San Marino snakt na nieuw monsterverlies naar einde: doelsaldo van 2-46

Donderdag, 5 oktober 2017 om 22:50Daniel Cabot Kerkdijk

San Marino wacht ook na het negende optreden in de WK-kwalificatiecyclus nog altijd op het eerste punt, net als Liechtenstein en Gibraltar. Ook het al uitgeschakelde Noorwegen had donderdagavond geen medelijden met de voetbaldwerg: 0-8. Zodoende bedraagt het doelsaldo 2-46, de slechtste tussenstand van alle Europese deelnemers.

Na acht minuten ging het al mis: Davide Simoncini veranderde een schot van richting en liet zodoende zijn tweelingbroer Aldo kansloos. Joshua King benutte in de vijftiende minuut een strafschop na een overtreding op Markus Henriksen, 0-2, en maakte twee minuten later van dichtbij de 0-3. Een heerlijke vrije trap van Mohamed Elyounoussi via de binnenkant van de paal, vijf minuten voor rust, betekende de 0-4.

Elyounoussi schoot vlak na rust ook de vijfde treffer op het scorebord. De inzet uit een vrije trap ging dwars door de muur: 0-5. Een van richting veranderde inzet van Ole Selnaes was de 0-6 en Elyounoussi completeerde in de 69e minuut zijn hattrick: na een corner mocht hij geheel vrijstaand de 0-7 binnenkoppen. Drie minuten voor tijd schoot Martin Linnes de 0-8 binnen. San Marino speelt zondag in en tegen Tsjechië.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door falonso)
5 oktober 2017 om 23:11

Nederland wint echt nog wel van zulk soort landen, zeker met een cijfer of 5-0

46 doelpunten tegen en nog steeds blijven trainen, voetballen, opgeroepen worden terwijl iedereen je uitlacht. Altijd maar verliezen. Hun enige hoop is het hosten van een WK in eigen land.

5 oktober 2017 om 23:09

Nou dat gaat heel moeilijk worden in zo'n klein landje

5 oktober 2017 om 23:13

Qatar is niet veel groter

5 oktober 2017 om 23:16

Volgens mij heb jij niet goed opgelet tijdens topografie

5 oktober 2017 om 23:20

Uitlachen? Een land met 30.000 inwoners is toch nimmer in staat om te wedijveren met welk Europees land dan ook. Zonder een prof in de gelederen is het elke interland zaak om de schade beperkt te houden. Voor die gasten is het juist super om af en toe tegen grootheden en in grote stadions te spelen. Of de grote landen blij zijn met potjes tegen San Marino? Denk het niet, maar voor een spits kan het toch lekker zijn om een hattrickje te maken..

5 oktober 2017 om 23:36

Jawel, ze kunnen ook spelers proberen te lokken die nooit opgeroepen zullen worden voor het nationaal elftal en toch goed genoeg zijn voor San Marino. Denk hierbij aan Kramer, Immers, Beugelsdijk etc. Die moet je gewoon een goed zakcentje geven en omdopen tot San Marineesje. Dat wordt je in ieder geval niet zo afgedroogd

5 oktober 2017 om 23:23

Volgens mij lacht niemand hun uit hoor. Er wonen maar een handjevol mensen in dat land dus die spelers vinden het waarschijnlijk hartstikke leuk dat ze mogen reizen en in grote stadions mogen spelen. Natuurlijk proberen ze de schade beperkt te houden maar ze hebben er nog gewoon een andere baan naast hoor.

6 oktober 2017 om 00:18

Er stopt nog geen trein😂

6 oktober 2017 om 08:27

Stel dat San Marino ooit een speler van kaliber Messi/Ronaldo krijgt, die 100% San Marinees is, zou die speler dan voor San Marino spelen of voor Italie?

Sorry dat ik dit zeg maar ik begrijp echt het nut niet van San Marino in een kwalificatie met alle respect, ze hebben er niets te zoeken en ze zullen er ook nooit iets te zoeken hebben denk ik.

5 oktober 2017 om 23:26

laten we ajax dan ook van champions league behoeden in de toekomst.
het is een soeverein land en het heeft gewoon bestaansrecht of je dat nou leuk vindt of niet.
Alsof het hun fout is dat ze geen supersterren hebben.
Ze hebben hetzelfde aantal inwoners als een klein dorp in Nederland.
Dus wat zijn de kansen dat daar voetballers mee lopen die tegen top internationals kunnen voetballen.

6 oktober 2017 om 00:55

@lorenzowhite knap van je dat je Ajax in Europa wilt vergelijken met wie ook al weer oow ja San Marino

5 oktober 2017 om 23:30

Volgens mij snap je dan het nut van een kwalificatie niet helemaal. Ze hebben niets te zoeken op het eindtoernooi, maar wel degelijk in de kwalificatie.

5 oktober 2017 om 23:34

In de laatste kwalificatie ronde voor de CL wordt de tune ook al gespeeld en het is gewoon hetzelfde toernooi onder dezelfde banner. Dus als jij echt denk dat landen met goede spelers niet mee moeten doen of dat ik niet weet hoe een kwalificatie werkt dan ben je gewoon aan het provoceren.

6 oktober 2017 om 00:51

@ falonso Mwaah bij een kwalificatie hebben ze ook niks te zoeken, uitslag van vandaag is denk ik wel een bewijs daarvan, wetende dat Noorwegen ook al is uitgeschakeld, een model hoe az_haarlem t uit legt dat bv een land als San Marino alleen kan spelen in een kwalificatie met landen die die heeft genoemd dat klinkt wel wat aantrekkelijker

6 oktober 2017 om 07:01

Ik verwacht ook de loterij niet te winnen. Maar ik mag toch gewoon meedoen?

Ik pleit al jaren voor het ijshockey model, dan heb je geen last meer van dit onnozele wedstrijden die je toch wel wint. En voor San Marino is het ook leuker tegen Faroer, Gibraltar, Liechtenstein en Andorra (wellicht komt Monaco dan ook meedoen).

5 oktober 2017 om 23:37

Geen idee hoe dat model werkt. Maar misschien krijg je iets vergelijkbaars nu wel met die Nations League. Dan spelen alle landen tegen ongeveer gelijkwaardige landen.

6 oktober 2017 om 00:20

Waarom is dat leuker? Als ik inwoner van San marino was zou ik mijn team liever van Duitsland zien verlieZen met 7-0 dan van Faeröer met 2-0... Is toch prachtig voor die gasten om tegen topspelers te mogen voetballen?

Ik zou er een hele grote voorstander van zijn als er in het interlandvoetbal eindelijk eens gewerkt zou gaan worden met divisies. Maak een 1e divisie met landen die serieus kans maken op Ek's en Wk's. En maak een 2e divisie met kleinere landen die dan mogen strijden om promotie naar de 1e divisie.

Dat zou voor iedereen beter zijn. Serieuze voetballanden hoeven dan hun tijd niet meer te verspillen tegen dwergstaatjes. En kleine voetballanden kunnen ook eens wat wedstrijden winnen als ze vaker tegen elkaar spelen.

Er wonen 30.000 mensen in San Marino. Dat is gewoon een dorp. Eigenlijk slaat het nergens op dat die tegen een land als Duitsland mogen spelen.

5 oktober 2017 om 23:42

Hoezo slaat dat nergens op? San Marino is toch gewoon een land in Europa? Hun bond is toch gewoon aangesloten bij de Uefa? Dit is een kwalificatie. Ieder land krijgt de kans zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Omdat een land klein is, mogen ze niet meedoen? Waarom houden we dan nog een kwalificatie? Zullen we het beter doen: de 32 landen met de meeste inwoners spelen op het WK. Geen kwalificatie meer nodig.

Waarom mag Excelsior nog meedoen aan de Eredivisie? Ik vind hun begroting te klein ten opzichte van Ajax en Psv. Waarom mogen er ploegen van buiten de Big Five meedoen aan de CL? Ik vind ze niet goed genoeg.

Overigens komen er ook divisies, in de Nations League. Werkt volgens mij niet helemaal zoals jij het wil zien, maar wel voor een deel.

6 oktober 2017 om 01:00

@falonso je hebt t mooi verwoord hier maar ik denk dat jij en ik en de rest hier weten dat San Marino helemaal geen kans maakt om zich te kwalificeren dus een kans zou ik het niet echt noemen, maar het zou me veel interessanter lijken als ze tegen landen zouden spelen wat meer van hun nivo is met alle respect

6 oktober 2017 om 08:00

@falonso:

"hoezo slaat dat nergens op? San Marino is toch gewoon een land in Europa?"

En Ajax en Rksv Schijndel zijn allebei clubs in Nederland. Dat wil niet zeggen dat je ze ondanks een gigantisch niveauverschil in dezelfde klasse in moet delen.

"omdat een land klein is, mogen ze niet meedoen?"

Voetbal is een prestatiesport. Je moet eerst bewijzen dat je goed genoeg bent en dan pas mag je meedoen. Dat geldt voor spelers en dat geldt voor clubs. Wat mij betreft mag dat ook wat meer gaan gelden voor landenteams.

6 oktober 2017 om 11:27

Ajax en Rksv Schijndel hebben zich gekwalificeerd. Ajax speelt Eredivisie en blijft daar door niet te degraderen. Van Schijndel weet ik niet waar ze spelen, maar zij kunnen zich kwalificeren voor een hogere klasse door te promoveren. In het interlandvoetbal zijn er (nog) geen klasses, gewoon éã©n kwalificatie voor iedereen. Dus mogen ze daar allebei aan meedoen. Als de Knvb nu een beker opricht voor alle clubs in Nederland, mogen zowel Ajax als Schijndel daar aan mee doen. Die is er alleen niet.

Voetbal is inderdaad prestatiesport, je moet bewijzen dat je goed genoeg bent om mee te doen. Je moet in de kwalificatie bewijzen dat je goed genoeg bent om mee te doen aan het eindtoernooi. Dat is San Marino niet, dus kwalificeren ze zich niet. Je hoeft je niet te kwalificeren voor de kwalificatie. De eisen om mee te mogen doen zijn dat je als nationale bond lid bent van de Uefa. Dat is San Marino, dus mogen ze meedoen. Ze tonen aan niet goed genoeg te zijn om zich te plaatsen voor Ek's en Wk's, dus mogen ze daar niet aan meedoen.

@ajacied34

Het is wel degelijk een kans. Ze krijgen de kans zich te kwalificeren. Ze zijn inderdaad bij lange na niet goed genoeg om dat te halen, maar ze krijgen de kans. Als ik nu mee mag doen aan een kwalificatie voor 100m sprint, krijg ik de kans me te kwalificeren. Natuurlijk is de rest al voorbij de finish, wat water gedronken, gedouched en weer naar huis voordat ik eindelijk gestart ben, maar ik heb de kans gekregen.

En ze gaan dus ook tegen landen spelen van hun niveau, in de Nations League

6 oktober 2017 om 07:44

@cabinnessence: ik vind het idee erg goed. Alleen dan speelt Nederland voortaan zijn kwalificatie tegen Luxemburg, Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino en het eiland Man.

Ze zouden een mini landen toernooi moeten organiseren met die landen, lichtenstein, Andorra, Farreur Eilanden, San Marino etc. Net voor het WK om mensen in de stemming te krijgen. Hebben die landen ook wat te juichen.

misschien een kwalificatie voor de kwalificaties houden. Zo ga je ook de ongelijke aantallen tegen in de poules.

Ik heb enorm respect voor de spelers van San Marino! Naast hun voetballen hebben ze nog steeds een baan, ze hebben tenminste nog een echt vak/ambacht die ze uitoefenen. Vele spelers in andere landen doen maar wat, daarnaast kunnen ze veel meer.

6 oktober 2017 om 08:06

"ik heb enorm respect voor de spelers van San Marino!"

Ik ben eerder jaloers op die spelers. Dat zijn amateurs die gezien hun niveau eigenlijk niets in het internationale voetbal te zoeken hebben, maar die wel lekker tegen een land als Duitsland mogen voetballen. En dat alleen maar omdat hun dorp heel lang geleden de status van een onafhankelijk land heeft gekregen.

6 oktober 2017 om 08:47

Je zit er mee of niet? Stel je niet zo aan zeg en laat die mensen genieten. Ze hebben er alle recht op.

Het is beter voor deze, en alle landen om een poule te maken met san marino, monaco, liechtenstein, andorra, enz waarbij de winnaar van de poule play-offs mag spelen.

6 oktober 2017 om 11:32

Zoiets gaat ook gebeuren met de Nations League. Sterker nog, als ik het goed begrepen heb is één van die zwakkere broeders zelfs zeker van kwalificatie voor Euro 2020.

Faeröer is echt niet zo heel slecht let maar op die zijn aan opmars bezig Monaco, Vaticaanstad, Alsund+ Jan Mayden en Spitsbergen.

6 oktober 2017 om 09:33

Hahahaha, Jan Mayden en Vaticaanstad.😂😂. Spitsbergen behoord btw bij Noorwegen. Dat is dus geen land. Je vergeten de landen Guernsey en Jersey op te noemen. Ook Groenland kan er nog wel bij. Wel een leuke poule zal je dan krijgen met al die dwergstaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Noorwegen

FIFA ranking: 44
8 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. LarsenAanvaller
L. SmerudUnknown
P. BråtveitKeeper00
A. VindheimVerdediger
R. GabrielsenVerdediger00
D. GranliVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Noorwegen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Noorwegen.

16 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren