Ajax geeft waarschuwing: ‘Hij greep mijn keel en gooide mij over autodeur’

Dinsdag, 10 oktober 2017 om

Oud-aanvaller en jeugdtrainer van Ajax Nordin Wooter heeft een ‘ernstige waarschuwing’ gekregen van de club, zo meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond. De coach van Ajax Onder-16 was een week geleden na een wedstrijd betrokken bij een handgemeen met een vader van een jeugdspeler.

De trainer kreeg na een oefenwedstrijd op De Toekomst woorden met de vader in kwestie, die ontevreden was over het aantal minuten speeltijd dat zijn zoon toebedeeld kreeg. De twee kregen het daarbij met elkaar aan de stok, waarbij Wooter zich fysiek zou hebben opgesteld: “Wooter heeft me daarbij bij de keel gegrepen en over mijn autoportier gegooid. Daarna heb ik me verweerd”, vertelt de vader, die aangifte heeft gedaan bij de politie. “Als jeugdtrainer val je geen ouders aan. En al helemaal niet waar hun kinderen bij zijn.” Bij het voorval waren meerdere getuigen aanwezig.

Ajax heeft bevestigd dat er een incident heeft plaatsgevonden, maar betwist de lezing van de vader. De club geeft aan dat Wooter eveneens aangifte heeft gedaan: “Vanwege het agressieve en dreigende handelen van de vader. Maar omdat wij het handelen van de trainer in deze situatie ook afkeuren, heeft hij een ernstige waarschuwing gekregen.”

De vader is zelf overigens ook voormalig jeugdspeler en oud-werknemer van Ajax. Hij vertrok vorig jaar na een arbeidsconflict dat volgde op het vertrek van toenmalig hoofd opleidingen Wim Jonk. De Amsterdammers hebben hem inmiddels de toegang tot de club ontzegd, terwijl de jeugdspeler zelf uit de opleiding is gezet: “De basis om samen verder te werken ontbreekt.”Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door riddle)

Terecht. Maar die vader moet vooral niet met zijn vinger gaan staan wijzen. Verhaal gaan halen bij de trainer omdat je kind te weinig minuten krijgt... wat voor een onzin is dat nu weer...

Die vader klinkt zelf ook niet als een lieverdje als ik het zo lees. Verhitte vaders langs de kant zijn echt een kwaal af en toe.

De speler uit de jeugdopleiding gezet omdat pa en trainer ruzie hebben gemaakt? Vind ik persoonlijk erg jammer..

10 oktober 2017 om 19:27

Naar mijn weten is er slechts een speler afgelopen tijd (sinds start van dit seizoen) weggestuurd dat was Allouch, spelende voor (je kan het al raden) de o16. Zat vorig jaar wel eens in de (voor)selectie van Oranje o15 en heeft er toch wel paar gemaakt al dit seizoen. Hij zit inmiddels bij AZ in de opleiding, Allouch zou zijn weggestuurd omwille van 'gedrag' maar als dit het verhaal erachter is lijkt me dat geen gepaste omschrijving van waarom Allouch weg is gestuurd.

10 oktober 2017 om 21:12

Blijkbaar is er nog een speler weggestuurd, wel van een ander team die ook aan dit profiel zou voldoen mbt speeltijd. Allouch zijn vertrek zou op andere gedragsgronden zijn geweest. Bizar dat er 2 weggestuurd worden binnen 7 dagen tijd.

10 oktober 2017 om 23:48

Ben niet zo thuis in de jeugdopleiding van ajax maar als allouch een vader heeft die in de periode jonk nog actief was als jeugdtrainer van de afc dan heb je de keutel bij t schone eind inmiddels wel nieuwschierig geworden welke jeugdtrainer en speler hier worden bedoeld

10 oktober 2017 om 19:29

Nee, dit is het enige signaal wat je aan ouders kunt afgeven om normaal te doen. Nu denken andere ouders wel na wat ze doen..

10 oktober 2017 om 19:38

Arnino

Er zal wel meer achter zitten dan dat er in het artikel staat. Een speler straffen omdat zijn vader rare dingen doet en zegt lijkt mij op z'n zachtst gezegd een heel klein beetje raar.

11 oktober 2017 om 09:13

dat zal ongetwijfeld, maar ouders moeten gewoon normaal kunnen doen. Ik zou het een goede actie vinden, op deze manier geef je een signaal af naar andere ouders dat dit gedrag niet getolereerd word.

10 oktober 2017 om 19:36

Het is ook sneu voor hem. Maar ik denk dat het uiteindelijk voor die speler ook beter is. Wanneer je hem in de jeugdopleiding zou laten spelen blijft hij 'de zoon van' (ervan uitgaande dat de vader sowieso niet meer welkom is bij de club) plus het feit dat hij dan tussen twee partijen staat die in conflict zijn. Je kan niet vragen van zo'n jongen om partij te kiezen.

Het is een harde oplossing, maar ik denk uiteindelijk beter voor iedereen. Bovendien verwacht ik dat hij wel een andere club vindt. Al blijft het wel treurig dat zo'n conflict niet normaal kan worden uitgesproken en zo'n speler er de dupe van is.

10 oktober 2017 om 19:52

Hij zit inmiddels al bij AZ in de opleiding als het over Allouch gaat (acht de kans daarop 99% momenteel) die had binnen 3 dagen een nieuwe club.

10 oktober 2017 om 19:51

De reden van de ruzie ging om weinig speelminuten dus ik gok dat ie hoe dan ook wel weggestuurd zou worden omdat Ajax het niet in hem ziet zitten

10 oktober 2017 om 19:57

Hij heeft in minimaal 4 van de 7 officiële wedstrijden meegedaan dit seizoen, daar ben ik 100% zeker van, heeft er daarin ook 2 gescoord. Is voormalig jeugdinternational van Oranje en lag niet op koers weggestuurd te worden. De o16 is gewoon een hele sterke lichting in de breedte die wekelijks 5 spelers (Zamani, Brobbey, Hansen, Gravenberch en Taylor) aan hogere elftallen (u17 en in geval Gravenberch soms u19) afstaan en de overige spelers roteren veel, zijn maar een paar spelers zeker van een basisplaats en in de aanval is het al helemaal dringen.

10 oktober 2017 om 19:53

Ik snap de club eerlijk gezegd ook wel. De relatie tussen speler/ouders en trainer zal niet meer goed komen. Denk dat dit uiteindelijk toch het beste is voor alle partijen.

Ben toch benieuwd naar de woorden van die vader. Natuurlijk mag Wouter dit niet doen, maar je hebt van die ouders ertussen.. als het ook nog eens een ex werknemer is, kan dat een behoorlijke discussie zijn en zelfs persoonlijk worden

10 oktober 2017 om 20:00

Bij V.v. Weiland heb je dezelfde taferelen elk weekend, enkel dat lees je niet zo snel op sites als VZ.

Wooster mag natuurlijk dit niet doen, maar uit ervaring weet ik dat ouders soms verschrikkelijk kunnen zijn langs de lijn. En verhaal halen bij de trainer over het aantal speel minuten van je kind slaat echt nergens op.

Je moet natuurlijk van elkaar afblijven maar die vaders die zelf dachten ooit te kunnen voetballen en hun mislukte carrière nu gaan reflecteren op zoonlief. Heel ergelijk voor een trainer lijkt mij.

Ik kan niet uit dit verhaal opmaken dat de vader fysiek agressief was. Mocht dat niet het geval zijn dat heeft de trainer met zijn poten van een ander af te blijven. In ieder ander bedrijf is fysiek geweld zwaar verboden en er staat maar 1 straf op en dat is op staande voet ontslag.

Onbegrijpelijk in mijn ogen dat een trainer die fysiek geweld heeft gebruikt mag blijven zitten. Een ernstige waarschuwing is natuurlijk lachwekkend. Plus dat een jong jochie nog gestraft wordt ook. Ajax geeft hier een goed voorbeeld. Kom op zeg!!

Lekker beleid. Een werknemer komt in een handgemeen, wat normaal gesproken ontslag op staande voet betekend. IPV wordt zowel de vader en de jeugdspeler de toegang ontzegt en ook nog eens uit de selectie gezet, terwijl de trainer, die kinderen begeleid en zich niet kan beheersen, gewoon de hand boven het hoofd gehouden....

Dit gaat niet over Allouch, maar over Samir Ben Sallem.

Verdere geruchten: de vader in kwestie heeft Wooter opgewacht en klemgereden. Ook zijn zoon schijnt een trap uit te hebben gedeeld. Vader probeert gram te halen door media op te zoeken met een verdraaid verhaal. Schijnt zelf ook al betrokken te zijn geweest bij meerdere akkefietjes.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 20 september
Barcelona houdt de ontwikkeling van Nicolas Pépé scherp in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren