Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van de dik twintig spelers is alleen Riechedly Bazoer echt doorgebroken’

Laatste update:

Waar Jong Ajax en Jong PSV al een tijdje meehobbelen in de Jupiler League, is Feyenoord er geen voorstander van om de beloftenploeg in te laten stromen in deze competitie. Technisch directeur Martin van Geel ziet liever de beloftencompetitie van weleer terugkeren, waarin alle beloftenteams op maandagavond in actie kwamen. Volgens Van Geel is het niet bewezen dat er meer talenten doorbreken in de hoofdmacht van de topclubs en is hij van mening dat de andere clubs in de Jupiler League benadeeld worden door de sterke spelers die bij Eredivisie-clubs ingezet kunnen worden.

Jaren terug kwamen de beste beloftenteams op maandag in actie. "Eerlijk is eerlijk. Die entourage, het gebrek aan spanning... Dat vond ik ook. Maar intussen weet ik dat het nog erger kan", zegt Van Geel tegenover Voetbal International. "Iedere week op kunstgras spelen op vrijdagavond. De ambiance bij vele clubs. Is dat het dan? Daar kun je je vraagtekens bij zetten. Als Jong Ajax met David Neres, Mateo Cassierra en Dennis Johnsen, met een voorhoede van tig miljoen, speelt tegen clubs als FC Oss, Helmond Sport en Telstar met verdedigers die misschien tweeduizend euro per maand verdienen. Is dat gezond? Is dat goed voor een competitie?"

Ajax en PSV gaven aan dat de stap naar de Eredivisie makkelijker is voor talenten, wanneer zij al ervaring hebben in de Jupiler League. Sinds het seizoen 2013/14 heeft dat volgens Van Geel weinig opgeleverd. “Hoeveel spelers breken er door? We zijn nu vier jaar later en kijk naar Jong Ajax. Van de dik twintig spelers is alleen Bazoer echt doorgebroken. Zou die er anders niet zijn gekomen? Kijk hier, PSV, 23 spelers. Jorrit Hendrix, Joshua Brenet. De rest is allemaal weg. Kijk dan naar de eigen talenten bij de eerste selectie”, aldus Van Geel. "Onze prioriteit ligt bij een sterke eerste selectie en ik zie daarvoor geen meerwaarde in die piramide."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen speld tussen te krijgen.

12 oktober 2017 om 11:09

Martin veegt gewoon zijn straatje schoon, het is gewoon mismanagement van Feyenoord kant. De JL is een prima podium voor talenten die nog hangen tussen Jong en het eerste elftal. Bijvoorbeeld in het geval van Vincent Jansen, had Feyenoord met zijn 2e elftal in de JL gespeeld zou hij dan naar Almere zijn vertrokken? Sommige spelers hebben iets meer tijd nodig en die mogelijkheid biedt Feyenoord zijn spelers niet. Bij AZ zijn Stengs, Koopmeiners, Ouwe Jan, Til en Helmer voorbeelden.

12 oktober 2017 om 11:14

Slechtste voorbeeld dat je kon noemen. Jansen heeft zelf al meermalen aangegeven dat hij niet bij Feyenoord hoorde, zoals hij zich toen manifesteerde. Vond zichzelf ook de minste op dat moment.

MvG heeft hier gewoon een heel goed punt. Als je ziet wat het oplevert is het om te huilen. Spelers met echt talent komen er ook wel zonder een potje in de JL. Het is alleen een makkelijker excuus als je spelers koopt, want dan kun je tegen ze zeggen dat als ze niet bij het 1e komen, ze in ieder geval nog JL spelen. Maar ik zou eens aan jongens als Cassiera en Neres vragen of ze nu echt gelukkig zijn en beter worden daar.

12 oktober 2017 om 11:28

Cassierra zeer zeker wel, Neres heeft er nog geen 500 minuten gespeeld, waarvan meerdeel de eerste maand na aankomst in Nederland. Cassierra daarintegen begint steeds meer een nummer 9 in 433 te worden terwijl toen hij kwam hij een linksbuiten of linker spits in 442 was. Geval van Cassierra is in mijn ogen ideale voorbeeld van belang van JL voor een talent, als hij de stap zal zetten is dat voor een gigantisch deel door zijn ontwikkeling in Jong Ajax en de JL.

12 oktober 2017 om 11:43

@Suc6Magnet, de JL kun je niet alleen als podium voor talenten gebruiken, maar ook voor spelers die terug komen van blessures. Spelers als van Beek, Nieuwkoop, Tapia, Larsson en Jorgensen hadden minuten kunnen maken en wedstrijd ritme zodat ze direct in het 1e toegepast konden worden.

12 oktober 2017 om 11:33

Jly, het tegenovergestelde is natuurlijk waar. Ten eerste zijn er bij Ajax veel meer overgeheveld naar Ajax 1. Over doorbreken spreken is het wat vroeg misschien, maar de meerwaarde van spelen in de eerste divisie lijkt me niet moeilijk te ontdekken..

Jeugd tegen jeugd is wat anders dan jeugd tegen fysiek sterkere jongens die bovendien met een ander niveau ook diverser te bespelen zijn. Vaak is de kritiek op de nieuwe lichting dat ze niets gewend zijn. Ervaring opdoen in de 1e divisie is dan een oplossing.

12 oktober 2017 om 11:09

Precies. Daarbij leidt Ajax ook nog jongens op die de kas spekken. Bazoer, Riedewald, el Ghazi en Bazoer hebben ook nog eens het nodige geld in het laatje gebracht.

12 oktober 2017 om 11:15

Ik neem aan dat je cynisch was hier.

12 oktober 2017 om 12:17

Feyenoord krijgt dergelijke bedragen voor hun bepalende spelers; bij Ajax worden de 'mislukte' talenten voor dergelijke prijzen verkocht.
Daar is niks cynisch aan.

12 oktober 2017 om 11:11

De Ligt speelde als A junior al in het eerste, Kluivert idem dito. Tete belandde ernaast, Onana had er zonder denk ook wel gekomen en van de Beek en De Jong moeten we nog afwachten. De Jong speelde ook al eredivisie voordat hij naar Ajax ging bij Willem II. Ik vind het wel goed dat hij dit zegt, laten we eens sec bekijken wie er is doorgebroken dankzij jong Ajax.

12 oktober 2017 om 11:24

Ik vind het ook terecht dat het onderwerp aangesneden wordt, dat is altijd goed.

Maar jij zet het wet heel erg nonchalant neer, alsof de beschikbaarheid van het tweede team geen enkele rol speelt bij die jongens. Alle jongens die er in jouw visie toch wel zouden zijn gekomen (wat we nooit zeker zullen weten) hebben in elk geval de kans om wekelijks wedstrijden te spelen, ook als ze in het eerste niet zijn opgesteld. Dan ben je er wel sneller klaar voor, dan als je die optie niet hebt.

Het gaat er dus niet alleen om dat jongens er puur en alleen dankzij het tweede team komen. Het gaat er ook om of ze er zo sneller komen, eerder op het gewenste niveau zitten.

12 oktober 2017 om 11:24

Het is toch niet belangrijk hoe oud je bent als je Ajax 1 inkomt, het gaat hier over Jong Ajax. De Ligt was daar -soms- aanvoerder voor hij basis bij Ajax 1 inging. Tete was vast aanvoerder voor hij de stap zette. Onana kon er wennen en kon erna geruisloos basis in. Vd Beek speelde als A-jeugd ook al in Jong Ajax, net als Nouri, de Jong, Muric, Cerny, Eiting, Zeefuik en dit jaar Lang en Kemper daarvoor is het juist. Meer weerstand voor de talenten en dat lijkt tot dusverre progressief te werken op hun ontwikkeling.

12 oktober 2017 om 11:31

Misschien staat het spelen voor jong ajax niet gelijk aan het doorbreken in het eerste elftal. Maar ik denk dat voor bijna alle jongens die jij hier opnoemt geldt dat ze in het jeugdvoetbal geen uitdaging meer hadden op vrij jonge leeftijd. Tete, De Ligt en Van de Beek speelde bijvoorbeeld al op hun 16e in de Jupiler League, omdat er bij de A1 geen uitdaging meer was. Wat dat betreft is het goed dat het Jong-elftal Jupiler League speelt, zodat ze fysiek getest konden worden tegen oudere spelers. Onana en De Jong zijn aankopen, vooral Onana kon fouten maken in Jong Ajax, die in Ajax1 nooit zouden zijn geaccepteerd.

12 oktober 2017 om 11:33

De Ligt maakte eerder zijn debuut bij Jong Ajax dan bij het eerste. Kluivert ook.

12 oktober 2017 om 11:36

Prima om het onderwerp aan te snijden, tegelijkertijd is het best dom om de meerwaarde van spelen in de 1e divisie niet te zien. Jeugd tegen jeugd is wat anders dan jeugd tegen gasten die fysiek verder zijn, tactisch verder zijn en gewoon een heel ander soort voetbal spelen dan het lichtvoetige bij de jeugd. De 1e divisie is een prima tussenstap.

12 oktober 2017 om 12:45

Edo, prima, ik zeg niet dat Jong Ajax geen meerwaarde heeft, maar laten we het dan gewoon bekijken. Wie zijn er doorgebroken dankzij Jong Ajax? Misschien hebben bepaalde talenten meer weerstand opgebouwd in Jong Ajax, maar heeft dat zich ook in het grote Ajax uitbetaald? Ik heb bij Ajax grote talenten zien doorbreken zonder Jong Ajax in de Jupiler League, en vraag me af of het nu wel zo geweldig werkt.

Ik meen dat Dolberg nooit voor Jong Ajax heeft gespeeld, De Ligt zie ik 17 wedstrijden staan, Kluivert maar 8. Dat lijken mij nu de grootste talenten en die zitten blijkbaar maar kort bij Jong Ajax. Het lijkt nu vooral een opvang voor spelers die niet direct de stap kunnen maken van u19 naar het grote Ajax. Die zou je ook kunnen verhuren natuurlijk.

We kunnen twijfelen aan de motieven van Van Geel, maar laten we deze discussie gewoon eens voeren. Het lijkt me belangrijk om duidelijk te hebben wat het effect is. De Jupiler league-clubs vinden het niet zo geweldig die Jong-elftallen, dan is het belangrijk om te weten of het goed werkt voor de talentontwikkeling. We kunnen niet vanuit de eredivisie de Jupiler League veranderen in een adolescenten-dagverblijf zonder dat we de effecten ervan nauwkeurig in kaart proberen te krijgen. Deze discussie van Van Geel is daardoor ideaal, deze zal namelijk niet vanuit PSV of Ajax zo worden aangeslingerd.

Van Geel slaat een beetje de plank mis, volgens mij probeerd hij het goed te praten dat Feyenoord mee doet. Bij Ajax komen Van Beek, Frenkie, Kluivert nu langzaam door, bij Psv weet ik het niet want daar breekt zelde iemand door. Voor spelers is de JL altijd beter dan tegen jong team spelen op maandagavond.

12 oktober 2017 om 11:30

Kluivert speelde als A-junior al bij het eerste en datzelfde geldt voor De Jong. Die speelde overigens bij Willem II ook al. Er valt best wat voor de woorden van Van Geel te zeggen denk ik.

12 oktober 2017 om 11:33

Bij PSV breken er genoeg door maar die worden niet zo gehypt. Er is amper hype rond Bergwijn bijvoorbeeld, terwijl hij toch echt hele mooie dingen laat zien de afgelopen tijd.

12 oktober 2017 om 11:52

Bergwijn,rigo,lammers,henriks,brenet,gudmonsson. Allemaal talentenndie door gaanbbrreken bij Psv of al zijn. Alleen eorden ze bij Psv rystig gebracht en niet direct voor de leeuwen gegooid en bestempeld als mega talent dat na een goede start heel wisselvallig word

12 oktober 2017 om 11:51

Leuk dat je nog even een sneer aan PSV probeert uit te delen, maar als we de harde cijfers er even bij pakken worden 45,35 van de speelminuten dit seizoen bij PSV vervuld door spelers die zijn doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding, tegenover 39,8% bij Ajax en 23,7% bij Feyenoord. Binnen nederland heeft alleen AZ er meer met 46,6% en komt verder alleen Zwolle boven de 40% uit. Dat niemand doorbreekt bij PSV is dus klinkklare onzin. Wellicht worden ze minder opgehemeld dan talenten van andere clubs, maar wanneer is de laatste keer dat een product van de klassieke top 3 is doorgestroomd naar de echte top?

12 oktober 2017 om 14:21

Blind, Depay en Wijnaldum zijn dacht ik de laatsten.
Wat betreft de percentages; denk je dat dat structureel wordt bij PSV of zal het een uitzondering zijn zoals bij Feyenoord en aantal jaar terug? De harde cijfers van de afgelopen jaren tonen toch niet aan dat PSV een opleidingsclub is?

12 oktober 2017 om 19:43

Gdoxu of misschien was de jeugd niet goed genoeg de afgelopen jaren.
5 jaar geleden werd gezegd Psv gaat zich meer richten op jeugd.
Natuurlijk in de 1ste jaren kan je niet verwachten dat ze er zomaar staan daar gaat tijd overheen.
Nu we dus 5 jaar verder zijn zie je meer jeugd doorstromen en -17 zit echt gigantisch veel talent.
Dus ben benieuwd

Als je het zo bekijkt, is de voorhoede van jong Ajax duurder dan alle begrotingen van de Jupiler League clubs bij elkaar. Leuk man, maar gaat nergens over toch?

12 oktober 2017 om 12:19

Van Geel heeft ook gewoon een goed punt. Ik denk zelf ook dat de grote talenten niet moeten rijpen in een jupiler league. Die moeten vanaf het begin bij de grote jongens en nu is er zgn. een alternatief dat groei alleen maar stagneert.

Ieder preekt voor eigen parochie. Aanvullende regels zijn wel nodig, maar daar is men mee bezig. En als het zo is dat JL spelers niet meer dan 2 A 3k p/m kosten dan is de impact op het 1e elftal ook niet zo groot.

Ik kan voor PSV niet spreken maar Tete was aanvoerder, 50+ wedstrijden in Jong Ajax is international geworden en speelt nu voor Lyon. Bazoer heeft ruim een seizoen basis gestaan voor hij stap naar Ajax 1 maakte, nu Wolfsburg. Riedewald heeft JL ervaring, Crystal Palace. Onana seizoen keeper jong Ajax geweest is nu eerste keeper Ajax, de Ligt aanvoerder geweest in Jong Ajax nu Basisspeler Ajax 1. Vd Beek 2 seizoenen Jong Ajax, nu basis Ajax 1. Frenkie 1.5 seizoen Jong Ajax, nu tegen basis aan bij Ajax 1. Dit lijkt me toch al iets meer dan 'alleen Bazoer' daarnaast zijn 75+% nu spelende voor een BVO, zijn er oud spelers van Jong Ajax spelende in Spanje, Duitsland, Nederland, Frankrijk en dan vergeet ik er nog. Denk dat het zeker helpt, maar kan beter.

12 oktober 2017 om 11:34

-Tete belandde op een zijspoor en maakte daardoor veelal minuten in Jong Ajax op een gegeven moment.
- Bazoer wordt door Van Geel gewoon al juist benoemd dus lijkt me overbodig.
- Riedewald eigenlijk hetzelfde verhaal als Tete. Hebben die wedstrijden in de JL er voor gezorgd dat ze nu in het buitenland spelen? Dat was puur voor wedstrijdritme die ze bij het eerste niet kregen. Dat had ook in een beloftencompetitie gekund.
- De Ligt, Kluivert en De Jong speelden als A-junior al in het eerste elftal en sloegen Jong zelfs over, al maken ze er soms nog wel minuten. Die lijken dus ook zonder de JL door te breken.
- Onana valt wellicht wat voor te zeggen, maar zou die zonder de JL de plek onder de lat ook niet hebben over genomen volgens jou.

12 oktober 2017 om 11:36

Nu kijk ik deels door een gekleurde bril, aangezien het amateurvoetbal enorm lijdt onder de beloftenteams in de Tweede/Derde Divisie en in toekomst ook de Hoofdklasse. Maar ook de JL lijdt er onder. Je kan zeggen dat niveau omhoog gaat, maar niemand kan het leuk vinden om de ene week tegen Neres, Cassierra etc. te spelen en de andere week een veredeld jeugdelftal.

12 oktober 2017 om 11:43

Thom, Tete was aanvoerder van Jong Ajax vóór zijn debuut voor Ajax 1. Die was als u19 speler al spelende in Jong Ajax. Is dus niet omdat hij op een zijspoor was beland. Riedewald idem, ja, die maakte wel debuut snel maar speelde erna nog genoeg minuten JL voor hij vast in Ajax 1 zat. Die speelde daar VOOR Ajax 1, niet erna, daar draait het niet om in het opleiden deel waar ik op doel. Alle 3 de namen die jij noemt speelde voor Jong Ajax, sloegen ze dus niet over. Kluivert minste minuten maar de Ligt was er zelfs paar wedstrijden aanvoerder en de Jong speelde er wekelijks 1.5 seizoen lang. Je doet alsof ze eerst naar Ajax 1 gingen en als ze niet spelen Jong Ajax spelen, is omgekeerd die hebben in Jong Ajax eerst aangetoond klaar te zijn voor Ajax 1 voor ze de stap maakte. Je hele tekst is letterlijk verkeerde volgorde, geen van die spelers muv Dolberg heeft stap van o19 naar Ajax 1 gezet zonder eerst voor Jong Ajax te spelen.

12 oktober 2017 om 11:43

Tete speelde voor zijn doorbraak, toen Van Rhijn nog in de basis speelde, al heel veel wedstrijden voor Jong Ajax en was daar ook geregeld aanvoerder. Later onder bos heeft hij ook zijn wedstrijden gespeeld maar dat is niet waar wolterx op doelt. En Riedewald heeft tussen zijn debuut tegen Roda en z'n definitieve basisjaar ook in jong gespeeld, jij focust op de periodes dat ze uit de basis vielen omdat je ze waarschijnlijk daarvoor niet kende, maar ze hebben daarvoor zeker in jong gespeeld. De Jong heeft Jong Ajax ook zeker niet over geslagen, heeft er een half jaar elke week gespeeld. Voor de Ligt geldt hetzelfde maar dan een kortere periode. Dat de JL eronder lijdt ben ik met je eens maar voor de Jong elftallen zelf is het nuttig. In ieder geval voor Ajax.

12 oktober 2017 om 14:15

Ongelofelijk hoe je gewoon een verhaal verzint omtrent tete. Die jongen was een eeuwigheid in jong ajax evenals velen andere talenten. Jij en van geel blerren maar wat.

12 oktober 2017 om 11:47

Maar zouden deze jongen nu niet ook daar spelen waar ze spelen, als je gewoon op de oude wijze door waren gegaan. Het doorbreken van jeugd is, in dit geval bij ajax, niet heel vreemd. De vraag is of deze jongens nu beter zijn doordat je jl ervaring hebben, dan als ze in een beloftencompetitie hadden gespeeld. Je vergelijking gaat niet op. Je moet kijken of deze jongens nu echt “verder” zijn, dan de jongens die doorbraken 5 jaar terug in de oude opzet. Als ik eerlijk ben, zie ik niet dat ze nu aantoonbaar beter zijn dan toen.

12 oktober 2017 om 12:16

Ik denk het wel, de laatste paar jaar voor die opzet brak er juist niets meer door door grote scheiding in de opleiding. We grijpen vaak terug naar spelers die inmiddels 30 zijn of ertegenaan zitten, maar de categorie 24-29 die de 5 jaar voor deze opzet waren zijn qua opleiden de zwakste geweest qua doorstroom. Dit brengt veel meer internationals al door dan we in die jaren deden, misschien blijven ze niet allemaal international en zakken ze af maar ze hebben de kans gekregen.

13 oktober 2017 om 08:15

Er breken qua aantallen nog net zoveel spelers door, maar er zit nu al een tijdje geen speler bij van de categorie sneijder, vd vaart of eriksen. Maar dat zie je altijd, die heb je 1 keer in de 5 jaar misschien. Eentje die echt de wereldtop haalt.

Na Eriksen hebben we die nog niet gehad, maar uiteindelijk van het team wat het zwakste was qua doorstroming zoals je noemt, spelen er 4 spelers bij topploegen en zijn daar zeer bepalen. Blind pakt veel meer speeltijd bij united dan vooraf werd verwacht, alderweireld is momenteel 1 van de beste verdedigers van de wereld, Vertonghen is niet weg te denken achterin daar en is record international van belgie en Eriksen is 1 van de gevaarlijkste middenvelders van de PL.

Verder uit die groep nog Denswil, vd Wiel, van Rhijn, Veltman, Anita, Siem de Jong, Klaassen. allemaal international als ik me niet vergis.

Dat is toch niet heel slecht?

12 oktober 2017 om 11:47

Maar zouden deze jongen nu niet ook daar spelen waar ze spelen, als je gewoon op de oude wijze door waren gegaan. Het doorbreken van jeugd is, in dit geval bij ajax, niet heel vreemd. De vraag is of deze jongens nu beter zijn doordat je jl ervaring hebben, dan als ze in een beloftencompetitie hadden gespeeld. Je vergelijking gaat niet op. Je moet kijken of deze jongens nu echt “verder” zijn, dan de jongens die doorbraken 5 jaar terug in de oude opzet. Als ik eerlijk ben, zie ik niet dat ze nu aantoonbaar beter zijn dan toen.

12 oktober 2017 om 11:47

Maar zouden deze jongen nu niet ook daar spelen waar ze spelen, als je gewoon op de oude wijze door waren gegaan. Het doorbreken van jeugd is, in dit geval bij ajax, niet heel vreemd. De vraag is of deze jongens nu beter zijn doordat je jl ervaring hebben, dan als ze in een beloftencompetitie hadden gespeeld. Je vergelijking gaat niet op. Je moet kijken of deze jongens nu echt “verder” zijn, dan de jongens die doorbraken 5 jaar terug in de oude opzet. Als ik eerlijk ben, zie ik niet dat ze nu aantoonbaar beter zijn dan toen.

12 oktober 2017 om 11:47

Maar zouden deze jongen nu niet ook daar spelen waar ze spelen, als je gewoon op de oude wijze door waren gegaan. Het doorbreken van jeugd is, in dit geval bij ajax, niet heel vreemd. De vraag is of deze jongens nu beter zijn doordat je jl ervaring hebben, dan als ze in een beloftencompetitie hadden gespeeld. Je vergelijking gaat niet op. Je moet kijken of deze jongens nu echt “verder” zijn, dan de jongens die doorbraken 5 jaar terug in de oude opzet. Als ik eerlijk ben, zie ik niet dat ze nu aantoonbaar beter zijn dan toen.

12 oktober 2017 om 11:55

Je vergelijking gaat niet helemaal op. Jongens breken door, in dit geval bij ajax. Dat is echter niet de vraag die er gesteld moet worden. De vraag is "zijn de jongens die nu doorbreken, verder dan de jongens die doorbraken toen ze nog met een beloften competitie speelde.

Pak de selectie 5 jaar geleden erbij en je kan net zoveel voorbeelden noemen voor spelers die in de beloften competitie hebben gespeeld.

Zijn de spelers die jij noemt, aantoonbaar beter, dan de jongens die toen doorbraken? Ik vind deze jongens niet aantoonbaar beter of verder dan wat er daarvoor doorbrak.

Van Geel heeft misschien een punt dat minder spelers doorbreken dan gehoopt. Maar hij vergeet toch enkele namen te noemen.. Daarbij komt kijken dat deze spelers in de JL wel een hoger niveau kunnen halen. Dan slagen ze misschien niet bij de topclubs, maar kunnen vervolgens wel beter de stap maken naar een goede eredivisie ploeg.

Klinkt meer als frustratie dat ze de dans hebben gemist. Feyenoord heeft bij de competitiestart nog geprobeerd om toch Jong Fey te kunnen laten instromen, dit is niet goedgekeurd. Het geeft wel aan dat ze er wel interesse in hadden.

Het eerste jaar had Jong Ajax echt moeite met het meer fysieke spel in de JL. Het fysieke gedeelte is denk ik ook het grootste voordeel. Feit is dat een De Ligt, De Jong, Van de Beek en Onana zich vrij eenvoudig in de basis hebben gespeeld nadat ze vanuit Jong (jl) zijn doorgestroomd. Nouri zag je ook wekelijks uitblinken in de JL. Natuurlijk is lastig om te zeggen of dit ook was gebeurt, wanneer ze niet in de JL hadden gespeeld. Maar om nu te zeggen dat er 1 speler echt is doorgebroken, vind ik een rare opmerking.

Over het punt dat er geen talenten doorbreken slaat hij volledig de plank mis. Of die talenten er anders niet waren gekomen? Lijkt me onzin. Onana, De Ligt, VD Beek, Bazoer et cetera hadden er anders ook wel gestaan.

Over het feit dat het competitie-vervalsing is heeft hij natuurlijk wel volkomen gelijk. En dan noemt hij nog niet dat de ene week (bij wijze van spreken) Johnson-Neres-Cassiera in de aanval staan, en een week later De Wit - Dekker - Sierhuis. Ook dat is competitievervalsing.

Ik ben het ergens wel met Van Geel eens, maar dan vooral op het gebied van de dure aankopen die in de Jupiler League gaan spelen. Dit is natuurlijk oneerlijk ten opzichte van de Jupiler League teams en kan je op geen enkele manier geen competitievervalsing noemen. Maar puur kijkend naar de jeugdspelers die eerst in de jong-elftallen hebben gespeeld en nu in het eerste elftal mogen spelen, zie je wel dat ze de stap makkelijker kunnen maken. Ik zou vooral dit ''experiment'' met jong-elftallen blijven doorzetten en duidelijke regels formuleren voor de teamsamenstelling van deze jong-elftallen. Wat je zou kunnen doen is een maximale leeftijd instellen voor de spelers en kunnen verbieden dat er spelers spelen die niet uit de jeugdopleiding komen, hiermee bedoel ik aankopen of spelers die terugkomen van een blessure.

Het is wat mij betreft niet erg wanneer een jong-elftal in de top meedraait van de Jupiler League, zolang het maar gebeurd op basis van puur talent. Als je als Jupiler League team niet kan winnen van met alle respect een jeugdteam, dan moet je eerder vraagtekens bij jezelf zetten ipv bij het jong-elftal.

Wat een onzin. Ze hebben daar gewoon een enorme beleidsmisser gemaakt door niet toe te treden. Nu heeft Feyenoord, ook in de communicatie over het opleidingstraject naar grote talenten uit de A1 en B1, geen verhaal over de tussenstap richting Feyenoord 1 (die alleen toptalenten zoals Toure echt kunnen maken). De rest wacht een verhuur in Dordrecht of Leeuwarden. Dit probeert hij nu te repareren door het voor Psv, Ajax, Utrecht en AZ ook op te blazen.

Naast Bazoer hebben ook Van de Beek, De Ligt, F. de Jong veel aan de Jupiler League gehad, en dit seizoen ook talenten zoals Lammers, Ouwejan, Til, Zeefuik en Sidoel. En wat dacht je van Kenny Tete? De weerstand in de Jupiler League is heel anders en sterker dan in een beloftencompetitie. Ploegen stropen echt de mouwen op tegen de Jong-teams. Zeker voor onze talenten (veel grote zeges in de jeugd) is dat heel goed voor hun ontwikkeling.

Over de competitievervalsing heeft hij natuurlijk gelijk, al kunnen de Jong Teams niet promoveren. Maar ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat Van Geel het geen probleem zou vinden als Jong Feyenoord in de Jupiler League zou zitten.

Een uitspraak uit frustratie. Anders kan ik het niet formuleren. Zoveel voorbeelden bij Ajax die doorgebroken zijn naar het eerste of elders.

12 oktober 2017 om 11:43

Via de Jl?
Of zoals Chavezzz hieronder al noemde volgens de normale weg.
Ajax heeft altijd al jeugdspelers laten doorbreken.
Ook toen er nog niet eens een plan was om jong wie dan ook mee te laten doen in de JL.

Helaas slaat hij de plank mis hier. Maar hij heeft wel een punt dat er niet zo gek veel meer talenten door breken dan met het oude systeem.

Van der vaart, sneijder, stekelenburg, alderweireld, vertongen, vermaelen en zo zullen er ongetwijfeld nog meer zijn die doorgebroken zijn middels het oude systeem. Dus dat het een meerwaarde is is absoluut geen feit. Komt nog bij kijken dat de oude spelers vele malen beter waren dan de huidige generatie talenten!

Je krijgt in de JL wel veel meer weerstand, en ook heel andere weerstand. Talenten worden versneld volwassen, veel sneller dan in een B-competitie met alle beloftenteams. Zo kunnen ze eerder debuteren en kunnen we het niveau van onze competitie nog een beetje hoog houden. Feyenoord heeft gewoon een fout gemaakt door niet in te stappen.

Dat is natuurlijk makkelijk praten met uitspraken als "onze prioriteit ligt bij een sterke eerste selectie en ik zie daarvoor geen meerwaarde in die piramide", maar als je alleen maar aandacht besteedt aan de transfermarkt, heb je ook geen opleiding nodig. Iedere club heeft een ander beleid, maar zo'n voetbalpiramide is handig voor clubs die iets met de jeugdopleiding doen. Ook het niveau van de Jupiler League gaat omhoog en dus meer weerstand.

Van Geel heeft gewoon grotendeels gelijk. Hoewel er natuurlijk wat meer spelers zijn doorgebroken dan dat hij noemt waren al die spelers er wel gekomen zonder met Jong in de JL te voetballen. Die werden namelijk verhuurd. Vaak zelfs aan een Eredivisie club waar ze juist méér tegenstand hadden en zelf meer moesten leren om mee te komen. In plaats van als een toptalent beschermd te worden.

Je kunt me niet vertellen dat Cassierra of Johnson niet meer had geleerd als ze nu in de Eredivisie hadden gebald. Een Roda was harstikke blij geweest om zo'n jongen als Cassierra te huren. In plaats daarvan scoort ie elke week met 2 vingers in de neus omdat hij te goed is voor de JL. Daar leer je niks van.

Grappig genoeg is het bij Feyenoord dat nu en vroeger héél veel spelers doorbraken. Vroeger gingen al die spelers langs Excelsior waar ze echte hardheid konden opdoen en konden spelen op niveau. En niet in je vertrouwde nestje kutten tegen mindere spelers.

Ondertussen mogen de JL clubs wel lekker ballen tegen een voorhoede van ettelijke miljoenen en wisselende samenstellingen. En of dat voor de JL clubs daadwerkelijk meer weerstand en niveau oplevert vraag ik me ernstig af. Door dit soort spelers te 'onttrekken' van de serieuze voetbalcompetitie (ze voetballen wat voor spek en bonen ipv dat ze bij een club en voor zichzelf een belangrijke rol hebben) gaat het niveau van de andere clubs juist omlaag.

En dat clubs beter worden omdat er goede spelers bij de Jong teams meedoen geloof ik ook geen bal van. Ik heb bv Jong Ajax er een paar keer flink af zien gaan met een verdediging met Riedewald, Denswil, Tete en Schöne er voor. Die jongens lopen totaal ongemotiveerd rond en zijn vooral bang om geblesseerd te raken. Komen ze achter, dan laten ze lopen. Voetballen ze een goede pot, dan word je als JL-club weggespeeld. Beide leer je vrij weinig van.

Tweede elftallen zijn bedoeld om wedstrijdritme op te doen. Om terug te komen van blessures e.d. Heb je talenten, dan moet je ze laten voetballen. Écht voetballen, geen trainingswedstrijdjes. Onder druk wedstrijden spelen, vechten voor je plek, niet elke dag te horen krijgen hoe goed je bent. Dáár word je beter van. Kan dat niet bij je eerste elftal, dan verhuur je hem aan een club waar het wél kan. Slaagt ie daar niet weet je ook direct wat voor vlees je in de kuip hebt mentaal en kwalitatief gezien.

De mensen die aangeven dat MvG hun eigen straatje probeert schoon te vegen zijn dat juist zelf aan het doen. Het gevoel dat deze situatie voordelig is voor Ajax en in mindere mate PSV is blijkbaar veel belangrijker dan de algehele talentontwikkeling, de Nederlandse competities en alle andere clubs bij elkaar.

Van Geel baalt gewoon dat zijn eigen Jong Feyenoord veel te weinig speelt en niet is meegegaan in de ontwikkeling en merkt dat ze nu gewoon de boot hebben gemist. In de Jupiler spelen is gewoon beter voor teams als Jong Ajax en Jong Psv. De meeste eigen jeugd spelers van Ajax hebben nanelijk wel degelijk voor Jong Ajax gespeeld. Ook de Ligt en Kluivert, weliswaar minder wedstrijden dan andere spelers maar op hun A leeftijd hebben ze in de jupiler gespeeld, waar ze meer weerstand hebben dan in de jeugd. Ook is het goed om wedstrijd ritme op te doen voor geblesseerde spelers op de weg terug.

Jij heeft groot gelijk, al moet ik zeggen dat er bij Ajax wel met zijn doorgebroken. De rest van het verhaal klopt als een bus

Geweldige non discussie is dit weer!
Van geel beseft nu dat hij een vreselijke blunder heeft gemaakt door zich niet in te schrijven voor de Jl.
En nog wel uit financiële overwegingen.
Dat hij niet verder dan 1 kan tellen lijkt me in zijn functie ook niet erg handig.
Wel een aardige man hoor,misschien kunnen ze hem de leiding geven om een nwe Kuip te ontwikkelen.
Dat is er tenslotte ook maar één.

12 oktober 2017 om 15:02

Ajax is ook maar één club. De meeste posters hier kunnen ook niet verder kijken dan dat.

Als je zoals Ajax in de voorhoede met een Cassiera en Neres (ik noem maar wat) speelt dan schiet je er inderdaad niets mee op. Zo'n spelers zijn veel te goed voor dat niveau, die kun je dan beter aan een Eredivisieclub verhuren. Ook zoals Siem de Jong afgelopen keer meedeed, wat schiet je daar als Ajax mee op?

Van Geel heeft natuurlijk compleet gelijk, maar veel belangrijker vind ik nog dat de Jupiler League enorm is gedevalueerd voor clubsupporters (niet die tvkijkertjes dus)
Die vinden die Jong teams echt helemaal niets waardoor de interesse weg raakt en de divisie zichzelf zal opblazen.

Natuurlijk is het plan dat spelers doorschuiven naar het eerste.
Maar zoals Kuipers, Warmerdam, Clint Leemans afzakken naar een andere Jupiler League of Eredivisie ploeg, daar is toch ook niets mis mee? Zulke jongens krijgen misschien juist kansen omdat ze in de Jupiler League al ervaring hebben opgedaan. Zo'n Clint Leemans heeft volgens Wiki 87 Jupiler League wedstrijden meegespeeld voor Jong Psv, dat is toch een enorm gewin voor zo'n jongen geweest? Leemans is 22 en hartstikke volwassen. Warmerdam timmert ook aardig aan de weg. Natuurlijk staan daar een aantal spelers tegenover die het minder deden. Maar Bazoer ging ook weer iets te snel natuurlijk

Hier snap ik nou helemaal niets van.
Dit is een enorme blunder van Feyenoord.
Als je een topclub bent, moet je de jeugdteams en het reserve elftal
zoveel mogelijk weerstand aanbieden.
Het B-elftal heeft in de Jupiler league de sterkste tegenstanders met erbij de reserve elftallen van PSV en 020.
Ik hoop dat de nieuwe directeur dit wel begrijpt.

"De ambiance bij vele clubs. Is dat het dan? Daar kun je je vraagtekens bij zetten. Als Jong Ajax met David Neres, Mateo Cassierra en Dennis Johnsen, met een voorhoede van tig miljoen, speelt tegen clubs als FC Oss, Helmond Sport en Telstar met verdedigers die misschien tweeduizend euro per maand verdienen. Is dat gezond? Is dat goed voor een competitie?"

Van Geel heeft hier gewoon een ontzettend goed punt en zelf vind ik dat hij gelijk heeft. De huidige opzet heeft de JL meer kwaad dan goed gedaan. Of doe het zoals in Duitsland (vaste elftallen en door het seizoen niet wisselen tussen eerste en tweede) of misschien nog beter, draai het terug zoals het was. JL clubs, spelers, supporters en hun sponsoren zijn daarnaast allemaal tegen de huidige opzet. Zij hebben geen trek in een maandagavond wedstrijd op de herdgang en het is niet commercieel interessant om tegen ze te spelen. Supporters worden alleen nog maar meer weggejaagd uit het stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren