‘De leergierigheid en de drang om te slagen spatte van Appie af’

Donderdag, 12 oktober 2017 om 13:47

Urby Emanuelson koestert nog steeds warme gevoelens voor Ajax, de club die hij in 2011 inruilde voor AC Milan. De linkspoot, die sinds afgelopen zomer voetbalt bij FC Utrecht, zegt in gesprek met Voetbal International dat hij de prestaties én ontwikkelingen bij de Amsterdammers nog steeds volgt en geeft aan nog veel stil te staan bij de tragische situatie van Abdelhak Nouri.

"Dat Ajax het nu moeilijk heeft, gaat me aan het hart", zegt Emanuelson, die Nouri meemaakte toen hij zijn conditie op peil hield bij Jong Ajax. "In die weken heb ik ervaren hoe populair en geliefd hij is. Een topgozer, altijd vrolijk, altijd positief. En leergierig, jongen. Alles wilde hij weten van me. Over Milan, over het Ajax van vroeger, over hoe hij beter kon worden."

"Vragen, vragen, vragen; steeds maar weer. De leergierigheid spatte van Appie af. De drang om te slagen, de beste te willen zijn, zat er zó in bij hem." Emanuelson zegt dat Nouri, die ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen, indruk op hem maakte toen hij bij Ajax was. "Reden dat ik nog vaak aan hem denk. Kun je nagaan hoe dat voor iemand als Donny van de Beek is, zijn broeder, die al jaren onafscheidelijk van hem is."

Emanuelson zag dat Nouri 'het stralende middelpunt' van de selectie was en dat hij begrijpt dat Nouri nog vaak door de hoofden van de Ajax-spelers spookt: "En zo zijn er zoveel jongens bij Ajax die al jaren, dag in en dag uit, met hem optrekken. Zoiets raakt je, dat kan niet anders. Wat Appie is overkomen, heeft zo'n geweldige impact, nog steeds; dat verwerk je niet in een paar weken."


Poll

Urby Emanuelson zou nog altijd van toegevoegde waarde zijn voor Ajax


Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door ronzie)

Dat het iedereen raakt, ook spelers van andere clubs dan Ajax, is allang bekend. Het er steeds over blijven praten in de media, helpt doet men er juist weer aan denken.

12 oktober 2017 om 14:20

Precies. Tuurlijk het is erg wat er gebeurd is, maar ze blijven er maar over doorgaan...
Vat het niet verkeerd op, maar ze zullen toch echt verder moeten.

12 oktober 2017 om 14:37

Alsof media aandacht maakt dat ze er af en toe aan denken. Die jongens merken elke dag dat Nouri er niet is, daar doet een interview van Emanuelson verder niets aan. Daarnaast betekent doorgaan niet dat je het nooit meer over iemand mag hebben alsof de persoon nooit bestaan heeft.

12 oktober 2017 om 15:07

Praten is ook een vorm van verwerken en daarnaast, als iemand er naar vraagt (zo werken interviews meestal) moet je dan zeggen? "ik wil daar niet over praten?" Dat zou ook raar klinken.

Samen met de Jong de enige 2 spelers die vrijwel met ieder balcontact die ze ontvangen naar voren willen. Man voorbij of een iemand aan willen spelen. Deze 2 doen me altijd aan iniesta denken, die 2a3a4 keer draait en dan toch naar voren gaat en niet kiest voor een back of centrale verdediger. Heerlijk gewoon, jammer dat we die 2 niet meer samen zullen zien spelen. Bij jong ajax altijd genieten!

Hoe gaat het eigenlijk met nesu van Utrecht?

12 oktober 2017 om 20:16

Die heeft zijn eigen stichting en is nog steeds verlamd. Laatst was Dries Mertens een paar dagen bij hem op bezoek geweest in Roemenië. En daarvoor nog 2 andere jongens en een lid van de staf. In Utrecht eren we hem nog steeds. Komt ook vaak nog 1x per jaar een wedstrijd kijken.

12 oktober 2017 om 20:25

Goed om te horen dat het naar omstandigheden goed met hem gaat,alleen jammer dat je daar verder niks over hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

85 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren