‘Overmars geeft toe: één transfer liep stuk door traag handelen Ajax’

Woensdag, 11 oktober 2017 om 11:00

Marc Overmars is vorige week woensdag het gesprek aangegaan met een delegatie vanuit supportersgroepen van Ajax. Ook operationeel directeur Rutger Arisz was daarbij aanwezig; algemeen directeur Edwin van der Sar was op een congres in Londen. Het overleg was een initiatief van de AFCA Supportersclub. De supporters wilden uitleg over de teleurstellende sportieve prestaties van Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie je Ajax dit seizoen een prijs pakken?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door lausho)

Een stap in de goede richting dat de directeur technische zaken de doorslaggevende stem heeft ipv de algemeen directeur. Maar dat deze stap überhaupt gezet moest worden is natuurlijk wel een beetje lachwekkend.

11 oktober 2017 om 11:48

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Soms lijkt iets op papier een.idee dat het proberen waard is. Na voortschrijdend inzicht is het dan niet zo vreemd dat men besluit het toch maar anders te doen.

Klinkt goed! Ik heb alle vertrouwen in de technische kennis van Overmars hierin. Statistisch gezien ook 1 van de beste td's ter wereld (qua in en verkoopbeleid).

11 oktober 2017 om 11:11

Dat is natuurlijk niet alleen de verdienste van Overmars. De jeugdopleiding levert hier een grote bijdrage aan (en de statuur van de club Ajax).

11 oktober 2017 om 11:20

Zeker. De jeugdopleiding is niet voor niks onze aorta. Echter doet hij het ook meer dan prima op andere facetten. Heeft de afgelopen jaren toch steeds een prima selectie op de been gekregen (op dit magere jaartje na).

11 oktober 2017 om 11:57

Juist wel, want de grootste klappers en misslagen heeft hij gemaakt met gekochte spelers en niet met jeugdspelers. Klinkt heel gek, maar toch is het zo. In keiharde cijfers is de winst op spelers als Milik en Sanchez groter dan op Klaassen. Salarispost Klaassen zal uiteindelijk ook hoger zijn dan de salarispost van Sanchez of Milik (klaassen langer op de loonlijst dan andere twee spelers).

Klaassen vind ik ook het beste voorbeeld, want dat is redelijk in dezelfde periode dat de transfermarkt ook al op hol geslagen was.

11 oktober 2017 om 12:53

Inderdaad, Overmars luistert er overigens goed na, maar dat is dus het grote voordeel van een Technisch Hart waar je opleiding ook in vertegenwoordigd is. Dan kun je opleiding en eerste elftal goed op elkaar afstemmen, mijn inziens vergeten veel criticasters op het aankoopbeleid nog wel eens dat Ajax vooral veel wilt opleiden, maar vervolgens, dendert de kritiek door terwijl je Onana, Dolberg, de Ligt, Kluivert, F. de Jong, van de Beek gewoon op het veld ziet staan.

Vind dat Ajax een behoorlijk uitgebalanceerd transferbeleid heeft, nu schreeuwen velen om een LB, maar je moet er ook aan denken dat Mitchell Bakker (17) er aan komt en voor de RB hoef je niks te kopen omdat je Zeefuik hebt.

11 oktober 2017 om 13:03

Frenkie de Jong en Onana zijn zeker niet door Ajax opgeleid, maar door respectievelijk Willem ll en FC Barcelona.
Die twee spelen pas sinds twee jaar bij Ajax. Zelfde geld voor Dolberg, die is in 2015 aangesloten bij de A junioren.

En Zeefuik is in voorbereiding getest en niet goed genoeg bevonden.
Daarom is ook die Colombiaan (Orejuela) aangetrokken voor de rechtsbackpositie.

11 oktober 2017 om 13:12

De salarispost is juist éèn van de grootste fouten van dit wanbeleid! Met name de vergelijkingen. Salarissen van Sanchez en Tete waren lachwekkend. Je kunt dan zeggen dat Overmars dan juist goed heeft gehandeld, maar dat is juist één van de grootste drijfveren van een speler om weg te gaan! Dat wordt echt zwaar onderschat!

11 oktober 2017 om 13:23

@ lausho
Ik vind het goed dat je positief bent, maar verder ben ik het totaal niet met je eens. Ajax denkt inderdaad vanuit de opleiding, maar het is van essentieel belang (meer dan bij menig andere club) dat het aankoopbeleid hier feilloos op aansluit. Wat je niet in de opleiding hebt, moet aangekocht worden. Dat is dan ook de belangrijkste taak van Overmars.

Afgelopen zomer zijn er een aantal foutjes gemaakt. Dijks is gewoon niet goed genoeg, Sinkgraven moest nog maanden herstellen (en de vraag of hij LB blijft) en daarachter komt er niks aanstormen. Leuk dat je Bakker noemt, maar die doet er nog 3 jaar over voordat hij een vaste waarde kan zijn, laat hem eerst maar eens de stap zetten naar Jong Ajax. Kortom, exact de positie om in te investeren. Op RB zie ik Veltman niet snel vertrekken, eerder nog uit het elftal worden gespeeld. Dat laatste zie ik Zeefuik absoluut niet doen. Slim om dan te gokken op de gescoutte Orejuela, kijken hoe hij zich ontwikkelt.

Verder is er met Wober, Siem en Huntelaar natuurlijk uitstekend ingekocht. DUs ik ben het met je eens dat Overmars helemaal geen slecht werk heeft geleverd.

11 oktober 2017 om 14:00

@psvermaroc

Ze komen uit de opleiding, maakt geen reet uit of die daar nou voor gekocht zijn en hoe lang ze daar zitten. Ze zitten in de opleiding en het gaat erom dat de opleiding aangeeft wat eraan zit te komen, aankoopbeleid en scouting is daar ook een deel van.

Waar heb jij het vandaan dat Zeefuik te licht bevonden is? Die heeft nog tegen Rosenborg gespeeld en is gewoon een deel van het eerst elftal, zo dik zitten we niet in de CVs ,waar hij ook kan spelen en Veltman ook, daarom is Zeefuik zeker geen overbodige luxe om erbij te hebben in de breedte en voor de toekomst.

11 oktober 2017 om 14:11

Jeugdscouting is ook onderdeel van opleiden en concurentie voor Zeefuik is ook niks mis mee. Bij Psv lopen ook 10tallen van zulke spelertjes rond die opgepikt zijn bij andere bvos. Niet elk talent wordt inderdaad geboren op de toekomst. Beetje een vermoeiende discussie die je probeert aan te zwengelen

11 oktober 2017 om 14:19

@gunnerro

Dat mag. Eens dat aankopen de gaten verder moeten opvullen. Maar wat je koopt en kunt kopen, en vooral dat kunnen kopen (gaat men nogal vaak makkelijk aan voorbij), moet wel beter zijn dan uit de opleiding. Ten eerste gaat er altijd wel wat fout, de eerste club met een perfecte transferperiode moet nog opgericht worden, van Ajax wordt dat wel verwacht en op zich is het streven naar perfectie ook goed, maar is niet realistisch.

Dijks is inderdaad geen topper, maar wat is het alternatief? Wie kan Ajax wel halen voor de LB positie, dan kun je Haps noemen, maar die vind ik ook nog verre van overtuigend en (nog) niet een absolute topper, terwijl hij behoorlijk wat heeft gekost. Sinkgraven vind ik zeker niet minder in ieder geval en Viergever kan er ook uit de voeten.

De Ligt heeft het vorig jaar als 17 jarig ook goed gedaan, laat Bakker nou ook een 17 jarig talent zijn die fysiek al behoorlijk ver is, ik zie die dit jaar nog doorbreken, zeker gezien het alternatief met Dijks. En Dijks kan overigens best nuttig zijn met zijn kracht en snelheid, maar is niet de speler die het verschil zal maken.

Veltman is een pispaaltje en wordt chronisch onderschat, dan zeurt men over zijn kaarten, terwijl we blij moeten zijn dat er iemand is die er vol voor gaat en op het randje speelt, dat hebben bij Ajax en ook in NL juist hard nodig. Verder hoor je weinig mensen over dat zijn tegenstanders bijna nooit scoren en hij belangrijke duels wint waar goals uit ontstaan. Zo ontstond de 0-1 tegen Heerenveen namelijk ook.

Jij onderschat Zeefuik dus, kijk zo gaat dat altijd met criticasters, waarom niet? Het is een jonge speler met potentie die zich kan ontwikkelen, zolang hij niet doorbreekt ziet men dat niet gebeuren, maar als hij doorbreekt en het laat zien, dan hoor je niks meer en is het normaal. De kunst is juist om hem wel te laten doorbreken, deze negatieve houding is zeker niet de manier, je moet die jongen juist vertrouwen geven en hem stimuleren. Zo ook met Tete, dit soort dingen werden eerst ook over hem gezegd, afgelopen zomer mocht het TH vertrekken volgens sommigen omdat ze hem niet hadden behouden, hoe dan ook, nooit is het een keer goed of positief.

Zo begon Onana ook, niemand zag het in hem zitten toen hij het stokje van Cillessen overnam, maar hij blijkt zelfs beter te zijn (mijn mening), men schreeuwde om aankopen, maar Onana kreeg de kans en liet het zien. Waarom zou Zeefuik of Bakker dat niet kunnen?

11 oktober 2017 om 14:27

Maar aan de andere kant moet hij jonge talenten ook overtuigen om niet te zwichten voor het grote geld van een Chelsea/ Manchester city.

12 oktober 2017 om 10:58

Bij Onana werd helemaal niet om aankopen geroepen. Er was namelijk al een keeper van naam gehuurd. Alleen kwam die geblesseerd binnen en bleek die vervolgens ook nog eens het tegendeel van een versterking.

11 oktober 2017 om 11:23

Dus jij kent alle td's vd wereld

11 oktober 2017 om 11:24

Uiteraard IssiBa. Jij niet dan? Is laatst nog een onderzoek over naar buiten gekomen waarin naar voren kwam dat Overmars het met zijn middelen buitengewoon goed doet. Vandaar ook de interesse van Arsenal en PSG.

11 oktober 2017 om 12:36

Heb je voor mij de link naar het onderzoek? Of iig de naam van de betreffende instantie die het onderzoek uitgevoerd heeft? Dat vind ik wel boeiende materie

11 oktober 2017 om 14:00

Ja dat wil ik ook wel eens zien. Ik weet zeker dat iedereen hier die dit roept niet denkt aan de td van een Palermo. Die de afgelopen jaren Cavani, Sirigu, Amelia, Barzagli, Belotti, Pastore, Toni en natuurlijk Dybala in hun shirt hebben gehad. Allen vanzelfsprekend voordat ze naam voor zichzelf hadden gemaakt. Ja er worden veel trainers ontslagen, maar daar zit/zat kennelijk toch iemand die imo net iets indrukwekkender handelt dan Overmars.

En aankopen kunnen buiten de RvC om?

Minsten 1 transfer liep mis door traag handelen, kortom veel transfers liepen zo mis. Hopelijk hierdoor ook Lozano misgelopen 😝😂.

11 oktober 2017 om 13:06

Lozano zou bij Ajax ook de beste zijn, maar Brands en PSV had al jaren contact met hem en zijn omgeving. Ajax had daar niets meer tegen kunnen doen.

11 oktober 2017 om 13:32

Daarom juist, gelukkig speelt Lozano bij psv 👌

Ok, hij geeft tenminste toe dat er één transfer is mislukt door hun trage handeling. Verder zullen we het wel zien. Ik blijf geen positieve voorstander te zijn van het TH. Één persoon kan er ook voor zorgen dat de clubs identiteit en filosofie bewaard wordt. Overmars moet dat alleen kunnen. Edwin v.d Sar en Bergkamp moeten zich gewoon richten op hun werk.

Het is goed dat er een gesprek heeft plaatsgevonden, maar voor de rest moeten we gewoon kijken hoe dit seizoen gaat aflopen.

11 oktober 2017 om 12:45

Dan verlaat je het plan Cruijff dus, terwijl die net zijn vruchten begint af te werpen. Het aankoopbeleid mag dan soms stroperig zijn, de doorstroom van talenten gaat wel veel beter de laatste jaren. Ook vind ik dat daar in de opinie veel te weinig naar gekeken wordt, men schreeuwt om aankopen, terwijl het beleid is om de opleiding te gebruiken. En daar ben ik helemaal voor, want uit de opleiding kunnen we wel potentiele topspelers halen, die op de transfermarkt voor ons gewoon te duur zijn (zeker in grote aantallen). Daarnaast zijn die spelers al gewend aan Ajax, spelsysteem, taal, cultuur waardoor ze daar in ieder geval niet op vast lopen.

De opleiding moet dus een stem hebben en in het TH zitten, financieel, qua opleiding en ook qua aankopen gaat het steeds beter. De prijzen blijven uit de laatste jaren, maar er waren voldoende punten gehaald met goed voetbal.

11 oktober 2017 om 14:13

De doorstroom van talenten gaat ook redelijk, maar er is geen goede balans in het team. Ook overdrijven we met de kwaliteit van de meeste jonkies alhoewel ik van mening ben dat als er wat betere veteranen zijn dat jongens als de Ligt en Frenkie de Jong echt kunnen groeien. De opleiding zal een stem blijven krijgen, maar je kan niet accepteren dat we in mei in de EL finale staan en eind augustus niet eens Europees spelen. Ik vind dat een persoon best het werk kan doen wat jij prijst. Daar gaat het mij om. Te veel kapiteins op een schip is nooit goed.

11 oktober 2017 om 14:34

Kan inderdaad altijd nog beter. Ik vind het wel meevallen met die balans, de Jong, Viergever, Schone, Veltman, Huntelaar zijn behoorlijk ervaren spelers en deze spelers vallen in de categorie, haalbaar en betaalbaar. En dat laatste vergeet men nog wel eens, iedereen wil natuurlijk liever Zlatan, Maxwell, Sneijder of Vermaelen, maar land eens even in de realiteit. Voor 1 miljoen gaan die niet de helft van hun potjes op kunstgras spelen hoor, terwijl ze het 4-5 voudige ergens anders kunnen verdienen, Huntelaar is al een grote uitzondering. En we mogen blij zijn met de ervaren spelers die ik noem.

Ajax moet uiteraard proberen deze categorie spelers te halen, maar je kunt het niet verwachten en Ajax er niet op afrekenen als het niet lukt, er komt een groot portie clubliefde bij kijken en vaak gaat de voorkeur dan toch naar cashen. Blind het salarishuis omhoog doen is overigens (nog) geen fin. haalbare optie en ook 1 miljoen meer zet geen zoden aan de dijk.

Ik denk dat de Ligt en Frenkie vooral groeien bij veel speeltijd en goede begeleiding, maar dat kan ook vanuit de staf komen (bergkamp, Bogarde, Reiziger bijvoorbeeld). Lekker als daar nog een Vermaelen bij zou lopen, maar zo makkelijk is dat niet.

Niet accepteren, tja, het is een extreem verschil, maar niet geheel onverklaarbaar. Ten eerste was vorig jaar exceptioneel goed en heel knap en ten tweede heeft Ajax ook een enorm slechte voorbereiding om redenen waar ze verder weinig aan kunnen doen. De tragiek van Nouri, bepalende spelers en trainers die hogerop willen voor meer geld (sanchez, Klaassen, Bosz) en dan zat het ook nog niet mee tegen Nice, Ajax was de betere, zelfde tegen Rosenborg, het was vooral een stuk minder efficiënt dan de tegenstander, je werd niet kansloos weggespeeld. In mijn ogen heeft dat te maken met de jaarlijkse (logische, niet direct op te vangen) leegloop en dit jaar haalde ze hun niveau ook niet, wat mijn inziens deels een mentaal probleem was/is, ze konden zoveel beter voetballen.

Dat best doen.. dat is te makkelijk, Overmars staat te ver van de opleiding af om een goed oordeel te vellen en daarom gaat hij foute keuzes maken, de grootste zonde die je kunt begaan bij Ajax is een talent in de weg zitten voor een aankoop die niet beter is, daar wordt je niet beter van en kost je een hoop geld. Er is ook maar een kapitein (het Th), maar die kan wel een goed gewogen beslissing maken.

12 oktober 2017 om 11:04

Ook ongelimiteerde clubliefde maakt blind, blijkt maar weer eens. Niet stekeblind maar toch minimaal slechtziend.

Persoonlijk vind ik het van de zotte dat Overmars zich op het matje laat roepen door de supportersvereniging.

Ajax speelt uiteraard voor de supporters, maar bepaalde supporters(groepen) vinden zichzelf wel heel erg belangrijk. De dwingende toon vind ik altijd lachwekkend. Ik had ze als ik Overmars was een nette brief geschreven.

11 oktober 2017 om 11:41

Klopt dat is eigenlijk ook van de zotte...

Maar dan is het des te knapper, dat juist Overmars dat wél doet. Bergkamp, die de laatste tijd veel kritiek oogst, had nooit van zijn leven gegaan. Die blijft liever achter de coulissen regeren, als hij maar niet hoeft te praten...

11 oktober 2017 om 12:09

@doncoxxx: Zolang dit netjes gebeurt heb ik daar geen enkele moeite mee. Ik vind het wat anders als hooligans aan het hek staan te schreeuwen. Er is ook periodiek overleg tussen de directie en de supportersverenigingen, dat lijkt me ook heel logisch. Ze hebben elkaar nodig.

Wat ik zeg, als dit gewoon een normaal gesprek is tussen de leiding van Ajax en de leiding van de supportersverenigingen, vind ik het heel normaal. Het feit dat er nu wat naar buiten komt hierover, zegt ook veel over de discretie van iedereen.

Van mij mag hij keizer na dit seizoen laten gaan .. en vol gaan vor lucien le favre ..

Overnars mocht dus even op het matje komen bij de capuchon / bivakmuts mannen.. lachwekkend hoe belangrijk deze gasten zich vinden en gedragen soms..

11 oktober 2017 om 11:56

Er gaat een hoop geld van deze mannen richting Ajax. Dus een verzoek kan altijd.

11 oktober 2017 om 14:18

Van dat geld kunnen ze net de exploitatie van het stadion (huur etc.) En de beveiliging die nodig is om deze zelfde supporters in bedwang te houden van betalen. Dus veel geld lijkt me in deze lichtelijk overdreven. Dat geld komt gewoon van sponsors, tvgelden etc.

11 oktober 2017 om 12:00

Heel verstandig, nu praten voorkomt vervelende situaties later in het seizoen. Door juist met dit soort gasten in gesprek te gaan creëer je een breed draagvlak. Dat is verstandiger dan wachten op de fluitconcerten en witte zakdoekjes. En juist tegenover de supporters heeft Ajax een bepaalde verantwoordelijkheid, niet tegenover de analisten, journalisten of weet ik wat.

Vlot handelen is iets wat je van huis uit mee moet krijgen om dit soort problemen te voorkomen. Het begint mwt simpele handelingen zoals “Eet snel je eten op, trek snel je schoenen aan”. Hiermee voorkom je op de lange termijn traag handelen, zowel in de onderhandelingen als op het veld. Of het bewezen is weet ik niet maar ik denk wel dat het kan helpen.

11 oktober 2017 om 12:43

Waarschijnlijk ging het hier om vertraging door het systeem, niet door één persoon. Het technisch hart kon het niet met elkaar eens worden waardoor er geen knopen werden doorgehakt. En dat kost tijd. Dit is denk ik ook de reden dat Overmars meer zeggenschap krijgt, zeker wanneer snel handelen noodzaak is. Heeft verder vrij weinig te maken met snel je schoenen aan kunnen trekken.

Overmars kan dus samen met VAB Der Sar doordrukken als het technisch hart niet akkoord gaat. Dus ze kunnen vanaf nu Bergkamp buitenspel zetten? Is hij degene die dwarsligt dan? 😧

Iedereen lijkt hier de polonaise te lopen door deze uitspraak maar ik vind het maar verontrustend.

Minstens 1 transfer is een understatement. Het zijn er veel meer geweest, Ziyech had bijvoorbeeld ook veel eerder gehaald moeten worden. Maar het ergste is niet de stroperige besluitvorming (al is dat ook kwalijk en zorgelijk). het ergste is het feit dat er telkens niet geanticipeerd wordt op te verwachten veranderingen, dat men elk jaar weer komt met smoesjes dat spelers met toegevoegde waarde niet te halen zijn (terwijl concurrenten met beperktere middelen daar wel in slagen) en dat men totaal geen plan lijkt te hebben met de enorme zak geld die er is. Zoveel eigen vermogen is gewoon waanzin als je er niks mee doet.

Er is gewoon geen beleid, geen visie er wordt gereageerd en niet geanticipeerd, van fouten wordt niet geleerd en er heerst gewoon geen professionele cultuur waarbij altijd gezocht wordt naar de beste keuzes.

Het meest symbolische voorbeeld daarvan is Dijks, vorig jaar had daar al op door geselecteerd moeten worden maar een hele transferperiode is besloten dat Dijks goed genoeg was. Vervolgens wordt na 2 wedstrijden geconcludeerd dat dit niet het geval was en wordt een middenvelder (!) -die echt niets van een back heeft - linksback gemaakt. Een jaar later staat deze zelfde Dijks gewoon basis in de eerste en belangrijke wedstrijden! Men heeft in een jaar tijd geen oplossing weten te vinden voor de linksback positie! Een jaar tijd!

Visieloos, inspiratieloos en amateuristisch. Er waren een heleboel goede punten aan het plan Cruijff maar met deze directie ga je nooit aanhaken met de subtop van Europa. Die bewijzen al jaren ongeschikt te zijn voor cruciale werkzaamheden en zij zien hun eigen falen nauwelijks in getuige deze uitspraak.

11 oktober 2017 om 16:18

@johnq
Dit is gewoon zo makkelijk praten, schijnbaar denkt iedereen dat Ajax iedereen zo maar even kan halen en iedereen naar Ajax wilt, wordt eens wakker! Financieel stellen we weinig voor qua salaris, meer betalen kunnen we niet zonder verlies te gaan draaien en sportief stellen we ook weinig voor, de ED is op dit moment de 14-15de competitie van Europa en dan spelen we ook nog op het geweldige kunstgras waar geen hond op wilt spelen.

Iemand als Ziyech gaat echt niet eerder komen, die wacht op het laatst tot er echt niks beters komt, een club als Sevilla om maar wat te noemen had zich ook kunnen melden, dan had hij helemaal niet in Amsterdam gespeeld hoor. Daarom kun je Ajax ook niet aanrekenen dat ze te laat iemand kopen, dat ligt gewoon aan de ongelukkige timing tussen start van de competitie en sluiting van de deadlines. Tot die tijd zul je altijd van die last minute deals houden of zelfs mislopen. Nog lastiger wordt het als op het laatste moment toppers worden weggekocht (sanchez), zie nog maar eens een vervanger te vinden, het is dat Ajax al lang met Wober in gesprek was, maar anders was dat niet gelukt en dan betaal je nog 7,5 miljoen voor een 19 jarig talent, wat genoeg zegt over de huidige transfermarkt.

Ajax anticipeert niet alleen met aankopen, maar vooral met de opleiding, concurrenten moeten spelers halen omdat ze niet zon goede opleiding hebben. Sterker nog Ajax anticipeert veel meer dan veel concurrenten, Johnsen, Pasquali, Jensen, Danilo zijn alweer gekocht voor de komende jaren, zoals Dolberg en Onana eerder al werden gehaald. En dan heb je het over geen beleid, geen visie? Dit is pure visie en zeer slim anticiperen en investeren in de toekomst.

Die zak geld is niet allemaal besteedbaar, de ruimte die ze hebben, is de ruimte op de begroting en transfers drukken daar jaarlijks door afschrijvingen hard op. Als je besteedbare ruimte op je begroting vergroot, kun je dat wel en dat is dan ook exact wat men doet. Men investeert met succes in commercie, extra recette inkomsten en nu is weer een deel belegd.

Dijks is niet iemand die het verschil maakt, maarja, wie wil je dan als tweede LB kopen en halen die beter is? Onze concurrenten waar jij over praat heeft een Nelom en PSV heeft zelfs niet eens een fatsoenlijke eerste LB. Bakker komt daar aan en dan is een aankoop niet eens nodig.

Je gaat niet aanhaken omdat de fin. verschillen te groot zijn, het zou een wonder zijn als het lukt, niet een makkelijk haalbare doelstelling of iets.

Iemand enig idee waarom het nu anders is en hij wel slagvaardig denkt te kunnen handelen??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 jaar
125 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Geel: ‘Snap het wel, als je ziet dat Ajax al vier jaar niets heeft gewonnen’

Feyenoord schrikt niet van de uitspraken van Marc Overmars over de doelstellingen van Ajax. De directeur spelersbeleid sprak woensdag de ambitie uit om 'het Bayern München van Nederland' te worden. De...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 juli
Er is op het moment geen concrete interesse in Nicolai Jörgensen en Sven van Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren