Oguzhan Özyakup: ‘Robin van Persie en ik praten nog steeds niet met elkaar’

Dinsdag, 3 oktober 2017 om

Tussen 2008 en 2012 waren Robin van Persie en Oguzhan Özyakup ploeggenoten bij Arsenal, maar vorig seizoen kwam er een einde aan de vriendschap tussen de twee. De aanvaller en middenvelder clashten in de kwartfinale van de Turkse beker tussen Fenerbahçe en Besiktas en sindsdien spraken beiden elkaar niet meer, zo erkent Özyakup.

Het tweetal had het de hele wedstrijd aan de stok met elkaar en dat was net name te zien nadat Van Persie de 1-0 scoorde en op zijn knieën voorbij Özyakup gleed en de middenvelder zodoende provoceerde. Na afloop van de wedstrijd vertelde de Turks international dat de vriendschap voorbij was. “Ik was erg goede vrienden met een bepaalde speler op het veld. Dat is vandaag veranderd. Soms zie je het echte gezicht van een voetballer op het veld.”

De relatie tussen beide spelers is maanden later niet hersteld. “We praten nog steeds niet met elkaar. Meestal maken spelers na afloop van de wedstrijd het goed met elkaar, maar dit was anders”, vertelt de in Zaandam geboren middenvelder tegen Socrates magazine. “Misschien dat we het ooit weer goed zullen maken, maar het zal niet hetzelfde zijn al voorheen. Ik wil hier niet echt over praten. Ik denk niet dat ik het verkeerd had, om Robin zo veel respect te tonen als ik gedaan heb.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door sankento)

Niet zeuren. Je vroeg er tijdens de wedstrijd zelf om door hem uit te dagen en dan achteraf huilen. Robin gaat niet zomaar langs je glijden en provoceren. Hij heeft toen gewoon een reactie gegeven op je opmerking dat hij beter bij de veteranen kan voetballen door te scoren.

Natuurlijk, Van Persie is geen lieverdje en heeft zijn vervelende maniertjes, maar volgens mij was het toch echt Ozyakup die hier begon. Nadat Tosic rood kreeg, vroeg Ozyakup bij de scheids om een kaart voor Van Persie. Uiteindelijk scoort Van Persie en juicht hij zo, prima "teruggepakt".

Logisch, die zullen nooit meer vriendjes worden. Ik kan me nog herinneren dat Ozyakup bij Van Persie thuis langs kwam (in de Arsenal tijden). Hij maakte dan een opmerking over Van Persie's vrouw, dat hij haar wel los zou willen gooien. Dat kon Van Persie toen der tijd wel accepteren. Een onschuldige grap. Dat zie ik nu niet meer gebeuren.

3 oktober 2017 om 14:54

Ik begrijp niet dat spelers dat bij elkaar flikken. Terry en Bridge. Vd Vaart en Boeleroes. de Bruyne en Coutinho. Giggs en zijn broer. En nu van Persie en Ozyakup. Lijkt wel jouw vrouw, mijn vrouw.

3 oktober 2017 om 16:22

Waar was dat te zien? Wil die beelden wel zien.

"Soms zie je het echte gezicht van een voetballer op het veld". Juist niet lijkt me. In het veld schoppen en provoceren. Naast het veld vrienden. Qua persoon moet je toch meer waarde hechten aan hoe iemand buiten het veld is, zou ik zeggenn

RVP heeft geen eer en zelfrepect. de manier hoe hij op de grond viel van een kleine tikje was gewoon weg verwijfd. Hij hoorde een rood te krijgen daar (in mijn mening.)

3 oktober 2017 om 14:20

Die Tosic - en geen enkele voetballer - moet geen kopstoot(beweging) maken. Wat ben je dan voor achterlijk persoon? Houd je agressie lekker binnen joh en ga voetballen. Tosic had dus sowieso rood moeten krijgen, met of zonder het theatrale gedrag van Van Persie.

Is die Ozyakup nog steeds aan het janken. Ik denk ook niet dat van Persie er wakker van ligt om wat jij zegt. Zelf wel provoceren maar als je de bal teruggekaatst word ga je janken. Dit is een mannenvoetbal knaap!! Incaseer je slag en ga verder. Pff het leven word al moeilijk genoeg gemaakt.

Lol, hier ligt Van Persie echt wakker van hoor nachts!

Laatst vroegen commentatoren zich af wat de laatste wedstrijd was waarin "ozzie" bepalend was.. Het bleek de wedstrijd tegen Oranje te zijn.. En daarvoor was er ook niet veel... Tel uit je winst..

4 oktober 2017 om 08:48

Tegen Kroatië en Porto was hij niet bepalend?

Ze zijn nooit ploeggenoten geweest bij Arsenal..v Persie was een gearriveerde vedette ..ozzie zat bij de jeugd..mocht zoals gebruikelijk is de schoenen poetsen van v persie ed rest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Actuele wedstrijden

1658 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren