‘Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax, zo wilde ik niet doorgaan’

Donderdag, 12 oktober 2017 om 15:12

Peter Bosz verliet Ajax na een jaar alweer voor een avontuur bij Borussia Dortmund, terwijl hij in eerste instantie helemaal niet wilde vertrekken bij Ajax, zo geeft hij aan in gesprek met de NOS: "Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken."

"Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax", vervolgt de oefenmeester. "Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan. Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund kwam nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet."

Naar verluidt pleitte Bosz voor een verandering van zijn staf. Met assistent Dennis Bergkamp, keeperstrainer Carlo L'Ami en conditietrainer Björn Rekelhof wilde Bosz niet verder. "Het was een moeilijk en zwaar jaar, maar ook enorm leerzaam", aldus Bosz. "We hebben met geweldige, getalenteerde spelers kunnen werken. Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken dat iets unieks gepresteerd heeft met het bereiken van de Europa League-finale."


Poll

Vind jij dat Ajax de eisen van Peter Bosz in had moeten willigen?


Gerelateerd

92 reacties (laatste reactie door lausho)

Das gelul Peter je was echt niet gestopt als er geen andere club was. Jij moet ook gewoon je brood verdienen.

12 oktober 2017 om 15:21

Hoezo dit verhaal gaat al bijna een jaar rond, maar toen werd het genoemd als zoeken naar paniek binnen Ajax. Peter Bosz heeft zelf altijd aangegeven het met de selectie naar zijn zin te hebben gehad bij Ajax en hoopte ook dat hij samen met de sterkhouders ergens naartoe konden bouwen. Maar de rest van Ajax was hier fel op tegen en zo kon Bosz niet zijn ideeën uitvoeren wat hij nu wel kan bij Dortmund. Hierin heeft Ajax hard gefaald en Peter Bosz terecht naar Dortmund gestapt waar hij nu lekker zijn eigen spel kan spelen en topprestaties neerlegt met leuk voetbal.

12 oktober 2017 om 16:00

@gerard13, fantast! Bosz kwam pas met dit verhaal na de Europa League finale, dat is iets meer dan 4 maanden geleden dus bij lange na geen jaar. Daarvoor heeft de uitgesproken en de geen blad voor de mond nemende Bosz er met geen woord over gerept. Op de avond van de verloren finale gaf Bosz zelfs een televisieinterview over hoe zeer hij het naar zijn zin had bij Ajax

Wel grappig hoe geheugen bij mensen soms werkt. je ziet het hier in het draadje voor je ogen gebeuren. Als Bosz maar vaak genoeg deze leugens verkondigd, gaan mensen het vanzelf geloven. Dit is precies hoe propaganda werkt. Echter, als je de feiten blijft volgen en in chronologische volgorde blijft zetten kom je tot de conclusie dat dit een charmeoffensief is om imagoschade te voorkomen. Niet vergeten dat hij met een smerig spel mensen keihard heeft afgemaakt in de media om de overgang naar Dortmund te forceren. Bergkamp krijgt het nog steeds om de oren, terwijl er feitelijk geen bewijs tegen hem is.

12 oktober 2017 om 16:08

Maar via insiders is er al veel langer gerommel binnen Ajax. Maar dat was volgens vele puur sensatie zoeken. Het bestuur werd boos op Bosz omdat hij niet alle talenten voorrang gaf etc. Deze verhalen hebben heel lang rondgespeeld en het is ook al veel langer bekend dat Bosz en Ajax niet op 1 lijn zaten. Maar het is logisch dat iemand als Bosz daar niets over zegt want hij is gewoon in dienst en stelt zich collegiaal op naar de media wat ook gewoon hoort.

12 oktober 2017 om 16:55

Die verhalen van die insiders is ook roddel en achterklap. Ik hoor dat o.a. via Johan Derksen, een man die ik nog nooit op de Toekomst heb gezien. en Johan doet niet aan bronvermelding noch wederhoor. Ook dit is dus propaganda!

0,0 bewijs, maar volgens de massa echt gebeurt. Fake news, zou Trump zeggen

12 oktober 2017 om 17:15

Wat voor imagoschade zou hij nu nog moeten oplopen dan?

12 oktober 2017 om 15:29

Waarom zit je dat voor hem in te vullen? Wat weet jij nou? Helemaal niks. En alsof hij niet een veelvoud aan aanbiedingen zou hebben na het bereiken van de EL finale...

12 oktober 2017 om 15:52

Nee is het niet. Bij Ajax verdien je ook gewoon je brood. Peter kon ook gewoon blijven maar meneer van der Sar heeft de keuze voor Bosz een heel stuk makkelijker gemaakt.

12 oktober 2017 om 17:19

Natuurlijk is er iets mis. Niet voor niks dat ze de rol van vd Sar op papier aangepast hebben en de kritiek op Bergkamp komt uit meerdere hoeken. Maar goed, ik snap wel dat mensen binnen de Ajax familie dit liever niet geloven en dus Bosz maar als leugenaar wegzetten.

12 oktober 2017 om 17:46

Peter Bosz heeft een hele dure en mooie woning in Vinkeveen gekocht.. Als je villa koopt vlakbij waar je werkt doe je dat niet zomaar! Ook heeft hij de nieuwe woning laten verbouwen.

12 oktober 2017 om 18:13

Alsof hij geen nieuwe baan had kunnen vinden .. Dit is voetbal. Je vindt zelfs een nieuwe baan als je slecht presteert. Dan zou het na een goed jaar met veel exposure helemaal een eitje zijn.

Hij had het zo naar zijn zin dat hij sowieso wilde vertrekken. Lekker geloofwaardig van Bosz. Toen hij bij Ajax kwam wist hij dat trainers niet in staat werden gesteld hun eigen staf mee te nemen. Een eigen assistent mocht wel, maar meer ook niet, omdat Ajax niet al het beleid aan een passant uithanden wil geven. Als je daar niet tegen kan, had je niet moeten tekenen.

12 oktober 2017 om 15:19

Lijkt me een onvolledige weergave van de situatie. Bosz is niet de eerste die vertrekt na aanvaringen met Bergkamp en consorten.

12 oktober 2017 om 15:29

Bergkamp en consorten zijn er voor de cultuurbewaking. Zodat er invloed is vanuit Ajax in de staf van de hoofdcoach, welke nog steeds passant is.

Nu gaan mensen lopen bashen op die personen omdat ze de cultuur bewaken???
Echt waar, ik kan het niet meer volgen...... Het is nooit goed namelijk!
Men is opzoek naar een zondebok en nu is dat de 'alleen heerser' Bergkamp, daarvoor was het Overmars waar men nu is achter gekomen dat hij heel graag wilt, maar vaak wordt terug gedwongen door derden...

12 oktober 2017 om 15:42

Weer zon “Ajax supporter” die niks slechts wil horen. Doe ie ogen open man. Zelfs wij als supporters kunnen dit beleid toch niet langer verdedigen? En dan praten over cultuur bewaken. Wat voor cultuur? Weet je wat de cultuur van Ajax inhoud? Mooi aanvallend voetbal. Hetgeen juist door bosz pas weer geïntroduceerd is na jaren van ellende. En dan al die gasten als bergkamp en van der sar die maa lekke bestuurlijke beslissingen mogen nemen. Hou op hoor. Haal daar maar eens mensen voor die daadwerkelijk ook verstand van zaken hebben.

12 oktober 2017 om 15:51

Daar ga je dus al mis......cultuur van ajax is inderdaad mooi aanvallend voetbal, maar met de kanttekening dat Ajax daarbij veelvuldig gebruik maakt van jeugdspelers.

Bosz wou eventjes de complete staf eruit knikkeren, een staf die er al jaren zitten en als geen ander oog hebben wat er precies rond loopt in de Ajax jeugd.... Bosz wou, als t aan hem lag, eventjes 3 a 4 directe versterkingen halen.....

Nergens zeg ik dat Ajax het fantastisch doet! Echter is het wel verdomde gemakkelijk om dan maar de sleutel aan passant Bosz te geven.... Wat gebeurde er ook al weer in de tijd dat Ajax elke x de passant de sleutel gaf? Ooohjaaa, Ajax kwam zwaar in het rood te staan.......

12 oktober 2017 om 15:54

@conti

Welke cultuur bewaakt Bergkamp dan precies want dat is me niet helemaal duidelijk. Velen zullen zeggen de Ajax cultuur maar dat zie ik eigenlijk niet zo.

12 oktober 2017 om 16:10

Want Bosz gebruikte geen jeugd? Cultuur bewaken hoef je niet aan een assistent trainer over te laten. Spreek met een trainer af hoe te spelen en het is goed zo.

12 oktober 2017 om 16:11

Elsjorro, je slaat de spijker op zijn kop! Helaas sluiten veel supporters, hun ogen voor de waarheid. En ben je geen echte supporter, als je kritisch naar je eigen club bent. Lachwekkend noem ik dat.

12 oktober 2017 om 16:30

Waar rook is, is vuur. Dat meerderen niet door een deur kunnen met Bergkamp zal echt niet aan hen liggen. Gelukkig heeft Ajax nu een toptrainer in de persoon van keizer. Overigens ook door jawel meneer Bergkamp. Ik als niet supporter van Ajax kan hier alleen maar van genieten😁

12 oktober 2017 om 16:31

Ajax is ook een commerciële onderneming, voetbal komt op de tweede plaats😉

12 oktober 2017 om 17:21

Ach, tuurlijk heeft Ajax een naam met betrekking tot doorstroming van de jeugd. Maar je kunt het ook overdrijven. In 1995 waren Finidi, Kanu, Overmars, Blind, Litmanen, Van Vossen, Van den Brom, Bogarde ook geen eigen jeugd in de zin van het woord. En in 1992 spelers als Blind, Petterson, Jonk, Alflen, Van Loen.

12 oktober 2017 om 17:25

Conti, wil je soms zeggen dat Bosz geen jeugdspelers gebruikte? Want als je dat bedoelt, moet ik heel hard lachen. Cruyff wilde dat Ajax aanvallend voetbal zou spelen en ook nog zou winnen. Bosz kreeg dat voor elkaar, maar hij had Bergkamp nodig om de cultuur te bewaken? Het lijkt bij sommige supporters inderdaad net alsof je geen kritiek mag leveren op Bergkamp. Alles wat Bosz zegt verwijzen zij naar het land der fabels, terwijl Bosz juist het voetbal speelde dat Ajax al jaren nastreeft. Ik word niet vrolijk van het voetbal onder Keizer. Het is saai en voorspelbaar geworden.

12 oktober 2017 om 18:03

Hier hoef ik alleen maar aan toe te voegen dat ze bij Ajax de ogen eens moeten openen , en niet denken dat ze het hebben uitgevonden alsof het nu zo lekker gaat .

13 oktober 2017 om 04:39

Bosz gebruikte meer dan genoeg jeugdspelers, en kreeg een ieder aan het voetballen. De naam Bergkamp is te veel gevallen, en op gegeven moment is dat geen toeval meer.

Ik blijf gewoon super kritisch sowieso, en Keizer blijft een zware degradatie.

12 oktober 2017 om 15:20

Beetje kort door de bocht, niet? Je weet toch niet hoe de mensen zijn met wie je per se van de club moet werken. Als het goed geklikt had met deze personen was het niet zo'n probleem geweest, maar daar kom je altijd pas later achter.

12 oktober 2017 om 15:27

Dat kan, maar ga dan niet roepen dat je het naar je zin had terwijl je schijnbaar in januari al hebt aangegeven zo niet door te kunnen gaan, om vervolgens maanden te moeten zeuren wat je allemaal veranderd wilt hebben. Zo erg dat je sowieso zou stoppen. Zo erg naar zijn zin had ie het schijnbaar niet.

12 oktober 2017 om 16:26

Had Bosz dan middenin het seizoen en de Europese campagne publiekelijk moeten zeggen dat de bestuurlijke situatie hem totaal niet zinde? Dan had je de poppen aan het dansen gehad en had je halverwege het seizoen dus een nieuwe coach kunnen gaan zoeken, want welke directie laat zich zo en plein public te kakken zetten?

Vervolgens hadden, waarschijnlijk, de sportieve prestaties hieronder te lijden gehad en was het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. Alleen maar verliezers. Door dit juist intern te houden en voor de buitenwacht een rookgordijn op te trekken, heeft hij de belangen van Ajax en zichzelf beschermd. Met alle bekende uitkomsten van dien.

Zo gek lijkt hij niet gehandeld te hebben wat mij betreft.

12 oktober 2017 om 17:52

Beetje naief dit, Master, maar dat weet je zelf hopelijk ook wel

12 oktober 2017 om 15:26

Misschien doelt hij daarmee wel op het werken met 'geweldige, getalenteerde spelers '.

12 oktober 2017 om 16:14

Dat komt omdat hij denk ik dacht dat deze mensen totaal ongeschikt zijn voor de rol die ze hebben. Bij VI komt ook regelmatig langs dat die L'ami maar een hele vreemde vogel was vroeger..

12 oktober 2017 om 18:59

Master De, beetje kort door de bocht. Je kunt best niet overtuigd zijn van het feit dat je je eigen staf niet mag invullen,aar voor de rest een prima aanbieding vinden. Als dan blijkt dat het niet werkt voor je kun je toch concluderen dat het niet werkt? Waarom moeten mensen op voorhand alles weten voordat ze tekenen. Ieder mens heeft twijfels of denkt dat zo vaart niet zal lopen. Het is niet zo zwart wit als je stelt.

Uiteindelijk zijn jullie er allemaal beter op geworden dan toch Van een passant naar een kind van de club, Bosz een mooie job bij een mooi team, iedereen tevreden.

Toch?

Persoonlijk vind ik dat iemand die goed presteert iets meer credit verdient, maar als ze dat in Amsterdam anders zien dan zij het zo.

12 oktober 2017 om 15:40

Krediet verdiend hij maar wil niet zeggen dat hij als trainer alles mag bepalen. Men linkt zelf vergeten te zijn dat hij met zijn selectie card Blanc had en dat dit ten koste ging van een aantal spelers die te boek stonden als grote talenten. Denk aan Tete en Riedewald. Maar niemand greep in en liet hem doen wat hij wilde maar dat wil niet zeggen dat je als trainer de visie van de club mag veranderen. Vervolgens komt Dortmund en zit Ajax met de veranderingen van een passant.

12 oktober 2017 om 15:43

Had Ajax maar gztn met de veranderingen van di passant. Was de huidige trainer maar voort gaan borduren op zijn ideeen. Het is namelijk dit seizoen weer ouderwets baggervoetbal. Door wie? Door iemand die past in dat profiel van iemand van de club. Belachelijk.

12 oktober 2017 om 15:55

Als hij Ajax verbeterd dan mag hij wat mij betreft alles bepalen. Hij haalt verdomme de finale van Europa League en dan geef je hem nog niet zijn zin?!? Hoe bedenk je het.

12 oktober 2017 om 15:58

Ik snap niet waarom er naar Bosz wordt gewezen mbt Tete. Het is toch al heel lang beleid bij Ajax om spelers met aflopende contracten weg te laten rotten in het tweede of lager? Tete wilde niet verlengen, dus dan speel je niet.

12 oktober 2017 om 16:05

En Viergever dan?

12 oktober 2017 om 16:14

Visie van de club veranderen? Hij ging als speler van Feyenoord stiekem naar Amsterdam om daar de training te bekijken en aantekeningen te maken. Als er iemand niet aan de visie van Ajax zal toornen is het Bosz wel.

12 oktober 2017 om 16:25

Dat wilde hij dus wel. Hij wilde de complete staf eruit hebben en zijn eigen daar neerzetten. Dat past dus niet in beleid en visie van Ajax. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat hij uitstekend werk heeft gedaan maar dat wil niet zeggen dat je alles maar kan doen wat je wilt. Stel hij zorgt ervoor dat bepaalde mensen met een specifieke functie eruit worden gezet of herplaatst en vervolgens vertrekt hij naar een top club dan mag Ajax dat probleem oplossen met alle schade die het heeft aangericht. Dit wist hij ook van tevoren en vond hij toen prima.

12 oktober 2017 om 17:27

Misschien was hij wel van mening zelf dichter bij de 'oorspronkelijke' Ajax-visie te zitten dan de Ajacieden terplekke. Wellicht ook enigszins een botsing tussen de Cruijff en Van Gaal-lijn.

12 oktober 2017 om 17:59

"wellicht ook enigszins een botsing tussen de Cruijff en Van Gaal-lijn."

Hiermee sla je de spijker op zijn kop. Het is geen toeval dat we sinds Bosz is weggewerkt weer op de oude koers (De Boer voetbal) zijn verder gegaan ipv door te bouwen op wat Bosz had bereikt. Het is ook niet onlogisch dat het huidige TH vooral Van Gaal aanhangt, gezien ze (dacht ik) bijna allemaal voor Van Gaal in zijn gloriejaren gespeeld hebben en ze dus zijn voetbal als "Ajax-voetbal" in hun hoofd hebben, wat natuurlijk voor geen kant klopt.

12 oktober 2017 om 18:37

@ lennonturbo

Juist, met die achterliggende gedachte plaatste ik die opmerking ook ;-)
Bosz is niet voor niets aanbevolen door Cruijff senior en junior. We zien Bosz nog op dat bankje zitten met JC.

12 oktober 2017 om 19:03

Thamike, je doet een onterechte aanname. Wie zegt dat Bosz het prima vond? Misschien was dit een punt van twijfel vooraf. Wat ook zou kunnen is dat de poppetjes hem niet bevalt in plaats van het model. Je bent veel te stellig.

12 oktober 2017 om 19:16

Dat Tete en Riedewald verhaal komt zo mijn neus uit. Riedewald overduidelijk niet goed genoeg en dat Tete niet speelde heb ik ook wat vraagtekens bij, maar hij wilde zelf uiteindelijk niet meer verlengen. Kijk wat hij gedaan heeft met De Ligt en Dolberg en dan zegt iedereen dat hij talenten geen kans geeft: flauwekul.

12 oktober 2017 om 18:16

Van een afstand heb ik de indruk dat Bosz een betere trainer is dan Keizer, dus weet niet zeker of iedereen er beter van geworden is. Al moet de tijd dat natuurlijk uitwijzen.

12 oktober 2017 om 18:38

Hmm Ik bedoelde het ook enigszins ironisch aangezien het Ajax onder Bosz mijns inziens het sterkste Ajax van de afgelopen 5-10 jaar was.

12 oktober 2017 om 18:47

Ah ok sorry! Soms lastig ironie eruit te pikken in geschreven berichten.

Tja.. normaal hoor je als club niet blind te staren op de eisen van een trainer, want dat is toch een passant. Maar blind staren op wanbeleid is ook geen optie. Hopelijk gaat er bestuurlijk nog meer veranderen, naast de wijzigingen van de rollen van Edwin en Marc

Nou snap ik het... logisch toch dat Ajax hier niet aan mee werkt.
Alles veranderen voor 1 man kom ff

12 oktober 2017 om 15:29

De man die Ajax in jaren eens goed voetbal liet spelen en de EL finale heeft behaald, ja dan mag je weleens in de spiegel kijken of dit systeem wel zo geweldig is toch.

12 oktober 2017 om 16:14

Helaas blijven sommigen hun kop in het zand steken, en ben je een nep supporter als je kritisch naar je club kijkt. Lachwekkend vind ik dat, het is duidelijk dat het rommelt.

12 oktober 2017 om 16:35

Als je op VZ met onderbouwde kritiek komt, ervaart een groot deel van de VZ reaguurders dit bijna als een persoonlijke aanval. Niet alleen bij de Ajax aanhang, maar geldt voor zowat elke club.

Jammer, het maakt een scherpe discussie welhaast onmogelijk.

12 oktober 2017 om 17:02

NJfromVOL, precies! Maar ik laat die 'blinde' droeftoeters lekker hun gang gaan, ik weet dat Ajax in mijn hart een deel van mijn leven is. En daar gaat het tenslotte om.😁

12 oktober 2017 om 17:51

Zo lang het jouw hart is en niet het mijne kan ik daar mee leven

12 oktober 2017 om 21:03

Haha, dat kan ik erg goed begrijpen in jouw geval. 😂

12 oktober 2017 om 15:31

Tel je zegeningen zou ik zeggen. Bosz is er aanzienlijk beter uit gekomen dan Ajax lijkt me.

12 oktober 2017 om 16:18

Wat is 'alles'? Want ik denk niet dat ze alles zouden veranderen. Bovendien was Bosz iemand die succes behaalde. Iets wat Ajax daarvoor al een tijdje niet meer was gelukt.
Daarnaast veranderen ze niet voor 1 man. Maar ze veranderen voor succes. Overmars en co. hebben besloten niet te veranderen in de richting die het succes ze wees. Ze zijn op de oude manier doorgegaan.
Net zoals de Knvb na Van Gaal besloten heeft om niet op zijn lijn door te gaan (lage verdedigende lijn, defensief spel).
De verrotte ideologie van de Hollandse School heeft heel veel aanpassingen nodig. Dat kan in een positieve speelwijze (bosz) en een negatieve speelwijze (van Gaal) worden uitgelegd. Maar op dit moment lopen we hopeloos achter.

Elk verhaal heeft 2 kanten en het salaris van 3 miljoen zal er echt wel wat mee te maken hebben gehad hoor.

Maar als Ajax zijnde moet je toch echt even nadenken of deze manier wel zo goed is. Blijkbaar hebben ze bar weinig effect op het spelen want onder de Boer en Keizer was en is het alles behalve zo goed als onder Bosz dus wat is het nut precies van Bergkamp etc?

Ik had echt alles op alles gezet om Bosz te behouden en dikke bonussen ingezet, bij landskampioen bijvoorbeeld een paar ton en CL overwintering nog eens een paar ton, en zijn basissalaris op 1.5 miljoen gezet bijvoorbeeld, nu zit je weer te tobben met een trainer die maar eraan moet staan bij gebrek aan beter.

12 oktober 2017 om 15:32

Ajax luistert te veel naar bergkamp waardoor er al te veel capabele mensen het veld hebben moeten ruimen maar bergkamp neemt geen verantwoordelijkheid hoe krom is dat

12 oktober 2017 om 17:07

Moet je alleen wel kijken welk materiaal de Boer had en welk materiaal Bosz had en dan kun je ook nog stellen dat Bosz geen prijzen won en de Boer wel (punten aantal wel lager, maar dat zegt wellicht wat over de weerstand) en Keizer kun je nog niet beoordelen, Bosz had geen geval Nouri, denk dat dat toch een heel gat in de voorbereiding slaat en ook een stroeve start.

Bergkamp is boegbeeld, reden dat veel spelers en vooral talenten naar Ajax willen en moet zorgen dat er een goede balans tussen opleiding en eerste elftal is. Voldoende perspectief en kansen voor jeugdspelers maar ook voldoende kwaliteit in het eerste en daarnaast een hele goede individuele trainer die spelers beter maakt.

Bosz vind altijd wel een reden om weg te gaan en de trainer is een passant, zeker in de huidige voetbalwereld, dan moet je daar vooral niet als je geld op inzetten, maar juist rekenen op een vertrek. Hij wil mensen weg die er al jaren zitten, die al jaren de club trouw zijn, omdat meneer het er niet zo in ziet zitten, wie denkt hij dat hij is? Zo ga je als club niet met je mensen om en zeker niet als een trainer dat na een jaar moet bepalen, liever kwijt dan rijk als het zo moet.

12 oktober 2017 om 17:52

Maar je kunt ook kijken naar dat De Boer zelf aankopen als Gudelj, Sigthorsson en Vd Hoorn er doorheen drukte. Dat in tegenstelling tot Bosz die in de winterstop zei dat hij een buitenspeler wilde en daar (naar verluid) bepaalde criteria aan Overmars doorgaf, en die heeft toen in samenwerking met de scouting Neres gehaald. Ik durf bijna zeker te zeggen dat de selectie van Ajax er veel beter uit zou zien als Bosz gebleven was. Hij had een veel beter beeld van wat voor spelers hij erbij wilde dan De Boer.

Het is begrijpelijk dat je je als club niet per se moet meegaan in de eis van een trainer. Trainers zijn meestal passanten, maar Bosz had wel precies door wat er verkeerd zit bij Ajax. En ik denk dat zijn eisen ook opvolgers hadden geholpen omdat het namelijk het structurele probleem, een web van mensen met teveel invloed op verkeerde plekken, had doorbroken.

12 oktober 2017 om 15:46

Ik vind dat te makkelijk oordelen en ook een illusie dat de namen waar het 'naar verluidt' om gaat een structureel probleem zijn bij de club. Over Bergkamp kan ik daar nog deels in meegaan omdat zijn naam wel vaker in negatieve zin genoemd wordt maar een keepers- en conditietrainer? Dan ben ik toch wel heel benieuwd waarom die twee vervangen een oplossing zou zijn voor een structureel probleem?

Er is bij Ajax inderdaad sprake van een web aan mensen dat (te) veel invloed heeft en lijkt te teren op hun reputatie als voetballer. Het technisch hart dat het DNA van de club moet bewaken heeft volgens mij veel te veel power en werd zeker met Van der Sar als voorzitter en onderdeel van het hart te veel de hand boven het hoofd gehouden.

Ik sta er iets te ver vanaf om echt goed te kunnen oordelen maar heb het gevoel dat dit al dan niet op termijn tot een botsing met Bosz zou zijn gekomen. Bosz komt op mij nu niet over als een people manager en is zeker bij Vitesse en Heracles op mij overgekomen als iemand die een koers koos van 'als je niet duidelijk voor mij bent dan ben je tegen mij'. Dat gevoel was wat minder geworden omdat ik hem bij Ajax milder vond maar als ik dit nu weer lees dan word ik weer in mijn beeld bevestigd.

12 oktober 2017 om 16:01

'als je niet duidelijk voor mij bent dan ben je tegen mij'

Volgens mij geldt dit voor vrijwel elke toptrainer en daarmee wil ik niet direct zeggen dat Bosz een toptrainer is, hooguit een aanstormend talent. Maar een sterke trainer die bepaalt hoe alles reilt en zeilt en drukt zijn visie erdoor. Als je niet sterk in je schoenen staat dan zal je dat nooit lukken en kan je ook je stempel niet drukken.

Hoeveel mensen klagen over bergkamp. Al die mensen hebben dus ongelijk en bergkamp gelijk dat geloof ik niet. Ik denk dat als bergkamp ziet dat het heel goed gaat hij dan ook beslissingen wil gaan nemen, zo een type lijkt het me. Peter bosz was gewoon de juiste trainer voor dit jonge Ajax en als hij niet met een collega kan samenwerken dan hij of ik eruit en natuurlijk sturen ze bergkamp daar niet weg. Peter bosz die nu vliegt met Dortmund in de competitie en hopelijk kampioen worden

Van der Sar en Overmars wilden hier niet op reageren, aldus de Npo. Dat geeft wel te denken. Oftewel, dat ga ik jou niet uitleggen, Vriend! Mooi zo doorgaan bij Ajax, de resultaten worden steeds meer zichtbaar.....

Niemand is groter dan Ajax.
Ook bosz niet.
Oke......bergkamp.......v/d Sar.......overmars........

Bosz ik neem je niks kwalijk hoor, en ik zal je altijd dankbaar zijn voor dat geweldige jaar! We hebben weliswaar geen prijzen gewonnen, maar de tweede seizoenshelft en de Europa League wedstrijden. Hebben mijn vrienden, en mede Ajax broeders harten sneller doen laten kloppen. Over het flitsende en aanvallende spel nog maar te zwijgen. ðÿ˜€

Los van het feit, dat als ik Bosz was sowieso voor Dortmund had gekozen. Die club heeft een van de fanatiekste, en trouwste aanhang van Europa. Een van de grootste clubs van de wereld, in een van de grootste voetbal landen met een geweldig stadion! Daarnaast zal Bosz als speler niet heel veel verdiend hebben, gezien zijn spelers carriã¨re al is dat gissen van mijn kant. Hij gaat in Duitsland zoveel verdienen, dat zijn gezin en de generaties na hun nooit meer hoeven te werken. Als wij "gewone" burgers bij wijze van spreken €2000 verdienen, maar een dorp verder €3000 kunnen verdienen is 90 ook vertrokken. Dus die hypocrisie die sommigen hebben voor zijn vetrek naar Dortmund, kan ik geen begrip voor opbrengen.

Bergkamp heb ik inmiddels geen goed woord meer voor over, ik had eerst mijn twijfels of alles wel waar was. Maar de naam van Bergkamp, is ook gevallen bij Jonk, Trustful en nu weer Bosz dat is geen toeval beste mensen. Ik vind het nog altijd jammer, dat Jonk weggestuurd is. Terwijl er geen betere man op zijn post is, en hij had bewezen uitstekend te kunnen werken met de jeugd. Eeuwig zonde! Los van alles begrijp ik ook niet, waarom een keeperstrainer bij de hoofdtrainer op de bank moet. En om weer terug te komen bij Bergkamp, waarom heeft hij sowieso zoveel macht binnen Ajax? Na al die jaren heeft hij nooit een persconferentie gegeven, en een toelichting gegeven over wat dan ook in deze kwestie.

Daarnaast had Bosz een stroeve start, maar ik gunde hem vanaf het begin al een eerlijke kans. En zijn geschiedenis in Rotterdam is nooit een issue geweest, wel zijn dappere speelstijl bij Heracles al. Daar kan ik alleen respect voor opbrengen, bovendien bewijst Bosz bij Dortmund al. Dat hij nooit zijn oren moest laten hangen, naar die betweters van Ajax.

Ik had vroeger heel veel kritiek op Overmars, dit jaar ook een beetje omdat er telaat was geanticipeerd op vertrekkende spelers. Overmars kwam met Olsen, wat een veel logischere keuze was geweest. Maar hij kreeg Keizer door de strot geduwd, en daar zijn Bergkamp en Van der Sar hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk voor. Alleen al om zijn gebrek voor ervaring had ik nooit voor Keizer gekozen, maar ze hadden een loopjongen nodig in tegenstelling tot Bosz. Die terecht zijn eigen weg gaat, en daar nu de vruchten van plukt.

Inplaats van Overmars mag Bergkamp van mij, lekker vertrekken naar Arsenal. Spijkerman mag van mij ook vetrekken, en wat mij betreft blijft L'ami zich uitsluitend met keepers trainen bezig houden.

Ook de aanstelling van Van der Sar was voor mij een raadsel. Hij heeft weliswaar zijn opleiding succesvol afgerond, maar waarom niet kiezen voor een ervaren rots? Die zich al languit bewezen had in het vak.

Er moet een gigantische bezem door het technische hart, en de club. Alleen zo vinden we de weg naar boven, ik ben ziek van al die kliekjes. ðÿ˜¡

12 oktober 2017 om 15:57

Kan me helemaal vinden in jouw analyse, louter zinnige dingen staan er in. Ik heb ook nooit begrepen waarom van der Sar daar zat, het lijkt me eerder een zwakte op dit moment. Een sterke bestuurder had Bergkamp allang een rotschop verkocht, maar ik denk dat een oud-teamgenoot daar meer moeite mee heeft.

12 oktober 2017 om 17:06

Baardgrasmus, dankjewel voor je reactie. En dat is dus precies wat ik bedoel, omdat er een vriendjes kliek overheerst in Amsterdam. Durft niemand elkaar de waarheid te zeggen, en dat is geen gezonde situatie. Van der Sar heeft nooit ingegrepen, en liet Bergkamp zijn maatje volledig zijn gang gaan. Waardoor wij nu als supporters, de zure vruchten plukken.

12 oktober 2017 om 16:29

Ik neem het wel kwalijk dat hij binnenkomt en de club even naar zijn hand wilt zetten, en als die zijn zin niet krijgt maar opgeeft. Dortmund kwam hem goed uit en waarschijnlijk heeft die dat als extra pressie middel gebruikt, wat natuurlijk volledig tegen de haren instrijkt van wat Ajax in jaren heeft opgebouwd en met het ingezette beleid, de trainer is een passant en Bosz heeft bewezen dat dat ook zo moet blijven.

Ik vind dat Bosz teveel kredits krijgt, niks heeft hij te maken met een goed aankoop en verkoopbeleid waardoor er een goede selectie beschikbaar was, waar 40 miljoen in geã¯nvesteerd. Daardoor had hij onder andere Ziyech en Sanchez tot zijn beschikking, die niet waren gekomen als het TH waar ook Bergkamp en van der Sar in zaten, een Milik niet zo goed hadden verkocht en daarvoor ingekocht.

Ook het is voor 0 zijn prestatie dat er een goede opleiding staat die Onana, Dolberg, de Ligt, Kluivert opleverde en met van de Beek, Nouri als goede back ups. En dat geldt ook voor het behouden van Schone. Alleen het aantrekken van Traore, daar zou hij een positieve rol in hebben gespeeld. Oftewel, Bosz had het beste materiaal sinds lange tijd, dat is onder andere door goed werk van van der Sar en Bergkamp zover gekomen, bovendien hebben die heren controversieel genoeg, juist Bosz aangesteld.

De opleiding loopt nog steeds goed hoor, Jonk is net als Bosz niet de enige die goed kunnen opleiden of managen, sterker nog, ik heb het idee dat er een betere koppeling naar het eerste elftal is. Dat men beter samenwerkt. Beide heren hebben met een hoop mensen problemen en je zult toch echt moeten samenwerken, soms ook met mensen die je minder liggen, wat is er mis met Rekelhof, een herstel en conditietrainer? Wie denkt Bosz dat die is, dat hij na jarenlang trouwe dienst even moet wijken?

Verder is je kritiek dus dat hij geen pers. Conferentie heeft gegeven, echt waar? Dat is totaal niet zijn taak, waarom ontbreekt deze selectieve verontwaardiging bij Jonk en is die wel bij Bergkamp aanwezig? Jonk hoorde of zag je ook nauwelijks en dat hoeft ook helemaal niet, maar ga dan Bergkamp het niet ineens aanrekenen.

Je gaf dus Bosz de kans, maar Keizer niet? Je zou kunnen zeggen, zijn dappere speelstijl bij Jong Ajax kwalificeert hem net zo goed. Keizer kent een stroeve start, maar wie weet gaat het straks ook wel lopen en heeft hij ook nog een Plan B (die Bosz nooit had als het niet liep). Wat mij betreft krijgt Kezier dus een echte kans, net als Bosz die kreeg. Sterker nog, kijkende waar Keizer mee te maken heeft gehad in de voorbereiding, wat noch hem noch het TH aan te rekenen is, krijgt hij pas een eerlijke kans als hij komende zomer een fatsoenlijke voorbereiding kan draaien.

Verder zie ik boegbeeld van der Sar en Bergkamp liever nooit vertrekken, uiteraard moeten ze zich verantwoorden, maar de club groeit enorm als je naar de lange termijn kijkt en kijkt waar ze vandaan komen. Ze brengen nu veel continuã¯teit samen met Overmars en hebben net weer wat bijgestuurd en steken hun nek uit voor Ajax, met andere woorden, beetje bij beter maken ze Ajax nog beter.

Waarom geen ervaren rot? Omdat Ajax in tegenstelling tot al die gefaalde ervaren rotten daarvoor nu voetballers in het bestuur wou, die het niet alleen als bedrijf zagen maar ook als voetbalclub. Zijn we eindelijk zo ver en wat lesgeld verder, wil je alles door de put gooien? Wie wil je voor Bergkamp dan, wie gaat de brug tussen eerste en opleiding slaan? Ik denk dat hij heel erg gewaardeerd wordt door spelers als Dolberg en spelers minder graag naar Ajax komen zonder Bergkamp.

Minder zeuren, meer waarderen wat deze echte clubmensen doen.

13 oktober 2017 om 04:19

Lausho

Waarom zou je tegen iets zijn? Als blijkt dat je plan van aanpak goed uitpakt, en je spelers er geloof in hebben. En het belangrijkste nog, de spelers voelde zich als een vis in het water met zijn visie. Natuurlijk is clubcultuur belangrijk, maar er in doorslaan is onnodig. En bovendien is het niet dat Bosz, gigantische veranderingen wilde hebben. Bepaalde spelers op posities, wat ik niet gek vond en andere assistenten.

Hoezo vind je dat Bosz onterecht te veel credits krijgt? In een jaar tijd heeft hij ondanks geen tastbare prijs, heel veel bereikt. Heb jij niet genoten van het spectaculaire spel? Of van de Europa league wedstrijden? Waarom geef jij Bergkamp en Van der Sar zoveel krediet, met betrekking tot Sanchez en Ziyech? Dat komt op het conto van Overmars, hij is de hoofdverantwoordelijke. Hij doet zijn bevindingen, en discussieert het achteraf met hen.

Onana was ook weer een gouden greep van Overmars, en de jonkies die er nu staan kregen vleugels onder het beleid van Jonk. Niet voor niets, werd hij hoogstpersoonlijk aangedragen door Johan Cruijff. En Bosz maakte een team, en liet iedere speler boven zich zelf uitstijgen. En dan heb je wel recht van spreken vind ik, en vandaar dat Bosz terecht van zovelen de credits krijgt. Waarom denk jij dat Van der Sar en Bergkamp, hoogstverantwoordelijk zijn voor de aanstelling van Bosz? Overmars is de technische man.

Tot een zekere hoogte is iedereen vervangbaar, maar als iemand jaar in en jaar uit goed werkt levert. Dan waarom zou zo iemand met wijken? Wat je ook in interviews zag van Ajax TV, dat spelers graag met hem werkte. En de doorstroming beter dan ooit was, in mijn ogen dan. Bergkamp en Spijkerman heb ik persoonlijk nooit als een toegevoegde waarde gezien als assistent trainers, en dat Rekelhof wegmoest ben ik met je eens dat vond ik wel onzin. Ik heb het overigens ook nooit over Rekelhof gehad.

Dat meen ik serieus ja, ben jij het niet met mij eens? Dat iemand zoveel invloed heeft en aan touwtjes trekt, nooit enige verantwoordelijkheid aflegt? Een assistent trainer, en een lid van het technisch hart. In geen enkele functie/branche hoor je nooit iets, van een verantwoordelijke met veel macht op belangrijke posten. En ik heb het niet over een wekelijkse persconferentie, maar paar keer per maand of wat dan ook. Jonk was hoofd jeugd opleidingen, dan ben je iets meer in de luwte natuurlijk en heb je sowieso amper media aandacht uitgezonderd Ajax Tv.

Bergkamp en Spijkerman wilde weer een kennis hebben, die ze makkelijk konden instrueren en zonder weerwoord. Terwijl Overmars voor mijn keuze wilde gaan, een ervaren oefenmeester. Ajax is een miljoenen bedrijf, een club die ieder kampioen moet worden. Waarom zou je dan een trainer aanstellen, die 'niks' heeft bereikt? Denk jij dat Microsoft iemand op een hoge positie zet, zonder de benodigde bagage? Dat vind en vond ik een te groot risico, en Jong Ajax vind ik geen graadmeter voor Ajax 1. En wat Nouri is overkomen, heeft inderdaad zijn weerga op een ieder en alles gehad dat ontkend niemand. Maar ik zie geen idee, geen lijn, geen leider een verwarde man zie ik die een beetje aan het verdrinken is. Bosz had ook meer krediet bij mij, omdat hij zich al bewezen had bij meerdere en grotere clubs. Plus ik ben altijd fan geweest van zijn spectaculaire visie.

Niemand zal ontkennen dat Van der Sar en Bergkamp boegbeelden zijn, maar moet je als boegbeeld dus per defintie op een hoge functie zitten? Terwijl je bij wijze van spreken, net bent gestopt met voetballen en directielid zijn een ander vak is. Daarom vond ik de aanstelling van Van der Sar onbegrijpelijk, de club heeft mensen nodig die de klappen van de zweep al kennen. Dan desnoods was Van der Sar, als hij weer een jaar of vijf verder was directeur geworden.

Kritisch naar je eigen club kijken is erg belangrijk Lausho, zeker ook als je een patroon ziet zoals bij Bergkamp en het lijdt tot een puinhoop met meerdere indivuden.

Lijkt me sterk, Bosz

12 oktober 2017 om 16:50

Toch frappant dat vrijwel iedereen die Ajax heeft verlaten de afgelopen jaren allemaal met de vinger naar oa Bergkamp wijzen? Is dat puur toeval, zo afgesproken, of zou er toch een kern van waarheid inzitten? Ik kan het niet met 100% zekerheid zeggen, maar neig toch echt naar dat laatste.

Ik vind het weer een goedmaak praatje voor de buitenwereld, Dortmund kwam hem natuurlijk wel heel goed uit, die was echt niet werkeloos thuis gaan zitten, geloof ik helemaal niks van. Dus hij had het naar zijn zin, maar wou toch weg, wat is het nou?

Toen hij tekende bij Ajax wist hij al dat hij al dat de trainer als passant wordt beschouwd, iemand die geen invloed op het lange termijn beleid heeft en Bosz heeft nu zelf laten zien waarom, want hij is het even niet eens, het bevalt meneer de trainer even niet en hij is weg, dan zit je als club dus met een grandioos gat. Hij wist wie zijn collegas gingen worden naast assistent Krã¼zen waar ruimte voor gemaakt werd.

Het eerste elftal dient bij Ajax ook geen eilandje te worden, mensen als Rekelhof, L’ami en Bergkamp zijn de club wel trouw en moeten voor een stukje continuã¯teit zorgen. Dus deze mensen moeten even aan de kant voor Bosz die aankomt waaien en bij een zuchtje tegenwind alweer weg is? Ja denk het ook wel, Bosz deed het redelijk, maar hij had ook het beste materiaal, hoogste transferbudget, beste opleiding sinds jaren, waar hij geen zak mee te maken heeft. Bovendien won hij geen prijzen en had hij nooit een plan B, is ook nog best wat op hem aan te merken. En schijnbaar kan hij niet met deze mensen omgaan, wat een zwakte is als manager van het eerste elftal.

Je kunt niet binnenkomen en even alles naar je hand zetten, ben blij dat ze die macht niet hebben gegeven, want de beste man is bij het eerste zuchtje wind alweer weg en dan zit je met een stuurloos schip, met alle gevolgen van dien.

12 oktober 2017 om 16:35

Dat mensen als Bergkamp Ajax wel trouw zijn is vrij logisch, zij maken de dienst uit en voor de rest is het slikken of stikken en resultaten zijn daaraan ondergeschikt.
Ik wens Ajax veel succes voor de toekomst, enkel meelopers zullen daar als trainer welkom zijn. Eigen visie wordt niet op prijs gesteld door de leiding.

12 oktober 2017 om 16:48

Dat zijn gewoon borrelverhaaltjes, graag zie ik ergens een bron waaruit dit blijkt, daar reken ik sensatiezoekers de telegraaf en VI niet toe overigens. Ik denk dat hij, noch vele andere kanalen, totaal niet weten hoe het er werkelijk aan toe gaat.

Bergkamp heeft gewoon uitgesproken dat Bosz wat hem betreft graag mag blijven, maar hij wou waarschijnlijk (ook gissen) niet dat hij L Ami en Rekelhof wegpestte omdat die gewoon prima presteerde en het de club een hoop geld zou kosten om deze mensen te ontslaan. Dan gaat Bosz straks weer en dan heeft Ajax geen staf meer over.

Bergkamp zelf heeft mijn inziens geen moeite met geen assistent zijn, hij wil alleen wel graag weten hoe het eraan toegaat omdat hij beleidsbepaler bij het technische hart is en dat zie ik juist als kracht. Daarnaast is het waanzin dat Bosz geen gebruik zou willen maken van de techniek en afwerkingstrainingen van Bergkamp.

De visie werd gewoon gewaardeerd en daarom hadden ze hem ook aangesteld, maar ze willen ook hun beste mensen graag vasthouden en niet door een passant laten inwisselen, logisch en goed standpunt mijn inziens.

Vind het verder helemaal niet zo logisch, Bergkamp kan overal werken, kan veel meer verdienen, maar wil specifiek Ajax omhoog helpen.

12 oktober 2017 om 17:34

Bergkamp heeft een dubbele pet op wanneer hij als assistent naast de hoofdtrainer zit. Wat mij betreft houdt hij zich bezig met het trainen van de spitsen en zit hij niet op de bank. Als hij zich alleen maar met trainen bezighoudt kan hij nog steeds 'de cultuur bewaken' en een trainer kan dan zijn eigen staf samenstellen. Zo raar is het niet als een trainer zelf kiest wie er naast hem op de bank zit!

Pure arrogantie en zwaar overmoedig. En dan bedoel ik niet PB. Gebaseerd op?

Ik kan me heel goed indenken dat het zo gegaan is. Bosz komt (in ieder geval op mij) altijd heel professioneel over en zoals hij erover praat klinkt het alsof hij ook zo gehandeld heeft. Hij stelde bepaalde eisen aan de directie en die wilde daar niet aan voldoen en dus ging hij naar een andere club. Keihard, maar wel nodig in een topsport klimaat. Verder vind ik het ook logisch dat er pas nadat het seizoen voorbij was dingen uitlekten over de slechte verhoudingen bij Ajax. Waarschijnlijk wilde Bosz geen politieke afleiding voor zijn spelers tijdens het seizoen zodat er op het voetbal gefocust kon worden ipv randzaken. Jammer dat het nog steeds zo'n bende is bij Ajax, blijkbaar leert de club maar niet van het verleden. Zolang ze zo doorgaan zal Ajax altijd voor zijn eigen falen zorgen.

En toch duikt keer op keer de naam Bergkamp op. Er zal toch wel iets waar zijn van de negatieve verhalen omtrent zijn persoon. Het mooiste voetbal van de laatste 8 jaar heb ik toch onder Bosz gezien. Super jammer dat de cultuurbewakers deze prachttrainer hebben geelimineerd.

12 oktober 2017 om 16:19

Ironisch ook omdat Ajax al heel veel jaren niet meer zo herkenbaar voetbal heeft gespeeld als onder Bosz.

12 oktober 2017 om 16:42

Met spelers die Overmars, Bergkamp, Van der Sar en Quaali gekocht en opgeleid hebben. En daar ging jarenlang beleid aan vooraf. Denk je even in hoe de selectie eruit had gezien, met alle gevolgen, van het begin van de fluwelen revolutie dan kon je Younes, Sinkgraven, Ziyech, Sanchez, Traore wel op je buik schrijven. Net als de goede opleiding die goed werkt leverde met Tete, Riedewald, Bazoer, El Ghazi, Dolberg, Onana, Kluivert en de Ligt.

Bergkamp wordt voor veel genoemd ja, maar er zijn weinig steekhoudende argumenten wat hij nou werkelijk goed en fout doet. En wat er mis is met L Ami en Rekelhof, die de club al jaren trouw zijn, is mij ook een raadsel. Of is het dan zo, dat Bosz wil, wet moet zijn? Dan had hij van te voren kunnen bedenken dat hij aan het verkeerde adres was. Dat is het zelfde als hij nou Wolfgang de Beer bij Dortmund even aan de kant gaat schuiven, die er al 16 jaar keeperstrainer is. Hij moet met zijn poten van clubmensen afblijven en moet maar mensen leren omgaan of er gewoon niet aan beginnen.

13 oktober 2017 om 05:02

@lausho Als je nog niet bij Ajax in dienst bent als pr-medewerker zou ik bij de eerstvolgende vacature mee solliciteren. En al jouw bijdragen hier op Voetbalzone mee sturen als bewijs van jouw onvoorwaardelijke clubliefde.

13 oktober 2017 om 10:12

Bedankt voor het compliment, ik heb inderdaad het beste voor met de club, maar dat kan ik als supporter ook. Schijnbaar kun je er geen inhoudelijke argumenten tegen in brengen, sta er voor open hoor.

Ik geloof hem wel. Dat technische hart is niet gezond lijkt me, omdat de relaties nooit puur zakelijk zijn, dat kan haast niet als je samen zo'n geschiedenis hebt (Bergkamp, Sar, Overmars etc). Ik speculeer er misschien maar wat op los, maar demk dat Bosz een buitenstaander was samen met Kruze. Jammer.. Ze lieten zien dat dat krampachtig vasthouden wat TH nu doet niet veel oplevert

In Nederland zijn wij heel erg arrogant. Als Ajax eindelijk veel succes heeft op Europees niveau, dan willen wij graag dat het succes ook een deel van ons wordt. Dus gaan wij vieze spelletjes spelen. Als iemand met een harde hand en lelijk voetbal tot de finale kan komen, dan kraken wij het alsnog af. Dat is de reden waarom er zo weinig successen worden behaald in Nederland. Vraag maar aan Van Gaal, Van Marwijk of ze nog een keer Oranje willen doen en zij zullen wel twee keer nadenken. Seedorf werd ook nooit echt gerespecteerd net als Kluivert. Bergkamp die iedereen de stuipen op het lijf jaagt, die mag gewoon doorgaan. Wij pakken steeds de verkeerde mensen aan. Mensen met succes moeten beloond worden in dit land. Mensen die weinig toevoegen in de zin van prestatie of rendement. Die moeten wij wegsturen. Dan gaat het allemaal wat beter met Nederland.

Als dit waar is dan heeft Ajax grotere problemen dan ik tot nu toe dacht. Waardeloos om dit soort kloteverhalen te moeten lezen. Zit je al met de Oranjedip, wordt je gelijk weer geconfronteerd met de situatie bij je club. Zucht..... de laatste tijd wens ik mezelf graag toe om geen donder om voetbal meer te geven. Lukt me echter vrij slecht....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Een belangenbehartiger van Ante Rebic heeft zijn vakantie in Italië opgeschort om te kunnen onderhandelen met Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren