wk2018

Update: Spartak wordt bestraft na racisme aan adres Adekanye

Vrijdag, 20 oktober 2017 om 20:44

De UEFA is een disciplinaire procedure gestart tegen Spartak Moskou. Tijdens de wedstrijd tegen Liverpool in de UEFA Youth League maakten de supporters van de Russen zich schuldig aan racisme; Bobby Adekanye was het slachtoffer.

De achttienjarige rechtsbuiten viel na een klein uur voetballen in voor Edvard Tagseth en werd vervolgens het mikpunt van een deel van de tweeduizend aanwezige Spartak-fans. Liverpool diende een klacht in en de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond doet op 19 oktober uitspraak.

Het door Steven Gerrard getrainde Liverpool verloor het duel overigens met 2-1. Adam Lewis opende na achttien minuten de score, maar door twee treffers van Aleksandr Rudenko bleven de punten in Moskou. In Groep E van de UEFA Youth League hebben alle ploegen na twee speelronden drie punten: Liverpool, Spartak, NK Maribor en Sevilla

De in Nigeria geboren Adekanye maakte in de zomer van 2011 de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar die van Barcelona en via PSV kwam hij ruim drie jaar geleden bij Liverpool terecht. De international van Oranje Onder-17 heeft nog een contract tot het einde van het seizoen en heeft zijn debuut in het eerste nog niet gemaakt.

Update 20 oktober 20.44 uur - Spartak wordt bestraft na racisme aan adres Adekanye
Bobby Adekanye werd twee weken geleden in de UEFA Youth League-wedstrijd tegen Spartak Moskou racistisch bejegend door een aantal Russische supporters en de UEFA heeft ingegrepen. Spartak moet het stadion bij de eerstvolgende Youth League-wedstrijd deels gesloten houden; vijfhonderd plaatsen mogen niet worden opgevuld. Over dat deel van de tribune zal Spartak een spandoek moeten hangen van de UEFA met de tekst ‘#EqualGame’.Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door potato1971)

Sinds wanneer is Steven Gerrard een club? Erg jammer dat dit soort dingen zelfs bij jeugdpotjes gebeuren.

En daar gaan wij het Wereld-Kampioenschap houden..

4 oktober 2017 om 11:39

Nou.... ik weet niet wie 'wij' is.. maar Als je Nederland bedoelt, zal ee een wonder moeten gebeuren

4 oktober 2017 om 11:51

Hahaa goed gezien.

4 oktober 2017 om 11:59

Ja ik ben scherp vandaag

4 oktober 2017 om 11:41

Precies. Ik vind dat de KNVB moet laten weten niet deel te willen nemen aan dit toernooi. Homorechten en rechten van getinte mensen worden er gewoonweg niet gerespecteerd. Een duidelijk standpunt van de KNVB is nodig in deze kwestie!

4 oktober 2017 om 11:53

Fiodor, ik vond de aanstelling van Blind wel een duidelijk standpunt haha!

Ze lieten daarmee zien het wk in rusland niet serieus te nemen!

4 oktober 2017 om 12:06

4 oktober 2017 om 17:23

Heb je ooit gehoord van de black russians? Die kinderen zijn van afrikaanse immigranten in de soviet tijd perk? Homorechten werden ook jiet geaccepteerd in zuid afrika of marroko of vele landen eigenlijk. Rusland is een zwaar gelovig land dus dan kan je dat verwachten.

4 oktober 2017 om 11:55

Er zijn zat europese landen waar dit ook vaak genoeg voorkomt.

4 oktober 2017 om 12:07

Dat maakt het niet oke

4 oktober 2017 om 12:17

Je meent het. Maar betekent dat we dan ook geen toernooi meer mogen hebben in italie of frankrijk. Daar komt het ook genoeg voor. En net alsof in Nederland geen racisme meer is.

4 oktober 2017 om 12:30

Kom op,natuurlijk komt het ervoor maar stukken minder dan in Rusland. Die laten het heel erg blijken dat niet iedereen welkom is.

4 oktober 2017 om 12:40

Hoe weet jij dan dat het stukken minder voorkomt dan in Rusland? Racisme is gewoon een wereldwijde issue, dus ook in Nederland ja.

4 oktober 2017 om 13:14

Je moet wel een behoorlijke plaat voor je kop hebben om het niveau van racisme van Rusland met die van Nederland te vergelijken. Waarom denk je dat de Fifa onderzoek heeft laten doen naar racisme in Rusland, dit jaar nog? Zouden ze dat ook in Nederland doen denk je, of hebben ze zoiets in 2000 tijdens het EK gedaan? Lijkt me niet.... Ik zou zeggen, tik even twee woordjes in bij google; racisme Rusland, en je krijgt een waslijst aan incidenten die veeeel verder gaan dan die idioten bij ADO en Bazoer.

Hoe gaat het met de homo's daar trouwens, kunnen die inmiddels al over straat lopen daar? Waarom denk je dat zoveel Russische homo's asiel aanvragen in Nederland denk je?

4 oktober 2017 om 13:39

Tuurlijk is het een wereldprobleem, maar denk je oprecht dat het in Rusland niet groter is dan in de West-Europese landen? Hier in Nederland wordt het veroordeeld, in Rusland (en veel andere voormalig-oostbloklanden) nauwelijks, of lieg ik hier?

Je bent weer ouderwets je hoofd in het zand aan het steken als het op Rusland
en diens problemen aankomt.

4 oktober 2017 om 14:21

@koni078

Dat het een wereldwijde issue is, staat inderdaad vast. Echter hebben we het hier over de schaal waarop dat gebeurt en dan loopt Rusland toch wel straatlengtes voor op landen als Nederland. Dat ontkennen zou zeer naief zijn.

4 oktober 2017 om 15:41

In Rusland worden dit soort incidenten ook veroordeeld, maar dat betekent toch niet opeens dat het probleem daar veel groter is?

Volgens mij ligt dat daarin aan hoe de o zo vrije westerse media dat uitbeeldt, want gebeurt dit in West-Europa, dan wordt dat weggewuifd door te doen alsof het niet bestaat of afgeschoven op de reputaties van de supportersschare van de desbetreffende club, maar als een Russische club zich misdraagt, wordt het afgeschoven op Rusland...

Ik kijk wekelijks naar het Russische voetbal en ik volg ook de actualiteit daarvan, doen jullie dat ook? Want dan hadden jullie namelijk ook geweten dat het aantal racistische incidenten een flink stuk minder is geworden.

4 oktober 2017 om 16:10

Harecles,

Wat krijg je als je "racisme Nederland" via google zoekt? In Nederland houdt men ervan om naar landen als Rusland of Amerika te wijzen, maar we zijn absoluut geen haar beter...

4 oktober 2017 om 16:17

Nee, ik volg het nieuws niet wekelijks in Rusland. Ga er ook nooit in mijn leven naar toe en vind het compleet zonde dat daar een toernooi georganiseerd gaat worden met zo'n gevaarlijke Kgb'er aan de macht. En die actualiteit aldaar, heeft Poetin daar toevallig ook een hand in wat betreft berichtgeving?

Maar ik zie dat je compleet serieus bent en niet wilt erkennen dat racisme (en homohaat) daar een stuk groter is dan hier.

4 oktober 2017 om 16:30

Nee, daar heeft hij geen hand in. Er zijn genoeg mensen tegen hem, maar de meerderheid zien in hem een leider in plaats van een gevaarlijke Kgb'er. Zij kunnen het weten, aangezien ze er wonen.

Ik kan alweer aan je reactie zien dat je niets anders doet dan haat-berichten lezen van de westerse media over Rusland, want ook over de homohaat weet jij niets van af, aangezien jij toch nooit van je leven naar Rusland zal gaan...

4 oktober 2017 om 16:41

Apocalyps, dat heb ik even voor je gedaan. Waar kom ik op uit bij Nederland, op wat onderzoekjes op de werkvloer en suggestieve cijfertjes over racisme. Die van Rusland echter gaat over een Hulk die beweert dat bij iedere wedstrijd in Rusland racisme is, de Fifa die zich zorgen maakt en zelfs een bericht van Poetin die aangeeft dat het de spuigaten uitloopt. (over ronddwalende skinheads in st. Petersburg of Moskou).

Wil je dat ik even verder ga graven beste Apocalyps? Dan tover ik wat Russische cijfertjes tevoorschijn desgewenst. Je gaat overigens niet in op de andere vorm van discriminatie welke daar gigantisch heerst? Anti homo's en het geval Dolmatov? Ik raad je aan dit zelf ook eens onder ogen te zien, mits je het wilt zien natuurlijk, dit gaat echt over een ander niveau dan in Nederland (of zelfs Amerika welke je in je voorbeeld gebruikt, alhoewel dit land ook hard aan het afglijden is).

4 oktober 2017 om 17:07

Heerlijk hoe je verkleinwoordjes als "onderzoekjes" en "cijfertjes" gebruikt, maar het probleem blijft bestaan. Als ik op Google zoek naar "racisme Nederland", dan krijg ik geen onderzoeken en cijfers te zien, maar voorbeelden waaruit blijkt dat ook Nederland te kampen heeft met (geïnstitutionaliseerde) racisme (behalve voor de struisvogels / wegkijkers onder ons).

Maar break a leg. Graaf gerust verder en tover wat data tevoorschijn, maar pas op dat je niet je hoofd verder in het zand steekt als je denkt dat Nederland niet (of minder) racistisch is.

4 oktober 2017 om 17:11

"je gaat overigens niet in op de andere vorm van discriminatie welke daar gigantisch heerst? Anti homo's en het geval Dolmatov?"

Omdat ik het daarover ook niet hoefde te hebben, maar ik weet dat discriminatie jegens homo's in Rusland een groot probleem is ja. Net zoals homo's het in Nederland ook nog steeds erg zwaar hebben (en dat dit probleem zeker niet wordt veroorzaakt door de allochtonen / moslims, zoals bepaalde mediaplatforms dit beeld nogal eens proberen te schetsen, maar zoals jij al zei: "mits je het wilt zien natuurlijk".).

4 oktober 2017 om 17:28

Homo haat ziet overal in de wereld. Zelfs in europa. In west eruopa en VS is het iets minder. Maar je krijgt miscchien zelfs meer homo haat in arabische landen of noord afrikaanse landen en afrikaanse landen en zuid amerikaanse landen. Mag het in al deze landen niet meer gehouden worden?

4 oktober 2017 om 17:42

Kgb'er aan de macht? Ja blijf maar in je propoganda geloven. USA is goed iran, rusland, china zijn bad guys blablabla. Blijf maar een schaap voor altijd. Rusland was zeker netzo slecht als gadhaffi toch. Daarom werd hij afgezeg toch en kijk wat een mooi land libya is geworden..

4 oktober 2017 om 17:45

Oh maar ik weet wel dat racisme overal voorkomt, en nauwelijks tot niet uit te roeien is, ik vind het probleem in Rusland echt vele malen groter, daar begon mijn eerste bericht ook mee. Laten we het daar bij houden.

4 oktober 2017 om 17:55

Corleonevito oh nee hoor. Trump is een net zo grote idioot. En Wilders en figuren als Sylvana Simons ook. Ik heb een afkeer aan alle wannabe dictators. Mag dat? Of ben ik dan een schaap?

4 oktober 2017 om 18:34

Wannabr dictators. Kan jij mij uitleggen wanneer je een dictator bent. Putin lijd rusland autoritaire omdat rusland een sterke leider nodig heeft. Liberaler dan putin krijg je niet in rusland. Putin kan je niet eens vergelijken mrt dat soort figuren. Jij weet duidelijk wie putin is of ook maar iets weet over rusland en hun cultuur. Zou je meteen weten dat putin een geweldige leider is van rusland.

4 oktober 2017 om 18:35

Ja maar moet dat meteen betekenen dat het niet meer daar gehouden moet worden?

4 oktober 2017 om 18:38

Kan je mij de link uitleggen met de gasten die je noemt en putin?

20 oktober 2017 om 23:45

Dat is algemeen bekend, helemaal eens met je stukjes. Tuurlijk is hier ook racisme, maar als je het vergelijkt met Rusland 'valt het hier wel mee'.

21 oktober 2017 om 13:10

Mijn vriendin en haar familie zijn Russisch (ouders zijn hier gebleven na hun studies in Amsterdam). Hoewel ze het niet met al zijn standpunten eens zijn, dat is natuurlijk ook onmogelijk, zijn ook zij vrij positief over Poetin. Ik zeg daarmee niet dat hij heilig is, maar een sterke leider die opkomt voor de belangen van het volk is het wel. Ik heb altijd wel het idee dat de westerse media een negatiever beeld van de man proberen te schetsen. Dat gezegd hebbende is racisme daar wel een groter probleem dan hier. Maar hier in Europa gaan ook genoeg dingen mis. In Italie zijn ze ook niet vies van wat racistische spreekkoren. En zelfs hier kan ik voorbeelden aanhalen (supporters van De Dijk tegen een donkere speler van Fortuna, ADO supporters tegen Bazoer, Den Bosch supporters tegen Altidore). Of kijk even naar hoe demonstranten in Spanje worden aangepakt.

4 oktober 2017 om 12:01

In Nederland, België en verschillende andere komt racisme nog steeds (te) vaak voor, dus niet nu alleen de vinger naar Rusland wijzen. Dit is heel erg, maar datzelfde geldt voor alle andere gevallen.

4 oktober 2017 om 12:13

Het is altijd makkelijk naar andere wijzen. Racisme komt gewoon overal voor. Ook al ben je een donkere jongen, homo of jood, overal kom je dit gedrag tegen. Ook hier in Nederland.

4 oktober 2017 om 12:16

Stukken minder als in landen als Rusland.

4 oktober 2017 om 12:29

Verschil is dat het in landen als NL direct veroordeeld wordt. In dat soort landen wordt het een soort van geaccepteerd.. triest.

4 oktober 2017 om 15:05

wat een onzin dat het direct veroordeeld word.elk jaar komt de hele poppenkast met sinterklaas weer kijken en dan zie je weer hoe racistisch nederland echt is.ongelovelijk dat mensen het nog ontkennen.elk land heeft racistische mensen maar dat vinger wijzen slaat nergens op als we er zelf net zo hard aan meedoen in nederland.

4 oktober 2017 om 16:05

Mr_united,

Haha Nederland doet anders ook vrij weinig als het erop aankomt.
Wij zijn absoluut geen haar beter dan onze Russische vrienden.

4 oktober 2017 om 16:34

Ryan030
Maar is Sinterklaas en zijn Pieten echt racistisch bedoeld(!) of vat jij het racistisch op? Kan Sinterklaas niet opgevat worden als een onschuldig kinderfeest met als hoofddoel het blij maken van kinderen in Nederland?

4 oktober 2017 om 17:21

Ben jij in rusland geweest ajaxCunian? Volgens mij heeft promes nooit problemen gehad. Er zijn veel neo nazis in rusland maar grootste gedeelte zijn putin supporters dus dan kom je racisme minder vaak tegen. Hij is niet bepaald geliefd bij de extreme nationalisten in rusland.

4 oktober 2017 om 17:21

Het word geaccepteerd kan je mij je bron vermelden?

4 oktober 2017 om 17:37

Oeps ik bedoel grootste gedeelte zijn putin haters*

4 oktober 2017 om 17:23

En dat te bedenken dat spartak hun beste speler ook een donkere speler is (Promes)

4 oktober 2017 om 17:37

Klopt die word elke wedstrijd toegezongen

4 oktober 2017 om 19:07

Ja daarom dus het kan wel.

Jammer zo onnodig. Een 18-jarige jochie die racistisch wordt beledigt door dezelfde supporters die Quincy Promes wel toejuichen, ondanks zijn huidskleur. Jammer

Jammer dat de supportes van Spartak zo laag zijn. Ze vergeten dat er ook Promes daar speelt en wel juichen als hij scoort. Beetje vreemd. Benieuwd hoe het dan gaat op het WK.

Vuile racisten, het hele Oostblok. Hard aanpakken, dit kan en mag niet.

21 oktober 2017 om 13:13

Racisme is overal een probleem hoor. Ook in de westerse wereld. Ik hoop dat je daar ook weet van hebt.

Echt schandalig zeg dit soort acties en moet keihard tegen op getreden worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

Nederland
0 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
Marcel Brands staat op het punt om Malcolm naar Everton te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren