Ajax verdedigt koppositie met succes; Lammers schittert voor PSV

Maandag, 25 september 2017 om

De beloften van Ajax hebben de koppositie in de Jupiler League weten te behouden. Het team van Michael Reiziger speelde maandagavond op De Toekomst met 1-1 gelijk tegen Telstar en heeft één punt meer dan runner-up Fortuna Sittard. Jong PSV speelde tegelijkertijd met 3-3 gelijk tegen het gedegradeerde NEC.

Jong Ajax - Telstar 1-1
Ajax begon verdienstelijk tegen Telstar en kreeg kansen via Mees de Wit en Dennis Johnsen, maar het was Telstar dat de score opende. Toine van Huizen kopte na een klein half uur raak uit een hoekschop van Mohammed Osman. Telstar was voor rust ook nog dicht bij de 0-2, maar doelman Benjamin van Leer hield Shaquill Sno van scoren af. In de tweede helft wist Ajax opnieuw niet te imponeren, maar kreeg men wel kansen via Matteo Cassierra en Noussair Mazraoui. Telstar leek de minimale voorsprong uiteindelijk over de streep te kunnen trekken, maar invaller Teun Bijleveld maakte er na 83 minuten 1-1 van. De middenvelder scoorde uit een rebound nadat Johnsen de lat had geraakt.

Daley Sinkgraven is terug hoor, mensen!🙈

Geplaatst door voetbalzone op maandag 25 september 2017

Jong PSV - NEC 3-3
In een vrijwel leeg Philips Stadion kende PSV een droomstart, want binnen 2 minuten stond het 1-0. Albert Gudmundsson mocht na een overtreding van Calvin Verdonk aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout. NEC draaide de score echter nog voor rust om: Guus Joppen kopte de gelijkmaker binnen en Ted van de Pavert maakte er op slag van rust 1-2 van. De voorsprong was verdiend en Wojciech Golla vergrootte na de pauze de marge voor NEC, nadat Eloy Room al een strafschop van Sven Braken had gekeerd. NEC leek de zege door de 1-3 van Golla wel binnen te hebben, maar Sam Lammers maakte er met een dubbelslag 3-3 van. Kenneth Paal pakte in de slotfase nog een tweede gele kaart.


Poll

Denk jij dat Jong Ajax eerste wordt?


Gerelateerd

62 reacties (laatste reactie door janta)

Lammers moet echt veel meer speelminuten krijgen in PSV 1. Die man is absurd goed.

25 september 2017 om 22:14

Dat werd tegen 10 man van Feyenoord inderdaad pijnlijk duidelijk.

25 september 2017 om 23:38

Hoe kan je zo’n jongen afrekenen in zo’n lastige wedstrijd waar heel PSV dramatisch was de tweede helft? Op het einde dolde hij trouwens half Feyenoord met een gruwelijke actie, maar dat terzijde.

25 september 2017 om 23:55

Lammers is leuk om in te brengen als je 1-4 bij utrecht voor staat

25 september 2017 om 22:14

Deze.mening heb ik al zeker 12 maanden na hem tegen NAC gezien te hebben. Toch krijgt hij helaas maar erg weinig kansen.

25 september 2017 om 22:31

Geen enkele minuut in het 1e was overtuigend van deze jongen. Ik zie het niet in hem zitten. Maar ja, ik had precies hetzelfde gevoel bij Huntelaar toen die nog bij PSV speelde. Die heeft ook een aardige carriere inmiddels.

25 september 2017 om 22:56

Dan beoordeel je hem echt op de laatste 2 wedstrijden. Vorig seizoen kreeg hij 2x wat langer minuten en hij scoorde ook meteen 2x.

25 september 2017 om 23:19

Nou ik neem de wedstrijd tegen sdc mee (was echt heel matig) en de voorbereiding. En die lange doelpuntendroogte in de 2e seizoenshelft van Jupiler league ook. En tja, meteen 2x scoren... Die tegen Groningen hadden jij en ik ook nog wel gemaakt haha. Maar ja, ik hoop dat ik er weer eens flink naast zit.

26 september 2017 om 14:37

T star - Moet je er wel staan en hij maakt ze wel.

26 september 2017 om 00:18

Zal na de vier goals van Locadia voorlopig niet gebeuren.

26 september 2017 om 00:44

Was je bij dd wedstrijd? Sammers was grotendeels onzichtbaar , maar de 2-3 na een gruwelijke keepersfout. En bij de 3-3 stond hij helemaal vrij. Zo goed als jij denkt dat hij is , is hij verre van.

Dit jong Ajax kan net zo goed in de Eredivie spelen. Waar Ajax 1 de punten laat liggen. Speelt jong Ajax betere voetbal in positie. Jammer van de gelijke spel.

25 september 2017 om 22:01

Dit is geen jong Ajax meer... Schandalig dat er voor 25 miljoen op het veld staat.

25 september 2017 om 22:21

Dus er moet een limiet komen die zegt dat er maar voor een bepaald bedrag op het veld mag staan? Als Ajax het geld heeft om twee dure teams te onderhouden, mogen zij dat toch doen?

Moet de Onder 19 dan ook maar stoppen? Daar staat misschien voor 10 miljoen op het veld, mag dat ook niet?

25 september 2017 om 22:36

Zijn ze dan zo oud?

26 september 2017 om 00:20

Ajax kan geen oudere, goede spelers aantrekken, die komen niet naar de eredivisie. Dus koopt Ajax spelers erg jong om ze dan vervolgens verder opleiden voor het eerste elftal. Daarom staat er voor veel kapitaal op het veld bij jong Ajax.

25 september 2017 om 22:02

Tja, er stond ook een kapitaal in het veld met Orejula, Wober, Sinkgraven, Cassiera en Johnson. Met het geld voor die spelers kun je de club Telstar kopen.

25 september 2017 om 22:07

Ik denk dat er bij kozakken boys meer geld zit dan bij telstar.

25 september 2017 om 22:09

Ja, zo is het nou eenmaal. Maar PSG wint dan ook van elke club in de Eredivisie.

25 september 2017 om 22:10

Johnson moet je niet in dat rijtje zetten. Dat is geen 1e elftal speler. En die kostte nog geen 3 miljoen. Nou wat een bedrag zeg...

25 september 2017 om 22:23

Voor Ajax is dit weinig, maar er is volgens mij geen enkele Jupiler league club die dat bedrag kan betalen. Sterker nog, voor 75% van de Eredivisie is dat een hoog bedrag

25 september 2017 om 22:55

Nog geen 3 miljoen, hoor je wat je zegt. Van de normale teams in de JL heeft NEC de hoogste spelersbegroting met ca. 2.5 miljoen. Dat is voor de hele selectie, niet voor 1 speler.

25 september 2017 om 23:50

Ja so what man? als NEC weer in de eredivisie speelt is bijvoorbeeld Neres ook duurder dan de hele begroting van Nec. Ga je dan ook lopen huilen? want dat is exact hetzelfde als waar 'jullie' nu over zeuren.

26 september 2017 om 00:15

Ik heb er geen problemen mee als Jong Ajax met spelers speelt die miljoenen kosten, zo lang ze maar met een vaste selectie werken zodat iedere tegenstander min of meer hetzelfde nadeel heeft van spelen tegen jongens die meer waard zijn dan je hele selectie. En niet de ene week met een selectie die meer dan 20 miljoen waard is en de volgende week met een veredeld jeugdelftal, want dan creã«er je competitievervalsing.

Met de huidige manier van wisselende opstellingen zou ik het eerlijker vinden als voor de eindstand bepalend voor promotie de resultaten tegen de beloftenteams niet mee zouden tellen. Alleen dan krijg je ook weer een rare competitie omdat niemand de wedstrijden tegen de beloftenteams dan nog serieus neemt. De hele opzet is gewoon een gedrocht op dit moment. Laat ze eens naar Spanje kijken, waar Barcelona B met een vaste selectie in de 2e divisie speelt waarbij niemand van de 1e selectie bij Barcelona B mee mag doen.

26 september 2017 om 00:26

Vaste eerste elftal spelers spelen alleen in jong Ajax als ze terugkomen van een blessure. Ze missen dan wedstrijd ritme dus zijn ze niet zo goed als ze normaliter zijn.

De keuzes zijn gemaakt onder druk van Fox sports, ze wilde alleen de rechten kopen indien de jong elftallen van de grote club mee zouden doen. Daarnaast waren er diverse failissementen van JL teams dus was er een gebrek aan team om een volwaardige competitie te spelen.

Ajax zal nimmer met een tweede elftal in de JL spelen als het een vast team moet zijn, uiteindelijk telt alleen het eerste efltal en de reserves en de spelers die terugkomen van een blessure moeten ook spelen.

Eerlijk gezegd wordt ik ook een beetje moe van deze hele discussie, de grote meerderheid van de clubs was voor de nieuwe opzet van de JL. Nu het geld via de TV deal binenstroomt, begint men steeds meer te klagen. Maar toen er geen geld was en de clubs in de problemen kwamen, toen waren de jong teams van harte welkom.

26 september 2017 om 00:30

nou dat is natuurlijk toch niet helemaal hetzelfde. Een"Jong" team kun je natuurlijk niet vergelijken met een normale jl club. Die ploegen moeten het met hun vaste selectie doen. De jong teams kunnen worden aangevuld met spelers van een hoger niveau van een team die bij de beste teams hoort van een divisie hoger. Laten we eerlijk zijn: bv sinkgraven, neres, johnson, wober, cassairais, die rechtsback en van leer zijn natuurlijk geen aankopen van jong Ajax, maar van ajax1. Echter omdat dezelfde club betreft heeft jong Ajax natuurlijk een enorm voordeel tegenover de standaard jl clubs dat ze hier gebruik van kunnen maken. Jou opmerking over NEC in de eredivisie tegen Ajax gaat natuurlijk mank. Je weet dat je dan tegen ajax1 moet en die krijgt er dan niet opeens extra spelers erbij van een hoger niveau. Maar goed, de onvrede moet niet tegen bijv Ajax of de KNVB uitgesproken worden, maar tegen de jl teams die er mee in hebben gestemd (voor meer poen).

26 september 2017 om 05:40

Dat is de complete begroting van Telstar!

Hoe lang mag onze vriend Bogers blijven zitten? Met Delle hadden we 100% gewonnen. Dijkstra eruit voor een aanvallende middenvelder en Achahbar mag ook wel eens gebracht worden. Is het scorende vermogen het probleem of onze verdediging? Klopt helemaal niks van deze 'tactiek'.

25 september 2017 om 22:08

In het kampioensjaar werd er hier verloren dus dan heeft bogers het niet slecht gedaan?

25 september 2017 om 22:15

In het kampioensjaar hadden we na 6 wedstrijden 15 punten, Bogers krijgt het klaar om, met een relatief gemakkelijk programma, na 6 wedstrijden 9 schamele puntjes te hebben. Alleen al als hij niet zo'n lafaard zou zijn zouden dat er al 13 zijn en met een goede trainer zoals Brood hadden we er nu 16 gehad. Want zonder dollen, het programma wat NEC tot nu toe heeft gehad is echt een makkelijk programma. Maar Bogers verkloot het weer eens met zijn stomme keuzes. Lekker wieberen voordat de schade nog groter wordt.

Leukste wedstrijd die ik heb gezien deze speelronde, Jong Ajax - Telstar had alles. Gigantische kansen die gemist werden, 2 goed keepende keepers, hoogstandjes (Panna van Sinkgraven, die prachtige draai van die Luxemburger, hakje van Mazraoui en laatste minuten die omhaal en Scorpion Kick) en veel mooie duels (Zeefuik tegen die spits was echt leuk om te zien) maar ook een hele hoop dat mis ging. Johnsen vaak ongelukkig, Orejuela ook op momenten. Klein wonder dat het 1-1 is gebleven maar allebei de ploegen hadden zowel kunnen winnen als verliezen. Cassierra speelde ook sterk, zakt goed uit en voetballend echt gigantische stappen gezet. Heb genoten, Ajax o19 in de Domestic Path is volgende pot. Volgende speelronde kan niet snel genoeg beginnen.

25 september 2017 om 23:06

Hoe kan je Cassierra er negatief uitpikken? Die jongen speel beter en beter, ja hij had kunnen scoren vandaag maar was voetballend zeer sterk met zijn aannames, balvastheid en passing. Verder grotendeels wel met je eens.

De hele jeugd van PSV hebben een heerlijke selectie dit jaar, hoop dat ze kampioen worden.

Bogers out, straalt niks uit, wilde al geen hoofdtrainer worden, geen resultaat en dramatisch voetbal. Bogers out!

25 september 2017 om 22:06

Jong psv is altijd lastig.

25 september 2017 om 22:31

Daar gaat het niet om. Het voetbal is gewoon laf en dramatisch en niet alleen deze wedstrijd. Als je wilt promoveren zul je moeten aanvallen en zeker met deze selectie.

Wat een wissels weer van Bogers. Eerst weigert hij in te grijpen terwijl de 3-3 er aan dreigt te komen. Dan wordt het 3-3 en moet je vol gaan aanvallen en dan haalt hij 2 aanvallers eraf die ook nog ongeveer de meest gevaarlijke spelers op het veld waren.

Wordt een kansloze zaak dit met Bogers aan het roer, maar de vraag is of Oversier zo vroeg in het seizoen al durft in te grijpen terwijl hij zelf de beslissing heeft genomen om Bogers hoofdtrainer te maken.

25 september 2017 om 22:19

' maar de vraag is of Oversier zo vroeg in het seizoen al durft in te grijpen terwijl hij zelf de beslissing heeft genomen om Bogers hoofdtrainer te maken.'

Nee natuurlijk niet, daar is onze kale badmeester veel te eigenwijs voor. Had ie gewoon een fatsoenlijke trainer aangesteld had je nu bovenin meegedraaid. Maar hij moest zo nodig zijn RKC-mentaliteit tentoonspreiden en Bogers doorschuiven. Grote fout die Oversier daarmee maakte is dat het hier geen RKC is en dat de boel in de fik staat als je uit de laatste 3 wedstrijden 2 punten haalt. En iedereen in Nijmegen weet hoe het werkt als Oversier nog twee weken koppig blijft, dan gaan bepaalde supporters hem een handje helpen met zijn beslissing. Blijft ie 2 maanden koppig dan heeft ie in de zomer alle tijd om met een Kabouter Plop-muts op door de Efteling te huppelen.

Knotsgekke einde. De 2-1 kon net zo goed vallen als de 1-2. Telstar buitenspel gegeven, wat absoluut niet het geval was en Jong had diverse mogelijkheden om de 2e te maken.

Wober kan niet zoveel met die ruimte achter zich. Bal inspelen ging redelijk, maar verdedigen is hij wat aan de trage kant tegenover rappe jongens.
Sinkgraven speelde redelijk mee ruim een helft. Die moet maar heel gauw terugkomen naar het 1e.

Rodriques was een plaag voor de Ajax defensie en De Boer keepte de avond van zijn leven.

25 september 2017 om 22:23

Geluk of niet, je moet zulke ballen wel pakken. Tegen Helmond Sport was er ook niets aan de hand toen Eiting schoot, maar de keeper liet de bal wel erin vallen. Als elke bal die een keeper pakt geluk is omdat het te dichtbij was, zijn er maar weinig goede keepers. Daarbij waren sommige ballen heel lastig, zoals die omhaal van Flemming, met een lastige stuit erin. Hij keepte gewoon erg goed, of het de pot van zijn leven is weet ik niet, want ik ken hem voor de rest niet.

25 september 2017 om 22:42

Kan me vooral een kans van Cassierra herinneren, al vrij vroeg in de eerste helft. Hij schoot vanaf volgens mij de rand van de 16, compleet vrij, de bal heel dicht bij de keeper. Daar had hij de keeper kansloos moeten laten, die bal moest er gewoon in. Dat mist hij nog, die meedogenloosheid, die precisie. Voor de rest kan ik zo gauw niets herinneren waarin de afronding slecht was met het oog op 'te dicht op de keeper' wel een paar slechte schoten, zoals toen Flemming hem tegen zijn eigen voet schoot.

Lekker potje voetbal gekeken. Beide hadden kans om te winnen met name Ajax aan het eind van de wedstrijd. keizer mag Mateo Casseira wel bij het eerste elftal halen. Speelt dit seizoen heel sterk. Erg balvast geworden.

Er staat in de tekst dat Ajax goed begon met kansen voor Johnsen en Mees de wit. Alleen Mees de Wit begon helemaal niet in de basis dus dat vind ik best knap

Ajax verdedigd koppositie met succes. 1-1 spelen tegen Telstar, met een elftal dat bij elkaar zo'n 26 miljoen heeft gekost. Dan had de titel wel wat anders mogen zijn. Dan is 1-1 gewoon beschamend.

26 september 2017 om 00:29

Welnee, jonge spelers zijn wisselvallig en fysiek nog niet zo sterk. Telstar heeft oudere spelers die fysiek al volgroeid zijn en ook constanter dan de jonkies van Ajax.

Grote talenten zijn nu eenmaal erg duur maar je betaald voor de potentie, niet voor hoe goed ze nu al zijn.

26 september 2017 om 10:34

Als je zoveel kansen mist want de krachtverhouding tussen Ajax en Telstar was enorm dan kan je er op wachten dat je een gelukstreffer tegen krijgt. De keeper en het falen van de voorhoede hielden Telstar op de been.

Zo knap wat Telstar vaak laat zien. Qua achterban en budget zo bescheiden en dan toch lekker ballen en in de middenmoot mee doen. Respect.
Doen ook nooit gekke dingen qua geld, externe investeerders en zo.

Weet iemand toevallig of de rode kaart voor Paal ook gevolgen heeft voor wedstrijden bij PSV 1? Heb zelf al proberen te vinden ergens, maar niets gevonden.

25 september 2017 om 23:46

Volgens mij mag hij daar dan ook niet voor spelen. Maar ik kan t ook mis hebben.

25 september 2017 om 23:46

Volgens mij alleen bij direct rood, niet bij 2x geel.

26 september 2017 om 01:44

Ja natuurlijk, je wordt uitgesloten voor alle wedstrijden van club. Schorsing duurt dan tot jong psv x aantal wedstrijden heeft gespeeld.

Mooie jeugdwedstrijd voor Jong PSV. Veel momenten goed gevoetbald en 3 goals gemaakt. Alleen nog even trainen op verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 sc Heerenveen 5 3 2 0
2017/2018 Jong PSV 16 11 0 0
2017/2018 PSV 7 0 0 0
2016/2017 PSV 5 2 0 0
2016/2017 Jong PSV 31 17 0 0
Laatste voetbalnieuws

Heracles Almelo imiteert Feyenoord in spektakelstuk tegen Heerenveen

In een waar spektakelstuk heeft Heracles Almelo zondag de derde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Frank Wormuth gaf op bezoek bij sc Heerenveen driemaal een voorsprong uit...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren