‘We denken dat hij speciaal is, maar dan zie je altijd wel iets’

Zondag, 24 september 2017 om

Kasper Dolberg beleefde afgelopen seizoen zijn grote doorbraak en bleef deze zomer ondanks geruchten over een transfer van tientallen miljoen toch bij Ajax. In de huidige voetbaljaargang gaat het de jonge Deen vooralsnog echter een stuk minder voor de wind en Klaas-Jan Huntelaar krijgt in de afgelopen paar wedstrijden de voorkeur van Marcel Keizer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Wim Kieft?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door the shins)
24 september 2017 om 23:33

Ik snap echt niet dat mensen nog zo hard kunnen roepen dat Keizer moet oprotten en dit en dat. Keizer heeft zelf van te voren aangegeven dat hij het verstandiger zou vinden om als assistent te beginnen bij Ajax 1. En toch wilden van der Sar en die verschrikkelijke Bergkamp hun eigen zin doordrukken en overrulen ze Overmars en Keizer en maken hem doodleuk hoofdcoach. Keizer is hier tegen zijn zin ingegooid. Het enige wat je hem kan verwijten is dat hij van te voren niet gewoon geweigerd heeft. Maarja, wie doet dat als je de kans krijgt om trainer van Ajax te worden als je alleen maar nietszeggende clubs getraind hebt. Als er al iemand weg moet bij Ajax is het wel Bergkamp. Keizer lekker assistent maken van een trainer naar zijn keuze.

24 september 2017 om 23:56

In jouw verhaal gaat dus de assistent bepalen wie de hoofdtrainer wordt? Uniek. Als Keizer echt dacht dat hij het niet aan kon had hij idd gewoon moeten bedanken. Doe je dat niet dan zul je de conseque ties voor je keuze gewoon moeten dragen.

25 september 2017 om 04:23

Ik snap echt niet dat mensen zo hard kunnen roepen dat Bergkamp zo verschrikkelijk is. Hetse vd media die klakkeloos wordt overgenomen door de menigte.

Ajax heeft heel bewust gekozen voor 2 zaken. 1) een TH na het plan-Cruijff waarin niet langer een passant (de trainer) de cultuur moet bewaken maar oa assistenten, en 2) niet alle slangen uit de kuil laten dansen zodra er gefloten wordt. Maw 1 iemand voert het woord, punt. Ajax voert beiden door en weer is het niet goed.

Het ontbreekt Ajax slechts aan 1 iets en dat is een krachtige voorzitter die gewoon uitspreekt waarvoor wordt gekozen en dat iedereen verder zn klep moet houden. Belangrijk in deze tijd van 750 mediakanalen waarlangs iedereen gal spuwt voor de cijfertjes en likes. Sar is daarin onbekwaam.

25 september 2017 om 05:51

waar rook is , is vuur.

Ajax heef heel bewust - is niet waar Overmars was het met deze beslissing niet eens

Je kunt wel roepen media hetze maar het is gewoon een feit dat Vd Sar en Bergkamp dit bepaald hebben dat de media dit dan uitvergroot dat is hun goed recht daarvoor is het de media.

Bergkamp roept vanalles op de achtergrond maar daarna geeft hij nooit thuis.

750 media kanalen die gal spuwt - leuk en creatief met nummers gegooid maar als alle grote media afdelingen Telegraaf , Vi , AD , voetbal inside en noem ze maar op allemaal hetzelfde roepen dan zit er meer dan een kern van waarheid in het verhaal wat ze brengen.

25 september 2017 om 07:13

Datzelfde TH heeft deze Keizer aangesteld en datzelfde TH moet zichzelf beoordelen op het functioneren. En dat zien we terug aan de bankzitters die ze gekocht hebben afgelopen zomer en winter. Niet iedere club in Nederland heeft de luxe om zoveel geld uit te geven aan spelers voor de bank en Jong Ajax.

Mijn vermoeden is dat de komst van huntelaar deze jongen geen vertrouwen heeft gegeven. Beloftes zoals goede vervangers halen voor klaassen en sanchez zijn niet ingelost. Maar hoofdzalijk is de komst van huntelaar mede de oorzaak voor onthutsende prestaties van deze dolberg. Huntelaar kan niet op de bank zitten. Dat heeft ie bij oranje ook laten zien en dan gaat hij stoken. Dolberg is een geslagen boxer en alleen een vertrek kan hem weer mogelijkheden geven om weer een doelpunt zoals dat tegen feyenoord te maken. Maar ja, 40 mio zul je nooit meer voor hem krijgen.

24 september 2017 om 23:20

Als Dolberg Huntelaar niet uit de basis kan houden op zijn positie dan is het jammer voor Dolberg helaas. Je hebt gewoon een extra backup nodig als topclub en Huntelaar is daarvoor gehaald, ook Huntelaar zelf was akkoord met zijn rol als backup van Dolberg. Dat Dolberg vervolgens slecht speelt en niet meer scoort is niet aan vertrouwen toe te wijten maar toch echt alleen aan Dolberg zelf. Hij kreeg de eerste wedstrijden de voorkeur en liet niks zien. Hij zal echt meer strijd, passie en doelpunten moeten laten zien anders ben ik bang dat het sprookje Dolberg als een nachtkaars zal doven. Bovendien mocht Dolberg ooit naar een buitenlandse topclub willen verkassen dan moet hij toch echt met concurrentie om kunnen gaan.

24 september 2017 om 23:21

Dolberg is dus een opgever. Die jongen moet dit als signaal zien en zich kapot werken voor een basisplaats. Beetje winnaarsmentaliteit en de beste speelt gewoon. Als je niet met concurrentie om kan gaan zal hij nooit echt doorbreken.

24 september 2017 om 23:22

Of dit is gewoon zijn niveau en zat het vorig seizoen voor de winterstop gewoon erg mee. Laat jonge spelers zich wat meer op de achtergrond ontwikkelen en beoordeel ze over een langere periode ipv ze na een paar goede wedstrijden en mooie goals ze gelijk als toekomstige topspeler te bombarderen. Die jongens worden veel te snel omhoog geschreven door de media en achteraf komt het er toch niet uit wat er verwacht werdt, kishna, fisher, cerny, el ghazi allemaal hetzelfde verhaal, laat die gasten eerst is een volledig seizoen bewijzen waartoe ze in staat zijn ipv een groot verwachtingspatroon te creëren

24 september 2017 om 23:28

Ik ben over het algemeen best kritisch op ajax als het aankomt op hypen van spelers, maar ik zie echt wel iets bijzonders in deze jongen zoals jonge van persie, bergkamp en zelfs een makaay dat ook hadden: instinct en speelsheid. Voor wat betreft rest van door jou genoemde namen ben ik het roerend eens.

24 september 2017 om 23:36

Shiva, natuurlijk ben je er als de kippen bij als een Ajaxtalent even minder speelt maar het succes van vorig jaar wijten aan geluk is echt lachwekkend. Als je zn goals zag tegen Lyon, Celta de Vigo of in de eredivisie: qua timing allemaal perfect of magistraal afgerond. Het ligt puur aan het team om hem heen die qua vertrouwen een deuk heeft opgelopen. Veel factoren liggen daarvan ten grondslag maar ik vrees vooral de coach.

24 september 2017 om 23:37

Die mooie goals waren niet eens het meest indrukwekkende bij hem. Letterlijk elke balaanname was perfect, elke kaats... dat in combinatie met zijn fysiek, zijn efficientie voor de goal en een kiezelhard schot. Zo'n niveau als hij vorig jaar tegen vooral Celta haalde heb ik nooit eerder gezien bij voorgaande talenten.

25 september 2017 om 00:04

Ondanks dat Ajax niet mijn club is kan ik er wel met een normale bril naar kijken hoor, het is toch gewoon een feit dat dolberg vorig seizoen voor de winterstop een stuk beter presteerde dan wat hij daarna heeft laten zien, ik brand die jongen niet af omdat ik toevallig voor Feyenoord ben zoals jij redeneert, ik zeg alleen dat ze jonge spelers niet te snel op een voetstuk moeten plaatsen en ze wat meer in de luwte moeten houden want het is gewoon mogelijk dat vorig seizoen voor de winterstop alles meezat bij wat hij deed en hij dat nu niet heeft, als jij vind dat ik Ajax ga lopen bashen omdat ik voor Feyenoord ben dat moet je zelf weten maar ik heb over de Feyenoord spelers dezelfde mening. Geef jonge spelers wat langer de tijd om zich te ontwikkelen ipv na paar goede wedstrijden paar veren in hu hol te duwen, dat gaat naar mijn mening alleen maatregel hun werken

24 september 2017 om 23:55

Martina, hoe weet jij zo zeker dat Huntelaar zit te stoken? Je roept iets zonder dat je het kan bewijzen. Lekker makkelijk!

25 september 2017 om 09:24

Waar schrijf ik dat ik het zeker weet? 'ik vermoed' 'mede de oorzaak'. Ik weet dat begrijpend lezen lastig is, maar het wordt steeds gekker. Ik hoef te niets te wijzen, dit is een discussiepagina. Mening geven en onderbouwen en niet alleen als kip zonder kop in defensief schieten.

Keizer moet weg. Spelers hebben totaal geen vertrouwen in hem dat stralen ze uit. Tactisch klopt het niet, wissels zijn slecht.
Een amateur trainer nemen die jongens echt niet serieus en dat is Keizer.

24 september 2017 om 23:14

Idd het is een bende geen duidelijkheid... Keizer..... Dolberg is spits nummer 1 jaja daarom start Huntelaar elke x

24 september 2017 om 23:34

Mee eens, wanneer je als speler in de bekerwedstrijd een aantal doelpunten maakt en de wedstrijd daarna gewoon weer op de bank zit kan ik mij zo voorstellen dat het vertrouwen weg is.
Je bent de nummer 1 spits, maar daar lijkt het niet op. Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Keizer kun je veel kwalijk nemen, maar eigenlijk ligt het grootste probleem bij het Th.na het vertrek van Bosz en een paar belangrijke spelers kun je dit niet opvangen met Huntelaar en een relatief onervaren trainer (op dit niveau). Ik weet het, de Boer had ook geen ervaring op dit niveau, maar er zijn ook andere voorbeelden te noemen waarbij het mis ging (van Basten, Blind). De kans op afbreuk is gewoon groter dan slagen. In mijn ogen is het allemaal niet zo moeilijk om te begrijpen, dat gezien de situatie waarin Ajax verkeerd er op zijn minst een trainer had moeten staan met de nodige ervaring.

25 september 2017 om 00:45

Het is ook weer beetje het gebruikelijke gedrag van de analisten in Nederland. Dolberg kan er opeens weer helemaal niets van. Wat ik wel zeker weet is dat er verschrikkelijk met dit talent wordt omgegaan. En dan krijg je ook weer elke week dit geleuter in de media op je dak. De beste man is 19 jaar, waar hebben we het over? Vorig seizoen nog de absolute uitblinker in een ploeg die de EL finale haalde.

25 september 2017 om 09:47

Ik ben het grondig met je eens, Keizer doet echt maar wat. Weken geleden zei ik al dat Dolberg vooral vertrouwen nodig heeft, maar de voetbalwereld is opportunistisch en na twee doelpunten van Huntelaar riep het merendeel hier op het forum gelijk al dat Huntelaar in de basis moest en dat Dolberg zich "in de luwte" moest ontwikkelen (wat natuurlijk grote onzin is, na een volledig seizoen als eerste spits is het sowieso niet meer mogelijk voor een speler om zich in de luwte te ontwikkelen). Keizer is een angsthaas en laat zijn oren natuurlijk gelijk hangen naar de buitenwacht. Nu is Huntelaar de facto eerste spits, maar het spel is er eerder minder op geworden dan beter.

25 september 2017 om 13:46

En toch mis ik ook iets bij Dolberg, ook vorig seizoen al toen hij juist blaakte van het zelfvertrouwen. Heilig vuur. Onverzettelijkheid. Desnoods over de schreef gaan om te winnen. Kortom, de mentaliteit van een topper. Fysiek kun je beter worden, tactisch, technisch. Hij heeft talent van de bovenste plank. Maar topspelers en zeker topspitsen hebben meestal al jong die enorme bewijsdrang en emotionele betrokkenheid bij waar ze mee bezig zijn. Verlegen of timide is hij volgens mij niet, eerder te nuchter.

25 september 2017 om 14:43

Je maakt een terecht punt, ook ik mis bij Dolberg wel een stukje beleving en de emotionele betrokkenheid die je inderdaad vrijwel altijd bij de echte topspitsen ziet (suarez is denk ik een mooi voorbeeld van die onverzettelijkheid waar je het over hebt, hoewel hij zijn winnaarsmentaliteit soms wat te ver doordrijft, haha). Hoewel het gek klinkt, misschien is Dolberg inderdaad wel te 'klinisch' om zich ooit tot echte topspits te ontpoppen. Maar dat alles doet natuurlijk nog niets af aan het verhaal van Jong Ajax; al is Dolberg wel een speciale speler (wat natuurlijk nogal een semantische discussie is), op de manier waarop Keizer momenteel met hem omgaat gaat dat er natuurlijk nooit uitkomen.

Ik denk dat je als Ajax fan nu enorm terugverlangt naar Bosz. Ondanks dat een groot deel in het begin allerminst blij was met zijn komst gezien zijn verleden. Keizer is gewoon niet capabel om trainer van Ajax 1 te zijn. Zijn camera optredens vind ik ook altijd erg ondermaats. Oogt zenuwachtig en onzeker. Dat zie je ook terug op het veld.

25 september 2017 om 07:25

Je had op instagram veel "kutbosz" accounts etc. Blij dat ik er volledig vertrouwen in had!! Wat hebben we deze man inderdaad nodig zeg.

Ik denk dat je als Ajax fan nu enorm terugverlangt naar Bosz. Ondanks dat een groot deel in het begin allerminst blij was met zijn komst gezien zijn verleden. Keizer is gewoon niet capabel om trainer van Ajax 1 te zijn. Zijn camera optredens vind ik ook altijd erg ondermaats. Oogt zenuwachtig en onzeker. Dat zie je ook terug op het veld.

Zeer matige speler, altijd al overschat geweest in de Eredivisie-omg-hij-scoort-manier. Bank-materiaal voor de NL top drie, niet meer.

24 september 2017 om 23:59

Wat een simpele opmerking! Vorig jaar was zijn talent overduidelijk te zien en alle analisten bevestigden dat hij barstte van het talent. Maar jij weet het beter en noemt hem bankmateriaal.

25 september 2017 om 09:01

Alle analisten roepen al jaren dat iedere speler van Ajax barst van het talent en uiteindelijk zijn ze bijna allemaal door de achterdeur vertrokken, dus wat er op tv geroepen wordt zegt helemaal niets.

25 september 2017 om 13:54

Deels waar. Maar dat betekent niet dat ze er altijd naast zitten. Het is gewoon raar om Dolberg nu al een overschatte speler te noemen. Iedereen die zijn debuutseizoen heeft gevolgd weet dat hij echt wel een toptalent is, in ieder geval veel meer dan top 3 bankmateriaal. Daar heb ik geen analysten voor nodig.

Daarom is het ook onbegrijpelijk dat wanneer er daadwerkelijk rond de 50 miljoen op hem geboden was om dat te weigeren. Maar goed je ziet met alle spelers onder Keizer dat ze zonder vertrouwen spelen en ver onder hun maat. Ben alleen bang dat de staf bij Ajax hem niet gaat ontslaan want dat geven ze toe dat ze zelf fout zaten en dan zou dat eigenlijk ook consequenties moeten hebben voor ze. Ben heel benieuwd aan de ene kant hoop ik dat ze tegen Heerenveen ook gaan verliezen dan moet Keizer wel weg. Had er van het begin al geen goed gevoel over maar hij laat wel zien dat een onervaren trainer gewoon niet meer moet. Haal dan desnoods de Boer maar weer terug die wist er wel elke keer een goed team van te maken en laat de Boer gewoon wat gedurfder spelen.

24 september 2017 om 23:27

Precies dat ja. De kapitaalvernietiging is giga. Dolberg, Ziyech, Younes, noem ze maar op. Nu is dat echter nog het kleinste probleem. Van die rotte organisatie zijn waarschijnlijk later af dan het vertrek van Dolberg...

24 september 2017 om 23:39

Kapitaalvernietiging ... als we het dit seizoen ook zonder Younes, Ziyech, Veltman, Viergever en Dolberg hadden moeten doen dan zouden we nu helemaal onderin bungelen. Want het is nou niet zo dat we zo gigantisch veel achter de hand hebben.

Van die kapitaalvernietiging merken we als supporters toch weinig, of we nou enkele miljoen extra op de rekening hadden of het absurd hoge bedrag wat er momenteel op staat: we zien toch niks terug van dat geld.

Dat gejammer over kapitaalvernietiging is werkelijk belachelijk, de club weet nu al niet wat er met het geld moet gebeuren ... extra geld ten koste van nog meer kwaliteitsverlies is wel het laatste waar we voor zouden moeten pleiten.

25 september 2017 om 00:01

Roogsfc, kapitaakvernietiging? Krijg jij dat geld op jouw rekening gestort? Een voetbalclub wil dat er kapitaal op het veld staat en niet op de bankrekening.

25 september 2017 om 08:21

Juist dat kapitaal is toch een stuk minder waard geworden? Zoals ik al zeg is dat overigens wel het minste probleem. Eerst moeten ze die rotte organisatiestructuur repareren en dat technische hart uit elkaar trekken...

Ze moesten hem echt verkopen toen er biedingen kwamen van 30mil nu krijg je niet eens de helft voor hem

25 september 2017 om 00:05

Benzema, waarom had Ajax hem moeten verkopen? Vanwege het geld? En ik maar denken dat het bij een voetbalclub om het voetballen gaat.

Spelers worden naar mijn mening ook helemaal niet beter onder Keizer. Dolberg, Ziyech, Onana die zijn niet beter geworden. Keizer moet echt wat doen maar ik hoop echt op een nieuwe trainer.

De positie van Keizer is al onhoudbaar, als Ajax hem niet aankomende week de laan uitstuurt komt het er op neer dat wij als supporters zondag alleen maar te winnen hebben. Bij puntverlies vliegt hij er alsnog uit en als Ajax wint dan hebben we voor het eerst onder Keizer een Eredivisie wedstrijd gewonnen van een beetje formaat.

Laten we gewoon hopen dat het bestuur van Ajax gewoon maandag de knoop doorhakt, in 11 wedstrijden heeft Marcel Keizer niet kunnen overtuigen en dat is wat mij betreft lang genoeg. Slechts 4 wedstrijden gewonnen, allemaal duels die je op papier ook daadwerkelijk moest winnen. Uitgeschakeld in de voorronde van de CL en de EL en nu al 5 punten achter en op plek 7 ... en dan zwijg ik nog over wat we te zien krijgen voor een voetbal.

25 september 2017 om 00:46

Het probleem is dat er geen geschikte opvolger is. Ik zie alleen de Boer. We hadden goud in onze handen, maar het TH wist het beter. Bosz' vertrek heeft ons gigantisch veel schade gebracht. Ik vrees echt voor een lang seizoen waarin we nog veel klappen gaan krijgen.

Het zit Dolberg ff niet mee, dat heb je wel eens. 2 jaar geleden scoorde ik ook 25x in 1 seizoen, vorig jaar mocht ik blij zijn met 12 tot 15 goals. In 2 maanden tijd kan veel veranderen!

Ik ben het echt volledig eens met kieft hij speelt al zo lang waardeloos

Ik hoop dat zijn dip niet te lang aanhoud, maar als het spel zo matig blijft en de spitsen weinig bruikbare ballen blijven krijgen zal het niet snel beter worden.

25 september 2017 om 06:15

Zolang we blijven doorgaan met rendement 0 spelertjes als Kluivert en Younes, zal dat zo blijven

Je bent even goed als het zwakste schakel in het team en aangezien het hele team het momenteel laat afweten is het niet heel raar dat Dolberg tot nu toe een slechter seizoen draait dan vorig jaar.

Dolberg is gewoon een matige spits.
Vorig seizoen zat hem alles mee.nu blijkt dat ie kwaliteiten tekort komt.
Mogen nog blij zijn als ze er 5 miljoen voor krijgen.

Dolberg was gister het enige lichtpuntje. Daar kwam nog wat gevaar vanaf en die schoot tenminste eens een keer. Keizer geeft hem op deze manier geen enkel vertrouwen, eerst zeggen dat Dolberg 1e spits is en vervolgens Huntelaar opstellen.

Net zo min als Dolberg vorig seizoen een absoluut wereldtalent was, is hij nu zo slecht als Kieft hem voorschrijft. Het een is wel een logisch vervolg van het andere. Heb het hier al heel vaak geschreven, maar voetballers in NL worden zodra ze ook maar een enkele minuut boven maaiveld uitsteken meteen een gouden toekomst toegedicht. Dat is niet alleen pijnlijk voor die jongens, het is ook wel heel pijnlijk voor die zogenaamde analisten die het allemaal zo goed zien. Velen zien nu ook Lozano als de volgende wereldtopper. Maar ook met hem, wacht nu gewoon eens af hoe dat gaat ontwikkelen. En als je daar het geduld niet voor hebt, dan verkoop hem lekker in die hypetrein, maar verwacht dan niet dat zo'n jongen dan geen terugval kan verwachten.

Vorig seizoen goed gespeeld, nu in een dip die je wel vaker bij talenten ziet.
Hoop voor hem dat het niet gaat knagen en snel in de competitie zijn doelpunten weer gaat maken. Anders kan het een heel teleurstellend seizoen voor hem worden.
Ajax speelt ook niet goed tot nu toe, dus veel goede ballen krijgt hij ook niet, maar hij is juist een beweeglijke spits die overal een bal kan aannemen. Maar goed het seizoen is nog vroeg, geef hem de tijd.

Dolberg is overhyped. Mensen doen alsof deze vorm nieuw is, maar vorig jaar scoorde hij ook weinig. Tuurlijk heeft ie talent maar op dit moment moet ie op de bank zitten en kijken hoe huntelaar het doet. Ik denk niet dat hij de wereldtop gaat halen maar alsnog heeft hij wel een mooie toekomst. Mensen verwachten gewoon teveel van die jongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

113 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
2016/2017 Ajax 29 16 1 0
2014/2015 Silkeborg 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

PSV - Ajax: blessures, statistieken en vermoedelijke opstellingen

Met een midweekse Champions League-wedstrijd in de benen staan PSV en Ajax zondagmiddag tegenover elkaar in de eerste topper van het nog prille Eredivisie-seizoen. Mark van Bommel en Erik ten Hag...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Eusebio Di Francesco presteert momenteel niet goed met AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren