tim Cahill, onze gloednieuwe ambassadeur, gezien na zijn winnende goal vanavond? Gefeliciteerd Tim!". Ook Cahill maakte op Instagram een verwijzing naar het bedrijf. Reclame-uitingen tijdens wedstrijden zijn verboden, maar het is nog niet duidelijk of de FIFA ook een onderzoek zal starten naar de manier waarop Cahill zijn doelpunten vierde.


Poll

Vind jij dat Tim Cahill gestraft moet worden?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Of de T van Tim...de smoes ligt voor de hand

12 oktober 2017 om 18:23

In dit geval is het wel opgezet. Die social media uitingen komen niet uit de lucht vallen.

12 oktober 2017 om 18:40

Of dat bedrijf probeert mee te liften op zijn actie, ook een optie toch?

12 oktober 2017 om 18:49

Lees het artikel dan! Hij heeft zelf na de wedstrijd ook nog een bericht over het bedrijf geschreven. Hoe duidelijk moet het zijn???

12 oktober 2017 om 23:27

Het is opgezet, alleen kan Tim dit makkelijk tegenvechten door gewoon te beweren dat de T voor z'n eigen naam was.

Dus als Robben zijn goals bij de cornervlag had gevierd en de letter K had uitgebeeld zou dat hebben verwezen naar snackcorner "De Bronzen Kroket"?!

12 oktober 2017 om 18:24

Als je het hele artikel had gelezen had je geweten dat hij net een samenwerking met het bedrijf is aangegaan en ze op social media ook refereerden naar zijn goals.

13 oktober 2017 om 07:44

Misschien heb ik het hele artikel ook wel gelezen en vind ik een onderzoek naar een manier van juichen zo belachlijk dat ik m'n sarcasme niet kon verbergen?

13 oktober 2017 om 07:09

Wel als Robben op internet een verwijzing maakt naar snackcorner de bronzen kroket.

Ben blij dat de fifa er is om de commercie uit het voetbal te houden

Alsof je dat ooit kan aantonen. En nee, de tweets is geen hard bewijs in dit geval, veel te vergezocht om iets er van te kunnen maken.

12 oktober 2017 om 21:08

Is inderdaad heel moeilijk aan te tonen, vooral doordat Cahill ook nog eens verwijzingen maakt naar het bedrijf op Instagram. Misschien toch maar eens het hele artikel lezen?

13 oktober 2017 om 00:22

Dan zeg ik tweets, maar doelde ik op de Instagram-posts waar dit artikel het over heeft. Weet je ook gelijk hoeveel waarde ik hecht aan die verwijzingen op social media. Hoef je niet gelijk stoer te doen omdat je denkt "hee, hij ziet iets over het hoofd, dus ik kan hem lekker bijdehand de les lezen".

Dus ja, moeilijk aan te tonen. Anders nog iets?

hahaha

Check de viering even, in het begin viert hij zijn doelpunt en dan komt hij na heel veel tijd later achter van ohja ik moet nog een vliegtuigje worden ahahahaha

Gun die man zijn viering, als ze uiteindelijk niet doorgaan kunnen ze zijn foto op voorblad zetten met erbij Australiã« vliegt terug.

Rare situatie.
Zou het toch echt wel balen vinden als Cahill geschorst gaat worden.
Dat zou voor Australië toch wel een heel groot gemis zijn (tegen Honduras).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Australië

FIFA ranking: 36
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Nathan BurnsAanvaller83
Bailey WrightVerdediger70
Mark Daniel MilliganMiddenvelder72
Aaron MooyMiddenvelder72
Tim CahillAanvaller78
Tom RogicMiddenvelder64
Mathew Allan LeckieMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Australië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Australië.

9 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Een belangenbehartiger van Ante Rebic heeft zijn vakantie in Italië opgeschort om te kunnen onderhandelen met Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren