Galatasaray kruipt dankzij dubbelslag Braziliaan door oog van de naald

Galatasaray is ook na dit weekeinde de lijstaanvoerder van de Süper Lig. Cim Bom boekte zaterdagavond een 3-2 overwinning op Karabükspor en heeft vijf punten meer dan runner-up Kayserispor en zes punten meer dan Besiktas. Galatasaray heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren in de eigen competitie.

Het team van Igor Tudor kende een uitstekend begin van de wedstrijd in het eigen Türk Telekom Stadion, want binnen 22 minuten stond het 2-0. Sofiane Feghouli tikte de bal binnen nadat doelman Oleksandr Rybka een voorzet van Josué had weggeslagen en Maicon kopte even later bij een hoekschop de 2-0 tegen de touwen. Galatasaray zat op rozen, maar toch maakte Karabükspor het nog voor rust weer spannend.

Mustapha Yatabaré profiteerde van balverlies van Younès Belhanda op het middenveld en schoot diagonaal en droog binnen: 2-1. In de tweede helft waren de meeste kansen voor Galatasaray; Garry Rodrigues raakte bijvoorbeeld het aluminium. Door een late treffer van Evgen Seleznev, na 84 minuten, leek het 2-2 te blijven, maar in de blessuretijd sloeg Galatasaray in de persoon van opnieuw Maicon toe voor de 3-2.

Een terechte zege voor Galatasaray?

1
2

Veel gemist zeg, aykut kocaman zei gisteren: we kunnen niet ook van de scheidsrechter winnen. Nou aykut heb je meegekeken hoe dat moet?? Feghouli is gewoon de ster van de hele competitie. Dat gaat hij ieder week weer laten zien, geloof nog steeds niet dat hij bij ona speelt😬 gefeliciteerd renktaslar

30 september 2017 om 23:14

De ster van de hele competitie is Talisca en dat zeg ik als FB-supporter. Jullie hebben alleen maar tegen de kleintjes gespeeld en dan kom je nu al zo vroeg oordelen? Grappig. FB heeft al tegen Basak/bjk/trabzon enz gespeeld en BJK heeft ook een paar moeilijke tegenstanders gehad, maar jullie hadden al moeite tegen een Antalya en vandaag twee goals tegen van Karabuk.
Totaal geen haat tegen jullie voordat je mij gaat aanvallen, maar dit Gala gaat problemen krijgen tegen de betere tegenstanders. Dat staat vast.

30 september 2017 om 23:24

Makkelijke? Bursaspor uit, Kayseri die nu gewoon 2e staat, Antalya uit. 3 moeilijke wedstrijden in 7 weken lijkt mij toch genoeg? Ik ken clubs die het slechter doen

1 oktober 2017 om 01:16

Talisca beter dan feghouli??? Hahaha heb jij de balbehandeling van feghouli wel eens gezien? En Zijn dribbels? Heb jij hem uberhaubt zien spelen voor valencia? Wat voor impact heeft talisca in een wedstrijd buiten dat hij af en toe scoort?? Laat hij cenk beter spelen? Laat hij cenk meer scoren? Hoeveel assist heeft hoj vorige seizoen gegeven? dat als nummer 10 van bjk? Buiten dat hij een neusje voor de goal heefr voegt hij voetballend echt niet zoveel toe als feghouli. Feghouli heeft veel meer kwaliteiten. en Zo te zien ben je supporter van fb? al die wedstrijden hebben jullie thuis gespeeld, dus dat word nog bikkelen voor jullie 😬 zie jij jou fener of welke andere team winnen bij gs uit? Vandaag heeft iedereen gewerkt in dienst van gomis, die gewoon zijn dag niet had, anders was de wedstrijd in de eerste helft al beslist. En owja antalya uit? Had je die veld gezien?

Wedstrijd die we 5-0 hoorde te winnen werd 2-2... Gala speelde gewoon slordig in de passing vandaag en alle kansen die werden gemist... Maicon je bent een eindbaas! Mijn hart.... pffff!!!

Galatasaray heeft vandaag erg goed gespeeld.
Ze maakten aan het einde nog even spannend, maar ondanks alles was dit toch een goede wedstrijd. Veel pressie, passen en vooral vechtlust. Chapeau!

Ik ga zometeen inchecken bij het Ikazia Ziekenhuis in R'dam Zuid, want dit is al de 2e keer op rij dat we in de 80ste minuten de winnende maken. We spelen zo goed, maar we hebben het hier onszelf zo ongelofelijk moeilijk gemaakt. Alle ballen waren op Gomis, maar als spelers ietsjes meer arrogant waren gingen we hier weg met een 5-0 overwinning. Penalty van Karabuk was geheel onterecht, dus dit voelt ook een beetje als rechtvaardigheid. Maicon, wat een held ben je toch. Dit team wordt kampioen.

Wow dit was echt een zware wedstrijd voor Galatasaray mede door het niet scoren van de 3de doelpunt en de tegenstander te onderschatten met een 2-0 voorsprong. Feghouli heeft duidelijk nog wedstrijdritme nodig maar hij speelde wel goed vandaag. Rodriguez heeft een zware afwerkings cursus volgen want hij geeft de bal teveel aan medespelers in een scoringspositie waarbij Belhanda te egoïstisch de bal veelste lang bij zich houdt. Gomis heeft ondanks dat hij niet gescoord heeft echt super hard gewerkt en hij je zag hem heel erg balen omdat hij gewoon niet goed werd bediend. Fernando en N'diaye gewoon toppers. Maicon is echt een bikkelharde verdediger die gewoon altijd blijft doorgaan, hij heeft gecompenseerd voor de afwezigheid van Tolga qua goals. Over de penalty vond ik dat de scheids hem kon geven of niet maar Karabuk verdiende in de eerste helft ook een penalty en Galatasaray daarna ook. Maar dat hij de 84ste minuut toch besluit om een penalty te geven en dan daarna de doelpunt van Maicon was echt genieten. Hopen dat Besiktas morgen weer punten verspeeld!

Verdiende overwinning voor Galatasaray. De scheids speelt weer een onnodige rol. Karabuk had een strafschop moeten krijgen en misschien zelfs twee, maar de strafschop die ze kregen was onterecht. Gisteren gaf de scheids een onterechte rode kaart aan Fener, terwijl Janssen er in de eerste helft wel af had gemoeten. Je fluit niet als er wel iets aan de hand is, maar je fluit als er niks aan de hand is. En achteraf praat iedereen over de arbiters, zo gaat het al jaren. GS doet het tot nu toe heel goed. Na de interlandbreak hebben ze direct 3 zware wedstrijden, kijken hoe dat ze af gaat.

Verklaar me voor gek. Galatasaray verdiende om hier punten te verspelen. Wat een schande. Schandalig! Deze wedstrijd moest 6-0 eindigen. Je moet erover heen walsen. Schande.

Deze wedstrijd moest Gwn 5-0 eindigen, we hebben het onszelf weeral moeilijk gemaakt. Serdar weeral een goede performance die hij verpest met 1 grote fout,hij moet soms beter nadenken want aks de tegenstander met 2 man komt counteren gaat hij altijd direct naar diegene in balbezit terwijl hij eig de passinglijn tussen speler 1 en 2 moet snijden. Veel Turkse verdedigers gaan als een kip zonder kop recht naar de man terwijl er iemand achter hun rug vrij staat, je moet de man in balbezit pressen terwijl je de ruimte naar de vrije man afsnijd. Verder Feghouli en Fernando beide motm, Mariano ook bijna foutloos gespeeld en Nduaye die weeral veel looparbeid verricht.

Het moet echt beter bij Galatasaray. Ze hebben de kwaliteit, maar missen een echter afmaker. Sinds het vertrek van Burak Yilmaz is er niet echt meer iemand geweest die de spitspositie goed kan opvullen.

30 september 2017 om 21:04

Heb je ooit gehoord van ene Bafetimbi Gomis?

30 september 2017 om 21:05

7 wedstrijden 7 goals van Gomis, hoe missen we een afmaker?

30 september 2017 om 22:29

Je kan niet alleen bouwen op Gomis. Hij is ook wel eens afwezig door interlands/schorsing/blessure en dan? Er is geen waardige back-up. In de tijd van Yilmaz was dat al zo. De enige optie was Umut Bulut en die was zeker niet GS waardig.

30 september 2017 om 22:54

Colablikje, je tweede reactie is zeer volwassen. Alleen de benaming van de situatie in je eerste reactie klopt niet. Dat moet zijn; back-up!!!! Galatasaray heeft een uitermate statische bank. Geen mogelijkheden tot forceren. Als ik Selcuk, Eren, Sinan en Yasin op de bank zie..... Dan hoop ik toch echt op een 3-0 tijdens rust, want dan minimaliseer je het belang van je bank in de tweede helft. Dus snel beslissen en daarna uitspelen of nog beter; erover heen walsen..... Maar als je naar Besiktas kijkt.. Cenk eruit en Negredo erin. Of Babel in de spits. Daar behoud je de power in je aanval. Galatasaray heeft een sterke back-up nodig die genoegen neemt als tweede viool. Eigenlijk een Barca verhaal. 3-0 voor staan tijdens rust en dan kan je wisselspeler zonder druk het veld opkomen.

30 september 2017 om 21:55

Cynisme aan of onder een steen geleefd? GS heeft misschien wel de beste afmaker van de super lig.

30 september 2017 om 23:16

Niet te vroeg oordelen, Cenk doet niks onder hem. Is zelfs beter in meevoetballen dan Gomis. Ook een Adebayor/love kan evenveel rendement halen als Gomis.