Amrabat erkent: ‘Als ik tegen NAC niet speel, ben ik heel teleurgesteld’

Donderdag, 21 september 2017 om 11:45

Sofyan Amrabat kreeg in de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag een basisplaats op het middenveld. Trainer Giovanni van Bronckhorst stelde hem dit seizoen al een aantal keer op als rechtsback, maar Amrabat speelt naar eigen zeggen het liefst als middenvelder. Op die positie ondervindt hij echter wel de nodige concurrentie.

Tonny Vilhena moest tegen ADO Den Haag namelijk op de bank beginnen. Amrabat hoopt komende zaterdag, als NAC Breda op bezoek komt in De Kuip, opnieuw de voorkeur te krijgen van Van Bronckhorst. Als ik tegen NAC niet speel ben ik heel teleurgesteld, dat is logisch en dat moet ook. Maar je hebt het te respecteren. Het gaat om het team”, zegt de middenvelder in gesprek met Voetbal Inside.

“Ik hoop dat ik speel, ik denk dat ik het ook goed doe, maar de trainer maakt de keuzes”, vervolgt Amrabat. “Ik ben gewoon een middenvelder. Tegen City speelden we met vijf verdedigers en kwam ik als back ook vaak op het middenveld. Maar dit is natuurlijk niet mijn lievelingspositie. Ik speel gewoon het liefst op het middenveld, maar ik speel waar de trainer me nodig heeft.”


Poll

Moet Sofyan Amrabat in de komende wedstrijd tegen NAC Breda opnieuw in de basis staan?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door talentloze)

Had dan beter je best tegen den haag gedaan. Dan zou je nu niet hoeven te twijfelen.

21 september 2017 om 12:08

Dan nog gaat gio vilhena, ondanks dat die momenteel in een slechte vorm steekt, echt niet zomaar passeren. Overigens zou ik amrabat tegen nac gewoon als rb in de basis zetten en laten staan, minstens totdat nieuwkoop weer fit is. Want diks is helemaal niks.

21 september 2017 om 12:10

Precies. De zwakke plek ligt bij Feyenoord momenteel rechtsachterin. Je ziet dat Diks zonder vertrouwen speelt. Jammer, Sofyan... niet je favoriete plek, maar wel de plek waar we je nu het beste kunnen gebruiken.

21 september 2017 om 12:13

Als er iemand extra zijn best deed was het Amrabat wel. Was echter zeer ongelukkig in zijn acties.

21 september 2017 om 12:17

Ja inderdaad, verdedigend en aanvallend zou die het beter doen.

21 september 2017 om 12:53

Ik zie liever Sint-Juste minuten maken. Die kan wel op rechtsback. Zo maakt hij achterin ook wat minuten.

21 september 2017 om 13:16

Ik zou gewoon Toornstra in de spits zetten zoals Fabregas dat deed bij Chelsea. Vilhena op 10, Amrabat - El Ahmadi naast elkaar en St. Juste op rechtsback. Misschien is dit een oplossing totdat Jorgensen en Nieuwkoop terug zijn.

21 september 2017 om 13:31

Vilhena op 10 is compleet waardeloos...die doet het goed als bal afpakker maar aan de bal vind ik er weinig aan.

21 september 2017 om 13:41

Compleet waardeloos vind ik enorm overdreven, want die jongen kan namelijk echt goed voetballen. Heeft in de jeugd op 10 gespeeld en vult dit altijd wel goed in. Je doet Vilhena te kort als je hem afschildert als domme kracht.

21 september 2017 om 14:28

Domme kracht is ook wat sterk uitgedrukt. Maar voor de 10 positie is hij toch echt niet creatief genoeg en heeft hij te weinig scorend vermogen. Leuk dat hij het daar in de jeugd leuk deed, maar dat deden jongens als schuurman en van haaren ook. Jeugdvoetbal is niet te vergelijken met het grote werk.

Juist de wedstrijd tegen Den Haag was een uitgelezen mogelijkheid om Gio flink te laten twijfelen, maar dat heb je niet gedaan. Verder heb ik er wel vertrouwen in dat hij nog vaker zal mogen starten. Hij moet ook dit seizoen geduld hebben, want komend seizoen is Vilhena zeer waarschijnlijk weg.

21 september 2017 om 12:24

Hij moet inderdaad gewoon geduld hebben. Is net nieuw bij de club en zijn kansen komen echt nog wel. Heeft op dit moment gewoon nog te sterke concurrentie..

21 september 2017 om 12:27

Opzich valt je niks te twijfelen op dit moment. Gio moet gewoon met 4 middenvelders spelen in een 4-3-1-2 formatie. Vilhena, El Ahmadi en Ambrabat vormen dan het middenveld en Toornstra komt dan op 10. Steven Berghuis en JP Boetius zijn dan de twee aanvallers voorin. Dan hoef je ook niet meer met Kramer te beginnen.

21 september 2017 om 13:16

Zolang Jorgensen weg is lijkt mij dat inderdaad ook de beste oplossing. Ik had ook gehoopt dat hij met jou opstelling was begonnen tegen City en Psv. Kramer brengt gewoon veelste weinig in 90 minuten.

21 september 2017 om 13:43

Als Kramer die 2 prima voorzetten van hem erin kopt, speelt die een geweldige wedstrijd volgens iedereen

21 september 2017 om 14:13

dan speelt die nog steeds geen geweldige wedstrijd, maar dan maakt die zijn kansen goed af. kramer voegt voetballend helemaal, maar dan ook echt helemaal niets toe. als hij een bal aangespeeld krijgt dan weet die zelf volgens mij niet echt wat die er mee moet.

vele momenten is er ook een middenvelder vrij op de helft van de tegenstander met de mogelijkheid om naar voren te spelen, maar dan blijft kramer apatisch staan op de rand van de zestien en moet feyenoord weer verplicht een back of buitenspeler inspelen die niet heel vrij staan en ik denk dat dat de reden is waarom feyenoord een stuk voorspelbaarder speelt dan met jorgensen

*edit ik lees nu pas dat jouw reactie over amrabat gaat en niet over dat kramer dan een goede wedstrijd zou spelen. excuses

Ik denk Gio zo langzamerhand niet meer om hem heen kan, maar wie moet hij passeren? Zonder Vilhena ging het niet beter, hij doet veel belangrijk werk en is gewoon de meest waardevolle speler in de selectie. El Ahmadi is je captain en speelt ook gewoon naar behoren. Toornstra heeft scorend vermogen.

Tegen NAC zal hij wel starten en zal Toornstra naar de vacante positie van Berghuis schuiven. Of Gio geeft Bilal de kans op rechts want die viel ook aardig in tegen zowel PSV en Ado.

21 september 2017 om 12:13

Lijkt mij niet want dan heb je eigenlijk 3 dezelfde types op je middenveld en geen diepte, Gio zal tegen NAC waarschijnlijk gewoon voor Larsson of Bilal kiezen, kies je voor Larsson dan gaat Boetius naar rechts en als je Bilal kiest dan gaat die gewoon spelen op de positie van Berghuis.

Gezien de prestaties gisteren lijkt het me logischer dat hij voor Bilal kiest al zie ik zelf meer in Larsson eens te laten beginnen als die het fysiek al aankan.

Gisteren vond ik hem net zoals heel Feyenoord enorm matig maar ik zie hem liever als rechtsback spelen als Diks. Is niet helemaal zijn positie maar hij kan als rechtsback ook een extra man creëren op je middenveld en met zijn power kan die veel buitenspelers afstoppen.

Een plek op het middenveld zie ik niet snel gebeuren, el Ahmadi is onomstreden en ook de meest constante factor van het team en daarnaast aanvoerder, Vilhena steekt in een mindere periode maar het is logisch dat Gio hem niet direct uit het team haalt als het even wat minder gaat en voor de positie van Toornstra is hij geen optie want dan heb je geen enkele middenvelder met diepte.

Voor Feyenoord zal een vertrek van Vilhena komende zomer veel oplossen want dan kan Amrabat die positie moeiteloos overnemen, als dat niet het geval is krijg je waarschijnlijk wel een probleem want ook Amrabat voelt dat hij het niveau aankan en zal zich wel een jaar schikken in een reserverol maar niet veel langer.

Ik vond hem gister nier goed spelen. Maarja niemand was goed gister dusja... Daarnaast speelt Vilhena ook niet goed de laatste tijd. Accepteren en keihard werken als je op de bank komt, gaan genoeg wedstrijden spelen en Amrabat heeft zich nog niet voldoende laten zien

Zeg ik iets verkeerd?

Tonny Vilhena out Ambrabat in. Ik vind Vilhena wel heel erg tegenvallen. Die huppelt overal op het veld, maar doet vrij weinig in de zin functioneel.

21 september 2017 om 12:40

Ik vind dat vi heel gevaarlijk aan het worden. Iedereen praat die 3 maar na zonder zelf goed naar de speler te kijken. Ik ben geem feyenoorder maar ik vind dat Vilhena toch kapot wordt gemaakt het is een goede speler. En je moet niet vergetendat waar hij vooe gemaakt is naar begoren doet. Als hij ook nog 10goals per seizoen zou scoren zou de subtop van europa op hem staan te wachten. Bedoel iedereen zegt dat Amrabat wel even beter als hem wordt maar ik moet het nog zien. Zwakke plek van feyenoord dit jaar is de verdediging en de keeper.

21 september 2017 om 13:16

Alle eerst vind ik Vilhena geen subtop van Europa. Dat is ons probleem! We mikken te hoog om dat te roepen. Je bent zelf ook onderdeel van. Denk twee stappen terug....doe maar rustig nog éã©n terug. Aantal jaren geleden kon je dat wel zeggen maar nu niet! Ik acht Jordy Clasie toch wel wat hoger in dan Vilhena, terwijl Clasie was uitgeleerd in de Eredivisie en een stap hogerop verdiend. Zo zie je het maar dat Clasie niet red bij een subtopper van Engeland.

Dat Klaassen en nu Vilhena ook Oranjewaardig speler zijn geworden zegt genoeg over ons Nederlandse voetbal.

Edit:
Even terugkomen op je vraag dat iedereen na praat. Ik heb gezworen nooit meer Voetbal Inside te kijken. Nu 4 jaar clean!

21 september 2017 om 13:32

Oke daar werd het inderdaad ook gezegd maar als ik dan Feyenoord kijk dan zie ik dat Vilhena een belangerijke rol heeft ,ik denk niet dat Amrabat die al kan overnemen

21 september 2017 om 13:04

Nee. Je zegt niks verkeerd maar je zegt ook niks origineels. Vilhena is nu 22 jaar oud, heeft al meer dan 180 wedstrijden voor Feyenoord gespeeld, was vorig jaar angstaanjagend constant in zijn presteren en heeft een belangrijk deel gehad in het kampioenschap. Gun zo'n gast z'n dipje, dat heeft iedereen wel eens. Zelf als hij uit vorm is is hij met z'n onvermoeibare vibe nog een doorn in het oog van iedere tegenstander omdat je simpelweg niet van 'm af komt.

21 september 2017 om 13:19

Opzicht zeg je niks verkeerds, want Vilhena speelt inderdaad minder de afgelopen tijd, met als dieptepunt de wedstrijd tegen City. Hij heeft natuurlijk krediet van afgelopen seizoen, maar ook dat begint snel op te raken. Amrabat is gehaald om het algehele niveau omhoog te schroeven. Vorig jaar had Vilhena een Vejinovic/tapia als concurrent, nu is dat Amrabat die laat zien dat hij zich moeiteloos aan het niveau aanpast, op gisteren na dan.

21 september 2017 om 17:16

Ook een beetje vroeg om te concluderen dat amrabat zich noeiteloos aanpast aan het niveau. Vilhena speelt al meer dan een jaar heel erg goed, nu 2 wedstrijdjes wat minder en mensen beginnen al te roepen dat amrabat beter is. Die jongen net 2 potjes leuk en 1 wedstrijd net zo slecht als de rest gespeeld. Vilhena staat dus nog duidelijk boven hem in de pik orde. Denk dat amrabat pas een basisplaats verovert als vilhena weg gaat, kea begint af te takelen, gio een ander systeem wil spelen of hij komt op de rb positie te staan.

4-4-2 zo simpel. Toornstra duikt af en toe gat in spits in. Kramer, prima 12e man, als het nodig is. 2 snelle buitenspelers. 11 tgn 11 😎

Als Vilhena z'n vorm van eind vorig jaar terug kan vinden, en niet constant te diep staat, wat zorgt voor een gebrekkige veldbezetting bij balverlies, zou ik hem absoluut basis zetten. Helaas hebben we op dit moment ook nog geen (ingespeelde) solide verdediging en kost die gebrekkige veldbezetting je punten. Op dit moment zou ik derhalve kiezen voor Amrabat op de plek van Vilhena en St Juste op de plek van Diks. Meer verdedigende zekerheid achterin en meer evenwicht op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

351 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
2014/2015 Feyenoord 21 0 1 0
2013/2014 Feyenoord 32 6 5 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis: ‘Een geweldige speler, die kunnen we er heel goed bij hebben’

Feyenoord wil komend seizoen de KNVB Beker winnen, de Johan Cruijff Schaal veroveren, de groepfase van de Europa League bereiken en langer meedoen om het kampioenschap, zo schrijft het Algemeen Dagblad...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 juli
Benjamin Pavard heeft al een in 2019 ingaand contract getekend bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren