Update: Vidal blijft aan als international: ‘Ik loop niet weg’

Woensdag, 11 oktober 2017 om

Arturo Vidal is international af. Net als Arjen Robben besloot de middenvelder na het mislopen van kwalificatie voor het WK in Rusland om niet meer voor zijn land te gaan voetballen. Chili verloor dinsdagavond met 3-0 van Brazilië en zakte naar plaats zes in de poule. De mannetjesputter van Bayern München heeft vervolgens aangegeven te stoppen als international.

"Iedereen ongelooflijk bedankt!", schrijft Vidal via Twitter. "Gedurende al deze jaren heb ik mijn hele leven in iedere wedstrijd gestopt en heb ik heel veel geleerd. Ook heb ik een land geleerd dat, met een beetje kracht en hard werken, werkelijk alles mogelijk is. Mijn ziel is vernietigd, maar ik ben tegelijkertijd trots op alle spelers en de technische staf", besluit Vidal.

De voormalig middenvelder van onder meer Juventus en Bayer Leverkusen maakte in februari 2007 onder bondscoach Nelson Costa als negentienjarige zijn debuut voor Chili bij de uitwedstrijd tegen Venezuela (0-1) door een minuut voor tijd in te vallen. In totaal heeft de dertigjarige Vidal 95 keer gespeeld voor La Roja, waarin hij 23 doelpunten maakte.

Update 11 oktober 21.30 uur - Vidal blijft aan als international: ‘Ik loop niet weg’
Arturo Vidal blijft beschikbaar voor de bondscoach van Chili. De middenvelder ontkent in een bericht op de sociale media dat hij heeft besloten om te stoppen als international: “Ik ben erg verdrietig. De uitschakeling doet pijn, maar dit is niet het einde. Chili is een team van strijders en ik loop niet weg. Laten we er samen voor gaan, tot het einde. Als ik opgeroepen word, dan zal ik er zijn”, aldus Vidal van Bayern München.


Poll

Snap jij dat Arturo Vidal op zijn dertigste stopt als international?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door hoorterbij)

Veel internationals gaan een voorbeeld nemen aan robben ben ik bang, zeker na dit WK. Vooral het stoppen van Robben, betekend ook het defensieve einde van een aantal andere NL spelers, zoals Huntelaar, van Persie, Sneijder, Nigel de Jong en Babel.

11 oktober 2017 om 12:42

Twee vragen:

- Hoezo ben je daar bang voor? Robben zou nog maximaal 1 jaar nuttig zijn denk ik maar we spelen niet om de knikkers het komende jaar dus kun je beter anderen speeltijd geven. De rest is niet meer van nut, behalve Babel.
- Hoezo denk je dat Babel stopt? Hij is bijna 31 dus nog niet overdreven oud en heeft net aangegeven dat hij graag al eerder had willen helpen. Zou een rare move zijn om uit zichzelf nu te stoppen.

11 oktober 2017 om 12:49

Omdat het stoppen van robben, betekend dat NL een nieuw weg inslaat. Met nieuwe jongens van een generatie verder. De jongens rond de 25 moeten opstaan. Voor NL kan het zeker juist positief werken dus hopelijk niet zo’n groot probleem. Jongens als Strootman, blind, Wijnaldum, de vrij en van Dijk moeten nu wel de leiding nemen en opstaan. Als zich hierbij paar aansluiten en doorbreken. Kan het voor NL zeker goed werken. Voor anderen landen kan het een groot probleem, zoals Chili.

11 oktober 2017 om 12:49

Zolang Robben nog kan voetballen is hij altijd nuttig. Zelfs een Robben op 10% speelt nog altijd beter dan het materiaal wat nu ter beschikking is.

11 oktober 2017 om 12:51

Los van dat NL nu wel verder moet met de volgende generatie, zie ik niet een Babel veel meer toevoegen dan een Memphis of een Promes. Kijk 4 jaar geleden na het WK, moest je wel doorgaan met Robben, Sneijder, Babel, Nigel de Jong. Dan had je een goede hiërarchie in je selectie. Hiermee konden andere jongens als Strootman, Wijnaldum, blind en de vrij zich mee optrekken en nu beter de leiding nemen.

11 oktober 2017 om 12:58

Robben wilt zich gwn 2 jaar focussen bij Bayern München. Als NL het EK haalt en Robben voelt zich fit genoeg om wat toe te voegen, zal ik er zeker alles aan doen om het weer te selecteren. Als spits in een 2 spitsensysteem, zoals op het WK onder van Gaal of als nummer 10. Tot die tijd zou ik Robben voorlopig met rust laten, totdat hij zelf terug wilt. Het huidige Nederlandse Elftal doet nog steeds niet onder landen als Zweden, Oekraïne, Denemarken etc. die zich ook voor het EK plaatsen. Zweden werd dit WK kwalificatie ook bewierookt, terwijl dit Nederland met veel kritiek en volgens velen het slechtste NL, toch evenveel punten als Zweden heeft. Kortom het EK halen is mogelijk, ook zonder Robben

11 oktober 2017 om 13:06

Hahaha eens Robben met 1 been is al beter dan heel heel het NL elftal bij elkaar

11 oktober 2017 om 13:06

Als je kunt rekenen, reken dan maar niet op blind. Wat een pannenkoek is dat zeg..

11 oktober 2017 om 13:29

heeft hij ooit met twee benen gespeeld dan? ;p

11 oktober 2017 om 14:05

Robben beschikt bij Bayern over een aflopend contract. Met Heyckens aan het roer denk ik niet dat die wordt verlengd. Ik ga ervan uit dat dit zijn laatste seizoen is bij Bayern en daarna terug gaat naar Groningen.

11 oktober 2017 om 14:14

iggy7, reken niet op Blind? Gisteren na 10 minuten was al duidelijk dat het Nederlands elftal meer heeft aan iemand die het spel snapt in de punt op het middenveld, dan een loper a la Strootman en Wijnaldum. Niets mis met die jongens, maar niet in die strategische rol. Je zag heel duidelijk dat Blind in de opbouw niet continue aanspeelbaar was, maar zich duidelijk af en toe wegstopte in de dekking om zo ruimte te creëren voor de diepere middenvelders, de spits en zelfs de buitenspelers. Zodra het echt nodig was, was hij echter wel gewoon aanspeelbaar. En het aantal ballen dat hij onderschepte was ook gigantisch hoog. Met een hardwerkende Vilhena en een degelijke 10 erbij heb je dan echt wel een goed middenveld staan.

Ik heb me de hele kwalificatie lopen ergeren aan Strootman en Wijnaldum, die wel continue aanspeelbaar probeerden te zijn, maar gigantisch veel gaten dichtliepen en verdedigend vaak op de verkeerde plek stonden. In mijn opinie gewoon lekker Blind in de punt naar achter en anders een andere voetballer die het spelletje ziet, maar geen lopers meer.

11 oktober 2017 om 22:23

Het stoppen van robben betekend het stoppen van robben.. niet meer, niet minder.. de bondscoach zal naar zijn mening de beste spelers oproepen, generaties lopen altijd al door elkaar heen

11 oktober 2017 om 14:43

Stekelenburg

Die komt er nog wel op terug, 200%

11 oktober 2017 om 12:45

Verklaar je nader

11 oktober 2017 om 12:46

Dat denk ik ook, maar vind dit soort acties behoorlijk impulsief en ondoordacht om zoiets te roepen na een verloren wedstrijd.
Nu heeft het verleden al doen uitwijzen dat Vidal niet de meest snuggere is, dus verbazen doet het me niet maar toch..

11 oktober 2017 om 13:21

De Copa America zou hij nog kunnen spelen. Dan is hij 32 jaar (2019). Ben benieuwd of hij zijn manier van spelen nog zolang kan volhouden.

11 oktober 2017 om 14:20

Aan de andere kant, bij het volgende WK is hij 35. De vraag is of hij dat nog red. Het zijn wel pittige trips helemaal naar Zuid Amerika voor een paar potjes terwijl je in de competitie ook op 3 fronten speelt.

11 oktober 2017 om 21:52

Je hebt een vooruitziende blik

Ik vrees dat dit het begin is van een terugval van Chile. Ze steunden al langer op 1 (overigens extreem succesvolle) generatie en het zou me niet verbazen als Vidal hiermee een domino-effect teweegbrengt. Zou me niet verbazen als Medel, Bravo, Silva, Pablo Hernandez, Alexis Sanchez, Beausejour en Puch zijn voorbeeld tussen nu en 2 jaar gaan opvolgen en ik zie hun natuurlijke opvolgers nog niet rondlopen.

Goed nieuws, is ook een beetje raar om te bedanken voor je land voor je niet meer opgeroepen wordt, alsof die +- 15 wedstrijden per jaar veel uitmaken. Straalt niet echt nationalisme uit, en al helemaal spelers van het kaliber Robben, Vidal etc. Begrijpelijk dat velen erop terug komen, maar getuigt nogal van een gebrek aan professionaliteit.of je stopt of niet. Idem dito voor voetballers die helemaal stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chili

FIFA ranking: 13
21 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Peru261
6.Chili26-1
7.Paraguay24-6
8.Ecuador20-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger60
Gary Medel SotoVerdediger60
Alexis SánchezAanvaller63
Arturo VidalMiddenvelder53
Voor de complete selectie: Clubpagina Chili.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chili.

186 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 maart
Alberto Moreno staat op het punt om een contract bij Barcelona te tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren