Update: Tapia komt terug op uitspraken over deal met Falcao

Donderdag, 12 oktober 2017 om

Renato Tapia verzekerde zich dinsdag met Peru van de vijfde plaats in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep. Opponent Colombia plaatste zich dankzij een 1-1 gelijkspel direct voor het WK en Falcaco wilde in de slotfase voorkomen dat de Peruvianen nog op zoek zouden gaan naar de winnende treffer. De spits vroeg Tapia of beide ploegen een gelijkspel op het scorebord konden houden.

"Ik sprak met Falcao en hij vertelde dat we allebei binnen waren. We hebben de situatie vervolgens opgelost zoals de situatie opgelost moest worden”, zegt Tapia in gesprek met Panamericana TV. Peru speelde de bal in de slotfase rustig rond, waardoor het duel uiteindelijk in 1-1 eindigde. Peru moet daardoor nog een play-off tegen Nieuw-Zeeland spelen om een WK-ticket te verdienen. Colombia plaatst zich net als Brazilië, Argentinië en Uruguay direct voor het WK.

“We hadden geen idee wat er aan de hand was, want we focusten ons gewoon op de wedstrijd. In de laatste vijf minuten werden we opeens benaderd door de Colombianen. Zij waren op de hoogte van de tussenstanden op de andere velden”, blikt de Feyenoorder terug op het voorval tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd.

Falcao gaf na afloop tegenover de Colombiaanse pers toe dat hij Tapia had verzocht om het wat rustiger aan te doen. “We wisten wat er op de andere velden gebeurde. Daarom speelden we met die resultaten in ons achterhoofd en dat probeerde ik over te brengen aan Peru”, aldus de spits van AS Monaco.

Update 12 oktober 17.05 uur - Tapia komt terug op uitspraken over deal met Falcao
Renato Tapia gaf eerder aan dat Radamel Falcao de Peruviaan en zijn medespelers tijdens het duel Peru-Colombia (1-1) benaderde om genoegen te nemen met een gelijkspel. De Feyenoorder impliceerde dat er een akkoordje was gesloten tussen de twee landen, maar via Twitter ontkracht Tapia dit verhaal: "Het is absoluut niet waar dat we een overeenkomst hadden met de spelers van Colombia. Iedere voetballer wil winnen."


Poll

Snap jij dat Peru naar het verzoek van Falcao luisterde?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

Als peru zijnde zou ik dan juist opzoek gaan naar de winnende treffer zoiets vraag je toch niet aan de tegenstander.

12 oktober 2017 om 10:13

Een akkoordje sluiten doen teams vaker. Waarom zou je het niet doen?

12 oktober 2017 om 10:16

De vijfde plek is natuurlijk niet helemaal binnen. Je moet toch nog een play-off spelen.

12 oktober 2017 om 10:21

Ja tegen nieuw zeeland. Dat is barca tegen az (met alle respect)

12 oktober 2017 om 10:40

Vreemde reactie. Peru moet tegen Nieuw Zeeland en niet tegen de Salomoneilanden ofzo. Peru gaat het lastig krijgen denk ik. Ik acht de kansen 60/40 in het voordeel van Peru!

12 oktober 2017 om 11:18

Ik acht nieuw zeeland zeker niet kansloos, maar ik denk wel dat je ze hier wat overschat. Ik zie het eerder 80/20, misschien 75/25.

12 oktober 2017 om 17:10

Vreemde reactie, wat voor topspelers heeft peru nou.

12 oktober 2017 om 17:39

Nou, Renato Tilapia dus.

13 oktober 2017 om 01:52

@vet8 Volgens mij was nieuw zeeland het enige team dat niet verloren heeft vorig wk. En Peru is nou ook geen Brazilië of zo.

12 oktober 2017 om 10:16

Peru heeft zich daarentegen al 36 jaar niet geplaatst voor een WK en bij een tegendoelpunt spat hun droom uiteen. Ik snap dat ze er in dit geval mee instemden. Nu afwachten of ze hun goede vorm kunnen doorzetten tegen Nieuw-Zeeland.

12 oktober 2017 om 10:17

Ik denk dat Peru zichzelf sterk genoeg acht om Nieuw Zeeland over 2 wedstrijden te verslaan. Ik zou ook liever 180 minuten tegen hen spelen dan 5 minuten lang risico nemen tegen Colombia. Een goal tegen en ze hadden geen playoffs behaald

12 oktober 2017 om 12:58

Vragen kan altijd natuurlijk, maar het is wel onsportief gedrag, vaak worden teams(club of land) van onsportief gedrag beticht als zij bijvoorbeeld al safe zijn en dan niet met een A opstelling zijn laatste wedstrijden afwerkt, waarbij andere dus benadeeld kunnen worden.
Dit is echter wel onsportief, dit is meer als man city een paar jaar terug, kampioenswedstrijd, de tegenstander hoorde na 90 minuten dat ze niet gedegradeerd zijn, ook als ze zouden verliezen, in de 6 minuten die daarop volgde scoorde city 2x waardoor zij kampioen werden.
Valt dat op, ja natuurlijk, niet als een graafschap die al gedegradeerd is en alsnog ajax weerhoudt van het kampioenschap.

Je hebt een sportieve verplichting, waarom? als de rollen omdraaien ben jezelf genaaid.
Dat als een Peru er zelf voor zou kiezen een gelijkspel te willen behouden, zou dat uit eigen overweging moeten zijn en niet op aandringen van Falcao, wel slim van zijn kant.
Maar waarom zou er anders voetbal moeten zijn, dan kan het beter omkoopbal heten.

12 oktober 2017 om 18:57

Das lekker zeg, goal tegenkrijgen uit een counter en uitgeschakeld worden voor een historisch resultaat... maar wel mooi aan je sportieve plicht voldaan, daar kun je mee thuiskomen! In dit geval stond er voor beide landen iets op het spel, dus valt het niet te vergelijken met qpr. Voor de Graafschap stond er ook niets op het spel, behalve dat ze geen zin hadden in een kampioensfeest op hun eigen veld.

12 oktober 2017 om 22:38

nou als ik peru was zou ik het wel doen aangezien colombia vele malen beter is dan peru

Hier moet een bond dus op ingrijpen. Dit is ook gewoon manipuleren van de wedstrijd

12 oktober 2017 om 10:40

Volgens mij gebeurde ook zoiets een paar jaar geleden bij Heracles - Ajax, toen Ajax kampioen kon worden en Heracles ook genoeg had aan een gelijkspel. Ik kan mij herinneren dat de Knvb toen had gezegd dat dit mag, aangezien de afspraken op het veld gemaakt zijn en er dus geen invloeden van buitenaf zijn geweest.

Of het sportief is om niet je best te doen is wat anders uiteraard.

12 oktober 2017 om 10:47

Of zo kan ik me nog een salonremise van PSV tegen geloof ik Groningen herinneren om de titel.

12 oktober 2017 om 11:50

Duitsland -Oostenrijk in 1982...zelfs hele Wikipedia pagina over:

https://nl.wikipedia.org/wiki/het_bedrog_van_gij%c...

12 oktober 2017 om 11:54

Kan me herinneren dat dit ook was gebeurd op het WK van 2002, volgens mij tijdens de wedstrijd Mexico-Italie.

12 oktober 2017 om 14:39

Vergeet Heerenveen - Feyenoord niet. Toen Heerenveen er bij gebaat was te verliezen en Feyenoord moest winnen voor de tweede plek. Dat was toen met die vreemde bekeropzet. Toen was Heerenveen beter af door lager te eindigen. Betere Europe League ticket.

Al had de Knvb dat natuurlijk zelf in de hand gewerkt.

Ik vind dat dit wel moet kunnen (tenzij de tegenstander Ajax is en je ze door je sportieve plicht een oor aan kan naaien).

12 oktober 2017 om 17:40

Niet zo lang geleden nog Zweden-Luxemburg...

12 oktober 2017 om 10:42

En dan? Teams verplichten om hun best te doen? Dat is niet meerbaar en dus niet haalbaar.

12 oktober 2017 om 10:48

Vind dit niet meer dan logisch eigenlijk, als beide ploegen content zijn met een gelijkspel kun je ze toch niet gaan verplichten 'meer hun best' te doen ofzo? Hoe wil je dat gaan handhaven?

12 oktober 2017 om 12:00

Dit is zo'n uitspraak voor mensen die nooit hebben gevoetbald.

Dit is totaal niet eerlijk de andere team strijd nog om door te kunne gaan. Inside Match Fixing

12 oktober 2017 om 17:21

Wie zegt dat het waar is? En bovendien, hoe bewijs je dit?

Hier is toch niks mis mee. Dit gebeurd in de wedstrijd. Als beide teams vervolgens de tussenstanden kennen van de andere wedstrijden die "tegelijk bezig zijn", dan is het logisch dat beide teams, tijdens een 1-1 stand waar ze beide wat aan hebben, vervolgens een deal sluiten door het op een 1-1 te houden. Of wil je zeggen dat bijv. wanneer een club niet hoeft te degraderen en de ander kan CL halen door een gelijkspel, dan ga je toch beide ook daarvoor (een gelijkspel).

En uiteindelijk heeft Chili zichzelf in de vingers gesneden, door destijds een klacht in te dienen tegen bolivia, omdat een speler onterecht meedeed. Een gelijkspel werd winst voor Chili, maar automatisch kreeg ook Peru een winst, terwijl zij verloren van Bolivia. En kijk eens nu, Chili eindigt op doelsaldo onder Peru als 6e, Lol!

12 oktober 2017 om 12:18

Op doelsaldo verliezen is een ramp vooral als je 18 wedstrijden speelt. Dat Chili zichzelf in de vingers snijd is het me ontgaan.

Tja, 'wie een kuil graaft voor een ander, valt er zelf in'

Dit gebeurd meestal in de kleedkamer.. hou je toch niet tegen

Salonremises kun je niet voorkomen, moet je ook niet willen. Ze hadden zich beide in de positie gespeeld om aan een punt genoeg te hebben. Klaar. Dat is wat anders dan opzettelijk verliezen bv.

Wel hilarisch waren de beelden van Falcao. Hij liep alle spelers van de tegenstander af en deed niet eens zijn best om het onopvallend te doen lol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

540 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 maart
Alberto Moreno staat op het punt om een contract bij Barcelona te tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren