Vincent Janssen: ‘Wat Zweden kan, moet het Nederlands elftal ook kunnen’

Zondag, 8 oktober 2017 om

Vincent Janssen erkende zaterdag na het WK-kwalificatieduel met Wit-Rusland (1-3) dat het lastig was om aan de wedstrijd te beginnen met de wetenschap dat Zweden daarvoor met 8-0 gewonnen had van Luxemburg. "Je weet dat als je die wedstrijd met ruime cijfers wint, dat het dan nog steeds mogelijk is. Als Zweden dat kan, kunnen wij dat ook. Maar je bent ook wat ongelukkig denk ik", zo analyseerde de aanvaller.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door az_haarlem)

Als jij er 7 maakt, dan zal het wel moeten lukken maar je raakt geen pepernoot. Janssen is toch de laatste die dit mag en kan zeggen.

8 oktober 2017 om 09:56

Ik denk dat Vincent de mini-bar weer heeft leeggedronken van het hotel. Maar even zonder dolle, ik lees en hoor steeds vaker dat er een soort van collectieve berusting is dat we het naar alle redelijkheid gewoon niet gaan halen en dat we er niks te zoeken hebben. Ik vind dat wij als Nederland ons altijd zouden moeten kwalificeren. Ook al heb je dan geen gouden generatie, als je ziet hoe goed de faciliteiten zijn in Nederland, de kennis en de kunde ten opzichte van andere landen (top competitielanden misschien uitgezonderd) Dus met een goed plan, heel erg hard werken zou je in mijn optiek altijd bij de 1e twee kunnen eindigen zolang je niet bij Frankrijk, Duitsland of Italie en Spanje zit.

8 oktober 2017 om 10:00

Laten we vooral hopen dat hij tegen Zweden op de bank of tribune zit. De hype Janssen is nu toch wel over.

Het grenzeloze vertrouwen van de bondscoach mag nu ook wel eens ophouden. Net zoals de plichtmatige Wijnaldum. Hij doet het prima bij Liverpool, maar in Oranje is het zelden wat. Stel dan maar Van Ginkel of Klaassen voor hem op.

8 oktober 2017 om 10:18

Inderdaad, ook in de hoogtijdagen zoals in Brazilie was Wijnaldum een grijze muis m.u.v de laatste wedstrijd.

8 oktober 2017 om 16:48

Ja want klaassen speelt de sterren van de hemel daar in liverpool. En wat van ginkel betreft die heeft gewoon de verkeerde keuzes gemaakt , en is geen oranje waardige speler.

8 oktober 2017 om 10:19

Het ergste is nog dat er mensen zijn die deze houthakker verdedigen, ook op dit forum. Als argument gebruiken dat hij scoort. Wat hebben we in godsnaam aan een goaltje als we alleen maar 5-1 verliezen? We moeten winnen en dat kan niet met deze stijve hark.

Ondanks de wanprestaties in Parijs en Sofia hebben ze toch wel erg veel pech. Allereerst die onterecht afgekeurde goal van Dost in Solna, die blunder van Lloris tegen Zweden, het feit dat Oranje op het verkeerde moment Frankrijk trof (extra gebrand na die nederlaag tegen Zweden), het feit dat Wit Rusland en Luxemburg de boel totaal lieten lopen tegen de Zweden en misschien nog wel het meest vervelende.. bij ieder serieus toernooi (en btw ook bij de EK kwalificatie) is onderling resultaat doorslaggevend en juist deze keer doelsaldo. Onderling resultaat is naar mijn mening veel eerlijker en de kans dat het beinvloed wordt door derden is veel kleiner. Achja, 7-0 van Zweden winnen kunnen we kort over zijn. Ik denk dat ze die score niet eens tegen Gibraltar halen..

8 oktober 2017 om 09:29

Pech of geluk het maakt niet uit. Je speelt 2 dramatische uitwedstrijden al telt die 4-0 in Parijs niet meer zo zwaar.

8 oktober 2017 om 11:26

Italie kon tijdens wk 2010 kwalificatie ook niet winnen van Bulgarije uit. Ek 2016 kwalificatie verloor het zelfs bijna van Bulgarije! Het blijft natuurlijk slecht wat Oranje heeft gepresteerd in Sofia, maar incidenten bestaan in voetballerij. Zo speelde Frankrijk ook gelijk tegen Luxemburg en won Fearoer Eiland van Griekenland en kon Italie dus ook 2 keer niet winnen in Sofia. We moeten nu niet met z'n alle gaan wijzen naar Bulgarije uit! Want zoiets kan gebeuren (maar het blijft natuurlijk slecht). Nederland is deze kwalificatiepoule gewoon keihatd bestolen door de scheidsrechter die de goal van Dost afkeurde en Hugo Lloris die die blunder maakte in Solna. Om die reden vind ik dat Zweden geen recht heeft op 2e plaats in deze poule. Daar komt ook bij dat Zweden gigantisch veel voordeel heeft met hun programma dat zij op het juiste moment de juiste tegenstanders treffen.

8 oktober 2017 om 12:29

Helemaal met je eens. Ik was al bang dat die afgekeurde goal de doorslag zou zijn, en dat is ook daadwerkelijk gebeurd helaas... Zweden verdient m.i. totaal geen plek op het WK met hun stomme geluk telkens. Of Nederland de 2e plek meer verdient weet ik ook niet. Ik hoop dat Zweden een Italië oid treft in de play offs en keihard afgaat. Het is een matig elftal die via strijdlust en een beetje geluk 2e zijn geworden, en dat is nou net iets wat Oranje mist op dit moment.

8 oktober 2017 om 12:39

Wat een onzin. We moeten helemaal niet kijken naar wat Frankrijk doet. En wat betreft het programma: je speelt tegen iedereen een keer uit en thuis, dus hou op met smoesjes! We hebben gewoon te veel middelmatige voetballers. Hoeveel echte topspelers hebben we nu nog in het buitenland die elke week spelen en top presteren? Dat zijn er niet veel meer.

8 oktober 2017 om 09:34

Gast je doet alsof oranje al 2 x heeft gespeeld vs Zweden. Onderling resultaat dit dat. Voor hetzelfde geldt verliezen we met 0-4. Weet jij veel. Is geen pech maar gewoon onkunde. We zijn niet meer goed genoeg.

8 oktober 2017 om 09:42

Haha aankomen met het argument 'voor het zelfde geldt' kom op zeg. Je snapt zelf toch ook wel het verschil in 7-0 moeten winnen of aan een 1-0/2-1 genoeg hebben? Of ben je er ook zo een die denkt dat Zweden een wereld elftal heeft?

8 oktober 2017 om 10:39

Onderling resultaat hoeft niet persé eerlijker te zijn want blessures en schorsingen tellen ook mee. Nederland heeft genoeg kansen gehad maar heeft het gewoon niet. Te weinig kwaliteit (we hebben bv geen fatsoenlijke spits), Oranje is geen team zoals op de afgelopen Wk's en warrig beleid van de coaches. En dat we de kwalificatiereeks met drie!!! bondscoaches doen zegt alles.

8 oktober 2017 om 10:56

Het is wel eerlijker omdat je niet afhankelijk bent van andere tegenstanders die het een ander land meer gunnen en daardoor iets minder hard kunnen gaan lopen. En net zoals hierboven gezegd wordt de motivatie om Zweden met 2-0 te moeten verslaan of weten dat je 7-0 moet winnen is wel een heel groot verschil. Het doelsaldo wat telt is gewoon niet het eerlijkste en Oranje heeft er alleen nu behoorlijk pech mee. Neemt niet weg dat die 7-0 natuurlijk nooit gaat gebeuren ik zie Zweden nog wel vol op de aanval gaan om 0-1 te maken en Nederland helemaal te laten knakken en mocht het dan 1-0 voor Nederland worden gooit Zweden gewoon de boel dicht en blijft het daarbij. Nederland gaat er nooit 7 maken tegen Zweden.

8 oktober 2017 om 11:33

Sebasjuh Er valt voor beide systemen wat te zeggen. In onderling resultaat weegt een blunder van de scheids bv veel zwaarder door, het kan soms eerlijker zijn om te kijken wie het sterkst was tegen andere teams. Helaas voor jullie hadden de Luxemburgers geen zin tegen Zweden.

8 oktober 2017 om 13:04

Lol ga spelen man. Je komt nu met onderling resultaat omdat dat het enige voordeel is dat oranje zal kunnen hebben. Wedden dat je niks zei toen de poule bekend werd gemaakt. Dit oranje verdiend niks. We gaan deruit.

8 oktober 2017 om 09:34

Klopt dat het ons vooral zelf in Solna en met Lloris niet heeft meegezeten. Maar ook tijdens deze kwalificatiereeks is NL nog veel verder afgegleden... Echt een bedroevend niveau. Stuk slechter dan het team die 2002 niet haalden. Gewoon een totaal gebrek aan kwaliteit in je selectie en dat gepaard met een achterhaalde visie op voetbal... Gister met 8-0 moeten winnen was geen hele realistische opdracht voor deze ploeg. Maar in welke wedstrijd dan ook heb ik het NL elftal ooit op een slim tactisch concept kunnen betrappen. Altijd maar 433 balletje rondschuiven in traag tempo zonder enige beweging zonder bal... zo voorspelbaar en achterhaald. En in het huidige voetbal alleen nog mogelijk als je absolute topkwaliteiten hebt in je selectie zoals Bayern. Als je dat niet hebt, ga dan alsjeblieft op een andere manier voetballen!!!

8 oktober 2017 om 10:12

Wat probeer je recht te praten? Je moet van de onderste 3 gewoon 2 keer winnen dan sta je 18 punten en dan nog een keer van Zweden dan ben je in principe door. Maar de kwaliteiten die Nederland is bedroevend slecht. Zie het

8 oktober 2017 om 10:34

Ook Frankrijk en Zweden wonnen niet 'gewoon' 2 maal van de onderste 3. Dat argument gaat dus niet op.

8 oktober 2017 om 10:46

Met jou mentaliteit wordt Oranje nooit wat. Jij kijkt echt alles met 2 lepels suiker erbij. Kom is op man wees kritisch en kom er vooruit dat dit Nederlands elftal gewoon kwaliteiten mist en niet een beetje ook. De lichtingen hieronder vallen ook allemaal tegen. Dus over een jaar of 12 zullen we weer progressie maken.

8 oktober 2017 om 11:05

Het probleem bij Oranje zit hem niet alleen in mindere kwaliteit, maar vooral in "fighting spirit", vechtlust, mentaliteit.

Ik heb alleen Robben er vol voor zien gaan gisteren, en tijdens het interview na de wedstrijd stond hij zich te verbijten om DAT juist niet te zeggen wat hij wel had moeten doen: de rest liep met de ziel onder de arm over het veld en kon het blijkbaar niet opbrengen om 110% te geven, als was het maar voor je eigen eer en de eer van je land.

Ik had liever gezien dat ze er vol tegenaan waren gegaan en met bijv. 5-3 hadden gewonnen dan de trieste vertoning die ik gisteren heb gezien. Geen inzet, geen beleving, geen geloof en geen ballen, behalve Robben..

8 oktober 2017 om 11:31

Italie won ook niet van Bulgarije twee keer in kwalificatie 2010 en 2016. Frankrijk verloor zelfs van Wit Rusland thuis toen ze wk 2010 kwalificatie speelde. Nu speelt Frankrijk ook gelijk tegen Luxemburg. Incidenten bestaan in voetballerij. Dat NL verloor in Sofia was dus ook een incident.

8 oktober 2017 om 11:35

@JasonRhijn, het klopt dat we kritisch mogen zijn, maar jij bent wel een enorm verwend iemand die denkt dat Nederland elke generatie kan tippen aan niveau Duitsland/Spanje. Nederland is gewoon een te klein land om jaar in jaar uit bij niveau Spanje te horen. Kijk naar Belgie. Zij hebben nu een unieke goude generatie die ook over 6/7 jaar niks meer is! Nederland zit nu in een generatie kloof en dat is geen schande voor zo'n klein kikkerland als Nederland

8 oktober 2017 om 13:03

Als je al de blunders van andere wedstrijden erbij moet pakken, kom je zelf duidelijk te kort.

8 oktober 2017 om 13:35

Diego, ga je nu echt aanvoeren dat Oranje er niet bij zit omdat we pech hebben gehad? Dat Frankrijk Nederland alleen maar voetballes gaf omdat het eerder had verloren van Zweden? Waarom zeg je dan niet dat als Oranje gelijkwaardig is aan Zweden we minstens gelijk hadden moeten spelen tegen Frankrijk? Dit Oranje hoort niet thuis op het WK.

Hoe vaak Die Janssen wel niet buitenspel staat, wel of niet gevlagd. Meerdere momenten gehad waarop ze de bal gewoon niet naar hem konden spelen omdat die erachter stond. Af en toe gevaarlijk geweest en hij is echt gretig en wil graag, maar het is allemaal erg matig hoor voor een internationale spits. Positiespel, balaannames, looplijnen, drukzetten, het komt er niet altijd goed uit.

"Ik ben gewoon door blijven gaan en bleef mijn best doen." - Vincent Janssen, VZ, Oktober, 2017, 08 Niks mis mee. Altijd je best blijven doen, dan kom je er wel.

We moeten gewoon afwachten tot deze generatie in hun top zit. Het WK van 2010 en 2014 zagen we ook een v Persie, Sneijder & Robben van een jaar of 29, 30. Dus het is gewoon afwachten tot onze spelers zoals Klaassen, Vilhena maar ook Promes, Depay, Janssen en Kongolo, Tete meer ervaring hebben. Zij zullen het Nederlands elftal vast en zeker weer op de sleeptouw nemen en dan zullen we wel aanwezig zijn op een eindtoernooi. En dan hebben we talenten als Frenkie de Jong, Joel Piroe etc. Het komt vast wel goed

8 oktober 2017 om 09:39

Met alle respect.. maar al die 'talenten' die je opnoemt zijn allemaal aardige Eredivisie spelers maar hebben zich nog nooit bewezen op een hoger podium. De leeftijdsgenoten van alle andere grote voetballanden staan mijlenver voor op de Vilhena's en Klaassen's van deze wereld

8 oktober 2017 om 11:22

Van Persie was bij Arsenal een van de smaakmakers. Robben was bij zijn club vaste basisspeler. Sneijder was de man onder Mourinho bij Inter. Van der Vaart speelde ook aardig veel wedstrijden. Van Bommel was een van de sterkhouders bij Bayern en ook bij andere clubs imponeerde hij vaak. Spelers van tegenwoordig kunnen alleen maar passen, maar als zelfs het passen niet meer lukt dan wordt het erg pijnlijk te zien. Die oude generaties waren vaak momentvoetballers. Je zag ze soms 88 minuten niet en met een actie brak altijd een van de eerdergenoemde spelers de wedstrijd open en trok het naar zich toe. Nu moet ik zelfs mijn hart vasthouden of ze zelfs bij de opbouw niet naar de verkeerde kleur spelers passen, omdat het winnen van wedstrijden niet meer vanzelfsprekend is geworden.

8 oktober 2017 om 15:26

ja een extra actie zit er niet meer in, als ze de bal niet snel genoeg wegkunnen pasen raken ze in de problemen of gaat de bal terug. individuele acties zijn door onze trainers tot een bijzonderheid verworven door de manier van spelen of manier van denken.

Het is toch wel een zwaktebod, Vincent Jansen in de spits. Wat een armoe als je hem vergelijkt met illustere voorgangers.
Het is wel duidelijk dat het Nederlands voetbal in een dip zit.

8 oktober 2017 om 10:39

Ik zeg probeer het met Babel. Zelfde als bij Feyenoord, die het proberen met boëtius in de spits. Pakt ook goed uit!

8 oktober 2017 om 11:14

IK had niet veel verwacht van Babel, maar die viel me gisteren zeker niet tegen

8 oktober 2017 om 14:41

Ik heb 1 goede actie van hem gezien waar hij 2 spelers voorbij liep, maar dat was het. Ik vind het een hele matige voetballer.
Memphis, Robben, Lens en Promes schrijf ik hoger aan.

Dat hij er weer bij zit is een teken van hoe armoedig dit elftal is.

Janmaat moet gewoon lekker zijn mond houden en per direct stoppen met voetballen. Wat een wandele ramp is dat zeg. Heeft totaal geen recht van spreken. In het verleden heeft hij Nederland al genaaid tegen Tsjechie en gisterenavond ook weer een blunder waar je u tegen zegt. En mensen die zeiken op Veltman en liever deze Jan Matig zien neem ik ook niet meer serieus

Nou vriend Jansen als we dan beginnen om jou direct op het vliegtuig naar Turkije te zetten en we halen als de sodemieter The Hunter er bij dan geef ik het nog een minimale kans!
Maar zolang jij in de basis staat en je blijf presteren zoals je nu doet dan kunnen we het vergeten!

8 oktober 2017 om 13:00

Hij die nog zegt als Dost erin komt moeten we iemand op het middenveld of achterin opofferen.. Nee Vincent, je kan ook gewoon een spits wisselen voor Dost, kan het ook al van vooruit gaan.

Wanneer je goals moet hebben moet je vooral je meest koelbloedige afmaker thuis laten. Advocaat heeft het helaas niet.

terwijl de hele wereld er niet meer in geloofd,gaan de spelers er weer in geloven ,hoe gek zijn die spelers,denken ze nu echt dat het nederlandse volk gek is,het zijn een stel matige voetballers,wees blij dat we niet naar rusland gaan ,dat is weer een grote ergernis minder ,hoewel ik het de spelers wel even aan raad om te kijken ,misschien leren ze er nog wat van

Het was gisteravond zo enorm slecht. Dat wij totaal kansloos zijn. Het selectiebeleid blijft niet doordacht warrig en onvoorstelbaar dat zo'n ervaren trainer geen lijn weet aan te brengen. Tuurlijk het niveau is enorm gedaald, maar dan nog. Janssen is zo slecht, dat het lachwekkend wordt. Huntelaar had in de basis moeten staan, Dost er later dan bij. Babel, ach deed op zijn manier nog zijn best. Robben hoort erin maar speelde ook zo slecht. Denkt dat hij de leider is. Dat kan hij helemaal niet. Maar waarom geen Berghuis en Elia erbij nemen ? Dan het middenveld, Wijnaldum is een ramp, Vilhena uit vorm en Propper is geen dynamische speler.. Waarom geen Toornstra op de bank? Van Ginkel erbij, maakt ook goals. Nee daar zitten alleen maar verdedigende spelers. Wat doet Donny v.d. Beek daar? Bizar toch, dan kan je net zo goed Amrabat mee nemen. Maar speel je dan met twee controlerende middenvelders dan kan je een verdediger erbij zetten die inschuift naar het middenveld. Nee dan spelen we met Rekik en van Dijk. Rekik kan niet inschuiven. En ook van Dijk is alleen gevaarlijk bij corners. En als je daar dan voor kiest dan hoop je dat het dicht zit. Welnee ze liepen er doorheen alsof het koek was. Blind, hoewel beperkt is acceptabel, maar Janmaat jeetje zo zwak aan de bal. Tete een prima back, veel beter dan Janmaat, maar die kan niet opbouwen, waarom selecteer je hem dan ? Had je beter Haps of zo kunnen meenemen. Dan gaat het niet perse beter maar dan zit er een lijn in je gedachte. Nee Advocaat moet eigenlijk per vandaag opstappen. Trainer met een uitstekende staat van dienst, maar niet passend bij de problemen waar we inzitten. Schat spelers te hoog in, maakt geen heldere tactische keuze. En trouwens neem dan ook gelijk Die Fantastic game man mee. Voegt niets toe. Nu echt uithuilen en opnieuw beginnen. Met Koeman, de Boer, of nu echt eens een buitenlander met voetbalvisie, Knvb trekt de flappentap open en ga een lijn neerzetten. Type Klopp, Low, vast wel te vinden in Duitsland of Frankrijk. Knvb jullie zijn aan zet.

7-0 tegen een land als Zweden is siimpelweg totaal niet realistisch. Zelfs met een Oranje dat de kwaliteit zou hebben van pak 'm beet 10 15 jaar terug zou dit nauwelijks mogelijk zijn.

Zweden heeft zelf ook een niet bijster spannend elftal, maar er staat wél een team.

Ik heb er wel vrede mee nu dat Oranje het WK niet haalt, belangrijkste is nu om het chagrijn en het gebrek aan zelfvertrouwen wat we de afgelopen 3 jaar zagen weg te krijgen. Iig door te winnen van Zweden én daarna een bondscoach aan te stellen die snapt wat moet gebeuren om het beste rendement uit deze wat mindere groep te halen.

Het grootste probleem qua scorend vermogen ben jijzelf Janssen. Het misplaatste vertrouwen van de bondscoaches in deze man is verschrikkelijk om te zien. Gisteren ook weer met afgrijzen gekeken naar hem. Prima als je egoistisch bent als spits, maar maak ze dan. Hoevaak moet je dom buitenspel lopen, ballen verliezen of hopeloos op goal schieten?

met de mond kunnen ze het wel maar met de voeten niet meer,triest om te zien en te horen allemaal

Wauwww...ik liep vrijdag te flippen na de 3-0 verlies van turkije tegen ijsland en de uitschakeling voor het WK. Want het was echt slecht wat turkije liet zien. Maar nadat ik het nederlands elftal heb gezien heb ik gewoon weer hoop voor het turks elftal. Man man man hoe erg kan een elftal zakken. Van nummer 3 van de wereld naar een nivo oostenrijk in paar jaar. Echt deed pijn aan mijn ogen. Helaas volgend jaar geen getoeter en ook niks oranje op straat. Word wonden likken en proberen op te krabbelen. (Misschien kijken hoe belgie het heeft gedaan)...

8 oktober 2017 om 10:55

Naar Belgie kijken heeft geen zin... Wij hebben geen opkomende Hazard, De Bruyne, Lukaku, Fellaini enz... Ook Belgie vind ik niet special voetbal spelen.

Er moesten er inderdaad meer in Janssen en daar ben jij mede verantwoordelijk voor, want jij had er voor rust toch ook wel 2 mogen maken. Tegen Luxemburg winnen wij met 5-0, maar ook daar waren er genoeg kansen voor meer, ook voor Janssen.

We moeten niet zeuren over Zweden - Luxemburg, want wij hebben ook de mogelijkheden gehad zulke scores neer te zetten. Alleen Berg schiet ze er wel in en Vincent Janssen niet.

Janssen geeft aan dat hij en zijn teammaten hun uiterste best hebben gedaan. Dan kan je enkel constateren dat dit dus het niveau is en Zweden en Frankrijk terecht beter zijn. Volgende keer beter. Gelukkig komt er een goede lichting spelers aan.

Al zou je Messi, Ronaldo, Hazard en Neymar een Oranje shirt aan laten trekken voor 1 wedstrijd tegen de Zweden, dan nog zou het niet lukken.

8 oktober 2017 om 10:59

Dat weet ik niet hoor, Messi en Ronaldo alleen al hebben dubbele dekking. Dan lopen Hazard en Neymar vrij... hahaha. Laten we even gek doen en op het middenveld Modric en Iniesta neerzetten. Even zonder gekkigheid, we moeten niet doen alsof dit Zweden van het niveau Frankrijk of Spanje is, tegen Luxemburg ben je eigenlijk verplicht meer dan 5 goals te scoren..

En dat zegt Janssen hahaha die man heeft gisteren welgeteld twee ballen naar dezelfde kleur over gespeeld.. das dan je aanspeelpunt. Echt wat een drama deze vent.. en maar blijven opstellen.. zet dan Babel in de spits. Die is een stuk balvaster, is sneller en heeft een gevaarlijker schot. Janssen is met recht de slechtste oranje spits van de laatste 40 jaar. Schandalig dat zo’n speler interlands speelt.

Gelukkig had Janssen vooraf goed door dat het tegen wit rusland niet alles of niets was, maar dat het puur ging om de drie punten en de doelpunten minder belangrijk waten. Met die top instelling hebben we ons als klein landje toch maar bijna gekwalificeerd voor het wk... /sarcasme modus off

beste vincent, misschien eens wat oog hebben op je medespelers ipv altijd voor eigen succes gaan om het te laten zien aan de criticasters.

Wat Zweden doet is met een ploeg van Oranje achtige middelmatige voetballers een team vormen. Oranje was vroeger vaak een groep voetballers met idividuele kwaliteiten die het gebrek aan inzet en teamgevoel konden verbloemen. Nu we geen echt goede spelers meer hebben moet je het echt als team doen an dat kunnen we niet. Van Marwijk was de laatste die er echt voor zorgde dat er een team stond, maar nu is het gewoon een hoop middelmatig los zand. En met een team hoef je niet altijd alleen maar resultaat voetbal te spelen, maar als je geen echt goeie spelers hebt, is de enige mannier waarop je punten kunt pakken door gewoon hard te schoffellen en goed te blijven staan.

Wat is dat een drama spits zeg. Die kan er echt helemaal niks van. Met Dost kwam er nog enige dreiging maar bij Vincent was elke actie kansloos.

Nee Vincent dat kan niet! NL mist in elke linie kwaliteit en wilskracht en mentaliteit. Het is echt diep diep en diep tries hoe het met Nederlands voetbal is gesteld.
De beste speler is een veteraan van 33. Enige wat die over de paard getilde vedettes kunnen is breed en tikkie terug spelen. Vergelijk dit team met team van 1998/2000. Bergkamp Kluivert, Stam, de Boer, Bogarde Reiziger etc etc etc pffff en wie hebben we nu allemaal lopen.
Er moet iets drastisch veranderen en de hele opleiding van talenten en manier van trainen en topsport klimaat moet veranderen. Kijk gewoon hoe ze bij Frankrijk en Duitsland het doen.

Het Nederlands Elftal lijkt wat dat betreft op de ED. Er zijn leuke voetballers actief die over een paar jaar echt wel wat kunnen. Maar over het algemeen is het veel te jong, veel te hoog ingeschat en is er te weinig evenwicht. Daarnaast ontbreekt het vermogen om een tegen stander finaal de strot om te draaien. Want het had gister net zo goed 2-2 kunnen worden

Janssen denkt zeker dat we tegen Luxemburg moeten in plaats van tegen Zweden.

Ik vind het eigenlijk wel bijzonder dat Nederland zo matig presteert. We hebben spelers die in topcompetities uitkomen en als je daar weet te komen ben je zeker geen prutser. Je verwacht dat deze spelers de kar gaan trekken, omdat ze al ervaring hebben met voetballen op een hoog niveau.
Maar je ziet dat het Nederlands elftal geen lef of brutaliteit toont aan de tegenstanders. Het is vooral afwachten wie het initiatief neemt, terwijl teams als Zweden als machines aan de slag gaan op jacht naar de goal. Janssen mist gewoon de snelheid om ook echt wat toe te kunnen toevoegen bij een aanval. Hij moet razendsnel kunnen schakelen, maar heeft daar simpelweg het tempo niet voor. Janssen moet gewoon een voorzet krijgen, zodat hij met zijn fysiek kan scoren.

Jammer dat alles tegen heeft gezeten deze reeks. Ongelofelijk dat Zweden straks doorgaat, wat een geluk en wat een niks zeggende voetballers. Die hebben wij ook nauwelijks maar toch nog een slag beter dan Zweden. Daar hadden we moeten winnen. Tegen frankrijk thuis een strafschop onthouden en dan Zweden....die hebben laat ik het zeggen...een hoge gunfactor in sommige landen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2209 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

177 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 19 augustus
Barcelona gaat wederom aankloppen bij Paris Saint-Germain voor Neymar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren