Kempes: 'Zij zijn de enigen die blij zijn als Messi niet naar het WK gaat’

Maandag, 9 oktober 2017 om

Argentinië moet dinsdagnacht in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd een goede prestatie neerzetten tegen Ecuador om kans te maken op het eindtoernooi in Rusland volgend jaar zomer. Mario Kempes, voormalig topspits van onder meer River Plate en Valencia, ziet de situatie van zijn land met lede ogen aan en hoopt met heel zijn hart dat Argentinië zich alsnog weet te plaatsen.

"Een wereldkampioenschap zonder Argentinië en Lionel Messi zou catastrofaal zijn", zegt de 43-voudig Argentijns international in gesprek met Super Deportivo Radio de Santa Fe. "De enigen die blij zijn als Messi niet naar het WK gaat, zijn Diego Maradona-fans, omdat zij op deze manier kunnen blijven zeggen dat hij (Maradona, red.) de beste is."

Kempes weigert te beamen dat de nationale ploeg kampt met een mentaal probleem: "Ik begrijp het niet wanneer er wordt gesproken over psychologische problemen. Als deze jongens geen ervaring hadden en voor het eerst werden opgeroepen, dan had ik nog kunnen geloven dat er psychologisch een probleem is, dat ze bang zijn. Maar dat kan niet in deze situatie."

"Er zijn nog negentig minuten waarin Jorge Sampaoli (bondscoach, red.) kan bewijzen dat hij daadwerkelijk de verlosser is, omdat iedereen zei dat hij dat zou zijn", vervolgt Kempes, die het opneemt voor Paolo Dybala. De aanvaller van Juventus gaf aan dat hij het moeilijk vindt om met Messi samen te spelen aangezien zij bij hun clubs dezelfde rol vervullen. "Wat Dybala zei is geweldig. Het is inderdaad moeilijk om naast Messi te spelen. Iemand die daar anders over denkt, is een dwaas", concludeert de oud-aanvaller.


Poll

Denk jij dat Argentinië zich plaatst voor het WK?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door friv)

Van mij mag hij ook wel thuisblijven. Had liever het Nederlands elftal erbij gezien dat Messi er dan wel of niet bij is zal me echt een worst zijn.

9 oktober 2017 om 15:41

Een WK zonder Messi is toch minder aantrekkelijk.
Een WK zonder Robben... dat kunnen we missen.

Dit zeg ik als voetballiefhebber.

9 oktober 2017 om 15:43

Als voetballerliefhebber zeg ik: op het vorige wk genoot ik velen maler meer van Robben dan van Messi. Geen enkele speler van Argentinie zal ik missen op het wk.

9 oktober 2017 om 15:46

Ik ben ook een voetbal liefhebber maar op het gebied van WK en Ek's iemand die het meer van de sfeer moet hebben in het land. Ik volg liever een WK of EK met de oranje gekte overal dan dat ik moet genieten van Messi die er een paar inschiet.

9 oktober 2017 om 16:36

Ik wilde het al zeggen, Messi heeft eigenlikk niet veel gemaakt op dat Wk.
Volgens mij vraagt iedereen zich nog af waarom hij werd verkozen tot beste speler.

10 oktober 2017 om 09:58

Een matige Messi is alsnog vele malen beter dan Robben, en zie ik toch liever.

Daarbij komt ook dat ik het van de sfeer moet hebben, en de oranje gekte maar super irritant vind. Ik kijk voor het voetbal, niet om een stelletje clowns te zien feesten.

9 oktober 2017 om 15:45

Ik denk dat heleboel mensen hier liever Nederland op het WK zien dan Argentinie. Het is erg jammer dat Nederland geen 2e zal worden in deze poule. Noord-Ierland of Slowakije zijn namelijk de mogelijke tegenstanders van Nederland in play-offs, omdat zij zeer waarschijnlijk een geplaatste status hebben. Tegen Noord-Ierland of Slowakije had Nedrland een zeer grote kans gemaakt. Italie en Portugal zouden de andere twee geplaatste status landen zijn.

9 oktober 2017 om 16:01

Hahaha, heerlijke reactie. Gelijk heb je. Wat heb je aan een wk zonder vlaggetjes bij de ah, zonder versieringen bij alle cafe's? Wk zonder reclames over hoe wij NL kampioen gaan worden? Een wk zonder dat 2 vreemden elkaar omhelzen omdat Huntelaar de winnende pk binnen schiet? Nee, dan zal het mij idd een worst wezen dat Messi er wel of niet bijzit. Die krijgt toch altijd aandacht of het nou wk is of niet.

9 oktober 2017 om 16:09

Achja het is waar je voorkeur voor hebt
Ik heb bijvoorbeeld liever een WK met Argentinië en zonder Portugal dan andersom :P

Het word tijd dat Messi is een keer gaat opstaan daar. Te lang hebben zijn fans het falen van Argentinie op andere spelers af afgeschoven. Met zovee sterren zou het heel zonde zijn als Argentinie het niet redt.

9 oktober 2017 om 15:38

Als je de wedstrijden gezien had dan wist je dat Messi gewoon prima gespeeld heeft. Het zijn voornamelijk zijn teamgenoten die falen. Jammer dat assists alleen maar tellen als er ook daadwerkelijk gescoord word.

9 oktober 2017 om 15:40

Dus als Argentinië verliest is het de schuld van Messi.. Messi was met afstand de beste speler van Argentinië de afgelopen toernooien.

9 oktober 2017 om 15:49

Ik vond vorig WK Di Maria beter dan Messi.

9 oktober 2017 om 17:56

Di Maria presteerde het tegen Zwitserland om 52 keer in één wedstrijd de bal kwijt te raken.

9 oktober 2017 om 15:49

Acht wedstrijden heeft de ploeg zonder Messi gespeeld. Slechts een gewonnen. Logisch dat er dan naar andere spelers gekeken wordt.

9 oktober 2017 om 15:56

Als Argentinie niet doorgaat komt het door Messi. Als ze wel doorgaan is het een teamprestatie. Let maar op!

10 oktober 2017 om 00:56

Of andersom. Wanneer Argentinië doorgaat is het allemaal dankzij Messi en wanneer niet dan is het opeens de schuld van zijn teamgenoten.

Maradonna is naar mijn idee een stuk beter als Messi, puur het feit dat hij eigenhandig Napoli tot een succes heeft gemaakt. Bij Barca staat er een heel sterrenelftal. En de wk titels die Diego heeft verworven. Ook al doet Messi mee aan het WK, ik zie ze niet als favoriet voor de titel.

9 oktober 2017 om 15:42

Een stuk beter? Maradona maakte Napoli tot een succes in een tijd dat één speler dat nog kon doen. Het is appels en peren, zowel het spelletje zelf als de voetbalwereld zijn enorm veranderd. Het is gewoon niet te vergelijken.

9 oktober 2017 om 15:47

Hier word altijd geschreeuw (overigens overal) dat Messi een one-man army is. Maar als het niet lukt is het omdat het niet meer kan, zodra hij weer vlamt is het de one man etc etc praatje weer.

9 oktober 2017 om 15:55

@strandjutter
Napoli heeft voor Maradona nooit iets gewonnen, je hebt gelijk dat voetbal en de voetbalwereld enorm is veranderd maar dat één speler een club zover kan laten komen is nooit zo geweest dat kon alleen Maradona tenzij je allemaal voorbeelden kent waar dat het geval is.

9 oktober 2017 om 16:07

En dat Barcelona nog prijzen wint afgelopen seizoenen kunnen we ook grotendeels toerekenen aan één speler. Er wordt niet voor niets gesproken van Messidepencia. Heb zelden een zo grote supportersgroep het einde van een speler z'n carriere zien vrezen. Messi is niet te vervangen, dat weten ze allemaal(tenminste komende 15 jaar ofzo).

9 oktober 2017 om 16:52

In het voetbal win je nooit prijzen in je eentje. Het is niet dat Napoli alleen maar koekebakkers had staan in die tijd. Careca, de Napoli, Alemao, Ferrara, Zola, Carnevale zijn spelers die hun sporen verdiend hebben in het spelletje.

Ongelooflijk hoe dit Argentinië met alle sterren afhankelijk is van Messi. Enkel deze kwalificatiereeks:

Wedstrijden met Messi: vijf gewonnen, drie gelijk en een nederlaag uit bij Brazilië toen Messi net terugkwam van een blessure.

Wedstrijden zonder Messi: een gewonnen, vier gelijk en drie nederlagen.

Acht wedstrijden zonder Messi waarin maar een winstpartij te noteren valt. Schandalig.

Deze selectie doet me denken aan het Nederlands elftal in 2002. Ontzettend veel individuele kwaliteit, veel topspitsen, maar totaal geen balans in de selectie.

9 oktober 2017 om 16:03

Aan kwaliteit ontbreekt het ook hoor. Di Maria totaal uit vorm. En dan niet te beginnen over Benedetto. Tevens 0 creativiteit vanuit het middenveld.
Heb nog nooit zo een ongelukkig team gezien met zoveel kansen maar zo weinig omgezet naar een goal.

9 oktober 2017 om 16:10

Aguero Higuain Di Maria Dybala Messi.. mensen zien deze namen en denken meteen dat alles van zelf moet kunnen gaan.. maar voor de rest is t veel subtop.. en oude garde.. en het is gwn geen TEAM.. als je hoort dat Messi en Dybala niet samen kunnen spelen heb je niks aan al die namen. Jammer dat Sampaoli hier (nog) geen hecht team van heeft kunnen maken.

Ik denk dat er ook best wat Chilenen, Colombianen en Peruvianen blij zullen zijn, aangezien zij dan niet gaan.. bovendien nogal onzin.. een Argentijn wil gewoon zijn land op het WK zien!

ik verwacht dat Argentinië er gewoon bij is, het loopt allemaal wat stroef maar ze zullen het waarschijnlijk net halen en wie weet worden ze dan wel wereld kampioen. Ik denk dat er weinig niet argetijnen zijn die messi echt zullen missen. Dan zijn de meeste toch wel voor het eigen land, een onverwachte underdog die het goed doet of voor een team dat attractief voetbal speelt.

9 oktober 2017 om 16:09

Het is wel vaak tekenend dat een slechte kwalificatiereeks opgevolgd wordt door een succesvol finale-toernooi. Brazilie had dat ook toen ze hem voor het laatst wonnen.

Die Sampaoli stelt ook spelers op waar ik van denk.. pff kom op ey dat kan toch niet. Vorige wedstrijd kwam Messi wat traag op gang maar na 20 min spelen strooide hij weer met passjes en dan wil ie een twee aangaan met een teamgenoot.. beland die bal 30 meter hoog de totaal verkeerde kant op.. en over kansen afmaken zwijg ik maar.. Jammer dat ze een Aguero in vorm in deze tijd moeten missen!

9 oktober 2017 om 16:08

Messi was betrokken bij alle gevaarlijke aanvallen behalve één.

9 oktober 2017 om 16:15

Ja dat is echt heel erg.. wat denk jij dat op dit moment de beste elf van Argentinie is. Want ze missen Aguero, Rojo en Funes Mori(ook niet top maar verdediging van Argentinie is dat ook niet)

Een wk zonder Nederland èn Argentinië.... dan hebben Willem-Alexander en Maxíma het rustig volgend jaar zomer😉

Of Messi erbij zal zijn of niet, hij gaat het WK nooit winnen zoals Maradona dat deed in 86.

Niet alleen de Maradona fans maar ook Brazilie en Uruguay en eigenlijk al de toplanden. Een favoriet minder. En eerlijk gezegd, ze verdienen het niet om door te gaan als ze niet van Ecuador kunnen winnen, met alle respect voor Ecuador. Argentinie scoort minder dan 1 doelpunt per wedstrijd.

Ik hoop eigenlijk ook dat ze het niet halen, maar alleen omdat Sampaoli dan misschien wordt ontslagen en dan moeten ze bij de knvb gewoon een keer wakker worden

Argentinie zit natuurlijk in een hele andere situatie dan Nederland. Wij hebben aanwijsbaar slechtere spelers dan de afgelopen decennia. Dit is bij Argentinie absoluut niet het geval. Zij hebben met Messi-Aguero-Higuain 3 absolute topaanvallers. Beter dan Nederland ooit gehad heeft. Bovendien hebben zij hiernaast doodleuk spelers van PSG (Di Maria), Juventus (dybala) en Inter (icardi) op de bank zitten. Vervolgens heeft iedereen het altijd over de verdediging van Argentinie, dat die zwak is, maar daar staan ook gewoon spelers van Man City (otamendi), Man Utd (rojo) en Barcelona (mascherano).
Dit Argentinie moet zich plaatsen, dat zijn ze aan hun stand verplicht.

Ik denk dat er bij veel mensen luisteren naar hun "Oranjehart" ipv 'voetbalhart' een wk zonder argentinie met al die topspelers zou een aderlating zjjn Geen Messi geen Dybala geen Di Maria. Dat vind ik wel een gemis dan een wk zonder. Depay en promes of babel.

Ik ga er vanuit dat Messi gewoon naar het wk gaat.
Mijn vrouw is Ecuadoriaanse en zij zegt dat nu Ecuador is uitgeschakeld de voetbalbonden gaan overleggen.
Ecuador zal dan Argentinie de overwinning schenken (daar staat natuurlijk wel een bonus tegenover)
Meestal gaat dat daar zo. Ben benieuwd of ze gelijk krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 11
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Ángel Di MaríaMiddenvelder61
Nicolás OtamendiVerdediger50
Javier MascheranoVerdediger50
Lucas BigliaMiddenvelder51
Ezequiel LavezziAanvaller51
Marcos RojoVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3649 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 26 29 2 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech haakt geblesseerd af bij Marokko in aanloop naar topper tegen PSV

Hakim Ziyech komt dinsdagavond niet in actie als Marokko het in een oefeninterland opneemt tegen Argentinië. De middenvelder van Ajax kampt met een kuitblessure, waardoor de spelmaker het duel moet laten...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 maart
Alberto Moreno staat op het punt om een contract bij Barcelona te tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren