wk2018

‘Met Nigeria zouden we een goede kans maken tegen het Nederlands elftal’

Donderdag, 12 oktober 2017 om 22:12

BURSA - Het Nederlands elftal ontbreekt op het WK, maar dankzij William Troost-Ekong is minstens één voetballer met de Nederlandse nationaliteit actief op de eindronde. De verdediger heeft zich ontwikkeld tot rots in de branding van het Nigeriaanse elftal, dat zich zaterdag als eerste Afrikaanse land kwalificeerde voor het toernooi in Rusland dankzij een 1-0 zege op Zambia. "Troost-Ekong tegen Neymar, daar doe je het voor", blikt de Haarlemmer alvast vooruit in gesprek met Voetbalzone.

Door Dominic Mostert

Zijn jeugd bracht Troost-Ekong niet volledig door in Nederland: hij ging naar een Engelse kostschool en speelde als tiener voor Tottenham Hotspur. Zijn jaren in de jeugdopleiding, tussen 2010 en 2013, resulteerden niet in een debuut voor het eerste van de Londenaren. Daarom vertrok Troost-Ekong naar FC Groningen, waarvoor hij twee duels in de Eredivisie speelde. Tussen januari 2014 en de zomer van 2015 werd hij verhuurd aan FC Dordrecht en voor die club noteerde hij 10 Jupiler League-duels en 22 optredens in de Eredivisie. Een avontuur bij AA Gent werd vervolgens niet wat hij ervan had gehoopt, maar een verhuurperiode bij FK Haugesund voor anderhalf jaar betekende zijn doorbraak. Afgelopen zomer vertrok Troost-Ekong transfervrij van Gent naar Bursaspor, waar hij meteen basisspeler is geworden.

Gefeliciteerd met het bereiken van het WK, wat is de stemming in Nigeria?
"Voor het hele land was het iets heel speciaals. Nigeria is een echt voetballand. Het hele land heeft voor de tv gezeten om deze wedstrijd te bekijken. We hebben nu ook een heel aardig team. Of we hoge ogen kunnen gooien op het WK, ligt ook aan de loting in december. We zullen waarschijnlijk een paar sterkere teams tegenkomen vanwege onze plek op de FIFA-ranking. Het zou mooi zijn om bijvoorbeeld tegen Brazilië of Engeland te spelen. Troost-Ekong tegen Neymar, daar doe je het voor. Op de Olympische Spelen van 2016 verloren we in de halve finale en toen keek ik er al naar uit om in de finale tegen Brazilië te spelen. Het zou dus mooi zijn om die kans op het WK alsnog te krijgen. Maar het idee dat je überhaupt op een WK mag spelen is voor mij al heel bijzonder."

Hoe groot zijn de verschillen binnen het Nigeriaanse elftal?
"Ik denk dat het qua verschillen wel meevalt. We hebben natuurlijk wel wat uitblinkers, zoals Alex Iwobi en Victor Moses, die in de Premier League echt goed spelen. Maar we hebben ook andere jongens als Kelechi Iheanacho en John Obi Mikel die nu in China speelt, maar nog steeds een topper is. Er zijn ook spelers die bij kleinere ploegen spelen, maar we zijn echt een team. We zitten allemaal op een redelijk niveau."

Kan je in Nigeria nog normaal over straat?
"Ehm, lastig. Lastig. Het is, zoals ik zei, een voetballand met een enorme passie voor de sport. Ik zie er ook niet uit zoals de rest van het team, dus ik ben wat makkelijker te herkennen. Als we daar zijn, dan zijn we met het team opgesloten in het hotel met veel beveiliging. Als je op straat bent, dan word je herkend. Zo extreem als Justin Bieber is het misschien niet, maar wel als een artiest. Maar als je in Nederland bent en langs Memphis Depay loopt, dan weet je natuurlijk ook wel wie het is."

Is Nigeria verder dan het Nederlands elftal, denk je?
"Dat zou een mooie wedstrijd zijn. Wij zitten als Nigeria in een andere flow dan het Nederlands elftal, omdat we in de laatste tien wedstrijden maar één keer hebben verloren. Ik vind het lastig te vergelijken, maar ik denk dat we een goede kans hebben om het Nederlands elftal te verslaan. Natuurlijk ben ik bezig met het verval van Oranje, want ik ben evenveel Nederlander als Nigeriaan. Er zitten ook jongens bij met wie ik heb gespeeld of tegen wie ik heb gespeeld. Ik vind het hartstikke jammer dat Nederland niet naar het WK gaat. Het zou voor mij helemaal top zijn geweest om tegen Nederland te spelen. Ik kan mijn vinger er niet op leggen waarom het zo slecht gaat met Oranje, want ik bekijk niet alle wedstrijden. Ik volg de resultaten wel en ik lees erover."

Zelf speelde je voor Nederlandse jeugdteams. Was Oranje voor jou een optie?
"Die optie heb ik nooit gehad, dus dat weet ik niet. Als ik de kans bij Nigeria niet had gehad, dan zou ik natuurlijk ook voor het Nederlands elftal willen spelen. Maar ik snap wel waarom jongens als Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat voor Marokko kiezen. In Afrika is de waardering heel anders. Die jongens zullen in Marokko op handen en voeten gedragen worden. Het is mooi om zoveel voor een land te kunnen betekenen. In een land als Nigeria is er natuurlijk veel armoede en er zitten mindere kanten aan het land. Als het Nigeriaans team speelt, dan staat het hele land stil. Als je wint, betekent dat zoveel voor mensen. In Nederland is het wat meer bijzaak dan hoofdzaak. Marokko heeft nu ook een heel aardig team, dus het is een logische keuze. Ziyech kan bij het Marokkaans elftal een heel belangrijke speler worden en bij Oranje kon dat misschien niet zo snel. Dan zou ik dezelfde keuze hebben gemaakt."

Hoe bevallen de eerste maanden bij Bursaspor?
"Het bevalt goed. Ik heb nu zes wedstrijden gespeeld. Het was voor mij wel een moeilijke keuze afgelopen zomer, omdat ik niet zeker wist of ik wilde verlengen bij Gent of wilde vertrekken. Ik kreeg een heel mooie aanbieding van Bursaspor en ik denk dat ik tot nu toe de juiste keuze heb gemaakt. Je speelt mooie wedstrijden tegen goede spitsen en ik denk dat ik daar de laatste weken beter van ben geworden. Ik vind het zelf een stap omhoog, vanuit België."

Het is een grote club die de afgelopen jaren minder presteert. Wat is het toekomstperspectief?
"De club is bezig met een nieuw project. Na het slechte vorige seizoen zijn de trainer en de helft van het elftal weggegaan. Paul Le Guen, die een grote speler is geweest, is nu onze trainer. Het hele idee is dat de club opnieuw begint en daar is flink wat geld in gestoken. Het is een leuk project en daar wilde ik deel van uitmaken. We hebben een heel mooi stadion, een mooi trainingscomplex, fanatieke fans en Bursa is een leuke stad, vlakbij Istanbul. Voor mij klopte het plaatje. De doelstelling van het project is dat Bursaspor op de lange termijn weer een titelkandidaat wordt, maar dit seizoen zit dat er niet in met clubs als Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe. Hun begrotingen zijn van een ander niveau. Hopelijk kunnen we meedraaien in de top zes en voor Europees voetbal gaan. We hebben nu gespeeld tegen Galatasaray, Besiktas en Medipol Basaksehir en dat waren niet de makkelijkste wedstrijden. De komende periode kunnen we zien waar we echt aan toe zijn."

In Noorwegen werd je aanvoerder en Speler van het Jaar bij je club, ben je daar volwassen geworden?
"Dat was voor mij echt mijn doorbraak, want in Nederland was het niet helemaal gelukt. Alles viel in Noorwegen op zijn plek. Ik zat in het Elftal van het Jaar, was de Verdediger van het Jaar, was aanvoerder en won later de bronzen medaille op de Olympische Spelen. Het is snel gegaan. In Noorwegen ben ik inderdaad volwassen geworden. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid, dus dat moest wel. Ik kreeg echt het vertrouwen van de trainer. Toen ging ik weer naar Gent, maar daar was het niet helemaal wat ik voor ogen had. Daarom koos ik ervoor om te vertrekken."

Toen je naar Tottenham ging, hadden ook Liverpool en Manchester City interesse in je. Wat gaf de doorslag?
"De hoofd opleidingen van Tottenham is heel ver gegaan voor mij en mijn familie. Dat was voor mij de beslissende factor. Daarom koos ik ervoor om toen voor the Spurs te spelen. In mijn privéleven regelden zij het een en ander voor mij. Tegelijkertijd vond ik het ook leuk dat de club in Londen zat. Het voelde heel goed. Als je vijftien of zestien jaar bent, dan kies je voor waar je je goed voelt en waar je denkt een kans te kunnen krijgen. Dat is niet gelukt, maar ik heb geen spijt van mijn tijd in Engeland."

????

Een bericht gedeeld door William Troost-Ekong (@wtroostekong) op

Was het alleen maar glamour? Ik heb gelezen dat je de schoenen van spelers van het eerste elftal moest poetsen.
"Het was geen leven van een Premier League-voetballer, dat moet je niet denken. Je leert belangrijke levenslessen bij Tottenham. Jongens van de A1, de reserves en jongens die doorstromen beginnen met het schoonmaken van de schoenen van de jongens van het eerste. Dat soort dingen houdt je nuchter. Als je als vijftien- of zestienjarige bij een grote club mag tekenen, dan kan je denken dat je het al hebt gehaald. En ja, Harry Kane moest het ook doen. Ik moest zelf bijvoorbeeld de schoenen schoonmaken van jongens als Ledley King, Younès Kaboul en William Gallas. Met Kaboul heb ik nog regelmatig contact. Als je hun schoenen poetst, dan moet je eigenlijk ook wel met ze praten. Ze zorgen ook expres dat een verdediger de schoenen van een verdediger poetst. Het idee is dat je wat van ze kunt oppikken. Als je dat soort spelers tegenkomt in de fysioruimte, dan heb je iets om over te praten. Voor sommige jongens helpt dat."

Heb je ook nog weleens contact met Kane?
"Met Kane niet. Ik sprak 'm vorig jaar wel even toen we met Gent op Wembley tegen Tottenham speelden, maar ik app of bel niet met 'm, nee. Hij was wel altijd een heel goede speler. Hij was dodelijk voor het doel. Dat was zijn ding. Hij werkte echt keihard. Elke dag was hij bezig met afwerken en vrije trappen. Wat mensen niet zien, is dat hij ook bij vier clubs heeft gespeeld als huurling. Het is niet alsof hij ineens doorbrak bij Tottenham. Hij heeft best een weg afgelegd. Hij heeft echt in zichzelf geïnvesteerd."

#Throwback 2012 Tottenham Hotspur U21s

Een bericht gedeeld door William Troost-Ekong (@wtroostekong) op

Tot slot: zie je een terugkeer in Nederland zitten?
"Mijn doelstelling is om terug te keren in Engeland. Ik sluit het natuurlijk niet uit, maar op dit moment is er niet echt een reden om in Nederland te voetballen. Ik heb als doel om naar de Premier League te gaan en na het WK krijg ik die optie misschien wel. Anders zou ik het in de komende drie of vier jaar willen. Er is wel wat gesnuffeld afgelopen zomer, maar er was niets concreets uit de Premier League. Nu merk ik wel dat er mensen zijn die het opmerken, als ik presteer op internationaal niveau. Als ik een goed WK kan draaien en alles speel, dan openen er misschien wat deuren."

Het klinkt alsof je er vertrouwen in hebt.
"Van wat ik hoor, zou het concreet kunnen worden. Maar ik heb net voor drie jaar bij Bursaspor getekend, dus ik ben er nu nog niet mee bezig. Het zal niet om de top van de Premier League gaan, maar elke club zou voor mij een doel zijn. Dat is dé competitie om in te voetballen. Ik heb het gezien en ervan mogen proeven van dichtbij. Dan wil je natuurlijk zelf ook een keer meedoen. Ik hoef niet per se terug te keren bij Tottenham zodat anderen mijn schoenen kunnen poetsen. Maar ik zou het wel heel mooi vinden om in de competitie tegen Tottenham te spelen. Dat zou voor mij al een droom zijn die uitkomt."


Poll

Is het Nigeriaans elftal verder dan Oranje?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door migi84)

mooi dit onderstreept ook eens de status van het nl elftal, die worden als een prooi gezien door landen als nigeria. het angst boezemen lijkt een uitstraling van verleden tijd te zijn.

12 oktober 2017 om 08:30

Kan ook juist kansen bieden dat men ons gaat onderschatten zoals we zelf ook vaak hebben gedaan. Zo kan je er altijd wel een draai aan geven

12 oktober 2017 om 10:00

Leuk dat ze ons zo zien, dit soort B-landen verslaan ons heus niet.

12 oktober 2017 om 11:58

@migi84

Dat krijg je nu toch. Een jongen als Troost-Ekong die van z'n leven niet in aanmerking zou komen voor Oranje, deelt nu even een sneer uit nu het slecht gaat. Mensen weten het ook wel te overdrijven de laatste tijd. Sommigen doen alsof we ineens de slechtste selectie van Europa hebben, maar van landen als Nigeria gaat Nederland echt niet bang worden.

12 oktober 2017 om 13:02

Jullie krijgen gewoon pak slaag van nigeria jullie verliezen al van bulgarije

12 oktober 2017 om 13:31

Oh werkt het zo, in dat geval is Luxemburg samen met Frankrijk favoriet op het WK, want die speelden gelijk, goed verhaal.

12 oktober 2017 om 14:29

Ze hebben een betere aanval met snelle behendige spelers voorin zoals Iheanacho, Musa, Iwobi en Victor Moses.

12 oktober 2017 om 15:06

Raymondadetona

Dat wilde ik dus zeggen, Nigeria doet echt niet onder voor het Nederlandse Elftal in hun huidige staat. Zelfs als ze weer in vorm zouden komen. Moet eens afgelopen zijn met dat neerbuigend kijken naar Afrikaanse landen.

12 oktober 2017 om 16:51

Migi

B landen? Jullie zijn zelf een B land, de kansen gaan dus gelijk op hoor.

12 oktober 2017 om 21:02

We presteren gewoon wat minder maar zijn op papier gewoon subtop. Fijn dat de Belgen het ook een keer goed doen hoor, het is jullie gegund, geniet ervan.

Misschien halen jullie wel een keer de kwartfinale met dat team vol wereldsterren.

12 oktober 2017 om 21:57

Op papier betekend niks als je op het veld speelt als een natte krant.

12 oktober 2017 om 22:22

Migi

Naja sorry maar jij doet neerbuigend over Nigeria, terwijl die gewoon een bijna evenwaardig team hebben, je spreekt dan van een B-land, maar dat is NL ook, en dat is geen schande want dat overkomt jullie zelden, wat dat betreft zitten mijn landen in eenzelfde schuitje, Belgie is echte top qua materiaal maar incapabele bondscoaches hebben tot nu toe al veel verpest, en Italie is qua materiaal zeker vooraan al even geen wereldtop meer, maar toch presteren we nog redelijk goed, NL kan zoals Italie zijn maar dan moet er wel wat veranderen.

Wat de Belgen verder betreft, ik proef nogal wat afgunst en sarcasme, maar goed we zullen zien, ik hoop dat we het beter doen want dat moet mogelijk zijn, tot nu toe is het magertjes geweest op de toernooien zelf.

12 oktober 2017 om 23:32

@Alex
Misschien een beetje, de uitschakeling is immers nog vers
Natuurlijk ben ik jaloers op jullie spelers, want daar zitten zoveel toppers bij. Jullie moeten er inderdaad nu wel de vruchten van gaan plukken. Als jullie straks die wereldtitel opeens pakken overstroom ik overigens met afgunst

Toch blijf ik wel overtuigd dat Nederland niet op het niveau van nigeria zit. We zijn op het moment niet goed, maar om een Bland te worden, moeten we nig wel even doorgaan op deze voet.

Enfin, ik juich zo goed en zo kwaad als ik kan voor de Belgen hoor. Ga wel zo'n drietand kopen.

13 oktober 2017 om 06:32

Nederland is ook gewoon een B-team hoor haha

13 oktober 2017 om 07:37

Sorry dat ik je uit je droom help migi, maar je hebt zonet 2 eindtoernooien achter elkaar gemist, waarvan het ek 2016 pok nog eens uit meer deelnemers bestond, wat kwalificatie makkelijker maakt. Ik zou me onderhand zorgen maken om niet helemaal terug te vallen tot c-land..

13 oktober 2017 om 08:50

Ik ben gewoon graag positief

Bij de nations league zitten we toch echt in pot A (joepie) geen idee waarom overigens.

Ik denk dat we het ook allemaal niet moeten overdrijven. Nee, we zijn geen wereldtop meer maar kwalitatief gezien nog wel subtop. Echter het mentaliteitsprobleem en de ego’s van mensen rondom oranje breken ons op. Als eerder gezegd kwalitatief hebben we echt wel betere spelers dan Zweden. Oftewel daar zijn we op de wil om te winnen in de gehele kwalificatiecampagne afgetroefd. Deze jongen mag enthousiast zijn maar moet wel beseffen dat Afrikaanse voetbal nog wel wat achterstand heeft. Ik herinner me begin juni nog een wedstrijd tegen Ivoorkust 5-0 voor Nederland en denk dat Nigeria niet veel beter is dan de Ivorianen.

12 oktober 2017 om 12:04

Deze Troost-Ekong presteerde niets bij Groningen en werd vervolgens verhuurd aan Dordrecht. Daarna kon hij het ook niet laten zien bij KAA Gent en werd vervolgens verhuurd door die club aan FK Haugesund waar hij dan wel weer regelmatig speelde. Nu speelt hij bij Bursaspor, inmiddels afgegleden tot een matige middenmoter in Turkije.

Die jongen zou nooit kans maken bij het Nederlands elftal en probeert nu zichzelf even belangrijk te maken door indirect te suggereren dat hij goed genoeg is voor Oranje. Zelfs Oranje volledig uit vorm is nog makkelijk in staat om Nigeria van de mat te spelen. Zoals je zelf inderdaad al aangaf, bleef er van Ivoorkust ook weinig over en Oranje speelde toen niet eens zo goed.

12 oktober 2017 om 22:45

En jij haalt dit alles uit zijn tekst? Ongelooflijk 😂.

Haha William, heb ik vroegah nog mee gevoetbald op het veldje achter m'n huis. Je kon zien dat hij op voetbal zat, maar het was niet dat hij me achterover blies in hoe goed hij was. Maar goed, op de veldjes speel je dan ook niet als centrale verdediger, zal er ook wel mee te maken hebben gehad.
Heel benieuwd hoe ver hij kan komen! Zie dat hij 2 goals heeft gescoord al in Turkije. Mensen die Bursa volgen die weten hoe hij verder speelt?

Je kan ook zeggen dat zulke jongens dan juist veel kansen zien in Oranje omdat er toch niets beters rondloopt en dus speel je gegarandeerd. Al denk ik dat het gewoon in geval van Ziyech was dat hij na zijn eerst selectie waardoor hij die moest mislopen door een blessure niet meer in aanmerking kwam en daarom maar voor Marokko gekozen heeft. Hij had dit Nederland ook echt een niveau hoger gebracht. In geval van Amrabat zal het komen omdat zijn broer ook voor Marokko speelt en dus logisch dat je dan voor Marokko kiest als zie ik hem ook nog wel voor Nederland gaan kiezen eigenlijk. Maar deze man zegt het zelf al als je de keuze niet krijgt dan ga je niet nadenken en zal je voor de eerste keuze gaan, misschien moet Nederland op dit moment die jongens die potentie tonen en dubbele paspoorten hebben eerder benaderen omdat je gewoon ziet dat die landen dat soort spelers ook steeds eerder gaat benaderen dan vroeger.

Serieus wie drukt er ik vind van wel in de poll?! Die Afrikaanse landen spelen vaak echt hak voetbal met Marokko als uitzondering, voor de rest zijn het lange ballen naar de snelle sterke mannen en meer niet.

12 oktober 2017 om 13:43

Die debiel van Marokko klapte er in die oefenpot anders ook flink op. En dat in een oefenpotje.

12 oktober 2017 om 16:06

Ja en de Jong die Alonso doormidden schopte moeten we ook maar als voorbeeld aanhouden hoe NL speelt?!

12 oktober 2017 om 17:03

En dat in een finale he?!

12 oktober 2017 om 21:19

Dom duel in de meest beladen wedstrijd uit iemands carriere of een moedwillige doodschop in een oefenwedstrijd. Goeie vergelijking.

12 oktober 2017 om 22:04

Debiel? Je kent de speler niet eens en gaat hem zo benoemen vanwege de enige wedstrijd die je hebt gezien waarin hij meedeed. Alsof Nederland geen 'debielen' kent die voor niks vol voor je benen gaan.

12 oktober 2017 om 23:26

De Jong schopte ook een Amerikaan in een oefenwedstrijd een gebroken been dus op zich is die voetballende tbs'er wel degelijk een goeie vergelijking Fron010 gebruikte alleen het verkeerde voorbeeld.

12 oktober 2017 om 23:34

Touché

Maar waarom begon er iemand uberhaupt over De Jong, het ging om Afrikaanse landen toch?

12 oktober 2017 om 23:35

Hoe weet jij wie ik in welke wedstrijd heb gezien? Ben je de KGB?

14 oktober 2017 om 16:35

Ben Arfa’s been heeft die ook gebroken

12 oktober 2017 om 14:24

Algerije is ook zeer technisch

12 oktober 2017 om 23:30

Egypte, Algerije, Tunesië en Burkina Faso spelen ook mooi voetbal.

Men moet stoppen met proberen te snappen waarom ze zo'n keuze malen. Een keuze dat gemaakt wordt met het hart zal het hoofd niet snappen.

12 oktober 2017 om 17:32

Nou ja op zich is jezelf verplaatsen in de keuze van zo’n jongen ook niet gek. Hij heeft het grootste gedeelte van zijn voetbaltalent aan Nederlandse clubs gegeven, dan is het spelen van interlands voor je andere thuisland echt geen rare keus, maar veel mensen kijken enkel vanuit een soort ‘je bent honderd procent Nederlander, geef al je bloed en eer voor je land’ houding en dan kom je natuurlijk niet echt tot een goed begrip.

Nou gelukkig kunnen ze nu in ieder geval niet roepen, ...het lag aan de Marokkaantjes! #sarcasmoff

Uiteindelijk leek het een lijdensweg voor vele jongens door de aanwezigheid van Sneijder en Robben en daarvoor van Persie erbij. Het zal echt een opluchting zijn voor de anderen, vooral de spelers die een team graag wil gaan leiden. Ik denk dat van Dijk de nr1 is samen met Strootman om Oranje te gaan dragen en daarachter Blind. En geloof me, er zijn genoeg prima spelers. Het gaat erom dat er een sterke coach aangesteld wordt die een team kan smeden met deze spelers. Dat sommige spelers bij hun club presteren en bij Oranje niet, is iets dat opgelost moet worden dmv vertrouwen.

Daarbij is het niet alleen wijnaldum, maar zowat iedereen bijna. Dus dat is geen excuus, geef ze een kans, maar de Knvb moet daar echt secuur mee bezig zijn. Wat is de visie van het team? Kijk naar Ijsland en Zweden die met een middelmatig team gewoon super presteren. Welk coach stellen we aan? Kijk naar van Gaal wat hij presteerde met zowat dezelfde spelers destijds!

Eerste stap is wat mij betreft afstappen van dat 433. Daar hebben we de creatieve individuele spelers niet meer voor. Met 1 magere spits kom je dan altijd in de problemen en vanaf de zijkanten is bijna nooit gevaar. We hebben geen Neymar, Mbappe of Hazard in Oranje, dus dan is dat onmogelijk. Speel met 2 spitsen, waarvan 1 zwervend rond de andere spits speelt. Blind speelt voor de verdediging om de opbouw te regelen en dat kan hij en deed dat prima tegen Zweden. Daarvoor is Propper een degelijke aanvallende middenvelder. Wijnaldum en Strootman kunnen we never nooit afschrijven, het is gewoon de taak van de coach om hen te laten renderen in Oranje. Deze 2 spelen top bij Liverpool en Roma, dus zij zullen dan ook zeker het middenveld moeten gaan vormen. Wijnaldum als box to box speler en Strootman als controleur. Achterin heb je met de Vrij en van Dijk gewoon prima verdedigers.

Inderdaad er moet wat gebeuren, maar nee de hoop is zeker niet verloren. Het is belangrijk dat deze spelers het vertrouwen krijgen en dat er niet zoveel gehusseld wordt. Een coach die hen het vertrouwen geeft en ervoor zorgt dat ze voor elkaar gaan strijden. En haal motivatie uit het feit dat andere landen nu Oranje zitten uit te lachen, heb een beetje eer en ga eens strijden voor Oranje! We hebben het kunnen zien in de 1e helft tegen Zweden en zo moet dat altijd gaan. En landen als Ijsland, Griekenland, Ierland en Zweden zijn echt niet beter!

Jasper .
KarsdorpTet
de Vrij
van Dijk
Haps/Ake
Blind
Wijnaldum
Propper
Strootman
Promes
Locadia/Dost

Nederland heeft alleen goed gespeeld tegen een Zweden waarvan je aan de spelers al kon zien dat ze met hun gedachtes bij de play-offs waren. Een Ijsland, Ierland of een Zweden zijn wel landen die hebben laten zien dat ze heel goed kunnen zijn ondanks dat zij niet over veel topspelers beschikken en ik zie ze echt wel winnen van NL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nigeria

FIFA ranking: 48
21 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Carl IkemeKeeper20
Ogenyi OnaziMiddenvelder20
Ahmed MusaAanvaller20
Odion IghaloAanvaller20
John Obi MikelMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nigeria.

3 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 17 juli
Real Madrid is dicht bij de komst van Thibaut Courtois, die ‘op korte termijn’ afgerond kan worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren