‘Klinsmann staat open voor bondscoachschap bij Oranje’

Donderdag, 12 oktober 2017 om 09:38

Jürgen Klinsmann heeft laten doorschemeren dat hij openstaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal, zo meldt Voetbal International. De 53-jarige Duitser vertrok in november bij de Verenigde Staten en staat dan ook open voor een nieuwe uitdaging.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Jürgen Klinsmann een geschikte bondscoach voor Oranje zijn, denk je?


Gerelateerd

142 reacties (laatste reactie door fr12jules)
12 oktober 2017 om 09:33

Ik ben wel voorstander. Maar wat zullen die Duitsers froh zijn 😁... we komen hen vragen hoe het moet...we weten het niet meer 😔

12 oktober 2017 om 09:36

We komen "hen" niet vragen. Mocht dit al doorgaan dan komen we Klinsmann vragen. Verder lijkt het me een goede trainer voor Oranje. Een bak ervaring. Iedereen begint op nul en laat dan maar zien wat de basis 11 moet worden voor de komende kwalificaties.

12 oktober 2017 om 10:04

De Duitsers hebben jarenlang bij ons in de keuken gekeken, ze hebben dat gekoppeld aan hun fysiek en kijk waar ze staan! Elk land komt in een dipje, die golfbeweging houdt je. Oranje moet vooruit kijken, een goede trainer aanstellen. (Klinsmann is een prima kandidaat) en opnieuw beginnen!

12 oktober 2017 om 12:05

Als je kijkt wat hij bijvoorbeeld bij de Verenigde Staten heeft gedaan denk ik dat het zeker geen slechte kandidaat is.
Het tijdperk van de Nederlandse vedettes is voorbij; Sneijder, Robben, van Persie, Huntelaar, de Jong enzovoort.

Hij kan beginnen met een schone lei en nieuwe getalenteerde jongeren motiveren voor de volgende eindstrijd. Dit zou wel hét moment zijn voor Klinsmann.
In zijn visie geloof ik in ieder geval meer als dat van Gullit, Blind, Hiddink bij elkaar.

Andere Nederlandse kandidaten wat mij betreft zouden zijn; van Gaal, van Marwijk, Ten Hag, Koeman.

12 oktober 2017 om 09:33

Ik hoop het niet zeg

12 oktober 2017 om 09:41

Dit zou een fantastische ontwikkeling zijn voor het Nederlandse voetbal! Geef die man vier jaar de tijd om de complete structuur van de bond aan te passen naar het moderne Duitse systeem zoals hij dat in het verleden ook daar mocht doen, en je kunt weer serieus mee gaan doen aan die kwalificaties!

12 oktober 2017 om 09:49

Dat is niet de taak van een bondscoach, dan moet je hem technisch directeur maken.

12 oktober 2017 om 10:30

Dat is de rol van bondscoach zoals hij die vervulde in Duitsland. Hij bepaalde wie de coach was van -23, hij bepaalde hoe er gespeeld werd en wat van clubs in Duitsland verwacht werd mbt jeugd opleiden! Zo moet je hem inzetten!

12 oktober 2017 om 12:12

Helemaal mee eens Yoericfc. Het probleem is dat er hier veel te veel naar de korte termijn wordt gekeken. Een van de succesfactoren van Duitsland is de lange termijnvisie. Willen wij die ook over brengen moet je inderdaad gaan voor een coach die veel bevoegdheid heeft en mannetjes op de juiste plaats weet te zetten (dus niet alleen op het veld).
Laat hem een contract tekenen voor minimaal 4 jaar en laat hem een team creëren. We moeten geduld hebben.
Het voordeel is dat we nu tijd hebben en dat er een nieuwe generatie aan gaat komen. Het ideale moment dus voor een coach alla Klinsmann.

Waarom Klinsmann?

- Lange termijnvisie
- Teambuilding staat voorop bij hem (lijkt te ontbreken bij veel spelers in oranje)
- Kan omgaan met vedettes als het moet
- Ervaring
- Omdat hij geen Nederlander is kan hij er objectiever observeren
- Winnaarsmentaliteit

12 oktober 2017 om 09:46

Prima trainer voor NL elftal, aan passie en mentaliteit geen gebrek bij Klinsmann. Hopelijk weet hij de lakse jongens in ons team wel te raken en met passie te laten spelen.

12 oktober 2017 om 09:59

We hebben een Italiaan of Portugees nodig. Resultaatvoetbal. We hebben momenteel de kwaliteiten niet om mooi en dominant te spelen.

12 oktober 2017 om 10:17

En Zwitserland dan? Daar zit ook pure middelmaat tussen hoor, maar spelen toch prima voetbal

12 oktober 2017 om 10:56

100% mee eens, tegenwoordig maakt men de opstelling en kijkt dan welke spelers hij tot beschikking heeft, in plaats van andersom. Gwn kijken wat voor materiaal je hebt en welk tactiek het beste past in ieder weds. Zeker niet zo naïef spelen als advocaat deed tegen Frankrijk. Die dacht met ons knwaliteit en spel moeten we kunnen winnen ofzo. In plaats van dost in de spits en daaromheen 2 snelle jongens voor de afliggende bal en gwn lange ballen spelen. Of gwn 2 snelle jongens Memphis/ Promes - robben voorin en counteren.

12 oktober 2017 om 12:17

Dan kan je ook prima een Duitser hebben, werken altijd keihard en halen ook vaak resultaat door 90 minuten door te voetballen

12 oktober 2017 om 10:53

Kent hij wel alle Nederlandse voetballers?

12 oktober 2017 om 11:18

Misschien maar beter van niet, dan begint iedereen met een schone lei en krijgen we ook niet meer dat gezeur van voortrekken van bepaalde spelers.

12 oktober 2017 om 13:11

Eens Azrsenal. Klinnsman lijkt me een perfecte trainer. Beetje een Van Basten-achtig type qua voorkomen. Welbespraakt, intelligent en eigengereid. Daarbij kunnen we het wel even gebruiken dat een coach niet de schijn tegen heeft vwb voorkeuren richting het grote publiek.

In werkelijkheid heeft een coach natuurlijk helemaal geen clubvoorkeur. Althans, niet als het gaat om het samenstellen van zijn selectie. Elke bondscoach kiest zijn beste 23. Maar maak dat 90% van de Nlers maar eens wijs. Van Marwijk selecteerde bijvoorbeeld verreweg de meeste (ex)ajacieden, maar de menigte zal Blind zien als Ajax-voortrekker.. Daar ontkom je niet aan, tenzij je nu even een buitenlandse coach pakt.

Lijkt mij zeker wel wat. Helemaal nog niet versleten maar toch jaren aan ervaring. Zou wel wat zijn!

12 oktober 2017 om 13:40

Nee, niet doen. Niet als bondscoach in ieder geval. Ik pleit voor Klinsmann in een technische functie en Tuchel als coach. Als je Klinsmann binnen kan halen, is de kans op Tuchel ook aanzienlijk vergroot. Samen kunnen ze dan mooi een goed beleid uitstippelen, waarbij vooral de mentaliteit centraal moet komen te staan. Op deze manier zie ik de toekomst van het Nederlands elftal positief tegemoet, maar dan moet de KNVB het wel aandurven en/of willen en dat zal het grootste struikelblok zijn in deze situatie.

12 oktober 2017 om 14:32

Hoezo vergroot Klinsi de kans op Tuchel? Zover ik weet kennen die twee elkaar niet. Verder vind ik dat Klinsmann als persoon geweldig. Hij geeft altijd alles en heeft wat een topcoach nodig heeft, behalve uitzonderlijke tactische inzichten. Echt waar, als het aankomt op mentaliteit, herstructureren van de organisatie, werklust, beter maken van spelers is hij een van de beste. Maar qua tactiek is hij dat niet. Verder een fantastische man met een groot gun-factor. Misschien als we een assistent erbij nemen die een groot tacticus is kan het wel een gouden combinatie zijn.

Ik zeg doen, niet over twijfelen, geweldige bondscoach. Kunnen wel wat Duits temperament gebruiken!

Misschien eens beter om niet altijd een Nederlandse bondscoach te nemen. Even iemand anders met een totaal andere visie.

12 oktober 2017 om 09:41

Klinsmann heeft helemaal geen samenhangende visie.

12 oktober 2017 om 10:09

Daarnaast vind ik het ook geen goed idee om een buitenlander te halen alleen maar om een buitenlander te halen. Je moet gewoon voor de best mogelijke trainer gaan. Als je dan voor een niet-Nederlander gaat, moet hij wel iets bijdragen dat we hier niet hebben.

12 oktober 2017 om 10:31

Klinsmann heeft de beweging ingezet en het Duitse voetbal omgegooid. Low is daarop verder gaan breien. Daarnaast is Klinsmann een van de beste spitsen ooit! Voor mij zeker een kandidaat.

12 oktober 2017 om 10:57

Ja het is duidelijk je bent tegen!

12 oktober 2017 om 12:56

Je kent hem dus een je hebt hem meegemaakt bij Duitsland en de VS?

12 oktober 2017 om 11:26

Vind juist dat je een nederlandse trainer moet hebben. Sterker nog, ik vindt dat dat vanuit de fifa verpmicht moet worden. Waarom mag je alleen spelers van 1 nationaliteit selecteren maar mag iedere jan lul dat land trainen?

12 oktober 2017 om 11:40

90% van de Nederlandse trainers leven in hun hoofd nog 20 jaar geleden en hebben geen idee hoe een moderne voetbalorganisatie in een Duitsland of Spanje werkt.

12 oktober 2017 om 13:31

Omdat dat niet werkt en ook niet goed is voor het voetbal over de gehele wereld.

Daarnaast is dat makkelijk te omzeilen en zal er dan een stromannetje neer worden gezet.

Als er een Duitser moet komen dan geen Klinsmann, svp.

Aardige, sympathieke kerel, maar niet degene die ons verder zal helpen, gok ik zo.

12 oktober 2017 om 09:59

Waarom geen goede keuze denk je?

12 oktober 2017 om 10:26

Low bijvoorbeeld zou een uitstekende keus zijn (als die er al trek in heeft), maar Klinsmann heeft te veel twijfelachtige momenten gekend als trainer. Ook tactisch niet helemaal snor.

Goede voetballer, leuk mens, geen bondscoach voor NL.

12 oktober 2017 om 10:33

Low is verdergegaan waar Klinsmann mee is begonnen bij het Duitse elftal. Aanvallend en mooi voetbal kende ze in Duitsland niet voor Klinsmann.

Mijn god er zijn wel betere coaches dan klinsmann. Alleen in Duitsland al tien.

12 oktober 2017 om 09:35

En hoeveel daarvan denk je dat zin hebben in Oranje? Klinsmann volgens dit dus wel, en dat is nog steeds een verbetering ten opzichte van Advocaat, die voor mij toch echt door de mand is gevallen. Van Blind verwacht je tactische blunders, van Advocaat had ik toch een hogere pet op.

12 oktober 2017 om 09:38

Op basis waarvan is Dick door de mand gevallen? Won alles en verloor Frankrijk uit. Met Klinsmann winnen we ook echt niet bij Frankrijk uit hoor.

12 oktober 2017 om 09:40

Genoeg? Oranje heeft nog steeds een grote naam, we moeten niet mikken op een coach van het niveau klinsmann. Ik snap niet hoe mensen het in hun hoofd halen dat klinsmann een fatsoenlijke coach is. Heb je de verenigde staten gezien onder zijn leiding??? Het slechtste seizoen van Bayern im de laatste 30 jaar?

12 oktober 2017 om 09:43

Nederland heeft alleen in Nederland en volgens Nederlanders grote namen! De VS zijn enorm verbeterd onder zijn leiding, ik snap niet zo goed dat mensen dat niet zien om eerlijk te zijn! Hij en hij alleen is degene die de hele Duitse omschakeling binnen de Duitse bond geleid heeft toen ze van hun houthakkersvoetbal af wilden stappen naar de moderne machine die ze nu zijn!

12 oktober 2017 om 10:08

"Alles"! Is wit Rusland en Bulgarije. Na Danny blind zou je een coach van oranje daar bijna voor feliciteren ja, maar dat is toch te triest. 1 goede helft Tegen Zweden , vooral omdat robben nog 1 keer alles uit de kast haalde. Advocaat speelde het lachwekkende 4-3-3 wat de Fransen met 3 vingers in de neus afstraften en de
Laatste wedstrijden waarin je 11 keer moest scoren veel te behoudend. Gefaald dus.

12 oktober 2017 om 10:09

Dat is onzin. Ga op een gemiddeld internationaal voetbalforum is kijken hoe groot de naam van oranje nog is. Mensen zijn geschokt dat we er niet bij zijn.

12 oktober 2017 om 10:11

Wat een onzin, Nederland heeft helemaal niet alleen in Nederland een grote naam. Juist alleen in Nederland weten we dat we niets meer voorstellen, dat is voor buitenlanders nog steeds opmerkelijk. Ook niet heel raar aangezien we de laatste Wk's 2e en 3e werden?

De VS kunnen er toch nog steeds gewoon geen klote van man en Duitsland had gewoon een gouden lichting, vind Klinsmann echt vrij weinig aan. Eigenlijk een soort Van Basten, grote voetballer, geinige vent, verder niets.

En alsof de Fransen 4-3-3 afstraften. Kijk even naar het verschil in selectie. Al speelt Frankijk 0-5-5 winnen ze nog van ons. Qua resultaat deed hij het gewoon prima. Blind en Hiddink hebben veel harder gefaald.

12 oktober 2017 om 10:28

Nee, in Nederland vinden we gasten als Kluivert “toptalenten”, in Nederland vinden we dat Klaassen en Wijnaldum geweldige voetballers zijn. Het is nog geen jaar geleden dat ze bij Ziggo Sport elke week riepen dat Janssen al een publiekslieveling was bij Spurs “omdat hij zich zo geweldig inzette voor het team”! Mensen hebben een hoge pet op van onze historie, dat hebben ze ook van Celtic, maar iedereen zal zien dat we een slappe selectie hebben! Je moet de reacties dan eens zien op een “internationaal forum” als ze zien dat Babel bij ons in de basis staat!

12 oktober 2017 om 10:32

Hiddink gefaald? Als niet was weggestuurd waren we er tenminste vorig jaar wel bij geweest...

12 oktober 2017 om 10:43

Dag verpa...dat is koffiedik kijken. Hiddink deed het waardeloos en zag er uitgeblust uit in zijn persconferenties. Echt waardeloos gepresteerd in zijn tweede termijn.

12 oktober 2017 om 11:23

Nederland heeft helemaal niet alleen in Nederland nog een grote naam. Ik ga voor mijn werk de hele wereld over en overal zijn ze verbaasd dat we er niet bij zijn. Velen denken zelfs nog dat we en goed team hebben

12 oktober 2017 om 12:22

Advocaat heeft het uiteindelijk prima gedaan met uitschieter tegen Frankrijk.
Tuurlijk had hij aan het doelpuntensaldo moeten denken, maar hij won de wedstrijden die gewonnen moesten worden.
Denk dat als je Advocaat vanaf begin van de kwalificatie had. Dat Nederland gewoon 2de was geworden.

12 oktober 2017 om 14:03

Hou aub op over Hiddink die heeft niets voor niets de bijnaam Guus geluk , mede door hem zitten we niet op het WK en mede door hem is Koeman geen trainer geworden .

Klinsmann is niet geweldig, maar hij voldoet aan de enige voorwaarde die er op het moment toe doet. Hij is beter dan wat we nu hebben.

Mooi! Een hele positieve gozer die dit waarschijnlijk als een grote uitdaging zal zien. Met een Nederlandse assistent en Gullit erbij als vriend en klankbord, waarom niet?

Misschien wel de perfecte kandidaat. Ervaring als (bonds)coach, iemand met status, ervaring en prestaties en een Duitser is qua cultuur/taal snel aanpasbaar binnen het Nederlands voetbal. Als Knvb zou ik zeker eens een goed gesprek gaan voeren met Klinsmann!

12 oktober 2017 om 10:20

Dan moet je wel de goede mensen dat gesprek laten voeren. Met alle respect maar iemand als Jan Smit is toch te boers en een paar niveautjes te laag voor dit werk. Dan liever Van Praag.

12 oktober 2017 om 12:37

Van Praag? 😂😂 de man die in Nederland een grote mond op zet en bij de UEFA alles ondertekend wat hem voorgeschoteld wordt. Laten we hopen dat er straks een goede TD zit bv van Gaal die niet met alle winden mee waait

12 oktober 2017 om 15:00

Van Gaal ook goed. Ging me er meer om dat het in elk geval niet te provinciaal wordt. Niets tegen de provincie an sich overigens, woon er zelf ook ;-)

12 oktober 2017 om 15:23

Het maakt mij niet zoveel uit waar die vandaan komt, zolang het maar een sterke persoonlijkheid is, die weet hoe het werkt in de internationale voetbal wereld, een goede coach aantrekken vind ik het werk van een TD dus is het uitermate belangrijk wie op die stoel zit, voorlopig kunnen we niets doen dan afwachten en hopen op het beste.

Gaan we nou echt voor de enige Duitse trainer die is weggestuurd bij Amerika wegens tactisch vermogen.... Van alle buitenlandse trainers willen mensen Klinsmann zien, ik kan dat werkelijk niet begrijpen. Ik snap ook dat een Tuchel of eerst een Sampioli te hoog gegrepen zijn maar als Klinsmann al de gedroomde kandidaat is kan je net zo goed Frank de Boer of Ronald Koeman aanstellen.

12 oktober 2017 om 09:39

Lees nog eens terug hoe hij het bij Amerika gedaan heeft. En dan kijk je waar Amerika nu zonder hem is. Eerste keer sinds 1986 dat Amerika niet op het WK uit komt. Klinsmann afzeiken is heel makkelijk, maar het zou gewoon een goede stap zijn op het moment. Die smeedt er wel weer een team van, wat Oranje gewoon al tijden niet meer is.

12 oktober 2017 om 09:45

Waarom denk je dat klinsmann ontslagen is? Dat de vs er niet bij is in rusland, is mede te danken aan hem.. daarom werd hij in november ontslagen.

12 oktober 2017 om 09:51

Haha dromen mag maar deze man is echt niet beter dan Advocaat. Echt verassend dat mensen hem als verlosser zien. Daarnaast dat Amerika nu niet door is heeft met meerder oorzaken te maken en de coach is daar een klein detail van. Al zal ik niet ontkennen dat Brucie ook niet de nieuwe Zidane is.

12 oktober 2017 om 11:27

Oranje en sowieso het hele Nederlandse voetbal heeft heel erg de behoefte aan nieuwe ideeën van buiten Nederland, en er zijn maar weinig Nederlandse coaches die daaraan voldoen. Ten Hag is een voorbeeld en Koeman ook wel, al is dat ook wel een ouderwetse. Daarnaast leven coaches als de Boer, Advocaat, van Gaal allemaal in het verleden. Hun tactiek en filosofie werkt helaas niet meer.

Klinsmann is een echte vernieuwer en voetbaldenker, en weet precies hoe ze het in landen als Duitsland aan hebben gepakt. Misschien is het tactisch gezien geen wonder, maar we zitten in een opbouwfase en hebben vernieuwing nodig en frisse ideeën. Als we dan weer spelers van niveau hebben mag er een tacticus mee aan de gang.

12 oktober 2017 om 14:01

Mee eens behalve met v Gaal hoe je benoemd. VGaal weet toch overal succes te boeken. Helaas voor hem ging t met United niet als gehoopt. Maar heeft voor de rest overal prijzen gewonnen. Hij heeft juist de kwaliteit om een hecht team neer te zetten en dat naart uiterste te laten floreren

12 oktober 2017 om 14:41

Ik twijfelde over van Gaal aangezien hij Oranje op het WK tactisch zo goed neerzette, maar bij United was het weer het voorzichtige tikkie breed voetbal zonder druk zetten en zonder tempo net zoals Ajax onder de Boer.

Ik zeg doen. Al ben ik bang dat er met deze huidige generatie weinig eer te behalen is.

Nee. Geen groot tegenstander (beter dan de beschikbare Nederlandse coach), maar ik zie liever Preud'homme. Kennis van het land en kennis van de taal zijn toch handig.

12 oktober 2017 om 11:53

Klinsmann kan prima Engels. Hallo, zelfs in onze grote steden kom je Engelstalige serveersters, huisbazen en obers tegen. Je mag toch verwachten dat er overal in Nederland Engels wordt verstaan?

Klinsmann liet zien dat hij aanvallend kan spelen en dat hij mensen in de organisatie op de juiste plek kan zetten. De Nederlandse manier werkt niet meer, dus moet je er wat aan doen. Preud'homme heeft bovendien geen ervaring met een nationaal elftal. Dat is toch andere koek dan een club trainen.

Ik zit niet echt te wachten op Klinsmann moet ik zeggen. Heeft mij niet helemaal overtuigd als trainer, vooral op tactisch gebied, en ik wil best een buitenlander maar dan moet dat wel in orde zijn.

Lijkt mij een ideale kandidaat, beter nog dan Frank de Boer of Ten Hag (alleen Koeman zou ik eerder de voorkeur geven). Heeft ruime ervaring, is beschikbaar, zelf top speler geweest... schijnt een beetje zweverig te zijn; Buddha’s ophangen bij Bayern... maar het NL’s voetbal kan elke vorm van hulp gebruiken ;-) Lijkt me een verfrissende kandidaat, ik zeg doen!

Ik hoop het! Zoals gisteren aangegeven in het bericht van Tuchel. In mijn ogen de meest realistische droomkandidaat voor Oranje. Een keer geen Nederlander.

Wat is er zo goed aan Klinsmann? Keihard gefaald bij Bayern en bij de VS deed hij het redelijk.

Oh wacht hij kon goed voetballen, daarom is iedereen enthousiast. Als je dan een buitenlandse coach neemt, neem dan een goeie en niet iemand die zijn naam verdiende door tegen een bal te schoppen ipv aan de zijlijn te staan.

12 oktober 2017 om 09:39

Iedereen hier roept opeens dat er geen nederlander voor de groep moet staan dus de eerste beste buitenlandse trainer die wel wil moet het maar worden dan.

Beter een Duitser dan een saaie Nederlander zonder pit. Doen!

Ze zouden het eerst moeten proberen bij Bielsa vind ik. Klinsmann kan altijd nog als hij er echt voor open staat en geen andere betere opties zijn

KNVB kennende zullen ze hem wel niet toestaan een eigen staf mee te nemen.

12 oktober 2017 om 16:54

Knvb kennende hebben ze helemaal geen interesse in hem. Liever een bekende die netjes binnen de lijntjes kleurt en bovendien al eerder coach van NL is geweest. Het is en blijft immers een verschrikkelijk conservatieve organisatie.

Maar wie wel dan?

En heeft er ook zin in?

Klinsmann lijkt me voor een Duitser een sympathieke vent, met de nodige ervaring.
Wellicht een man waar de selectie respect voor heeft?

Aub als we een buitenlander nemen dan geen Klinssman

Zou mijn inziens een perfecte Bondscoach zijn. Ook wel eens fijn dar hij geen band met de top3 heeft. Gewoon de beste spelers selecteren, en een beetje Duitse Mentaliteit erin gooien. Nederland moet het over een andere boeg gooien, opnieuw beginnen, te beginnen met het niet meer selecteren van oudgedienden en spelers waarvan je weet dat ze toch niet meer beter gaan worden. Het wordt tijd voor een jong fris Nederlands elftal. Bouwen, en daar se vruchten van plukken. We zullen mischien het EK nirt halen, maar talenten als Frenkie de Jong, Donny van dr Beek, Kluivert,de Ligt,St Juste, Bergwijn, Rosario, Pirou, Lammers moeten zich stormachtig gaan ontwikkelen. Ook Kastaneer doet het goed bij Jong Oranje. Jongens als Cillessen, Klaassen, Janssen, Vilhena, Zoet, Depay moeten toch een stap maken, ergens waar ze onbetwist zijn. Van mii staan er 2 spelers vast, en dat is het centrum (mits Fit) van Dijk met de Vrij. Vilhena, Ginkel, Klaassen, Propper, Janssen, en ik mis er not een hoop zullen nooit beter gaan worden. Dat is pure subtop. Daarom hoop ik ook dat ze gokken op vd Beek, de Jong, Bergwijn etc.

12 oktober 2017 om 09:58

Helemaal eens met jouw verhaal tot dat je Klaassen subtop noemde en meer zag in van de Beek..

12 oktober 2017 om 11:29

Klaassen is drama joh, van van de Beek heb ik nog niet gezien.

12 oktober 2017 om 10:13

Het EK niet halen? Met de Nations League is de kans groot dat het EK wél gehaald wordt. Met welke bondscoach dan ook. Oranje heeft feitelijk 3 kansen om zich te plaatsen. Een van die 3 opties zal wel lukken.

Hij is niet de oplossing. Overalgefaald waar hij trainer is geweest. NL heeft een harde trainer nodig waar discipline en hoge intensiteit voetbal hoog in het vaandel staan.

12 oktober 2017 om 10:05

behalve bij de VS, wat een bondscoach rol was? Is het Nederlands elftal coachen niet een bondscoach rol?

Dan wel een ervaren en veldtrainende assistent erbij aub. Volgens mij is t een leuke motivator en iemand die het enthousiasme weer kan laten terugkeren door energiek gedrag, zoals destijds bij duitsland. Heb alleen t idee dat het succes van toen voor een zeer groot deel op het conto van low mag worden geschreven en de (destijds) nieuwe beleidsmakers ( o.a. sammer dacht ik?). Low liet zien zonder klinsmann te kunnen, of dat andersom ook zo is betwijfel ik.

Wie wel dan ?
Negentig procent van de reactie 's blijft beperkt tot geen Klinsmann ..

12 oktober 2017 om 10:02

Klinsmann is ok. Löw was assistent van hem voordat hij het overnam en de lijn heeft doorgezet. Klinsmann heeft ook een goede kijk op fitheid en fysieke gesteldheid. Met pressievoetbal van groot belang natuurlijk. België is nu ook succesvol met een Spaanse coach. Waarom niet?

Niet doen. De bondscoach van het Nederlands elftal hoort Nederlands te zijn

12 oktober 2017 om 10:09

Misschien wel maar er is niemand die momenteel kan of wil. Dan lijkt Klinsmann mij een uitstekend alternatief.

12 oktober 2017 om 10:42

Waarom hoort dat? We leven toch niet meer in de jaren 20 vorige eeuw

12 oktober 2017 om 10:44

Dat is precies dezelfde denkfout die de knvb maakt. Zie wat er is gebeurt de afgelopen 3 jaar omdat ze zo eigenwijs blijven vasthouden aan zo'n conservatieve gedateerde gedachte

12 oktober 2017 om 11:05

1920 hadden we een Engelse bondscoach

Van 1908 tot 1940 hebben we zelfs alleen maar buitenlandse bondscoaches gehad
(11 Engelsen 1 Schot)

12 oktober 2017 om 11:10

Twee Oostenrijkers, een Tsjech en een Duitser ook nog.

13 oktober 2017 om 09:42

Nog 3 Engelsen ,een Schot,
4 Oostenrijkers ,een Tsjech,een Duitser en een Roemeen zelfs

Maar dat is allemaal na 1940 geweest

12 oktober 2017 om 11:09

De bondscoach van het Nederlands elftal moet zo goed mogelijk zijn. Als het een Nederlander is, is het een pluspunt. Maar de spoeling is wel heel erg dun nu. Dus een goede buitenlander is nu verstandiger dan een slechte Nederlander.

12 oktober 2017 om 14:18

Dat vind ik ook, de enige reden dat het niet in de regels staat is om dat het juridisch gezien discriminatie is om buitenlanders uit te sluiten voor een functie bij de Knvb, maar ik vind ook dat een nationaal team gewoon ook iemand uit dat land als coach moet hebben. Hij is toch een wezenlijk onderdeel van het team. Leuk dat men Duitse mentaliteit en discipline wil, dan moet je lekker emigreren en een zwart geel rode vlag kopen.

15 oktober 2017 om 17:54

@migi84

Dat bedoel ik dus, Nederland is een landenelftal, je mag alleen maar Nederlanders oproepen voor dat elftal, maar vervolgens wel gewoon een of andere Duitser als coach neerzetten? Dat vind ik krom.

Als landenelftal hoor je gewoon gebruik te maken van de spelers (en coaches) die beschikbaar zijn. Als je niemand goeds hebt rondlopen heb je maar pech.

15 oktober 2017 om 18:12

Ja mee eens alleen het mag van de wet niet om het te verbieden, zouden het als gentlemen's agreement gewoon niet moeten doen vind ik.

Technischer zijn we al jaren niet meer dan de concurrentie en kunnen de kleintjes ook niet overompelen met onze technische skills, dat is gewoonweg een feit.

-Pure klasse wint wedstrijden en die hebben we niet genoeg.
- Harder werken dan de tegenstanders wint wedstrijden en dat doen we niet genoeg
- Een betere mentaliteit wint wedstrijden en dat hebben we niet meer in Nederland.

Klingsman is een specialist om spelers als een team hard te laten werken en als je dat combineert met technische spelers, dan kun je echt wel verbetering eruit halen.

Dat laatste is wat Klingsmann ook positief beinvloed bij spelers, maar het probleem van mentaliteit zit in het complete Nederlandse voetbal, wat dus ook een taak gaat worden voor de Knvb.

De KNVB zou het zeker kunnen proberen. Is niet de beste Duitse trainer maar zou Oranje wel verder kunnen helpen. Dan blijft Gullit aan als assistent en dan heb je toch een wel wat staan langs de kant. KNVB,waag een poging! Slechter als nu kan het toch niet worden...

12 oktober 2017 om 10:32

Ik zie de combinatie Klinsmann en Gullit wel zitten, ik hoop dan niet dat hij een compleet Duitse technische staf mee neemt. Dat lijkt me geen aanrader.
Volgens mij waren die als spelers ook al enigzins bevriend.

12 oktober 2017 om 11:57

Kun je beter v bommel erbij vragen als brug tussen het Duits en Nederlands

13 oktober 2017 om 00:40

Van Bommel heeft in mijn optiek een wat negatieve uitstraling. Past niet bij die twee.

Kan een prima bondscoach zijn voor Nederland. Zet er iemand naast zoals Meulensteen (beide in Amerika gewerkt) en je hebt een perfect duo.

Tijden veranderen. Dit zou ik aan mij Opa nooit kunnen uitleggen haha. Lijkt me wel een keer leuk om een Duitse bondscoach te hebben die ons in het verleden behoorlijk heeft dwarsgezeten als speler. Toevallig wel een Duitser die kan rekenen op een positieve benadering aangezien het altijd een zeer beschaafde man is geweest. Zowel op als buiten het veld een gentleman.

De Knvb moet een visie op tafel gaan leggen, in deze visie moet duidelijk worden hoe we de toekomst tegemoet gaan treden. Gaan we het Nederlandsvoetbal hervormen? Meer insteken op trainingsarbeid? Zorgen dat de basistechniek naar een hoger niveau wordt getild? Of tactisch hervormen? Het boegbeeld van die visie moet de technisch directeur zijn. Het belangrijkste van de nieuwe bondscoach moet zijn dat hij op één lijn zit met deze visie zodat hij deze kan toepassen.
Speculeren over een nieuwe bondscoach heeft naar mijn mening dus totaal geen zin als nog niet duidelijk is wie de nieuwe technisch directeur wordt en wat de visie gaat zijn.

Dit is zo walgelijk! Als het goed gaat zijn we zo arrogant en doen we alsof wij het voetbal hebben uitgevonden. Als het minder gaat zijn we koppig om te accepteren dat we als natie niet meer bij de beste behoren. En dan moeten we nu zielig gaan doen bij onze buren of wie dan ook? No way, het zou nergens op slaan. Vertel mij eens waarom het wel zou werken met Klinsmann en met een F. de Boer, ten Hag of Koeman e.d. niet?

Tuurlijk doe gelijk Rudi Völler als assistent.

Ik ben totaal niet voorstander van buitenlandse bondscoaches.

Klinsmann is een sympathieke kerel die uit een gedisciplineerd en georganiseerd team moet van hebben. Tactisch vind ik hem niet zo sterk. Voor VS begrippen heeft hij het natuurlijk goed gedaan. Alleen ik denk dat we Oranje spelers tactisch veel verder zijn dan de spelers van VS.

12 oktober 2017 om 10:37

Moeten we nog altijd een haat verhouding hebben met grote broer Duitsland?
Ik vind het vaak zo sneu.
Als ik bv kijk naar wat voor afgunst er uit België kwam lijkt dat me alleen maar grappig voor het gehate land..
Bij mee leeft er vooral veel respect voor het voetballand Duitsland.

12 oktober 2017 om 11:07

Waaruit haal je haat uit me tekst. Het is puur cynisch bedoeld. Rudi Völler was in wk 2002 Duitse bondscoach die ook finale heeft bereikt.

Was dit ook nie zo met sampaoli? Zou wel een goede zijn. Maar verwacht dat hij net zoals sampaoli voor iets anders kiest.

De man heeft dankzij WK 2006 een goede reputatie. Maar iedereen weet ook wel dat dit voor een groot gedeelte door de ideeen van Low. De man heeft voor de rest een aardige puinhoop achter gelaten in de VS. Daar hoef je de actualiteit niet voor te volgen. Zou het dus niet doen, tenzij Low meekomt als assistent.

Meteen bellen knvb! Een buitenlandse bondscoach is goed voor het Nederlands elftal

De bondscoach is niet de belangrijkste positie om Nederland er weer wat bovenop te helpen. Mensen die de Knvb kunnen moderniseren, de opleiding aan kunnen laten sluiten bij het hedendaagse voetbal en onze competities sterker kunnen maken. Dat is het meest nodig.

Wellicht komen er dan weer bovengemiddelde spelers waar een coach iets mee kan. Met wat er nu staat zijn geen bijzondere prestaties te verwachten. Zeker nu je enige wereldtopper ermee is gestopt.

Klinsmann gaat hier ook geen potten mee breken. Kun je net zo goed Dickie en Ruudje laten zitten, krijg je hetzelfde resultaat.

Zeker doen. Is samen met Löw verantwoordelijk voor de wederopbouw van de Duitse elftal. Wij hebben nieuwe ideeën nodig ipv steeds dat Hollandse school voetbal.

12 oktober 2017 om 11:15

Hollandse school is prima. Maar wel met een dwingende buitenlandse blik erbij. Tactische trainers uit Italiã« of Portugal passen niet goed bij ons, Spanjaarden hebben qua spelopvatting wel raakvlakken maar hebben een behoorlijk andere cultuur, een Duitser kan ervoor zorgen dat het team fit, gedisciplineerd en gemotiveerd genoeg is om pressing te spelen. Denk dat we die spirit op dit moment goed kunnen gebruiken.

Geflopt bij USA en dan aankloppen bij de KNVB.. Liever iemand anders

Er zullen heel veel kandidaten nu voorbij komen. Zaak is voor KNVB om de juiste beslissing nu te maken en voor al geen overhaastige. Anders zullen we in de cirkel blijven draaien.

Ik zeg doen, beetje duits overwinnings mentaliteit kan geen kwaad

Geen goed idee een duitser stel je voor dat het voor geen meter loopt wat voor grappe gaan de 17 mil coaches in nederland dan maken we kunne niet eena tege mekaar spelen of der worden wel een paar autos met duitskenteken gesloopt mijn moeder is zelfs een keertje klem gereden omdat ze een duitskenteken had

13 oktober 2017 om 00:44

Beetje ouwehoeren met Duitsers is leuk en hoort erbij, maar zodra dergelijke dingen zich op grotere schaal voordoen zegt dat iets over het niveau van de gemiddelde Nederlander.

Iedereen roept maar wat. Alsof Klinsmann de boel hier op de rit gaat krijgen (symptoombestrijding). Als je echt vernieuwing wil en verandering dan moet je ten eerste afscheid nemen van de KNVB en opheffen. Zij hebben het balbezitsyndroom voetbal met het schuiven van achteruit en balbezit in niet gevaarlijke zones tot de hoogste doctrine verheven. Met 'dank' aan Louis van Gaal met zijn masterplan. We hebben hier in Nederland Louis van Gaal tot de hoogste autoriteit gebombardeerd op basis van het succes van 1995. Jarenlang hebben media en supporters ons willen doen geloven dat dit de 'Hollandse school' was met oneindig terugspelen op van der Sar. Hier is het probleem ontstaan van het balbezitsyndroom en schijncontrole met balbezit in ongevaarlijke zones waarbij de centrale middenvelders figuranten werden en het spel om de keeper en de twee centrale verdedigers is gaan draaien. Uit de drukte zijn we gaan voetballen zonder druk op de bal waardoor de creativiteit vermoord is. Nu breken er alleen 'talenten' door die goed zijn in 'de bal eruithalen'. De echte creatievelingen breken helemaal niet door. Die raken al op jonge leeftijd het plezier in het spelletje kwijt doordat ze hun ei niet kwijt kunnen. En maar schreeuwen over 'moeder natuur' en allerlei excuusjes zoeken voor het ontbreken van talent. Onzin. De media moeten we al helemaal links laten liggen. Zij hebben door de jaren heen meegedaan met het sprookje balbezitcontrolevoetbal' als aanvallend en initiatiefrijk en toonaangevend in het mondiale voetbal. Klinsmann gaat geen verschil maken. Wil je echt wat veranderen dan moet je alle leerstof bij de KNVB bij het afval gaan gooien. Dat gaat echter niet gebeuren want daar verdient de KNVB haar brood mee. Nog steeds staat er op de site van de KNVB: 'Wij zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van opleidingen voor trainer/coach.'

Ik hoor nog steeds de stem van de commentator uit FIFA World Cup 98 in mijn hoofd: "KLINSMANN!" ON: Ik zeg doen. Vers bloed, bewezen staat van dienst.

12 oktober 2017 om 12:49

Ik vind dit ook een goeie keus is bloed fanatiek en tsja slechter als afgelopen tijd kan niet imo de beste kandidaat die beschikbaar is en ook nog eens wil

Ik snap niet dat de Knvb nog niet hetzelfde gedaan heeft als Belgiã«. Laat de trainers maar solliciteren en pik daar degene uit die het meest overeenkomt met wat de Knvb voor ogen heeft.
Als ik het goed herinner kwamen best grote namen af op de vacature daar en hebben ze nu gewoon een toptrainer zitten.

Lijkt me een prima keuze, graag in combinatie met van Bommel en Rutten/Meulensteen en evt Gullit er nog bij.

13 oktober 2017 om 00:46

Meulensteen heeft misschien veel vakkennis, maar op de een of andere manier zie ik heb in een dergelijke constellatie niet zitten. Wel voor de jeugd met de Wiel Coerver-methode.

ik zeg doen, Nederlands hebben geen mentaliteit laat die Duitse striktheid en winnaarsmentaliteit maar komen!

Ik geloof ook dat Nederland wel een beetje duitse mentaliteit kan gebruiken.
Laten we duidelijk zijn ook Dick kreeg het niet draaiend, we hadden 10 Individualisten op het veld..

Ik zou sowieso het gesprek met deze man aangaan. Hij heeft het goed gedaan met Duitsland en in het begin ook met team Usa. Daarnaast brengt hij ook weer andere ideeen met zich mee en het lijkt mij ook goed/interessant dat hij vrij weinig verstand heeft van het spelersmateriaal. Zo zal hij met een neutrale blik naar alle spelers gaan kijken en worden er eventueel nieuwe spelers of oude spelers opgeroepen waar wij niet (meer) aan gedacht hebben.

Ik vind het ook niet helemaal terecht dat mensen zijn verleden er bij halen van Bayern en zijn laatste paar maanden bij de Verenigde Staten. Als hij overal waar hij gecoacht heeft een succes was dan was hij hoogstwaarschijnlijk geen kandidaat voor Nederland, maar voor teams zoals Barcelona en Real Madrid. Daarnaast, een groot deel van de mensen riep waarschijnlijk een paar maanden geleden nog om Ranieri. Die heeft ook meer gefaald dan gewonnen in zijn carriere de laatste tien jaar.

Ik zou hem wel een kans willen geven; vooral om te zien wat voor een team hij gaat neerzetten.

Kijk, daar zou ik zeker op reageren als Knvb zijnde op zo'n mooi aanbod. We moeten misschien eens afstappen van de Hollandse school. We hebben momenteel ook niet de spelers ervoor.

We willen graag resultaten zien, en niet telkens vroegtijdig uitgeschakeld zijn. Zo is het ook net zo met coaches in de ERE div,altijd maar Nederlanders, of zeer goedkope buitenlanders. Neem eens een grote naam, en betaal dat.(ik zeg niet Mourinho) maar er zijn zat goede trainers.

Italiaans ok Duits zie ik graag, misschien maar weer eens meegaan met de tijd. Vroeger waren we goed, maar die tijden zijn voorbij. Ligt dat aan onze lichtingen dan, of aan het tactisch spel? Ik denk vooral het laatste.

Aanvallend voetbal kan prachtig zijn, beslist, maar daar heb je wel de juiste spelers voor nodig.

Ik roep dit al sinds get vertrek van Blind. Als Koeman of Bosz niet wil dan Jurgen. Wel onder een voorwaarde. Al die oud keepers moeten weg. Klinsmann met Meulensteen als Assistent lijkt mij ideaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Swansea City voert gesprekken met Manchester City over de komst van Bersant Celina. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren