Update: Beugelsdijk alsnog lang geschorst voor elleboogstoot

Woensdag, 18 oktober 2017 om 10:06Yanick Vos • Laatste update: 10:12

Tom Beugelsdijk werd vrijdag vrijgesproken voor een vermeende elleboogstoot in de wedstrijd van vorige week zaterdag tussen NAC Breda en ADO Den Haag. De verdediger ontkwam aan een schorsing van vijf wedstrijden, maar daar laat de aanklager betaald voetbal het niet bij zitten. De aanklager is namelijk in beroep gegaan tegen de vrijspraak van Beugelsdijk. “De aanklager heeft zeker niets te doen dit weekend”, reageert ADO-trainer Alfons Groenendijk geïrriteerd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Tom Beugelsdijk verdient een schorsing


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door s_d_k)

Wat een aanfluiting dit. Niet alleen de clubs en het nationale team bakt er niks van. Ook onze tuchtcommissie faalt

18 oktober 2017 om 10:52

De tuchtcommissie heeft juist goed geoordeeld. Duidelijk op de beelden is te zien dat Beugelsdijk een flinke elleboog uitdeelt, als je dit niet bestraft is het hek van de dam. Wat de tegenstander zegt, hoort eigenlijk niet eens relevant te zijn, het is geen discussiegroep.
Ik gun Beugelsdijk ook wel een flinke schorsing, het is niet de eerste keer dat ie een zware overtreding maakt, op Ajacieden weet ie ook altijd flink uit te delen de laatste jaren, de laatste keer was Dolberg de klos en hij komt er nog meestal mee weg ook.
Nu dus niet. Eindelijk gerechtigheid !

Duidelijk bewuste elleboog. De aanklager heeft gelijk gewoon 4 a 5 wedstrijden aan de kant. Je ziet dat ie er niet bij kan en hup daar is de elleboog.

9 oktober 2017 om 10:23

Dan gaat de aanklager het druk krijgen elke week.
Dit soort actie's zie je wekelijks op de velden voorbijkomen en zolang er de meest achterlijke overtredingen verschillend benaderd worden door de arbiters zal er willekeur blijven met uitdelen van straffen.
Krijg ook het idee dat de aanklager zijn kans ziet om Beugelsdijk aan te pakken want hij heeft zijn naam tegen schijnbaar.

9 oktober 2017 om 13:15

Als je dit soort acties wekelijks ziet, wordt het tijd dat er hard opgetreden wordt en 1 lijn wordt getrokken. Het vaak gebeuren is geen reden om maar geen straf te geven.

Schandalig dit. Knvb, Beugelsdijk, de advocaten, Ado Den Haag, Nac, iedereen die hier mee te maken heeft. Schandalig.

Als Beugelsdijk geen schorsing krijgt, stop dan maar direct met videobeelden beoordelen na een wedstrijd. Wat heeft het dan nog voor zin?

Ik vraag mij ook af; gebeurt dit ook zo amateuristisch in andere landen? Of is dit weer typisch de Knvb en consorten?

Feyenoord heeft er in de afgelopen jaren ook vrij vaak goed gebruik van gemaakt, nu Ado. Het is echt misselijkmakend dat een speler voor zo'n vieze elleboogstoot geen schorsing krijgt. Er zou een rechter o.i.d. moet zitten die gewoon keihard is: misschien niet de juiste informatie aangeleverd, misschien is er iets misgegaan in het proces, maar ik (als rechter) zie duidelijk dat hier sprake is van een elleboogstoot. Vijf wedstrijden schorsing. Klaar.

6 oktober 2017 om 14:57

Oja ? Dus dan kan je alles wel opdoeken.

6 oktober 2017 om 15:18

De regel is dat je 2 bewijslasten moet overleggen. Daar voldoet de KNVB niet aan. Dus zal een rechter ook vrijspraak oordelen.
De tuchtcommissie speelt met vuur. Aangezien een straf op basis van videobeelden alleen kan worden uitgedeeld als de scheidsrechter en zijn assistenten het niet hebben waargenomen. Uit audio van de wedstrijdleiding hebben ze overleg over de situatie waardoor deze dus is waargenomen. Nu word de nadruk alleen op 2de bewijslast gelegd, maar als het waargenomen us en besloten om door te spelen kan die niet meer geschorst worden

6 oktober 2017 om 15:51

Je hebt geen flauw idee waar je het over hebt. Je weet niet eens waarom Beugelsdijk is vrijgesproken.

Bovendien is er niks mis mee om gebruik te maken van het systeem. Waarom bestaat er anders het systeem genaamd tuchtrechtspraak. Als een procedurefout wordt ontdekt is dat is juist ten gunste van de Knvb. Dat houdt het systeem eerlijk en de mensen scherp. Je bent dus niet alleen onwetend, ook naã£â¯ef.

Maar steek gerust je hand op van ''ik heb het gedaan'', terwijl je kan worden vrijgesproken door een procedurefout.

18 oktober 2017 om 10:25

Hij is nu toch geschorst? Tirade was dus nergens voor nodig.

18 oktober 2017 om 10:33

@simpatico

Waarom noem je in godsnaam NAC als boosdoener? Zoals je kan lezen heeft Maria GEEN belastende verklaring afgegeven. NAC wordt juist genaaid dat het gedurende de wedstrijd niet gezien en beoordeeld is, anders hadden ze misschien nog wel gelijk kunnen spelen of zelfs kunnen winnen. Dus even rustig aan he. Zelfs nu hij gescoord is, is NAC nog in het nadeel, aangezien ado ook tegen concurrenten van NAC speelt en dus weer uitslagen beïnvloed kunnen worden die in het nadeel van NAC uit kunnen vallen beetje jammer dat je NAC als boosdoener aanduidt.

Heel de wereld ziet op de beelden wat Beugelsdijk doet, maar die slapjanus van een Groenendijk doet alsof z'n neus bloed. Ik begrijp heus dat je je (beste?) spelers wilt beschermen maar dit komt zo waardeloos over. Zeg gewoon dat Tom fout zat en accepteer je schorsing als een vent.

Mede daardoor is het goed om te zien dat de tuchtcommissie dit soort onnozele beroepen en niet-acceptaties van schikkingen dubbel bestraft. Het is niet de aanklager die niks beters te doen heeft maar blijkbaar de club Ado.

De beslissing van de aanklager lijkt niet zelden willekeurig te zijn: er wordt wekelijks besloten vergelijkbare incidenten niet onder de loep te nemen. Waarom nu deze jongen wel vervolgen, koste wat het kost?

De aanklager heeft het recht om in beroep te gaan. Eens kijken of ie nu wel zijn zaakjes op orde heeft. Slechts 1 bewijsstuk overleggen terwjil je weet dat je er 2 nodig hebt. Wat een juridische onbenullen daar altijd in Zeist.

Hij is vrijgesproken omdat de aanklager alleen kon bouwen op videobeelden?? Wat is dat voor ontzettend idiote reden... Iedereen kan toch zien dat het een elleboog stoot geeft op de beelden, wat heb je nog meer nodig? Moet mari nog zeggen dat het elleboog was ofzo, dat kan je toch prima op de beelden zien.

6 oktober 2017 om 16:42

Zo zit de rechtspraak nou eenmaal in elkaar, 1 getuige is geen getuige....

18 oktober 2017 om 13:16

Gellukkig is het op de beelden duidelijk te zien zodat er miljoenen getuige konden zijn van deze wrede actie.

Haha, schandalig zooitje daaro. Dus een duidelijke vieze elleboog, wordt gewoon lekker vrijgesproken? Maar wel Lozano hard aanpakken, terwijl die Dumfries geen eens raakte.

Bah, bah. Lekker voorbeeld naar de jeugd. Kijk is, je mag gewoon harde ellebogen uitdelen, vrijgesproken wordt je toch wel.

6 oktober 2017 om 16:08

Zo kijkt dus iedereen subjectief naar zijn eigen voorkeur aan spelers...In mijn ogen kwam hij toch erg wild in om bewust hem te raken...Lozano dus hè. ..

6 oktober 2017 om 16:35

Haha precies, Lozano is gewoon terecht geschorst en het systeem van de arbitragecommissie is wederom niet waterdicht waardoor Beugelsdijk zijn schorsing ontloopy

“Ik ken Tom als een goudeerlijke jongen". Maakt dezelfde wedstrijd nog een schwalbe, maar ok.

Tja, het is gewoon een blunder van die aanklager, Beugelsdijk verdient natuurlijk een schorsing, maar het is aan de aanklager om zijn werk goed te doen. Wetten en procedures zijn er voor een reden en daar moeten we ons aan houden, we zijn immers geen barbaren. Misschien de aanklager eruit werken en een capabele vervanger aanstellen.

Het is een blunder van de arbitrage die de aanklager nu probeert recht te breien. Het was natuurlijk een overduidelijke elleboog dat zal niemand ook ontkennen lijkt mij. Het vreemde is alleen dat de aanklager keer op keer de fout ingaat als ze proberen een zaak rond te krijgen. Je kan Ado en Beugelsdijk niet kwalijk nemen dat ze gebruik maken van de juridische middelen die voorhanden zijn. Naar mijn idee ligt het probleem dat het de aanklager zelfs bij zo'n overduidelijke zaak z'n zaakjes niet op orde krijgt aan de incompetentie van de aanklager en niet bij Ado of Beugelsdijk.

De aanklager zal waarschijnlijk de broer, van de moeder, van een achterneef, van een Knvb waarnemer, die toevallig aanwezig wa, inzetten als getuige. Hij heeft waarschijnlijk alles zeer goed kunnen zien vanaf de andere kant van het stadion. Daarmee heeft de aanklager twee bewijsstukken en voila: Beugelsdijk kan alsnog geschorst worden.
Competitievervalsing!

Er moet ook duidelijkheid komen in het vervolgen via video-beelden. Beelden waarbij de verslaggever een bepaalde mening over heeft , of waarvan de redacteur vindt dat hij het tig keer moet herhalen, hebben momenteel een zeer belangrijke rol.
Hoe vaak zien we geen gemene overtreding en doet ook de verslaggever als of het niets is. De ene overtreding wordt niet of nauwelijks en van één camera-standpunt herhaald. In een ander geval zie je net zo lang verschillende beelden totdat je denkt dat het misschien toch iets is.
Dit geldt ook voor buitenspel. Bij de ene club wordt elk evt. buitenspelgeval uit alle hoeken geshowd. In een ander geval totaal niet. Ook met het moment van spelen kan en wordt gesjoemeld.

Als iemand mij filmt dat ik iemand dood schiet maar ik heb mijn ogen dicht, ben ik dan ook onschuldig? Want ik zag hem niet

6 oktober 2017 om 20:16

Je zult het bijna denken he.. want er moeten 2 bewijsstukken overlegd worden en die video is er 1..

18 oktober 2017 om 10:38

Owjahh tuurlijk nu is het NAC zijn schuld. Als de scheids het had gezien? Had hij rood gekregen en had NAC misschien de wedstrijd wel naar zijn hand kunnen zetten? Als de KNVB niet zulke kromme regels had, had beugelsdijk allang geschorst geweest en had niemand er meer over gesproken. Maar nee tuurlijk, je begint over het feit dat NAC geen belastende verklaring aflegt. Volgens mij moet je bij de KNVB zijn en niet bij NAC om met je vingertje te kunnen wijzen. Misschien heeft NAC voordeel als ado van de concurrenten wint, aan de andere kant is ado ook gewoon een concurrent, Dusjahh ach we zien wel wat de wedstrijden brengen. Vind het alleen beetje flauw van je dat je naar NAC wijst als alle fouten bij de KNVB liggen.

De videobeelden zijn toch duidelijk genoeg? Waarom dan nog een extra verklaring, wat een onzin. Gaat dit straks (als de videoscheids wordt ingevoerd) ook gelden voor wel/geen doelpunt en wel/geen buitenspel? Dan kan het nog leuk worden. Wat een sukkels bij de Knvb...

De schorsing lijkt mij niet meer dan terecht echter mag de KNVB zich goed achter de oren gaan krabben wat betreft de gehele procedure. Deze rammelt natuurlijk aan alle kanten.

18 oktober 2017 om 10:46

De vraag is vooral hoe veel de Knvb hier aan kan doen. Het is met name de tuchtcommissie en voor de rest zijn er ook gewoon wat Nederlandse wetten. Ik weet niet waarom hij nu alsnog wel geschorst kan worden. Heeft NAC dan een belastende verklaring af gegeven?
Overigens ben ik ook nog wel benieuwd of de keeper van NAC een schorsing krijgt voor dat knietje afgelopen weekend.

Terecht. Snapte al niet dat hij was vrijgesproken. Prima kerel verder, maar dit soort acties moet bestraft worden.

18 oktober 2017 om 10:57

Inderdaad lijkt me een prima kerel, zegt geen rare dingen maar als het in het veld niet loopt gaat ie schoppen en slaan. Dan is af en toe een schorsing het risico.

Haha Tommie veegt er maar weer op los. Ellebogen, gestrekt beentje hier en daar. Schwalbetje op zijn tijd.

18 oktober 2017 om 11:40

Haha allround die Beugelsdijk gewoon 4 wedstrijden naar de tribune hij deed het opzettelijk.

Kan niemand meer in beroep gaan...? Serieus, ik zeg even niks over de beelden. Volgende keer is het een andere speler. Deze procedure klopt toch niet? De KNVB moet en de tuchtcommissie kunnen dit circus echt niet langer volhouden. Dit soort zaken moeten beter en vooral sneller afgerond worden.

Niets vreemd aan dat hij alsnog geschorst wordt lijkt mij!

Dat zag je al aankomen. Competitievervalsing van binnen de organisatie uit.

Beetje jammer dit. Ik zie wekelijks de zelfde elleboogstoten voorbij komen die alleen maar met geel of zelfs niet bestraft worden. Tuurlijk is dit een elleboog van Tommy en een schorsing is op z’n plaats maar niet op deze manier. Ze zijn echt de weg kwijt in Zeist

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Jong Ajax3212
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SteijnMiddenvelder1710
V. BesuijenAanvaller176
L. KoopmansKeeper170
A. ĆatićAanvaller163
T. VerheydtAanvaller1611
E. RottierAanvaller80
J. AmofaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

46 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Sparta Rotterdam 10 0 2 0
2020/2021 Sparta Rotterdam 30 2 6 0
2019/2020 ADO Den Haag 19 1 5 1
2018/2019 ADO Den Haag 26 0 12 0
2017/2018 ADO Den Haag 26 2 7 0
Laatste voetbalnieuws

Jesper Karlsson schittert; Tom Beugelsdijk faalt opzichtig

AZ heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt in de Eredivisie. In eigen huis waren de Alkmaarders veel te sterk voor Sparta Rotterdam: 3-1. Jesper Karlsson was met een dubbelslag de gevierde...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 5 december
Everton ziet in José Mourinho een geschikte vervanger van Rafael Benítez, mocht de club besluiten om de Spaanse oefenmeester te ontslaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren