Ernstige knieblessure houdt Botteghin maanden aan de kant

Maandag, 25 september 2017 om 17:58

Feyenoord moet het zeker tot na de winterstop doen zonder Eric Botteghin. Dat meldt de regerend landskampioen maandag via de clubkanalen. De Braziliaanse verdediger heeft een kruisbandblessure opgelopen aan zijn linkerknie, zo is gebleken uit onderzoek in het ziekenhuis. Botteghin liep de blessure zaterdag op in het duel met NAC Breda (0-2) in De Kuip.

Botteghin speelde de wedstrijd tegen NAC wel helemaal uit, maar hij blijkt niet ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. Eerder op maandag werd al bekend dat hij het Champions League-duel met Napoli van dinsdagavond in Italië moet laten schieten vanwege knieklachten. Maandag werd de mandekker onderzocht in het ziekenhuis en bleek de blessure ernstiger dan verwacht.

Botteghin mist de komende maanden belangrijke wedstrijden, waaronder alle groepsduels in de Champions League. Dat betekent een flinke aderlating voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Botteghin is een vaste waarde in het team van de regerend landskampioen en was vorig seizoen een van de uitblinkers bij Feyenoord. Dit seizoen kwam hij tot acht wedstrijden in alle competities.Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door ruudos)

Hoe vervelend dit voor hem ook is, nu is het zaak voor St Juste om zijn kans te pakken en te laten zien waarom hij in de basis hoort. Gelukkig van Beek ook weer op de weg terug dus is er weer een back up.

25 september 2017 om 18:06

Helemaal vergeten dat van Beek er nog bij zat

25 september 2017 om 18:11

Sven van Beek🤣 De man die alleen nog op social media voorbij komt als ze voetbaltv afkijken. Eeehh zinaaaa!!

25 september 2017 om 18:45

Hoe kunnen jullie mij nou vergeten?!

25 september 2017 om 20:27

Wanneer ben je weer fit dan?

25 september 2017 om 21:23

Die werd ook de nieuwe toekomstige verdediger van Oranje gezien. Nooit meer gezien. Was 'm ook totaal vergeten.

26 september 2017 om 13:18

Niet zo gek dat je hem niet ziet als die meer dan een seizoen geblesseerd is geweest.

25 september 2017 om 18:13

Botteghin speelt dit seizoen ver onder zijn niveau. St Juste had sowieso wel de kans gekregen denk ik. Net als tegen Heracles uit, toen werd Botteghin al gepasseerd.

25 september 2017 om 18:19

Waarschijnlijk was dat rust. Botteghin had vorig seizoen een top seizoen een seizoen dat niemand van hem gewend is. Maar Botteghin blijft de beste verdediger van Feyenoord daarnaast is hij een gevaar bij corners, wint hij al zijn duels wat zijn concurrenten niet doen en hij kan ook gewoon goed verdedigen. Dit is voor Feyenoord toch wel een flinke aderlating.

25 september 2017 om 19:28

Vind ik eerlijk gezegd niet. Bij Groningen was hij al uitgeroepen tot beste verdediger van de eredivisie. En in het seizoen 2015-2016 verloren we zonder Botteghin opeens zevenmaal op rij.

25 september 2017 om 19:56

Feyenoord heeft alleen probleem wanneer de tegenstanders naar voren durven te voetballen. De afgelopen seizoen is het meteen raak bij Feyenoord, vaak een vroege goal waardoor ze rustig kunnen uitspelen. Normaal gesproken scoort el Ahmadi niet veel maar afgelopen seizoen lukte alles bij hem. Alles zat het gewoon bij Feyenoord, de afgelopen seizoen.

25 september 2017 om 18:18

Zie je dus wel dat Feyenoord goed ingekocht heeft om zich in de breedte te versterken. Ben wel benieuwd hoe die het morgen gelijk gaat doen. Vond hem tegen city een uitermate nerveuze indruk maken (wat misschien ook niet gek is overigens). Hoop dat die zich morgen wat beter manifesteert.

25 september 2017 om 18:32

St. Juste kwam bij ons ook vaak nerveus over, is nooit echt een rustige centrale verdediger geweest. Dus dat zal er wel in blijven tot hij wat ouder is (misschien, als het over gaat)

Als ik de berichten van de kenners moet geloven betekent dit toch ook goed nieuws? Nu worden ze gedwongen om het slome centrum te splitsen en st juste of v beek in te passen.

25 september 2017 om 18:11

Ik vind t vervelend om Eric te missen maar was de afgelopen weken toch al aan het hopen op een basisplek voor St. Juste dus in dat opzicht prima

25 september 2017 om 18:26

Ze deden het vorig jaar anders prima in de ED. Daarnaast is die snelheid ook niet alles als je niet kunt verdedigen. Maar goed hopelijk gaan v beek en st juste het goed doen.

25 september 2017 om 19:52

Goed nieuws voor de mensen met een slecht geheugen. Misschien niet zo goed als vorig jaar, maar dat valt over het hele team te zeggen. Het is nooit goed nieuws, maar met de aankopen die we hebben gedaan kan het een positieve verandering zijn.

25 september 2017 om 20:37

Het was alleen wel een beetje de bedoeling dat St Juste voor Arie zou komen

25 september 2017 om 21:39

Goes nieuws gaat wat ver. Is natuurlijk vervelend voor die jongen. Maar eerlijk is eerlijk, hij steekt niet in goede vorm dus nu mag st. Juste het laten zien. Van Beek zit er ook eindelijk weer aan te komen. Als die weer fit is en zn niveau haalt lijkt mij een centrum met van Beek en st juste helemaal niet verkeerd. Nieuwkoop en haps op de vleugels en er staay echt wel wat.

Flinke aderlating voor Feyenoord zeg. Benieuwd of Sven VB dat op kan vangen.

25 september 2017 om 18:12

Denk niet dat van Beek dat zonder wedstrijdritme kan, gelukkig hebben we St. Juste nog

Pff lijkt wel alsof dit de enige manier is hoe Feyenoord de titel kan ontlopen.. de selectie is in principe in orde, maar zoals tegen NAC duidelijk werd, kun je niet zomaar 6 blessures tegelijkertijd opvangen. Het is te hopen dat na de interlandbreak de blessures over zijn en we gewoon ons eigen spel kunnen spelen, want ik ben overtuigd dat we dan de beste selectie hebben en de titel zouden moeten grijpen Enige positieve: mooie kans voor St Juste, die veel meer voetbal brengt in de ploeg, hopelijk kan hij het nu waarmaken!

25 september 2017 om 18:50

Je hebt net drie wedstrijden verloren met Botteghin? Ik snap dat je dan bent van een club, maar om bij voorbaat te zeggen dat je kampioen bent als je geen blessures hebt vind ik wel een beetje voorbarig.

25 september 2017 om 19:54

Volgens mij moet je beter lezen.. 1) we verliezen nu idd veel, maar ik verklaar dat door (o.a.) het grote aantal afwezigen. Botteghin kan niet Feyenoord laten winnen terwijl we 5 man missen idd, oftewel je opmerking slaat de plank mis. 2) ik zeg niet dat we kampioen worden. Ik stel dat we de beste selectie hebben en dus de titel zouden moeten winnen. Verschil tussen moeten en zullen is hierin groot: halen de spelers hun niveau. Zo ja, dan denk ik inderdaad dat wij kampioen worden. Zo nee, dan kan uiteraard een andere club kampioen worden.

25 september 2017 om 19:55

Ja en drie wedstrijden zonder Jorgensen wat meer dan een aderlating is. Met een fitte selectie zijn we kandidaat nummer 1, maar dat kan elke week veranderen. Wint een PSV de volgende wedstrijd weer met grote cijfers en goed spel zijn ze zo weer een grotere uitdager dan een Ajax, waar iedereen ze al had afgeschreven. Ik wil zien hoe iedereen ervoor staat in januari, dan begint het echte werk. Tenzij je nu al teveel achter gaat lopen.

25 september 2017 om 20:18

Van geel wordt de hemel ingeprezen omdat hij een brede selectie heeft klaarstaan en kampioenskandidaat nummer 1 is hierdoor. Nu is jorgensen weggevallen en nu botteghin wegvalt zijn er 6 geblesseerde en kan er niks worden opgevangen? Volgens mij zitten er buiten deze 2 alleen vermeer en van beek (reken ik ivm wedstrijdritme nog mee) in de lappenmand, waar is die brede, goede selectie dan?

25 september 2017 om 20:58

Voor Nederlandse begrippen is de selectie ook breed, maar een team dat zijn backs mist, zijn 2 beste aanvallers en zn aanvallende middenvelder mist wel erg veel vh goede. Ook Real en Barca zijn dan een stuk minder. Haal bij Ajax Ziyech, Dijks, Veltman, Huntelaar en Youness weg en geheid dat t ook minder wordt.

25 september 2017 om 21:18

2 backs maar neem aan dat je eentje van beek bedoeld? Hoe lang is die al geblesseerd.. welke 2e aanvaller bedoel je? Meen dat alleen jorgensen geblesseerd is. Klopt bij ajax wordt het ook minder, maar bij ajax klagen de fans ook dat niemand is aangekocht deze zomer, vrijwel alleen maar jonge spelers, geen directe versterkingen) daarbij mag dijks en younes er met alle plezier eruit gehaald worden;-)

25 september 2017 om 21:39

2 afwezige backs; nieuwkoop en haps. Diks is geen eerste keuze. Voorin worden Jorgensen en Berghuis gemist en vlak daarachter Toornstra

25 september 2017 om 21:46

Nieuwkoop en Haps waren geblesseerd, dus 2 backs. Tegen nac speelde je zonder Jorgensen en Berghuis, 2 aanvallers.

25 september 2017 om 21:48

Klopt nieuwkoop was ik inderdaad vergeten. Berghuis was geschorst, niet geblesseerd. Maar het gaat mij erom, 2 backs en 2 aanvallers geblesseerd, dus dat zou met een brede selectie (zoals ajax vorig jaar) toch op tevangen moeten zijn, tuurlijk zal het minder worden maar niet plots naar degradatie spelers. Brede selectie wil ook zeggen kwa niveau breed, niet dat 4 man wegvallen en er dan al paniek is, terwijl er volgens iedereen een brede selectie zou zijn.

25 september 2017 om 21:49

Klopt, maar met alle respect als je gaat lullen dat jorgensen en berghuis geblesseerd zijn tegen met alle respect nac in een volle kuip dan zeg je dus dat je geen brede selectie hebt en het dus niet kan opvangen

Is er bekend wat die precies heeft? Heeft die hem afgescheurd en word die geopereerd? Normaal is t dan al eidne seizoen

25 september 2017 om 19:41

Ingescheurd.

Nog een blessure kan er ook nog wel bij. Eric was dit seizoen nog niet echt in vorm maar heeft vorige seizoen laten zien dat hij een absolute sterkhouder was. Nu hopen dat Sint Juste zijn kans pakt. Van Beek is terug dus hij kan dan het plekje van Sint Juste op de bank invullen.

Zo de tandjes, het valt niet mee qua blessures dit seizoen tot nu toe. Uit mijn hoofd zijn Jorgensen, Toornstra, Haps, Botteghin, Vermeer, van Beek, Nieuwkoop en Jones allemaal al één of meerdere wedstrijden absent geweest. Hopen dat de ziekenboeg nu ook langzaamaan leegstroomt rond de interland periode.

Pfff hoeveel kan er nog fout gaan bij Feyenoord? bijna de halve basis is geblesseerd en de rest is hopeloos uit vorm. En zowel in het binnen als buitenland krijg je rake klappen.

Dit zou wel eens positief uit kunnen pakken. Vorig seizoen hadden wij met Karsdorp en Kongolo super snelle backs die met hun snelheid heel veel fouten van de centrale verdedigers corrigeerden. Beide spelers zijn weg en met name Botteghin is ontzettend matig aan dit seizoen begonnen.

Met St. Juste hebben wij meer snelheid maar ook meer opbouwend vermogen. Denk dat wij daar op dit moment meer behoefte aan hebben.

25 september 2017 om 19:59

Als st Juste het goed doet zal uiteindelijk gekozen moeten worden tussen vdH en Botje. Ik zie liever een beul en een goede opbouwer in het centrum, met vdH en Juste heb je toch wat meer opbouwers. Botje is een beul, verkies hem altijd boven een vdH als Juste zijn kans pakt.

Forse aderlating, puur verdedigend kunnen Jan-Arie en St. Juste niet aan hem tippen. Sven van Beek misschien wel maar een blessure van anderhalf jaar gaat je niet in de koude kleren zitten. Wat een zure week.

25 september 2017 om 20:02

Zuur idd, maar laat het de terugkeer van vd Beek en Nieuwkoop niet volledig overschaduwen. Nieuwkoop wilt iedereen terug zien en van Beek is gewoon een potentiele basisspeler als hij zijn niveau weer haalt.

Heel jammer voor deze jongen

Heel vervelend, vooral voor Botteghin zelf natuurlijk. Feyenoord heeft juist ingekocht om de selectie in de breedte sterker te maken. Dit is de kans voor st Juste om zich centraal achterin te bewijzen. Ik schat in dat de absentie van Jörgensen zwaarder weegt omdat Kramer gewoon heel veel minder is.

Flinke aderlating voor Feyenoord. Zie St Juste namelijk niet dat gat wat ontstaat opvangen. Zo ver is die nog niet, komt in mijn ogen nog te kort. Van Beek heeft nog totaal geen wedstrijdritme dus die is er ook nog niet.

Erg vervelend voor feyenoord, vrees dat ze door al die blessures, zelfs met alle aankopen dit seizoen, een enorm teleurstellend seizoen gaan draaien.

Sterkhouder achterin geworden, tegenvaller weer voor Feyenoord dit. Eerst Jorgensen en nu dit.

We zitten even in de hoek waar de klappen vallen, so be it. Ook ik ben teleurgesteld tot nu toe, maar ik laat zo een korte periode onze prachtige jaren niet overschaduwen. Dit hoort erbij, we hebben niet voor niets de bank versterkt met potentiele starters. Beterschap Botje.

Dit komt gewoon goed uit voor Feyenoord. Niets ten nadele van Botteghin, want hij is in veel wedstrijden wel een rots in de branding, maar dit geeft ruimte voor St Juste en van Beek, want die zijn in potentie beter. Omdat Gio moeite heeft om spelers teleur te stellen komt dit goed uit. Botteghin gaat na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk ook een stap naar het buitenland maken. Het is allemaal wel heel nadelig, dat wisselspelers echt afhankelijk zijn van speelminuten in het eerste elftal, omdat Feyenoord geen Jupilerteam heeft.

Kut. Na Dirk weer een echte "winnaar" minder. En in NL zijn die op 1 hand te tellen.

St Juste zie ik nou niet echt de verdedigingsrol oppakken wat Botteghin heeft. Botte is voor mij zeker niet de beste verdediger voor mij in de Eredivisie. En als men vind dat het wel het geval is, dan is het niveau inderdaad zwaar naar beneden gezakt in Nederland. Maar al met al is hij de beste van Fey en zal zijn gemis toch zichbaar zijn. St Juste zie ik dit niet zomaar 1 2 3 overnemen. Die is ook geregeld te betrappen op een stomme/domme hoe je het wil noemen, fout. Verder hoop ik van harte op een sterke terugkeer van Botte. Beterschap!

25 september 2017 om 21:43

Botteghin behoort verdedigd tot de betere verdedigers van de eredivisie en ja dat komt eerder door het dramatische niveau van de eredivisie dan door de kwaliteit van Botteghin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

47 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Barcelona heeft een bod van dertig miljoen euro uitgebracht op Aleksandr Golovin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren