Cillessen krijgt het vertrouwen: ‘Hij is de beste keeper van Oranje’

Woensdag, 4 oktober 2017 om 15:44Gijs Freriks

Het Nederlands elftal neemt het zaterdag op tegen Wit-Rusland en Jasper Cillessen zal waarschijnlijk weer onder de lat staan. Jan Jongbloed vindt dat een verstandige keuze van bondscoach Dick Advocaat, want de 76-jarige oud-international beschouwt Cillessen nog altijd als ‘de beste keeper van Nederland’.


Poll

Ben jij het met Jan Jongbloed eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door holala)

Ik vind Jasper ook de meest stabiele keeper bij het NL elftal, mensen zeggen vaak dat de spits dan recht op hem schiet maar zijn positionering en uitkomen is gewoon top.

Op basis van wat? Keeper heeft ritme nodig. Vergelijk alleen al de redding van zoet in de 92e van afgelopen weekend met de redding van...celissen tijdens de uitlooptraining van barca om 10.00 uur in de ochtend..maandag. Kom mensen, We hebben deze grap eerder uitgehaald met stekelenburg die zonder echte ritme onder lat mocht staan toen frankrijk op bezoek kwam. Schot van pogba was houdbaar, maar stekelenburg stond gewoon te slapen en reageerde te laat. Gewoon gebrek aan ritme. Zoet keept iedere week en pakt echt punten voor de ploeg. Zie 1e duel tegen az zijn reddingen etc.

4 oktober 2017 om 16:12

Op basis van het feit dat Cillessen niet voor niets bij Barcelona zit. Als Zoet een geweldenaar was dan zou er toch wel een club bereid zijn geweest zijn, echt niet al te hoge, vraagprijs neer te leggen. Ik denk dat Cillessen op dit moment het niveau heeft om in de subtop te keepen, alleen hij kiest ervoor om bij Barcelona tweede keeper te zijn. Zoet kan in potentie Cillessen voorbij, maar op dit moment is hij echt nog niet zo ver denk ik. Dan kun je het wel op ritme gooien. Maar ik zie Cillessen ook geen fouten maken in Oranje. Keept zeer stabiel. Dan zou ik het zeker aandurven met hem.

4 oktober 2017 om 16:20

Het spijt me zeer, maar 'niet voor niets bij barca', 'als hij beter zou zijn geweest', 'pontentie' etc meer: daar koop ik niets voor. Ik kijk gewoon wie speelt bij zijn club en wie presteert? Dat is zoet. Dat jantje bij fc barcelona de bank warm zit houden, is prima. Dat moet hij zelf weten, maar wij moeten as wkend winnen van een dwerg. En dat kost al zoveel moeite. Dus discussie over keepes moet geen issue zijn. Er moet een rechtvaardiging zijn voor opstellen ervan en die rechtvaardiging is: je moet spelen bij je cluppie, helemaal voor een keeper is dat cruciaal. Helaas voor celissen in mijn ogen. Je moet gevolgen aanvaarden als je van tevoren weet dat je bij barca 2e keeper zou worden, maar toch overstap waagt.

4 oktober 2017 om 16:25

Martijn je hebt in 1 ding gelijk! Dat moet ik je wel toegeven! Hij ZIT!!! Bij barca

4 oktober 2017 om 16:40

Bij zo'n benadering was Pinto dus ook een uitstekende keeper. Hij zat immers vast niet voor niets bij Barcelona.

4 oktober 2017 om 17:53

@MartinaRody een nobele gedachte, alleen voor dit Nederlands elftal gaat dat niet op. Kijk, als Zoet nu bij Everton zou keepen of Vorm zou ineens basisspeler zijn bij de Spurs, dan is er geen twijfel mogelijk. Maar heel eerlijk gezegd denk ik dat een wisselspeler van Barcelona over het algemeen beter is dan een basisspeler bij PSV ja. Dan kun je wel zeggen dat bij een keeper ritme essentieel is, maar volgens bewijst Cillessen elke keer als hij speelt dat hij geen moeite heeft met het gebrek aan ritme. En een keeper moet ook goed zijn in de communicatie enz. Het gaat niet alleen om ballen tegenhouden. Wellicht dat Cillessen daar ook beter in is dan Zoet of een ander. Geen idee. Maar er zijn echt genoeg redenen die het kunnen rechtvaardigen dat Cillessen keept in plaats van Zoet. Pinto was inderdaad een uitzondering. Die had zijn handschoenen alleen aan voor het geval dat er geknokt zou worden volgens mij. Maar mijn redenering, hij speelt niet voor niets bij barca, was meer zodat ik niet ook nog eens hoefde uit te leggen waarom Cillessen een transfer naar barca verdiende enz enz.

4 oktober 2017 om 16:12

Zoet is in het Nls elftal gewoon niet goed. Hij heeft geen een wedstrijd voor het Nederlands elftal overtuigend gespeeld.

4 oktober 2017 om 16:17

Dat gaat pas gelden, op moment dat je andere keepers hebt die echt concurrentie vormen voor hem. Die zijn er niet, want die zitten allemaal weg te kwijnen op de bank. Dus jouw argument speelt hier gewoon geel rol. Het begint allemaal met: je moet spelen. Daarna gaan we kijken wie eventueel geheel naar subjectieve maatstaven de 'beste' is.

4 oktober 2017 om 16:37

Op basis van talent, reflexen en overige vaardigheden wellicht? In de wedstrijden die hij keepte voor Barca zag je dat die nog lang niet verloren was.

4 oktober 2017 om 17:06

Ach, voorgaande wedstrijden die Zoet in NL-eftal keepte was hij brandhout. Waan van de dag noemen ze jouw reactie.

Ook de keeper met de hoogste transferwaarde volgens de site van transfermarkt.

Cilessen 9 miljoen
Zoet 8,5 miljoen
Vermeer 5 miljoen
Krul 4 miljoen
Steek 2 miljoen

5 oktober 2017 om 02:16

Oke ,maar wat wil je daarmee zeggen dan?dat de duurste ook automatisch de beste is?

ON:
Vind zoet bij ons lekker keepen op dit moment,bij Nederlands elftal komt hij erg onzeker over.

Nou, zoals Zoet de laatste wedstrijden voor PSV heeft gespeeld, zou ik toch echt de voorkeur aan hem geven boven Cillessen die nooit speelt. Wederom een speler die zelden tot nooit bij zijn club in actie komt maar wel basis mag staan bij het NLs elftal.

4 oktober 2017 om 16:24

Zoet is met ups en downs. Hij heeft al zo veel cruciale fouten gemaakt bij Oranje. Hij straalt daar totaal niet het vertrouwen uit als dat hij bij PSV doet.

Cillessen, ondanks foutjes hier en daar, blijft rustig. Er valt op hem te bouwen. Dat is wat Oranje nodig heeft achterin. Een keeper die de verdediging kan aansturen. Niet een keeper die te druk met zijn eigen spel nodig is.

4 oktober 2017 om 16:28

Zoet heeft inderdaad niet altijd even goed gekeept in Oranje. Maar ik vind hem de laatste wedstrijden voor PSV wel echt ijzersterk keepen. En als hij goed in zijn vel zit, staat hij ook vveel rustiger in zijn goal.

Hij is ook gewoon duidelijk de beste keeper. Zonde, maar begrijpelijk, dat hij op de bank bij Barcelona zit. Ik denk overigens dat hij na dit seizoen of eerste keeper van Barcelona word (kans is zeer klein) of dat hij vertrekt en de laatste 10 jaar lekker ergens eerste keeper gaat zijn. En dat zou mooi voor Oranje zijn!

4 oktober 2017 om 17:27

Op basis van wat? De beste man mag alleen de beker spelen. Dat zijn maximaal 7 wedstrijden per seizoen. Met een beetje pech liggen ze er voortijdig uit en dan speelt hij nog minder wedstrijden. Voor de rest is het bij de gratie van blessures bij Ter Stegen en wellicht een gun wedstrijd als barca zich vroeg plaatst in hun CL poule.

In de wedstrijden die hij bij Barca heeft gespeeld was hij ook niet foutloos. Alleen tegen Atletico viel hij positief op.

Bij Nederland heeft hij het de afgelopen wedstrijden ook niet afgedwongen.
De 1-0 van Frankrijk was ontzettend zwak gekeept. Waarom hij daar op de lijn bleef staan is me een raadsel.
Bij de goal van Bulgarije handelde hij ook zeer zwak.

Zoet, hoewel ook geen geweldenaar, toont momenteel wel aan in vorm te zijn. Hij wordt ook wel overdreven de zwarte Piet toegeschoven soms. Zoals toen de Ligt opzichtig de fout in ging, gingen mensen de schuld nog even bij Zoet neerleggen.

4 oktober 2017 om 19:07

Het zou wellicht ook helpen als Zoet weet dat ie een serie wedstrijden mag keepen ipv dat de bondscoach elke keer een andere keeper opstelt.

Terecht. Cillessen is de beste keeper van Nederland. Denkt iemand nou echt dat hij niet scherp gehouden wordt bij Barcelona. Barcelona moet op hem kunnen vertrouwen als de eerste keeper uitvalt, dus die zorgen er wel voor dat hij zijn niveau houdt.
Zoet is een degelijke keeper maar niet meer dan dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

81 jaar
0 fans

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren