Belg aangedragen als nieuwe bondscoach Oranje: ‘Iets nieuws, iets verfrissends’

Dinsdag, 10 oktober 2017 om 00:00Demen Bulbul • Laatste update: 21:22

De KNVB moet binnenkort vrijwel zeker op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal, daar het contract van Dick Advocaat halverwege volgende maand afloopt. Volgens Youri Mulder zou de voetbalbond er in de zoektocht naar een opvolger van Advocaat goed aan doen te informeren bij Michel Preud'homme.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Michel Preud'homme een geschikte bondscoach zijn voor het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door camiel)

Als hij zo goed is waarom zit hij nu zonder club dan?
Volgens mij is hij toch ook weggestuurd bij Twente.
Knvb zoek maar verder dit niet.

10 oktober 2017 om 00:43

Inderdaad. Wij Nederlanders zitten niet te wachten op een bondscoach die tijdens zijn carriere eens is ontslagen! Ow wacht, volgens mij is preudhomme nergens ontslagen...

10 oktober 2017 om 03:38

Zeker niet weggestuurd bij Twente. Was de afgelopen 6 jaar ook nog coach geweest als het aan mij lag.

10 oktober 2017 om 04:56

Ok dat dacht ik. Of is hij uit zichzelf weggegaan?

10 oktober 2017 om 06:00

Kreeg een aanbod uit Saoedi-Arabie. Blijft moeilijk te weigeren. 💸

Als het een buitenlander moet worden, dan denk ik dat Thomas Tuchel veel beter bij het Nederlandse voetbal past. Preudhomme is een prima trainer verder, maar ik weet niet of dat nu echt bij Oranje past.

10 oktober 2017 om 00:15

Leuk en alles al die namen. Maar ik denk niet dat een Tuchel op Nederland zit te wachten.

10 oktober 2017 om 16:26

tjah ik hoop het wel misschien ziet hij het wel zitten omdat we toch voor iedereen altijd een interessant land bliiven !

We hebben grote en goede spelers voortgebracht dat we nu minder presteren komt niet alleen door de selectie.

En met Eric Gudde komt er weer een stabiele Knvb

Ik heb tussen bedrijven door even de uitzending teruggekeken en ik ben echt met stomheid geslagen. Ik bedoel, er zat een of andere hockey mannetje dat normaliter echt sublieme analyses heeft bij hockey, maar nu een mening dacht te hebben over malaise waar oranje zich in bevindt. Ongelofelijk gewoon. Alleen de analyses van youri mulder slaan nog ergens op, maar de rest was echt kul. Ik heb afgelopen dagen maar 1 analyse goed kunnen verteren en dat was nota bene in het FD van ene simon kuper die inzicht gaf in schrijdende gang van zaken binnen de knvb wat betreft de zoektocht naar een trainer. Sampoli bood zichzelf nota bene aan, maar kreeg te maken met een analfabeet genaamd van breukelen aan de andere kant van skype...gesprek liep dood en van gaal betichtte hem van een spel! En dan de visie van cruyff die inmiddels achterhaald is, en de onderbouwing daarvoor vond ik meer dan overtuigend. Wij moeten afscheid nemen van good old days en ons gaan richten op de toekomst. Aanstelling van trainer is daar ook een onderdeel van, maar wanneer wordt het in godsnaam tijd dat de Knvb een keer haar eigen zaken op orde heeft? Dus geen netwerk mannetjes die bestuurskunde hebben gestudeerd op zetel zetten waar ze niet in horen. TD moet een moderne persoonlijkheid zijn met moderne opvattingen over het spel. Daar begint het allemaal mee. En ja, wat mij betreft hoeven we helemaal geen buitenlandse trainer aan te stellen. We hebben bosz, we hebben ten hag, we hebben koeman, we hebben zoveel waar we trots op kunnen zijn. Maar neem aub afscheid van helden als van gaal en zelfs cruyff. Eenmaal dat gedaan hebbende, graag doorselecteren. En zoeken naar vastigheid. Wat mij betreft begint de revolutie met einde interland carriã¨re van depay en alle anderen die dachten dat ze vlak voor een belangrijk duel even in het hotel diamanten konden gaan uitzoeken bij Gassan.

10 oktober 2017 om 00:48

Heldere reactie. Nodig deze persoon de volgende keer uit bij een voetbalpraatprogramma

10 oktober 2017 om 01:00

Ben het met je eens dat 433/de Hollandse school achterhaald is. Dat systeem kan goed uitgevoerd worden met technisch sublieme spelers, maar helaas zijn onze internationals niet meer technisch oppermachtig. Ik zie de Hollandse school als vernieuwend en dus als middel. Krijg echter het idee dat het al decennia lang een doel is geworden. We moeten onszelf opnieuw uitvinden

10 oktober 2017 om 08:51

Mourinho speelt ook vaak genoeg 433. Laten we niet steeds 433 de schuld geven van alles. Met 433 kan je ook engels kick and rush voetbal spelen.

10 oktober 2017 om 09:54

De manier waarop mourinho 433 speelt staat natuurlijk mijlenver van de Hollandse school vandaan. Die combinatie is gemaakt om te domineren, druk te zetten, driehoekjes te maken en door 1x raken de vrije man te vinden. Daar heb je technisch ijzersterke spelers voor nodig. In Nederland zijn we allang niet meer technisch onderscheidend tov de andere landen, dus waarom vasthouden aan de combinatie 433 met druk zetten? Die gedachte doet ons momenteel de das om. Ons materiaal is momenteel niet beter dan van landen als Zweden, Polen, Servie etc. Zij richten hun team echter in naar waar hun kracht ligt, wij richten het in naar een droombeeld. Daarom zijn die landen momenteel verder dan wij.

10 oktober 2017 om 01:54

Prima, maar geen Van Gaal? Hij was juist degene die in 2014 de Nederlandse filosofie van tafel schoof en besloot te spelen met een 532, wat natuurlijk een beetje vloeken in de kerk was. We hebben eigenlijk gewoon een zwaargewicht nodig om de hiërarchie te bewaren en die verwende gastjes even op hun plek kan zetten. Die jongens moeten helemaal niet denken dat ze het gemaakt hebben. We hebben een harde hand nodig in het Nederlandse voetbal, een man die hard traint en fitte en sterke jongens kan maken, iemand die een organisatie neer kan zetten en kan bouwen. Hoe veel spelers hebben wel niet gespeeld in de kwalificatie? Waar zijn onze vastigheden? Louis van Gaal blijft voor mij daarom de beste keuze.

10 oktober 2017 om 02:33

Van Gaal, heeft al meermaals gezegd klaar te zijn als trainer.

10 oktober 2017 om 02:33

Wat lul je nou met de verouderde Cruijff visie!? Die is juist altijd actueel en vooruitstrevend geweest. Barcelona heerste jarenlang, tot ze weer afstapten van die visie. Duitsland en België en zoveel meer voetbalbonden en clubs hebben juist veel Cruijffaspecten in hun visie opgenomen, en Zij zijn ons daardoor allang zwaar voorbijgestreefd. Nederland volgt de Cruijffvisie al niet meer sinds het vertrek van Cruijff naar Barcelona. Sindsdien totaal genegeerd, en Ajax probeerde hem altijd te weren. In plaats daarvan ging men Van Gaal zien als hun voetbalherder, en dat is de oorzaak. Heeft bij zowel Ajax met zijn tips en bij de Knvb middels zijn Masterplan in 2001 zijn visieloze en kansloze kijk op opleiden doorgedrukt.

Cruijff was de redding, en kan dat nog steeds zijn, maar dan moet je daar eindelijk eens voor kiezen, door Bosz te betrekken bij het technisch beleid/cursus voor trainers, en Cruyff Football met Jonk om de opleidingen op te zetten.

Hoe je in godsnaam erbij komt dat Cruijffs visie verouderd is... ongelooflijk, dan verdiep je je niet bepaald in het voetbal. Guardiola, zijn pupil, is de meest begeerde coach. Bosz past zijn principes toe. Klopp en al die Pressers doen het heel iets anders, maar ook gestoeld op visie Cruijff.

10 oktober 2017 om 12:09

"de toestand van het Nederlandse mannenvoetbal doet denken aan de uitspraak van Johan Cruijff toen hij in 1981 in de VS speelde: ‘why should I gone back when everything they are doing with soccer in Holland is wrong now?’ Het verschil ditmaal is dat de huidige crisis ook aan Cruijff ligt. Mede door hem is het Nederlandse voetbal bezit geworden van een vriendengroepje van oud-voetballers die elke internationale vernieuwing bang afwijzen."

Prcs dit dus. En, Uhm, leuk om bij ieder succesvolle coach te roepen dat hij visie cruyff toepast. Dat is niet zo. Daarmee is jouw lange verhaal teniet. Je doet alsof iedereen die hoog voetbalt dit van Cruyff heeft, maar Cruyff heeft hoog druk zetten in voetballerij niet uitgevonden.

10 oktober 2017 om 08:01

De visie van Cruijff is zo levend als het maar kan. Probleem is dat wanneer mensen het over die visie hebben dat ze het over de visie van 30 jaar geleden hebben. Echter Cruijff was bij uitstek iemand die wilde innoveren. Peter Bosz laat zien dat het wel degelijk kan. Het vraag alleen lef en visie. En laten ze net dat allebei bij de Knvb niet hebben.

Duitsland heeft laten zien dat wanneer je in een crisis zit het belangrijk is dat je jezelf opnieuw gaat uitvinden. De Correspondent heeft een hele mooie reeks artikelen geschreven over de toekomst van het Nederlands voetbal. Niet meer blind staren op de selectie elftallen in de jeugd (de voetballer die toevallig leuke truucjes kunnen of jongens die iets eerder fysiek volwassen zijn). Geef alle jeugdspelers de aandacht die ze verdienen en pak dat professioneel aan. En kijk ook naar leerbaarheid van voetballers. Ik las net in de reactie bij Ijsland dat alle jeugdspelers daar ook professionele opleiding krijgen. Des te groter de kans dat je beter spelers krijgt.

Verder wil ik nog eens benadrukken dat het voetbal van Cruijff nog steeds kan. Hoog druk zetten (met zijn allen), snelle combinaties, vooruit voetballen. Ga hierop trainen en spelers ontwikkelen. En lieve God heb eens aandacht voor fysiek.

10 oktober 2017 om 11:36

Oe, pas maar op over je laatste alinea. Voordat je het weet wordt een dergelijke reactie over die Tikki-Taka-Touzani-figuren van de site geknetterd. Alle analisten willen het roepen, maar niemand durft en slaken louter onzin uit.
Alle analyses zijn belachelijk en wordt er om de brij gedanst. Benoem de problemen, maak schoon schip en begin opnieuw. Gewoon een Nederlandse trainer en Nederlandse spelers met 1 paspoort die graag voor Oranje spelen en hun voetbalcarriere belangrijker vinden dan shinen. We hebben behoefte aan een realistische GJ van Beek, Rutten, Koeman en zelfs een Wim Jonk. En talenten, genoeg. Kern is genoeg bij Ajax, Feijenoord en PSV en incidenteel bij een subtopper. Fysiek in orde en veel speeltijd is een voorwaarde. Voetbal is eigenlijk vrij simpel en geen wetenschap.

10 oktober 2017 om 12:04

Of we talenten genoeg hebben, dat valt te betwijfelen hoor. Volgens mij riep youri mulder dit en eigenlijk iedereen die beetje kritiek heeft tegen ED: vd vaart en sneijder waren op hun 18e al de beste van een ED die al veel sterker was dan de ED van nu. WIj noemen nu frenkie de jong als de redder in nood, terwijl deze jongen eigenlijk nog niets heeft laten zien op hoog niveau. Ik zie serieus geen enkel talent van NL origine waarvan ik denk: die zit straks bij real, barca of een A madrid...want daar moet je naar toe om rol van betekenis te willen spelen in hedendaagse voetballerij. Willen we potten breken, dan zal er een jochie van 17/18 van NL komaf de hele ED uit elkaar spelen. Die is er gewoon niet. Daarom moeten we nu beginnen bij de kvnb...

10 oktober 2017 om 12:30

Waar wat je zegt, maar Knvb is nu al bezig. Alleen nog een goede TD met een goede taakbeschrijving wat hij moet doen en een visie over ,,hoe naar WK 2022!het moderniseren van de ,,trainersopleiding'' met als kern ,,modern voetbal'' en niet meer dat Hollandse-School-geneuzel, is tevens noodzakelijk.
Duidelijke richtlijnen en profiel samenstellen waar een speler aan moet voldoen! Die zijn er altijd, ook al is dat op een lager niveau. Kijk naar Ierland, Wales of Ijsland, Australiã«. Kwalitatief niet geweldig, maar passie, fysiek in orde en willen allemaal graag voor hun land spelen. Die hebben dergelijke discussies niet over een Marokkaanse Nederlander, die zich nimmer thuis voelen in een land waar ze zijn opgegroeid en hun opleiding hebben gehad. Heb jij wel eens een Australiã«r met ook een Engels paspoort of andersom gehoord en daar geboren en getogen is voor het land van z'n voorouders gaat spelen? Ik ken ze in ieder geval niet. Het kan zijn dat je dan nog een EK en/of WK mist, maar schoon schip maken, goede organisatie neerzetten. Zo moeilijk is dat toch niet? Voetbal is een simpel spel. Tegen het grote geld, wat ook van grote invloed is op de Nationale ploeg, kunnen we toch niet op. Maar dat geld voor heel veel landen. Met een goede lichting kunnen we ons plaatsen, maar we moeten er rekening mee houden dat het even zo vaak ook niet lukt. Neemt niet weg dat er een visie en beleid moet zijn, beginnend bij de Knvb maar zeker ook bij de clubs.

Morgen is er een grote kans dat Sampaoli wordt ontslagen, als dat gebeurt moeten ze meteen in actie komen. Een betere optie ga je niet meer krijgen

10 oktober 2017 om 00:22

Als die wil moet je dat gelijk doen! Ik acht de kans echt zeer klein dat hij wil en dat de knvb adequaat handelt.

10 oktober 2017 om 08:03

Hoezo is de kans groot. Ik acht de kans veel groter dat Argentinie gewoon wint en als ze winnen spelen ze minimaal play-offs.

10 oktober 2017 om 09:15

Sanpeoli, laat me niet lachen, als je met dit Argentinië zoveel moeite hebt om je te plaatsen

Bert van Marwijk heeft ook geen land of club meer. Is in ieder geval niet een coach die tegen betere landen zich na de slachtbank laat leiden door 4-3-3 te spelen. Maar iemand die verdedigend zekerheid bouwt zoals in 2010.

Ja, daar zit voetballend Nederland op te wachten, Youri Mulder die een vriend aan een baantje probeert te helpen. Ik zou zelf pleiten voor iemand mét uitstraling.

Jurgen Klinsmann lijkt me een goede kandidaat. Is liefhebber van de Hollandse school maar weet dat te combineren met Duitse fysiek en degelijkheid. Kent vele tegenstanders en is een Weltmeister...

10 oktober 2017 om 06:54

Kijkt hij wel naar de Eredivisie? Denk niet dan kent hij niet alle Nederlandse voetballers...

10 oktober 2017 om 09:35

Klinsmann was vooral goed omdat Low T2 was. Klinsmann voor de show en de motivatie en Low die alles uitdokterde.

Wat mij betreft het liefst een buitenlander die nog nooit 4-3-3 heeft gespeeld en dat ook nooit zal doen omdat hij slim is. Ronald Koeman of Bert van Marwijk kunnen ook. Daarvan weet je ook dat zij de speelwijze aanpassen aan het aanwezige materiaal , en dus niet als een kip zonder kop 4-3-3 spelen.

Ongelooflijk gepassioneerd en strijdlustig, icoon als speler en dus een man met aanzien, laat z'n ploeg enorm attractief en aanvallend spelen, buitenlandse frisse blik op het spelersmateriaal, maar spreekt wel Nederlands. Gedroomde kandidaat.

10 oktober 2017 om 09:38

PDH staat vooral voor organisatie en in 3 passen voor de goal van de tegenstander te zijn. Dus enorm attractief en aanvallend is dat niet. Spelen in de omschakeling wel of plat 'coutervoetbal' genoemd. Beetje zoals Van Gaal in Brazilië.

Werd in België een paar keer afgetroefd door Vanhaezebrouck tot dat hij zijn spelers de opdracht gaf om er telkens een veldslag van te maken en te schoppen op alles wat bewoog ...

10 oktober 2017 om 10:50

Geinig, Enaxor is nog steeds gefrustreerd. Brugge onder MPH stond de afgelopen 3 seizoenen garant voor meer doelpunten en gecreëerde kansen dan het Gent van Vanhaezebrouck. Maar geloof vooral wat je wil geloven.

10 oktober 2017 om 12:48

@bon Jovi,

Ik heb met jouw een paar maanden geleden het ook over Preudhomme als bondscoach van Nederland gehad.
Heb jij bij zijn uitspraken, die hij in de Belgische pers gemaakt heeft, iets af kunnen leiden dat hij wel in aanmerking zou willen komen als bondscoach (van Oranje)?

10 oktober 2017 om 12:45

Inderdaad een gedroomde kandidaat.
Daarbij heeft hij ook veel ervaring als (top)speler, coach en technisch directeur. Hij heeft diverse persoonlijke als nationale prijzen gewonnen bij elke club waar hij werkzaam is geweest.
Woont in België en zou in principe niet hoeven te verhuizen. Kan mij voorstellen dat dat ook fijn is.

Laat Bert van Marwijk het maar weer lekker gaan doen. Samen met assistenten Gullit en Fred Rutten.

Dus wij moeten een Belg als bondscoach nemen, terwijl ze in Belgie zelf niet eens een Belg als bondscoach willen na het qua spel mislukte EK.

10 oktober 2017 om 11:37

Preudhomme was eerste keus voor Martinez maar was bezet. Nu is de kans heel groot dat hij het stokje overneemt na het WK.

T is heel simpel; allemaal opfucken nu in Zeist. Advocaat gaat. Ook Gullit eruit, die man brengt helemaal niets zo is gebleken. Beetje twitteren maar dan heb je t wel gehad. Ruud lult altijd lekker, maar poetst nog maar weinig. Van Gaal/de Haan als TD, cultuurbewakers en makers, Verbeek/Jans/van Bommel als trainers/coaches. Allemaal mensen met zeer veel kwaliteiten, goed met jonge mensen en moderne trainers. Niks geen Sampioli, la of lo. Snapt helemaal geen reet van ons!! IJsland als voorbeeld nemen. De overheid daar heeft geld vrijgemaakt om trainers op te leiden en die bij de clubs te installeren. Maximaal resultaat, zij gaan naar t WK! NL moet innoveren, genoemde mensen zijn degene die dat proces moeten gaan leiden. 😎

word gewoon 1 of andere trainer met balbezit als hoofddoel en dan na een nederlaag ..ach,we waren beter,meer balbezit!typisch hollands..en hiermee kom je er niet meer mee..maar zelfs bij Napoli-feyenoord hoorde ik het nog...meer balbezit.fouten gemaakt dus niet de mindere!.....napoli zette druk waardoor het zwakke feyenoord tekort kwam...zoveel fans die niks ervan begrijpen...

Ik denk niet dat iemand als Preudhomme zin heeft in NL. Die heeft veel mooiere opties.
Van Marwijk er terugzetten lijkt me de beste keuze voor Oranje.
En de man gewoon de kans geven om nu iedereen vrede genomen heeft met de realiteit dat NL op geen enkele manier nog een topland is een spelstijl te ontwikkelen waarmee af en toe gewonnen kan worden en waarmee de kwalificatierondes weer wat spannender worden. En wie weet weer eens een eindronde te halen. België heeft in het verleden met veel minder talent 11 Wk's gehaald. Vandaag hebben ze overschot aan talent maar dat is volgens mij voor het eerst in de geschiedenis.
En verder rustig en geduldig afwachten tot er weer echte talenten opduiken. Want dat is het gewoon. 40 jaar toptalenten en nu even een 7 magere jaren. Daar verandert geen enkele trainer of TD iets aan.

Weer een oud keeper in de staf, dat zie ik niet zitten. Maar een buitenlandse coach zou zo gek nog niet zijn! Die kan de Nederlandse school en historie naast zich neerleggen en puur en alleen zijn eigen visie erop zetten. Geen idee hoe dat uitpakt, maar dat is met een nieuwe Nederlandse coach ook zo.
Iemand met veel pit en temperament en die uitgesproken types ook op zijn plek kan zetten.
Het is gewoon geen team, er zit totaal geen samenhang in. Met alle respect voor Zweden, je hoort met dit Nederland achter Frankrijk te kunnen eindigen. Ja ok misschien pech met een afgekeurd doelpunt en late goal van Zweden tegen Frankrijk, maar pech is pech en resultaten van Nederland zelf moet je daar los van zien.
Van Gaal als technisch directeur zou ook goed zijn, die kan alles mooi op de schop gooien, wat nog steeds nodig is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Kökçü: ‘Het is normaal een heel lieve jongen, maar hij was nu echt boos’

Het gelijkspel tegen Heracles Almelo voelt voor Orkun Kökçü als een nederlaag. De middenvelder van Feyenoord opende de score in de tweede helft, maar zag Heracles uit een discutabele strafschop langszij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren