Filipe Luís had problemen: ‘Bij Ajax heb ik mezelf nooit gevonden’

Donderdag, 12 oktober 2017 om 15:54

Filipe Luís is al jarenlang een vaste kracht bij Atlético Madrid, maar de 32-jarige linkervleugelverdediger zegt in gesprek met El Mundo dat hij zonder zijn vader nooit zo ver was gekomen in zijn voetbalcarrière. De Braziliaan, die in 2004 een jaar door Ajax werd gehuurd van Figueirense, onthult dat hij eerder in zijn loopbaan allesbehalve professioneel handelde.

"Ik had vaak mijn momenten van uitgaan, waarbij ik veel meer dronk dan dat ik eigenlijk mocht en kon", geeft de routinier aan. "Bij Ajax was ik erg jong en heb ik mezelf nooit gevonden, ook bij Real Madrid Castilla niet. Gelukkig heeft mijn vader me weer op het juiste spoor gebracht. Ook Miguel Ángel Lotina (destijds trainer bij Deportivo La Coruña, red.) heeft me enorm geholpen. Ik begreep toen dat, als ik niet volwassen zou worden, ik niet zou slagen."

"Ik ben nu een gelukkig mens, ook omdat ik niet heel hard hoef te werken", vervolgt de 31-voudig international. "Er is inderdaad veel druk, maar weinig uren en ik krijg goed betaald. En ik kijk om me heen en zie hoe 'gewone' mensen leven. Ik weet wat er allemaal speelt. Dus het minste wat ik kan doen is mijn vak serieus nemen, want ik heb de mooiste baan in de hele wereld."

De ex-speler van Chelsea zegt dat hij een stuk nuchterder in het leven staat dan veel van zijn collega's: "Tachtig procent van de spelers leeft in een bubbel, vooral de jonge spelers. Ze denken dat als ze met een bekend tassenmerk onder hun arm lopen, schoenen van vierhonderd euro dragen en acht tatoeages hebben ze al grote sterren zijn en dat mensen ze respecteren. Ze zijn vergeten hoe de echte wereld in elkaar steekt."


Poll

Denk jij dat Filipe Luís ooit nog terug gaat keren bij Ajax?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door droppie)

De ex-speler van Chelsea zegt dat hij een stuk nuchterder in het leven staat dan veel van zijn collega's: "tachtig procent van de spelers leeft in een bubbel, vooral de jonge spelers. Ze denken dat als ze met een bekende tassenmerk onder hun arm lopen, schoenen van vierhonderd euro dragen en acht tatoeages hebben ze al grote sterren zijn en dat mensen ze respecteren. Ze zijn vergeten hoe de echte wereld in elkaar steekt."

Mooie reactie! Zo is het ook inderdaad, nu zie je zelfs 15 jarige van de plaatselijke amateurvereniging met zo'n neptasje lopen en met fake louboutins lopen alsof ze een ster zijn...

Nederig blijven en hard werken is de boodschap als jonge voetballer als je ooit prof-ambities hebt.

12 oktober 2017 om 16:14

Wat dacht je van een Depay? Ja, het is makkelijk en misschien zelfs vermoeiend om hém steeds in die context te noemen, maar die jongen heeft gewoon bij vlagen en zeker in zijn PSV-periode en zijn eerste wedstrijden in Oranje aangetoond dat ie talent heeft. Misschien niet persé de nieuwe Robben, maar wel een verdomd gevaarlijke speler. Meer dan de helft van de tijd zit hij echter met zijn kop bij randzaken. Als die knop nou een keer om zou gaan kan hij nog iets moois uit zijn carrière halen. Maar die dreigt op deze manier eigenlijk nu al op weinig uit te lopen. En dat is eeuwige zonde. En zo zijn er nog een paar. Wat te denken van een Drenthe? Die had gewoon jarenlang de linkerflank van Oranje kunnen bespelen en op z'n minst in de Europese subtop kunnen meedraaien als ie z'n verstand had gebruikt.

12 oktober 2017 om 17:25

23vdv23 Maar het is ook gewoon zo. Je wilt het niet maar hij is helaas een perfect voorbeeld van hoe het gewoon niet moet. Heeft veel talent en kan echt uitgroeien tot een wereldtopper. Maar omdat het wereldje bij jonge spelers zo anders is en ze gaan opeens veel verdienen denken ze meteen dat zij helemaal de man zijn. Alles gaat om het uiterlijk, maar hard werken en bescheiden blijven ho maar. Dat is in NL een van de grote problemen, jonge talentjes denken na een leuke wedstrijdje dat ze meteen de man zijn. Jammer genoeg is er dan ook geen vaderfiguur rond hen die hen met beide benen op de grond kan houden. Vroeger had je dat met oudere spelers die dat deden, maar nu is die band doorbroken. Er is geen respect meer voor ouderen en jonge gassies denken dat ze vooruit lopen etc. Dat is eigenlijk een probleem in vele gebieden, niet alleen in NL.

12 oktober 2017 om 16:21

100 mee eens, de vorige generatie spelers (robben, sneijder etc.) deden niks anders als hard werken en buffelen op het veld. deze generatie is liever lui dan moe, zolang ze maar de mooiste gucci schoenen dragen en dikste auto's kunnen rijden vinden ze het wel best (er zijn uiteraard uitzonderingen). ze kunnen fantastisch voetballen begrijp me niet verkeerd, het gaat me puur om gedrag en instelling in en om het veld.

12 oktober 2017 om 17:11

Ook niet geheel waar. Jongens als Robben, Kuyt en V Persie zijn lekker normaal gebleven, maar jongens als Van de Vaart en Sneijder toch totaal niet. Zij zijn een trede lager dan de knakkers die jij beschrijft, maar nog steeds vond ik hun prive leven al geen topsport mentaliteit uitten en mij maak je niet wijs dat dat niet invloed heeft gehad op de prestaties van die twee.

En dan zijn er nog een aantal spelers die het kunnen combineren en dan kom je bij Ronaldo en Ibrahimovic.

Al met al, gewoon normaal blijven doen is voor iedereen het beste

12 oktober 2017 om 17:33

Met jongens als Robben Kuyt V Persie noem jij ook spelers van de net wat oudere generatie. Je ziet het nu vooral bij de jongere spelers komen. Ik vind gewoon dat je dankbaar moet zijn dat je voetballer bent geworden en gewoon hard trainen en beter worden, want ja daar word je beter van. Social media etc kan ook gewoon in je vrije tijd, tijdens voetbal gewoon op voetbal concentreren.

12 oktober 2017 om 16:45

Ik had deze uitspraak ook al gekopieerd voor een reactie, maar jij was me voor.

Heerlijke uitspraak en zoverschrikkelijk waar. Zie ook het topic van vanmorgen van Cor Pot.

12 oktober 2017 om 16:55

Je hoeft niet nederig te zijn, gewoon bescheiden.

12 oktober 2017 om 21:08

Nederig zijn is een luxe, die niet iedereen zich kan permiteren. Bescheidenheid is een goede tweede keus

Hij slaat de spijker op zijn kop.

Beetje rare vraag in de poll; hoezo zou hij ooit bij Ajax willen terugkeren, waar hij maar een jaartje op huurbasis heeft gespeeld? Of heb ik iets gemist?

12 oktober 2017 om 18:36

Hij heeft ooit aangegeven terug te willen keren.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=307859

Suarez heeft het ook weleens aagegeven terug te willen keren. Ik weet niet of ze het menen of dat zze heel overdreven sympathiek zijn. Ik zou als Overmars wel elk jaar een poging wagen en ik zou er veel voor over hebben.

12 oktober 2017 om 18:39

Luis heeft een tijdje terug aangegeve Ajax erg dankbaar te zijn voor het vertrouwen, ondanks dat het er bij Ajax niet goed uit is gekomen, en zou dat graag terug willen betalen. Dat zou dan door bij Ajax te komen gaan spelen kunnen zijn. Zou natuurlijk erg mooi zijn als zo'n topspeler dat wil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jan OblakKeeper370
Ángel CorreaAanvaller378
KokeMiddenvelder354
Thomas Teye ParteyMiddenvelder333
Antoine GriezmannAanvaller3219
Diego GodínVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

16 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Een belangenbehartiger van Ante Rebic heeft zijn vakantie in Italië opgeschort om te kunnen onderhandelen met Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren