‘Het is niet zo dat ik vond dat ik te goed was voor sc Heerenveen’

Donderdag, 12 oktober 2017 om

Sinds afgelopen zomer staat Joost van Aken onder contract bij Sheffield Wednesday, dat hem overnam van sc Heerenveen. De verdediger heeft weinig moeite gehad om te acclimatiseren bij the Owls en denkt in Engeland sneller te kunnen uitgroeien tot een complete verdediger, zo vertelt hij in een interview met Voetbalzone.

“Bij sc Heerenveen was het meer gericht op het voetballende aspect. Hier komt het aan op het verdedigende aspect, het duelleren en het fysieke gedeelte”, legt de 23-jarige Van Aken uit. “Dat zijn punten die ik nog moet verbeteren, als verdediger moet ik het nu nog meer van mijn voetballende kwaliteiten hebben.”

Van Aken kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij sc Heerenveen, maar achtte zich afgelopen zomer rijp voor een volgende stap in zijn carrière. “Het is niet zo dat ik het gevoel had dat ik te goed was voor Heerenveen, maar ik had wel het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving”, stelt de verdediger. “Het is niet zo dat het per se moest. Als de clubs er niet uit waren gekomen, had ik nog met alle plezier bij Heerenveen gespeeld.”

Het volledige interview met Joost van Aken verschijnt vrijdag op onze site.


Poll

Denk jij dat Engeland voor bepaalde verdediger de beste leerschool zou zijn?


Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door eierschaal)

Gozer kan er helemaal niets van daar in Engeland. Wedstrijd derby tegen andere Sheffield ploeg gezien. Maakte fout op fout en verloren mede daardoor dik. Toen hij net kwam kijken in eredivisie zag ik een toekomst bij een Nederlandse topclub voor hem, net als nu bij Kick Pierie. Zie wat met Van Aken is gebeurd, hoop dat Pierie het beter zal doen.

12 oktober 2017 om 10:22

Dat is wel heel snel afgeschreven. Nee hij heeft inderdaad niet die groei doorgemaakt die velen hadden verwacht, maar hij is nog jong en zoals hij zelf zegt, het trainen is nu gericht op verdedigen. Die jongen kan nog veel leren.

12 oktober 2017 om 13:00

Dus je keek 1 wedstrijd waarin ie slecht speelde.

12 oktober 2017 om 13:32

De samenvatting op ziggo sport gezien* bedoel je. Knap man, iemand afschrijven op basis van één wedstrijd.

12 oktober 2017 om 13:34

Als ik whoscored mag geloven was dat ook verreweg zn slechtste wedstrijd. Ik kijk die wedstrijden niet, dus kan ik niet oordelen over zn prestaties of groei. Ik constateer alleen dat die wedstrijd (statistisch gezien) zeker niet representatief was voor de overige wedstrijden.

12 oktober 2017 om 13:36

Ik dacht dat hij juist goed begon. Snel een basisplek. Maar weet niet hoe hij het nu doet verder. Verdedigend was hij bij ons ook nooit geweldig.

13 oktober 2017 om 00:31

Joost van Aken is prima begonnen bij Wednesday. Dat hij 1 wedstrijd slecht voetbalt in een team dat totaal niet in vorm is wil niks zeggen. Ik hoop dat hij het goed gaat doen, zie hem binnenkort live in actie op de tribune tegen Barnsley. Nog niet afschrijven dus, al is het Championship zeker 1 van de moeilijkste competities!

Ongeacht of hij daar nu goed speelt of niet, is wel een voorbeeld van een keuze die goed gemotiveerd is. En geen speler die blind voor het hoogste salaris kiest.

Aken geeft onbewust al aan waarom het Nederlands voetbal niet groeit, maar terugzakt. We leggen teveel basis op meevoetballende centrale backs...waardoor ze het echte over mijn lijk mentaliteit en technische aspecten missen. Kijk maar Italië, die gasten staan er alsof ze je willen opvreten en staan qua organisatie sterk in de achterhoede. Terwijl we in Nederland lieve jongens hebben zoals Aken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Excelsior5-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

13 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren