Aanwezigheid van Messi op WK hoogst onzeker na nieuwe misstap

Vrijdag, 6 oktober 2017 om

Pas op de laatste speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus zal duidelijk worden of Argentinië bij de eerste vier eindigt, óf vijfde wordt én in de play-off tegen Nieuw-Zeeland speelt, óf de kwalificatiefase als zesde of lager afsluit. Na de halve misstap tegen Peru van donderdagavond staat het team van Jorge Sampaoli op een zesde plaats en dat is niet voldoende voor een toegangsbewijs voor het WK in Rusland.

Argentinië - Peru 0-0
Een stuk of tien opgelegde kansen, de meeste gecreëerd door Lionel Messi, waren niet besteed aan Argentinië, dat in de zeventien kwalificatieduels slechts zestienmaal scoorde. Darío Benedetto en Papu Gómez hadden de 1-0 op hun schoen, maar kregen de bal niet langs Pedro Gallese. Ook Messi had uitzicht op een openingstreffer: al vroeg in de wedstrijd raakte hij de bal te zacht en later schampte hij de paal, nadat Benedetto op Gallese was gestuit.

In de laatste seconden van de extra tijd ontsnapte Argentinië zelfs aan een nederlaag, toen doelman Sergio Romero een vrije trap van Paolo Guerrero uit de kruising tikte. In het laatste duel moet de vice-wereldkampioen in en tegen het al uitgeschakelde Ecuador winnen om in elk geval een play-offduel met Nieuw-Zeeland veilig te stellen.

Chili - Ecuador 2-1
Met nog één speeldag te gaan staat Chili op een derde plaats en is het WK in Rusland binnen handbereik. De overwinning op Ecuador in Santiago kwam in de slotminuten tot stand. De openingstreffer van Eduardo Vargas leek de houder van de Copa América de verdiende drie punten te bezorgen, maar zes minuten voor tijd kreeg Romario Ibarra het thuispubliek stil. Eén minuten later benutte Alexis Sánchez echter een rebound, nadat Maximo Banguera een schot van Felipe Gutiérrez had gekeerd. Ecuador is daardoor uitgeschakeld; Chili gaat op de laatste speeldag op bezoek bij het al gekwalificeerde Brazilië.

Venezuela - Uruguay 0-0
Uruguay zette weliswaar een stap dichterbij het WK in Rusland, maar een zege in het Estadio Polideportivo de Pueblo Nuevo zat er eigenlijk nooit in. Beide teams slaagden er niet in om grote kansen te creëeren, ondanks de aanwezigheid van Edinson Cavani en Luis Suárez. Een kopbal van José Maria Giménez en een van richting veranderd schot van Cavani waren de grootste mogelijkheden in San Cristobal. Uruguay kan zich dinsdag tegen Bolivia verzekeren van deelname aan het mondiale eindtoernooi; een punt is voldoende.

Colombia - Paraguay 1-2
Het leek voor Colombia een mooie avond te worden, met plaatsing voor het WK, maar de thuiswedstrijd kende een bitter einde. Oscar Cardozo en Antonio Sanabria draaiden de achterstand van Paraguay om in een overwinning; van de 1-0 van Radamel Falcao naar een 1-2 zege. Zodoende moet Colombia het WK-ticket afdwingen tegen Peru, dat echter maar één punt minder heeft.


Poll

Denk jij dat Argentinië bij de eerste vier eindigt?


Gerelateerd

159 reacties (laatste reactie door siepie)

Best schandalig als Argentinië zich niet weet te plaatsen

6 oktober 2017 om 09:53

Viel me ook al op dat er ene Benedetto in de spits staat.. en dat toch met een gerenommeerde trainer als Sampaoli!! Ben erg benieuwd, Ecuador uit is nml absoluut geen makkie en zeker niet voor Argentinië in huidige vorm. Zou wel erg jammer zijn mochten ze er niet bij zijn

6 oktober 2017 om 08:39

Echt schandalig. Wat een team zeg, als je kijkt naar de namen zouden ze gewoon moeten meedoen om het wereldkampioenschap. In elke linie geweldenaars rondlopen. Misschien is dat het probleem (wat vroeger bij Frankrijk ook zo was: te veel grote spelers waardoor het team niet tot zijn recht komt).

6 oktober 2017 om 11:39

Di Maria uit vorm, Dybala kan niet met Messi spelen (volgens Dybala zelf), Aguero geblesseerd, krediet van Higuain was 2 jaar geleden al op.. Ja zoveel blijft er niet over. En als je de wedstrijd van gisteren ziet is dat duidelijk zichtbaar.

Zonder Messi komen ze tot geen enkele goede uitgespeelde kans. Toegegeven, ze hebben wat pech. Ook gisteren met Gago. De passie is 200% aanwezig, maar een goede tactiek is ver te zoeken.

6 oktober 2017 om 09:07

Wel mooi dat ze nu (mede) afhankelijk zijn van hun rivaal Brazilië. Ben benieuwd of zij hun plicht gaan doen tegen Chili.

6 oktober 2017 om 11:31

Alleen voor directe plaatsing zijn ze afhankelijk van Brazilië. Voor de play-offs hebben ze alles in eigen hand. Zie Peru - Colombia.

6 oktober 2017 om 12:34

Klopt. En de play-off plek in ZA betekent eigenlijk ook altijd plaatsing, maar het is toch een interessant gegeven dat Brazilië een rol kan spelen aangezien de afgunst van Brazilianen naar hun 'arrogante buren' vrij groot is. Ben benieuwd wat dit gaat doen met de instelling van de Brazilianen.

6 oktober 2017 om 12:44

Als ik Brazilie was zou ik iedere kans grijpen om Chili uit te schakelen of ze in ieder geval zo lastig mogelijk te maken. Een gevaarlijke outsider die het iedereen lastig kan maken. Ik vind ze in toernooien beter dan Argentinië.

9 oktober 2017 om 11:23

Doordat Colombia en Peru tegen elkaar spelen en dus niet beiden voorbij Chili kunnen komen, wordt het voor Brazilie erg lastig om Chili nog uit te schakelen. Ik verwacht echter dat het Brazilie, Uruguay, Chili, Peru en Argentinie worden. (hoop zelf op Colombia, maar Peru is met een zeer sterke reeks bezig)

Als Argentinië de volgende pot wint zijn ze gewoon Door dus..

6 oktober 2017 om 07:03

Dat is geen makkie, uit tegen Ecuador. Het scoren gaat al zo moeizaam. Het helpt natuurlijk wel dat Ecuador nu al uitgeschakeld is. De wedstrijd van de waarheid voor Argentinie. Een gelijkspel kan ook genoeg zijn. Als Peru thuis van Colombia verliest heeft Argentinie aan een punt genoeg om play-offs af te dwingen. Of als Colombia met twee doelpunten verschil verliest van Peru.

6 oktober 2017 om 07:05

En als Paraguay ook wint? Argentinië moet winnen...ook gelijkspel is niet genoeg.

6 oktober 2017 om 07:03

Ze hebben al vier kwalificatieduels op rij niet gewonnen, dus zo 'gewoon' is dat niet. Zeker niet met 16 doelpunten in 17 kwalificatieduels...

6 oktober 2017 om 07:04

Niet waar... Als Peru/Colombia en Chili ook winnen staat Argentine 5de. Dan moeten ze tegen nieuwe Zeeland... Alleen ik ben bang dat ze het toch niet gaan redde. Want ze scoren heel moeilijk...

6 oktober 2017 om 11:20

Nou tege nieuw zeeland moet het toch wel lukke als messi alleen op het veld staat winne ze nog

6 oktober 2017 om 07:04

De laatste 4 duels wisten ze ook niet te winnen. O.a. uit bij Bolivia en Uruguay. Zelfs hekkensluiter Venezuela werd niet verslagen. Al zie ik het op het de 1 of andere manier als onmogelijk dat ze uitgeschakeld zullen worden

6 oktober 2017 om 07:39

Idd.. ze hebben geluk gehad dat Colombia in de laatste minuten heeft verloren vandaag. Aangezien Peru en Colombia tegen elkaar spelen de laatste wedstrijd, nummers 3 en 4, gaat Argentinië bij winst dus sowieso een van die twee voorbij.. zelfs een gelijkspel kan genoeg zijn.. in dat geval moet Peru verliezen tegen Colombia en Chili maximaal gelijkspel en tegen Brazilië, beiden niet heel onwaarschijnlijk. Genoeg opties voor Argentinië nog, ik denk dat ze het wel redden.

6 oktober 2017 om 07:42

Hmm... Paraguay even over het hoofd gezien. Die spelen nog tegen de hekkensluiter, wat ik ze wel zie winnen.. kortom, Argentinië moet gewoon winnen en ze zijn door. Gelijkspel of verlies zou dramatisch zijn..

6 oktober 2017 om 09:29

Nee dan zijn ze in ieder geval 5e (wat zo goed als door is wamt Van nieuw zeeland winnen ze wel). En als chili verliest hij Brazilië dan zijn Ze 4e

Tsjaa gek he . Welke coach laat nou Dybala 90 minuten op de bank en hoe is het mogelijk dat Benedetto een 27 jarige spits van Boca de voorkeur krijgt boven en Icardi en Higuain . Beleid is nog slechter als hier bij oranje

6 oktober 2017 om 07:07

Ik snap het ook niet...hoe kan je zo dom zijn... Van Dyabala begrijp ik omdat Messi op zijn plek speelt... Maar Higuain niet opstellen dan ben je ziek bezig en je vraagt om problemen...

6 oktober 2017 om 09:08

Higuain en Argentinië is anders ook geen goed huwelijk

6 oktober 2017 om 09:16

Messi en Argentinië ook niet.

6 oktober 2017 om 09:39

Maar zonder Messi hadden ze niet drie keer de finale gehaald van een eindtoernooi

6 oktober 2017 om 09:48

Higuain heeft daar ook een rol in gehad. Statistisch gezien de beste spits van Argentinië en zonder hem gaat het scoren nog moeizamer. Dat hij grote kansen in finales veepest is waar, maar die mogelijkheden komen geen eens voor zonder hem.

6 oktober 2017 om 10:57

Oh verklaar je nader? Ben wel benieuwd waarom niet? Omdat hij geen wk / copa heeft gewonnen? omdat hij gister niet heeft gescoord? Heeft ze bijna hoogst persoonlijk de Copa finales van 15 en 16 gebracht en ook het WK 14 was hij, met Di Maria, de sleutelspeler en verantwoordelijk voor het behalen van de finale.

Gister, aangezien je wss niet hebt gekeken, was hij veruit de beste en creeerde zo'n 5 grote 1 op 1 kansen voor teamgenoten, die deze kansen verprutsten.

6 oktober 2017 om 08:04

Zeker veel slechter, ja. In Nederland hebben we gewoon geen spelers van hoog niveau. In Argentinie hebben ze die spelers in overvloed maar worden ze blijkbaar gewoon niet opgesteld

6 oktober 2017 om 11:43

Wij vragen ons ook vaak genoeg af waarom er in Oranje guppies worden opgesteld uit de Eredivisie, terwijl we mannen uit de PL en overige competities hebben rondlopen. Hetzelfde is het geval bij Argentinië.

Wat een slechte zaak doet Colombia hier, 1-0 voor tot minuut 89 en dan nog 1-2 verliezen. Nu kunnen ze maar beter niet verliezen van Peru.

6 oktober 2017 om 09:09

Ongelooflijk man. Het wk was gewoon al in de tas. Peru gaat nog lastig zat worden, want die zijn aan een goede opmars bezig. Het had hier moeten gebeuren, in de oven van Barranquilla tegen het mindere Paraguay.

6 oktober 2017 om 15:43

Ik woon in Medellin en hier stonden ze al op de tafels te dansen bij de goal van Falcao. Colombia heeft het volledig aan zichzelf te wijten dat ze in Lima nog vol aan de bak moeten. Ze hadden nog twee 100 procent kansen na de goal die door egoisme niet werden benut, de verdediging stond te slapen en iedereen was meer bezig met op zoek gaan naar de tweede goal dan de perfecte tussenstand te verdedigen. Het is een ploeg die duidelijk nog volwassenheid nodig heeft. Er is trouwens ook geen leider op het veld.

6 oktober 2017 om 10:00

Voorin idd wel, maar rest van het elftal is ook geen wereldtop. Romero is een reservekeeper van manu, Otamendi, Biglia en Mascherano zijn de enige spelers die bij een Europese topclub spelen, maar de backs bijv is middelmaat

6 oktober 2017 om 10:28

Ze hebben natuurlijk ook wat blessures achterin, maar op de backs zijn ze inderdaad niet super, al is het ook geen compleet brandhout. Uiteindelijk is de verdediging ook niet het probleem met 15 tegengoals in 17 interlands. Alleen Brazilië heeft minder tegentreffers.

Hoe krijgen ze het voor mekaar. 16 goals in 17 duels met misschien wel de beste aanvalslinie die een nationale ploeg zich maar kan wensen.

6 oktober 2017 om 07:15

Van die aanvalslinie komt weinig terecht als je elke wedstrijd met spitsen als Benedetto en Pratto op komt draven..

6 oktober 2017 om 07:44

Kom op, dan staat er alsnog Messi, Di Maria , dybala en dergelijke. Alleen Bolivia heeft minder goals gemaakt. Messi en Dybala hebben bij hun clubs al bijna net zoveel goals als Argentinië in de hele kwalificatiereeks en we zijn in Oktober.

6 oktober 2017 om 10:33

Nederland was met alle sterren in 1990 ook niet vooruit te branden. Het zit gewoon niet goed binnen dat team.

6 oktober 2017 om 11:59

Omdat alle aanvallers meerdere wedstrijden afwezig zijn geweest. Zo moeilijk is dat niet te verklaren toch.

Verschrikkelijk trainer zeg. Ten eerste hoort Messi gewoon altijd in de spits. Dat zien we toch ook bij Barcelona. Als Messi gewoon op 9 staat zijn ze veel gevaarlijker. Ten tweede speelt hij met 2 verdedigende middenvelders die totaal niet dynamisch zijn. Wat een idioot zeg.

6 oktober 2017 om 08:07

Messi kan beter op nummer 10. In spits horen Aguero, Icardi of Higauin.

Een keeper bij een topclub op de bank hebben ze geen problemen mee in zuid-amerika.

En dan hebben wij een probleem?

poeh met dit soort spelersmateriaal zou je je toch met twee vingers in de neus moeten kunnen kwalificeren?

VZ je mag best benoemen dat renato Tapia tegen Argentinië uitstekend heeft gespeeld. Zoveel internationals hebben we niet in Nederland en hij doet het standaard goed voor Peru

6 oktober 2017 om 08:50

Ik dacht precies hetzelfde, valt me sowieso op bij sommige spelers dat hun meespelen vaak niet genoemd wordt. Maar een vaag bericht in de wandelgangen over een speler waar naar verluid Feyenoord een oogje op had zeven jaar terug, wordt rustig betiteld met "voormalig Feyenoorddoelwit...", al is die vermeende belangstelling volstrekt irrelevant voor het actuele bericht.

"feyenoordverdediger houdt Messi mogelijk van Wk" zoiets had best gekund

Pff... Argentinie en Colombia. Beiden hoogst onzeker of ze er volgend jaar bij zijn in Rusland en van allebei zou ik het wel een beetje zonde vinden als ze zich niet weten te plaatsen. Realistisch gezien is de kans best groot dat minstens 1 van deze 2 landen het niet gaat redden.

Heel jammer van Argentinie, maar het is gewoon 'gevloekt' de laatste paar jaren. Dit maakt Peru-Colombia wel een hele spannende wedstrijd en ik geef Peru thuis zeker een goede kans.

Wanneer Argentinië de volgende wedstrijd wint van Ecuador dan gaan ze sowieso de play off in. Ze hebben het geluk dat Columbia tegen peru moet spelen waardoor er minimaal een van die twee punten gaat verspelen. Ik zie Argentinië wel gewoon het wk halen.
Overigens zie ik weinig wedstrijden van Argentinië maar wanneer ik de opstelling bekijk val ik af en toe van mijn stoel.

6 oktober 2017 om 09:11

Het is toch geen geluk dat Colombia en Peru nog tegen elkaar moeten?

6 oktober 2017 om 10:53

Nou dat lijkt mij wel he. Want dat betekend dat een van hun dus sowieso punten gaat verspelen of misschien wel beide. Argentinië moet dan winnen dan worden ze sowieso 5 waardoor ze play offs halen of misschien wel 4e.

6 oktober 2017 om 11:31

Dat snap ik allemaal wel.. maar het vooraf bekend.. Colombia en Peru hebben nog geen tweede keer tegen elkaar gespeeld.. iedereen speelt 2 keer tegen elkaar, de stand wordt opgemaakt aan het einde.. degene met de meeste punten gaan door.. niet echt geluk lijkt mij.. is het dan ook pech dat chili nog naar Brazilië moet? Of hebben ze gewoon nog tegoed?

6 oktober 2017 om 15:47

@ Feelingood, doe toch niet zo rationeel. Met een kalender kan je ook gewoon geluk of pech hebben. En ja, op de laatste speeldag wordt dat van belang als de ploegen zo dicht op elkaar staan. Hij heeft gewoon gelijk als hij zegt dat Argentina geluk heeft dat Colombia en Peru het nog tegen elkaar opnemen.

Snap die zuid amerikaanse trainers niet... zowel bij Brazilie als bij Argentinie zie je zo vaak de vreemdste keuzes in de selectie. Hoe kan je nu berargumenteren waarom je een Dario Benedetto opsteld ten faveure van een Icardi Higuain of Dybala? Zelf geldt voor Brazilie wat doet die Renato Augusto in de basis als je Firmino Fernandinho en Willian op de bank hebt zitten...? Zonde van zo’n generatie bij Argentinie maar op deze manier is het zelf gezn toegevoegde waarde voor het WK.

6 oktober 2017 om 09:08

Niks aan toe te voegen! Belachelijke keuzes ? Even serieus .. higuain en Dybala hebben gewoon niet gespeeld afgelopen nacht ?? Wtf wat is dat voor halve tamme die trainer ??

Niet hele wed kunnen zien, maar aan de hand van eerste helft en highlights, had Argentinië hier niet veel meer verdiend. Het was weliswaar betere ploeg, maar dan ook nog steeds ramslecht. Ik snap dan ook keuzes van Sampaoli niet. Is dit een team dat nou voor en rondom Messi is gebouwd? Nee toch. Een Messi die met een paar tweedeklassers een aanval moet opzetten. Ik denk dat hij hier niet echt blij mee is. Je zag gelijk hoe hij soms een pass niet aan medespeler gaf, omdat hij wist dat datgene niets ermee kon. Het was alsof André Gomes op 3-4 plekken op het veld te vinden was, misschien ook wel: Gomez was er iig wel.😋

Verder mag Arg wat mij betreft niet klagen, als ze niet doorgaan. Ze hebben echt slecht spel laten zien tijdens hele kwalificatie.

6 oktober 2017 om 10:31

Die trainer wouden veel mensen hier toch graag bij Oranje hebben? Die kan dus ook geen ijzer met handen breken.

6 oktober 2017 om 11:20

Ik vind hem echt wel een toptrainer. Dit spel van Arg is min of meer nog het beeld van vorige trainer. Misschien dat na een tijdje Arg beter begint te spelen. Had Arg zijn 3goede kansen vandaag benut dan was kwalificatie bijna binnen. Het is wel verdedigend echt goedgesteld team, waardoor Peru maar een halve kans kreeg.

Volgens mij is Sampaoli het type wat Oranje juist nodig heeft. Iemand, die team laat strijden, hoge druk en ongelooflijk veel meters afleggen,
. Hij zou Nederland zeker een boost geven.

6 oktober 2017 om 12:07

Ik wou alleen maar aangeven hoe betrekkelijk het soms is ;-)

Dit is wel een schok in voetballand mochten de Argentijnen zich daadwerkelijk niet plaatsen voor Rusland. Spelers als Messi, Dybala en Aguero horen thuis op een mondiaal toernooi. Maar gek genoeg zit er geen voetbal in dit elftal. Dat op papier absoluut bij de top vier hoort te staan. We zullen zien wat de laatste speeldag brengt. Maar een WK zonder Oranje en Argentinië is toch wat saaier om te kijken. Ik had ze - bij kwalificatie- toch geschaard bij de kanshebbers. Tezamen met Brazilie, Frankrijk en België.

Dus de, zogezegd, beste speler van de wereld zou misschien het WK missen. Messi bij Argentinie, het blijft een gek verhaal! Maar wel een verhaal dat hij niet de beste van de wereld is. Zidane, Ronaldo (Braziliaan) Cruyff, Maradona, en nog andere. Zij maakten hun team en land Kampioen. Messi kan het enkel bij Barca waarmaken!

6 oktober 2017 om 09:41

Kijk eerste de wedstrijd voordat je reageert. Voetbal is en blijft een teamsport. Al die spelers die je opnoemt hebben niks in hun eentje gedaan en Messi kan dat ook niet! Niemand kan dat!

6 oktober 2017 om 10:00

Dan moet iedereen ook stoppen met te zeggen dat hij, of iemand anders, de beste is!!!

6 oktober 2017 om 10:50

@Wilgenduin Ben je serieus zo naief? Je snapt het spelletje waarschijnlijk niet. Ik raad je aan om een andere sport te gaan volgen. Fijne dag verder

6 oktober 2017 om 10:03

Sorry maar Cruyff niet hoor die was te ego

Wat een gezeik! Thuis spelen en dan in de laatste 10minuten alles weggooien. Nu tegen peru.. man man man! Wat eem geluk voor Argentinië

Argentinië haalt het wel een wk zndr Argentinië is geen wk, al denk ik dat ze geen kanshebber zijn want ze scoren te moeilijk. Wat onbegrijpelijk is met Messi in het team.

We kijken in Nederland veel te veel op tegen de grote namen uit het buitenland. Die kunnen meestal ook alleen maar renderen binnen een intacte organisatie en een uitgebalanceerd team. De Duitsers hebben vaak niet eens de echte sterren maar zijn uitstekend georganiseerd en behouden een bepaalde spirit, wie er ook speelt. Dat is veel belangrijker bewees Van Gaal in 2014 ook.

Tja, wat valt er nog te zeggen over Messi bij Argentinië? Eigenlijk is het hele verhaal gewoon belachelijk, 1 speler al is het nog de beste speler van deze generatie kan en mag gewoon niet zoveel invloed hebben dat hij het hele selectie proces van een coach bepaald. Ook moeten we niet vergeten dat ze bij Argentinië verwachten dat Messi eventjes de kar gaat dragen... Op basis waarvan vraag ik me dan af.

Hij heeft Argentinië nooit bij de hand kunnen nemen in een moeilijke wedstrijd en nog niet zo lang geleden rage quitte hij gewoon nog om zich vervolgens doodleuk te bedenken en omdat het Messi is mag het allemaal en word het simpelweg geaccepteerd...

Argentinië heeft behoefte aan een coach met ballen, een coach die 11 spelers opstelt die wel met elkaar samen kunnen spelen, een team dat een collectieve eenheid vormt en als dat dan ten koste moet gaan van Messi dan moet dat maar, Messi mag dan wel het lichtpunt zijn van deze extreem getalenteerde Argentijnse lichting, hij is ook het struikelblok dat ze verhinderd om de potentie te halen wat er duidelijk wel inzit.

6 oktober 2017 om 10:50

Kijk meer voetbal man, met je "hij heeft Argentinië nooit bij de hand kunnen nemen in een moeilijke wedstrijd."

6 oktober 2017 om 11:25

Sorry maar ik heb Messi echt nog nooit zo zien leiden als dat Ronaldo dat deed bij Portugal dit EK. Messi is geen motivator, hij loopt er altijd onzichtbaar bij totdat hij met zijn magie plotseling vanuit het niets een goal kan forceren.

Misschien heb je gelijk en ben ik blind maar persoonlijk blijf ik erbij dat Argentinië beter zal functioneren zonder Messi als met Messi hoe jammer het ook is.

6 oktober 2017 om 11:46

Kwalificatie WK2018 Met Messi: gemiddeld 2 punten per wedstrijd. Zonder Messi: gemiddeld minder dan 0.9 punten per wedstrijd.

6 oktober 2017 om 11:57

Ik ken de statistieken, echter moet je hierbij wel vermelden dat ze 2 andere trainers hebben gehad in deze periode wat zeker ook bijdraagt aan de belabberde reeks die ze aan het begin hadden.

Wat ik bedoelde aan te geven in mijn eerste reactie is het feit dat Messi een soort obstakel is geworden voor Argentinië. Bij Barcelona draait alles om Messi, logisch natuurlijk gezien zijn exceptionele kwaliteiten. Bij Argentinië draait ook alles om Messi maar bij Argentinië hebben ze niet hetzelfde soort spelers als bij Barcelona.

Argentinië past hun systeem aan aan Messi maar heeft hiervoor niet het geschikte personeel. Zonder Messi hebben ze hierin meer vrijheid of ze zouden moeten proberen om Messi in een andere rol te laten spelen zodat hij minder zelf in focus staat en er meer focus ligt op het collectief. Vraag is echter wil Messi hierin meegaan?

Ik heb niets tegen Messi echt niet, een fantastische speler dat staat buiten kijf maar ik zou graag een keer willen zien hoe Argentinië speelt zonder Messi onder een capabele coach als Sampaoli.

6 oktober 2017 om 10:52

Daarom hebben ze de 7 wedstrijden die ze zonder messi hebben gespeeld MAAR 5 punten kunnen verzamelen.

6 oktober 2017 om 11:28

Dat kun je meer op het conto schrijven van de vorige coach die bakte er echt niet veel van. Sampaoli echter is toch wel een zeer goede coach en als het zelfs hem niet lukt om iets van dit Argentinië te maken dan ligt de oorzaak toch ergens anders.

6 oktober 2017 om 13:11

TheSpy, wat meer naar Argentinië kijken zou ik zeggen, Messi doet alles bij Argentinië en is zelfs veel actiever bij Argentinië dan bij Barcelona. Moesten ze wat beter afwerken bij Argentinië dan zou Messi elke wedstrijd 5 tot 10 assists hebben en dat is niet overdreven..

6 oktober 2017 om 14:06

Ik zie ook dat Messi heel veel doet, teveel zelfs, dat is juist het punt wat ik probeer te maken. Bij Argentinië denken ze "we winnen wel want we hebben Messi". Ze verwachten van hem dat hij de kansen eerst creëert om ze er vervolgens zelf ook nog eens in te schieten, dat kan hij niet.

De aanwezigheid van Messi drukt te zwaar op het team, spelers als Dybala worden niet opgesteld omdat hij aangeeft dat het moeilijk voor ze is om samen te spelen omdat ze hetzelfde soort spelers zijn (messi is natuurlijk beter).

Ik blijf er daarom bij dat een frisse mindset zonder Messi misschien heel verhelderend kan werken, voor hetzelfde geld kun je Messi echter ook op een andere positie zetten zodat hij en Dybala wel samen kunnen werken, Sampaoli lijkt echter van niet te denken.

Ik heb de oplossing voor Argentinië hun problemen ook niet in mijn zak zitten, ben er gewoon ontzettend benieuwd naar hoe Argentinië zonder Messi zou spelen, voor hetzelfde geld zijn ze inderdaad veel slechter zoals zo vele hier denken, kan best, voor mij persoonlijk echter lijkt me het proberen om z'n minst waard.

9 oktober 2017 om 11:19

Maar ze hebben al meerdere malen zonder Messi gespeeld en dat was helemaal niet om aan te zien.. dybala moet gewoon spelen. Messi op rechts gewoon. Hun middenveld is gewoon een van de zwakste van de wereld.

Geweldige wedstrijd weer van Tapia. Blijft absurd dat hij nooit echt het vertrouwen en kansen bij Feyenoord heeft gehad. Zou mooi zijn als die met Peru het WK haalt

echt jammer, een WK zonder een Messi is als een EK zonder Ronaldo, maar wat Ronaldo wel lukt bij Portugal krijgt hij niet voor elkaar hoe goed hij ook is... en dat begrijp ik niet, ik blijf er bij dat hij zo goed is door Barcelona buiten Barcelona lukt het hem gewoon niet en dat is echt jammer.

Waarom hebben zoveel hier een uitgesproken mening terwijl ze de wedstrijden niet hebben gekeken. Benedetto een hoger cijfer dan messi en romero? Argentinie had vooral hele slechte balcontrole en ze konden geen kansen afmaken (met name benedetto). Erg jammer dat aguero geblesseerd is. Heb nog steeds wel de verwachting dat ze naar het wk zullen gaan.

6 oktober 2017 om 11:38

Jammer dat veel mensen kritiek hebben op Benedetto. Als al die topspitsen die Argentinië rijk is niet voldoende presteren, waarom zou hij dan niet de kans krijgen? Is ongelooflijk goed in vorm en rijgt de doelpunten aan een bij Boca Juniors.

Ik ben momenteel in Argentinië en kreeg tijdens het paardrijden in de bergen van Tilcara van mijn gids het volgende verhaal te horen:
Dat Argentinië sinds 1986 geen WK meer heeft gewonnen komt door de vloek van de heilige maagd.
Het team van 1986 was op hoogtestage in Tilcara en heeft toen ook een pelgrimstocht gemaakt naar een beeld van een heilige maagd hoog in de bergen. Ze hebben de maagd toen beloofd dat als ze kampioen zouden worden ze terug zouden keren om haar te bedanken.
Dit hebben ze echter nooit gedaan wel hebben ze de heilige maagd hun shirts opgestuurd.
Deze zijn te bezichtigen bij het beeld van de heilige maagd.
Voor de maagd was dit echter niet voldoende en sindsdien heeft het Argentijnse nationale team te maken met de vloek van de heilige maagd.

6 oktober 2017 om 12:09

Haha. Dat zijn wél de mooie anekdotes.

Een WK zonder Messi? Nou dat is tegen het commercieel gevoelig been van de FIFA. Hoop wel dat Argentinië zich kwalificeerd. Zullen veel geluk nodig hebben.

Dat gebeurd er als je alleen met barca presteert, en dan nog zeggen beste speler ooit nou nee , beste spelers slepen hun team op sleeptouw ala marradonna , pele , ronaldo

6 oktober 2017 om 13:57

Messi en argeninie is geen gelukkig huwelijk en haalt daar nooit echt zijn Barca niveau waar 10 spelers in dienst van Messi spelen....

Oei die gaan het nog lastig krijgen in Equador! Die zijn al wel uitgeschakeld, maar willen zeker van Argentinië winnen! Volgens mij spelen die ook altijd op extreme hoogte toch? Dat is lastig genoeg.
Een land als Argentinië hoort zich gewoon makkelijk te plaatsen, zeker bij de eerste vier.
Die voorhoede is van wereldklasse en voor de rest ook meer dan voldoende om in ieder geval direct te plaatsen. Thuis niet winnen van Peru is toch een slechte prestatie, maar de hele kwalificatie gaat al niet goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 11
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Ángel Di MaríaMiddenvelder61
Nicolás OtamendiVerdediger50
Javier MascheranoVerdediger50
Lucas BigliaMiddenvelder51
Ezequiel LavezziAanvaller51
Marcos RojoVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3649 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 26 29 2 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech haakt geblesseerd af bij Marokko in aanloop naar topper tegen PSV

Hakim Ziyech komt dinsdagavond niet in actie als Marokko het in een oefeninterland opneemt tegen Argentinië. De middenvelder van Ajax kampt met een kuitblessure, waardoor de spelmaker het duel moet laten...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 maart
Alberto Moreno staat op het punt om een contract bij Barcelona te tekenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren