Update: Deal tussen zakenlieden en eigenaar Roda JC afgeketst

Donderdag, 12 oktober 2017 om 17:50

Roda JC Kerkrade zet de deur open voor nieuwe, buitenlandse investeerders, ook al is Alexei Korotaev sinds kort op borgtocht vrij, zo meldt de Limburger vrijdag. Laatstgenoemde bevond zich liefst zeven maanden in de cel in Dubai, omdat hij een som van ruim 17,7 miljoen euro had uitgeschreven op een ongedekte cheque. Roda zoekt hoe dan ook naar alternatieven voor de de Zwitsers-Russische zakenman.

Roda, dat financieel onder druk staat, heeft met Korotaev een intentieverklaring getekend dat hij de aandelen van eigenaar Frits Schrouff op termijn kan overnemen. Er is echter nog geen enkele overdracht geweest en de club sprak deze week in Kerkrade uitgebreid met twee mogelijke kandidaat-investeerders, zo schrijft het regionale dagblad. Beiden kregen een rondleiding op het Parkstad Limburg Stadion en jeugdcomplex Kaalheide, waarna een dinergesprek in Heerlen volgde.

Technisch directeur Harm van Veldhoven wil de identiteit van het duo niet prijsgeven. "Je moet het beschouwen als een oriënterend bezoek. Verder zijn er geen conclusies aan te verbinden. Er komen op de club wel meer partijen op bezoek die op de een of andere manier interesse tonen voor Roda JC." Roda wil graag binnen een termijn van drie jaar na het aantreden van de 77-jarige Schrouff, die in 2015 circa tien miljoen euro betaalde voor de koop van de club, een of meerdere kopers voor de aandelen vinden.

Update 11 oktober 09.48 uur - Limburgse zakenlieden klaar om in te grijpen bij Roda JC
Eigenaar Frits Schrouff van Roda JC Kerkrade wil zo snel mogelijk van (een deel van) zijn aandelen af, schrijft de Limburger woensdagochtend. Volgens de krant staat een groep Limburgse zakenlieden klaar om in te grijpen. Voor een symbolisch bedrag zouden ze de aandelen kunnen overnemen van Schrouff, die kampt met een broze gezondheid en 'gebukt gaat' onder de slechte sportieve prestaties van Roda. "Ze willen de club grondig hervormen en het regionale karakter waarborgen", aldus de krant over de zakenlieden. Ze zouden bijvoorbeeld terughoudend zijn richting buitenlandse investeerders.

Update 12 oktober 17.50 uur – Deal tussen zakenlieden en eigenaar Roda JC afgeketst
Eigenaar Frits Schrouff kan zijn aandelen niet overdragen aan een groep zakenlieden uit de regio, zo meldt de Limburger donderdag. Dionne Wiertz, de drijvende kracht achter de groep, zegt dat de partijen het niet eens konden worden over de personen die zitting zouden nemen in het bestuur van FS United, de stichting die de aandelen beheert.Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door ol1950)

Maar wel veel spelers kopen. Hoe kan dat dan?

22 september 2017 om 07:25

Alles is transfervrij of gehuurd. Alleen Vansteenkiste is gekocht, maar denk dan aan een bedrag onder de ton.

22 september 2017 om 07:42

En die spelen allen voor consumptiebonnen? Dat kost klauwen met geld.. huur kost ook geld en Roda heeft weinig spelers met restwaarde wat zorgwekkend is

22 september 2017 om 08:25

Dat ligt er aan wat er in het huurcontract is opgenomen.
Denk jij dat de spelers die City aan NAC verhuurd ( bijv. ) nu volledig betaald worden door Nac? Zou denk ik wel scheve gezichten geven in de selectie. Zo zal het bij Roda denk ik ook zijn dat ze misschien wel het salaris delen als clubs onderling.

22 september 2017 om 08:28

Absoluut geen gezonde situatie. Maar zonder spelers of met wat er over was na de winter, degradeer je sowieso. Nu kan je wederom hopen op een klein wonder en gelukkig zijn er genoeg zwakke ploegen in de eredivisie. En niet in de eredivisie spelen kost alleen maar meer. Persoonlijk ben ik al opgelucht dat er niets in dit stuk staat over achterstand aan betalingen. Dat is ook wel eens anders geweest.

22 september 2017 om 08:58

@jan:
Ach ja als je er mee in de Eredivisie kan blijven is dat al restwaarde genoeg. Roda kanhet met dat stadion niet dragen financieel om te degraderen.

En als je niet anders kan dan huren, dan is daar ook niks mis mee. tuurlijk ze willen liever een "eigen" ploeg. Is voor dat soort teams al lastig zat en dan moet je creatief zijn.

Ik weet het niet hoor! Korotaev was geen succes en samen met Caanen is de club bijna kapot gegaan. Al vind ik het wel goed dat er gezocht wordt naar een investeerder. Hoop dat ze geleerd hebben en dat Stevens mee kijkt bij een eventuele aandelenoverdracht.

22 september 2017 om 07:43

Is er geen jongere versie van schroeff of soortgelijk die het wil. Want rationeel denkende investeerders stappen niet in, slechte bezettingsgraad, zwakke selectie en financiële nadelen.

22 september 2017 om 07:47

Ik denk juist wel dat investeerders instappen maar wel alles naar hun hand zetten. Mooi en goed stadion achterban en genoeg potentie denk ik. Dat is wat goede investeerders willen iets kopen wat aan de grond zit maar wel potentie inzit. Veel werk maar kan met een heel goed beleid geld gaan opleveren. Zo gaat investeren.

22 september 2017 om 08:09

Potentie juist niet, Zuid-Limburg is een van de armste gebieden van Nederland en er is nauwelijks werkgelegenheid.

22 september 2017 om 09:18

Investeerders kunnen alleen geld aan Roda verdienen als ze het gaan gebruiken als handelshuis. Of er schulden in pompen en de boel laten klappen.

Van die paar supporters en bedrijven word je niet rijk als je eerst flink moet investeren.

22 september 2017 om 09:21

In parkstad is het anders toch nog wel druk! Er wonen veel mensen en grote bedrijven. De omgeving is wel aan het vergrijzen. Bovendien ben je binnen 10 minuten in maastricht daar is genoeg geld te vinden!

22 september 2017 om 09:54

Voor Roda kun je ook bijna elke andere club invullen. Aan voetbalclubs in Nederland zelf valt weinig te verdienen. Alleen aan spelershandel of wat dubieuzere praktijken.

22 september 2017 om 10:15

Maar in Maastricht heb je dan weer Mvv, dat lijkt me ook een beetje het 'probleem' in Limburg, teveel clubs in een al dunbezaaid achterland.
Maar ik hoop dat Roda de weg weer snel omhoog vindt, in mijn ogen een eredivisiewaardige club met prima supporters en een mooi stadion.

22 september 2017 om 11:29

Nauwelijks werkgelegenheid klopt, daarom vertrekken de meeste jongeren uit Limburg nadat ze hun Hbo/wo opleiding hier hebben gedaan. Ik zelf ben ook om die reden vertrokken naar Engeland.

Als een van de weinige clubs in de Eredivisie kan Roda keer op keer zijn hoofd nauwelijks boven water krijgen, ik dacht dat na de degradatie het kwartje was gevallen en men gezonder beleid ging voeren maar niks is minder waar.

Nog steeds halen ze een hele rits aan onbekende buitenlanders naar de club met de hoop dat er een paar tegen een bal kunnen trappen en die een halfjaar later weer vertrokken zijn via de achterdeur.

De club moet het gewoon op talenten gaan gooien uit de eigen regio en de jeugdopleiding, als dat dan betekent dat je een niveau lager moet gaan acteren dan is dat maar zo maar op deze manier iedere keer lijkt de club nauwelijks bestaansrecht te hebben.

Wat een VVV nu doet kan Roda ook maar alleen denken ze steeds in Kerkrade dat ze een club moeten hebben die om de Europese plekken gaat spelen maar daar zijn de financiele middelen niet naar in Zuid-Limburg.

22 september 2017 om 08:44

Ik weet niet waar jij je info vandaan haalt. Limburg heeft zeker niet het hoogste Bbp, maar staat nog altijd beter dan zeeland, flevoland, friestland en drenthe en op gelijke voet met gelderland/overijssel.
Dat ze onbekende spelers halen ja, maar of die nou Nederlands, Duits of Belgisch zijn maakt mij niet zoveel uit. Waar jij vooral naar refereert zijn de praktijken van Caanen en die is niet voor niks weg.
Meer talent is leuk, maar welke club van het kaliber Roda doet het daar nou echt goed mee? Sparta is al jaren bekend van haar opleiding en presteert niks.
Financiele middelen in Limburg, dat is het probleem niet. Concurrentie wellicht een beetje. Roda is ook verre van de enige club die het financieel moeilijk heeft. De laatste jaren zijn er zoveel clubs in de problemen gekomen en geweest. Roda zit er nog altijd in, Feyenoord kwam er door de status van de club gemakkelijk uit. Twente weten we ondertussen ook hoe die het voor elkaar kregen. Utrecht heeft een zeer gulle investeerder maar hoe veel jaren heeft dat gekost om stabiel te krijgen? Vitesse idem, PSV moest de grond verkopen en eigenlijk alleen Ajax heeft het financieel prima. Vergeleken met voor en na degradatie is er al een hoop veranderd. Caanen was helaas weer een stap in de verkeerde richting. Schrouff heeft in ieder geval een aantal zekerheidjes ingebouwd omtrent betalingen. Een NEC scenario is voor Roda niet ondenkbaar, evenmin dat van andere de clubs die als een Jojo opereren. RKC is het doemscenario voor iedere club en Roda/nec/nac etc moeten daar voor waken.

En nee, ik ben niet blij met het gezeik dat er nu al 10 jaar is. Maar zolang er wordt gezocht naar investeerders en er in ieder geval personen met de club bezig zijn om te kijken naar mogelijkheden vind ik het eigenlijk wel best. Kleine clubs hebben nou eenmaal investeerders nodig. Je kan de beste jeugd hebben van europa een topclub legt een paar centen neer en weg. Ambitie begint in het huidige voetbal met euro's. Simpelweg bouwen vanuit niks gaat tijdelijk succes opleveren maar niks permanents.

22 september 2017 om 09:12

Zuid Limburg heb ik het over, daar is de werkeloos gewoon hoog en dat is een feit.

Het financieel moeilijk hebben is inderdaad bij veel clubs zo geweest maar het beleid wat ze daar voeren in Kerkrade dat is ongekend, eigenlijk word er geen beleid gevoerd omdat men niet realistisch is qua mogelijkheden.

22 september 2017 om 09:27

Feit? Ik heb even het cbs erbij gepakt. Daarin staat dat Limburg na zeeland het laagste werkeloosheidspercentage heeft. Het gemiddelde in Nederland is 6% in Zuid Limburg is dat 5.9% en iets verder naar het noorden 5.2%.

22 september 2017 om 09:33

Jij maakt aannames. Ik vraag mij af waar maar iemand heeft dit je ooit verteld. Het is onjuist en een verkeerd beeld dat veel mensen over Limburg en vooral Zuid-Limburg hebben.

11 oktober 2017 om 14:38

In Zuid-Limburg begint de vergrijzing heel snel toe te nemen. Niet heel veel grote bedrijven zitten er in de buurt van Kerkrade. Toch veel werklozen in dit gebied. Kerkrade en Heerlen als winkelgebieden zijn ook al ver dood. Zuid-Limburg vooral in en rond Kerkrade is gewoon erg slecht helaas.

Hebben ze daar dan helemaal niks geleerd van de afgelopen periode? Ik dacht dat toen ze waren gedegradeerd een gezond beleid gingen voeren en geen gekke dingen meer gingen doen. Nu begint het allemaal weer opnieuw. Benieuwt wanneer daar het kwartje de verkeerde kant op gaat vallen en ze failliet gaan.

Slechte spelers halen, een trainer die wilt spelen met materiaal wat daarvoor niet is gemaakt en lege tribunes. Gaat niet vooruit..

Kun je niet beter zorgen dat je club gewoon gezond word ipv afhankelijk blijven van een buitenlandse investeerder.

11 oktober 2017 om 11:59

'ze zouden bijvoorbeeld terughoudend zijn richting buitenlandse investeerders.'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

België
8 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2015-2015 Westerlo
2014-2014 Delhi Dynamos
2012-2013 KV Mechelen
2008-2012 Roda JC Kerkrade
2007-2008 Beerschot AC
Laatste voetbalnieuws

Update: Roda JC neemt afscheid van opvallende stagiair

Sébastien Bassong blijft voorlopig meetrainen bij Roda JC Kerkrade. De voormalig verdediger van onder meer Newcastle United en Tottenham Hotspur is op proef bij de Limburgers en directeur Harm van Veldhoven...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Een belangenbehartiger van Ante Rebic heeft zijn vakantie in Italië opgeschort om te kunnen onderhandelen met Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren