‘Messi vroeg aan me of ik gehuurd was van Man City en hoe oud ik was'

Zondag, 24 september 2017 om 07:27Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:34

Lionel Messi verscheen zaterdagavond in de streekderby tussen Girona en Barcelona (0-3) niet op het scorebord. De sterspeler van Barcelona werd de complete wedstrijd gevolgd door Pablo Maffeo, die het begrip mandekking erg serieus nam. "Een methode die soms wordt toegepast, maar het kan ook voor situaties zorgen waar je als team van kan profiteren", zo vertelde Ernesto Valverde, die zijn team voor de zesde keer zag winnen.

"Na tien minuten spelen kwam Messi naar me toe en vroeg hij aan mij waar op het veld ik graag zijn man wilde hebben", zo vervolgde de oefenmeester. "Messi heeft goed gespeeld, is rustig gebleven en heeft het team geholpen. Ivan Rakitic kreeg na afloop de vraag of Messi het lastig had door de voortdurende mandekking. "Ik denk eerder dat Maffeo het lastig had. Messi raakt eraan gewend dat hij mandekking krijgt, soms van meerdere personen. Het lijkt wel mode, maar voor de tegenstander is het niet prettig."

Maffeo, twintig jaar, wordt net als vorig seizoen gehuurd van Manchester City. "Als je Messi moet dekken, moet je denken dat hij ook gewoon een mens is, een persoon met twee benen. En geconcentreerd zijn", zo stelde de verdediger. "Messi zei tegen me: 'Je gaat hier heel de dag staan'. En ik zei: 'Je ben de beste ter wereld, ik heb geen keuze'." Het was niet de enige vraag van Messi. "Hij vroeg aan me of ik gehuurd was van Manchester City, hoe het daar was. En hoe oud ik was."

"Messi en ik zijn heel de tijd samen geweest. Hij heeft nog een paar andere dingen gevraagd. Hij is een goed persoon." Maffeo had niet veel tijd om zich te kunnen inleven in zijn rol. "'s Ochtends zei de trainer tegen mij dat ik Messi voortdurend moest dekken." Barcelona heeft na zes speeldagen het maximale aantal punten: achttien. Atlético Madrid volgt met vier punten minder, terwijl titelverdediger Real Madrid zeven punten minder verzamelde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door boghossian)

Tabloids: 'Messi wil naar City want vraagt tegenstander oren van de kop tijdens wedstrijd'.

Dit vind ik erg mooi om te lezen allemaal, zulke “inside” vertelsels over een duel tussen twee spelers. Overigens is die Maffeo een goede speler, zou zeker wat voor Barcelona zijn en ik denk dat Messi dat ook vond en hem daardoor zoveel vragen stelde.

24 september 2017 om 08:37

Denk je nou werkelijk dat hij zo geïnteresseerd was in die jongen? Het was gewoon een poging om hem uit zijn concentratie te halen. Hij kwam er niet los van dus dan moet je het op alle andere mogelijke manieren proberen.

24 september 2017 om 09:01

Waarom kan het niet van beide kanten wat zijn?

24 september 2017 om 09:15

Waarom kan Messi niet geïnteresseerd zijn in Maffeo? Het kan best dat hij nieuwsgierig is.

24 september 2017 om 10:18

Dat is niet realistisch. Ik doe precies hetzelfde tijdens wedstrijden. Praatje maken, uit de concentratie halen. In de 90 minuten op het veld is alles tactiek om een wedstrijd te winnen. Pure interesse is er pas in de 3e helft

Ik snap die knul wel.. Hahaha als speler heb je het waaaw gedaan maar als team heb je niks aan. Want als je met 0-3 verliest heb je niks aan. Misschien mooi om ooit te kunnen zeggen ik heb er voor gezorgd dat Messi niet heeft gescoord...

Ik kijk er naar uit in Camp Nou hahaha Messi gaat hem compleet dollen het veld is groot en perfect.

Was heen een top wedstrijd maar belangrijk zijn 3 punten. Up naar de volgende wedstrijd.

24 september 2017 om 09:48

Juist. Messi had t volle begrip voor die jongen. Neymar heeft sinds zijn transfer hoogmoed amg biturbo gekregen. Bij Barca werd die nog in toon gehouden. Nu haalt die uit naar ploeggenoten en tegenstanders.

24 september 2017 om 13:38

Deze jongen ging niet provoceren of natrappen, dus de situatie is niet te vergelijken. Hij speelde het spel sportief uit! Dat jij een soort haat hebt gekregen voor Neymar omdat hij je cluppie heeft verlaten en dit vergelijkt zegt veel over jou. Laat dat...

Beter had Maffeo zijn eigen teamgenoot moeten dekken, want die schoot er twee in.

Moet zeggen dat dit jochie Messi een paar keer aankeek alsof hij verliefd was, hield zelfs kort even zijn hand vast. Vreemd allemaal. Als ik dan ook lees dat hij zegt: “We zijn de hele tijd samen geweest, hij is een goede man”.. tja.. denk dat Maffeotje een beetje een crush heeft op Messi

24 september 2017 om 09:57

Serieus???
Waar jij aan denkt..ik denk eerder dat jij juist verliefd bent op een van die 2.

Waar je op let en waar je aan denkt.
Er speelt misschien wat in die hoofd van jou.

Volgende keer focus je op voetbal en niet op gekker dingen

24 september 2017 om 10:06

Kan die mooi in de rij aansluiten bij elke analyst en commentator in Nederland. Die verklaren Messi al een aantal jaar de liefde.

Ik zou als trainer ook iemand zetten op Messi. En dan gewoon zeggen dat hij nooit meer dan een halve meter uit de buurt mag zijn, maakt niet uit waar op het veld Messi naar toe gaat. Ook als je eigen ploeg de bal heeft, gewoon blijven dekken. Als Messi even water gaat drinken aan de zijkant, gewoon meelopen. Als je dit zo hoort zou Messi het ook niet erg vinden en hem ook een slokje aanbieden.

Is toch mooi voor zo een jonge gast om tegen over Messi te staan. Ook nog gesprekken gevoerd etc. Mooi om te horen dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3761 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Gustavo Hamer bevindt zich nog altijd nadrukkelijk op de radar van Rangers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren